- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση.
Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας
θα μπορούσες να μου δώσεις "τα φώτα σου" ως γνώστης του αντικειμένου !!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Asteris
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Invicta Selenic 700 + heat exchanger
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 632
nasos έγραψε: Καλησπέρα,
μόλις έχω εγγραφεί στο forum και θα ήθελα τις συμβουλές σας για την αναβάθμιση του τζακιού της οικίας μου το οποίο είναι μαντεμένιο ανοιχτού τύπου ελληνικής κατασκευής σε ενεργειακό.
Για να σας δώσω μερικές πληροφορίες το σπίτι βρίσκεται 10 χλμ εκτός Θεσσαλονίκης σε ύψωμα με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες - υγρασία τους χειμερινούς μήνες. Είναι διώροφη μεζονέτα 120 τμ με νορμάλ μόνωση.
Η θέση του υπάρχοντος τζακιού βρίσκετε έναντι της σκάλας που οδηγεί σε υπνοδωμάτια.
Εώς τώρα έχω λάβει δύο προσφορές η πρώτη αφορά ανακατασκευή του τζακιού με αντικατάσταση της εστίας με ελληνικής κατασκευής με θερμοθάλαμο , βεντιλατέρ περίπου στα 2200 τοποθετημένο, και η δευτερη τοποθέτηση κασέτας Laudel 800 Vision Totale 18 kw, περίπου στα 2400 τοποθετημένο.
Επειδη δεν θέλω να μπώ σε διδικασία αεραγωγών σε διάφορα σημεία στου σπιτιού (μόνο απο τις περσίδες της γυψοσανίδας) , θα ήθελα να ρωτησω τα εξής:1)θα υπάρχει επαρκής θέρμανση στα υπνοδωμάτια (2ος οροφος) , ο θόρυβος των βεντιλατέρ είναι ενοχλητικός 3)τι ποσότητα ξύλου να υπολογίζω όταν την αντίστοιχη περσινη περίοδο έκαψα 2.8 τονους πετρέλαιο και 5 τόνους ξύλο
Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται και άλλες αντίστοιχες εστίες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Διάβασες το τόπικ από την αρχή και θες να βάλεις ελληνική εστία και να δώσεις και 2200€? Πιστοποίηση έχει? Μετρήθηκε? Ισχύ, απόδοση υπάρχουν, ή είναι ότι κάτσει?
Την Laudel 800 μπορείς να την βρεις στο Leroy Merlin ως Invicta Turbo 800 στα 1400€ (Laudel είναι τα μοντέλα που πάνε ανατολική ευρώπη) και να βρεις έναν μάστορα να στην περάσει με 3-4 κατοστάρικα.
Επαρκή θέρμανση με την Invicta θα έχεις. Με το ελληνικό, χλωμό έως πεθαμένο. Στο δικό μου αντίστοιχο σπίτι είχα 25 κάτω 21 πάνω. Βλέπω όμως ότι έκαψες πολλά πέρυσι, οπότε έχεις χειρότερες μονώσεις. Πέρυσι εγώ έκαψα σκέτους 8 τόνους ξύλο (συν 150 λίτρα πετρέλαιο). Αν δεν πειράξεις μονώσεις, θα κάψεις περίπου 8-10 τόνους ξύλα (αναλόγως υγρασίας). Αν μονώσεις την σοφίτα σου με στρώμα πετροβάμβακα, κερδίζεις 1-1.5 τόνο ξύλα και λιγότερη πτώση θερμοκρασίας στον πάνω όροφο την νύχτα. Ο θόρυβος στην δεύτερη σκάλα της κασέτας, είναι λίγο ενοχλητικός, αλλά πιστεύω ότι μετά τις πρώτες 2-3 ώρες λειτουργίας που θα πιάνει το σπίτι θερμοκρασίες, δεν θα χρειάζεται η δεύτερη σκάλα.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 74
- Asteris
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Invicta Selenic 700 + heat exchanger
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 632