Re:Re:Ενεργειακό τζάκι!!

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175221 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Με το ότι αναφέρω την θερμοκρασία δε σημαίνει ότι μετράω την θερμική ισχύ με θερμοκρασία . Στην ουσία αυτό που λέω είναι ότι η μόνωση πυριτικού σε συνδυασμό με την απαγωγή της θερμοκρασίας από τις περσίδες δεν έχει ανάγκη για μεγαλύτερο πάχος για να πιάσουμε το συντελεστή του πετροβάμβακα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175224 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Ενεργειακό τζάκι!!

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: Με το ότι αναφέρω την θερμοκρασία δε σημαίνει ότι μετράω την θερμική ισχύ με θερμοκρασία . Στην ουσία αυτό που λέω είναι ότι η μόνωση πυριτικού σε συνδυασμό με την απαγωγή της θερμοκρασίας από τις περσίδες δεν έχει ανάγκη για μεγαλύτερο πάχος για να πιάσουμε το συντελεστή του πετροβάμβακα

Αυτό που γράφετε είναι λαθος.
Μικρότερη θερμική αντίσταση σημαίνει περισσοτερες απωλειες θερμοτητας.
Ρωτήστε τους μηχανικούς που συνεργάζεστε και θα σας το εξηγήσουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175225 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μάλλον εδώ κάνετε κάπου λάθος εσείς . απώλειες προς τα που ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175227 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Re:Ενεργειακό τζάκι!!

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: Μάλλον εδώ κάνετε κάπου λάθος εσείς . απώλειες προς τα που ?

Ο συντελεστής θερμοπερατότητας U ενός στοιχείου καθορίζει την "ποσοτητα" (ισχύ) και το ρυθμό μεταφορας της θερμοτητας μέσα από αυτό στον περιβαλλοντα του στοιχειου χωρο.
Στη συγκεκριμένη περιπτωση η απώλεια είναι προς όλες τις πλευρές που εφάπτονται της κατασκευής του θερμοθαλαμου.
ΟΚ, η μπροστινή πλευρά είναι προς το θερμαινομενο χωρο. Συνεπως, κανένα απολύτως προβλημα. Ανάλογα με το σπιτι και την κάθε εγκατασταση, οι απώλειες μπορει να είναι προς μόνο την πίσω πλευρά (εξωτερικος τοιχος/περιβάλλον) η και.προς τις 3 υπολοιπες πλευρές (αν οι πλαϊνές είναι κι αυτές κατά ένα μέρος εξω από το ευθύ περιγραμμα του κτιριου).
Ξαναγραφω με πολλή συμπάθεια: ρωτήστε τους μηχανικους σας, που καταθέτουν μελέτες θερμομόνωσης και έχουν την κατάλληλη για το θέμα αυτο επιστημονικη γνωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175236 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Καλησπέρα . πες μου λίγο το όνομα σου γιατί το ξεχνάω και γράφω το nick name . Γνωρίζω και συνεργάζομαι με περίπου 15 μηχανολόγους πελάτες . Όταν κάνω σεμινάρια απο τους πρώτους που δηλώνουν συμμέτοχή είναι όλοι αυτοί .Πιστεύεις ότι όσα μου λες μου είναι άγνωστα και δεν καταλαβαίνω τι μου γράφεις ? Για αυτό μου λες να μιλήσω μαζί τους ?Πιστεύεις ότι αν ο μηχανολόγος δεν έχει ασχοληθεί στην πράξη με μονώσεις ,ρύθμιση αρνητικής πίεσης ,διαστρωμάτωση, μεταφορά υψηλών θερμοκρασιών, επιφάνειες και υλικά εναλλαγής θερμοκρασίας ,καύση υλικών και την επίδραση σε αυτά των κυβικών οξυγόνου σε συνδυασμό με την θερμοκρασία αυτού ,το πόσο η αρνητική πίεση επηρεάζει την αεροκουρτίνα σε ενα τζάκι , πόσο επηρεάζει το dt στην δημιουργία πίσσας και αρκετά ακόμα που μπορώ να σου αναφέρω ότι τα ξέρουν επειδή κάποια απο αυτά τα έκαναν μάθημα στη σχολή ??
Τώρα στο θέμα μας . Η ερώτηση μου "απώλειες προς τα που?" ήταν καθαρά ρητορική και θα σου εξηγήσω γιατί . Πριν περίπου 15 χρόνια όταν ξεκίνησα με τα τζάκια γνώρισα το πυριτικό promat .Πράγματι μετά απο περίπου 1-2 ώρες έβλεπα ότι υπήρχε μια ¨απώλεια¨ θερμοκρασίας και φυσικά όσο περνούσε η ώρα αυτό συνέχιζε . Σε κουβέντα με τις εταιρίες μου είπαν οτι η λύση είναι να βάλω ή διπλή μόνωση με κενό αέρα ανάμεσα ή τριπλή μόνωση αλλά ότι αυτό θα μου τριπλασίαζε το κόστος και δε θα έβρισκα πελάτη να πληρώσει αυτή την διαφορά για λίγα watt ούτε καν KW είπαν επι λέξη .Προτού λοιπόν πουλήσω το πρώτο μου τζάκι κλεισμένος σε μια αποθήκη της Θήβας απο το πρωί μέχρι το βράδυ για κάποιους μήνες έψαχνα να μεταφέρω την τεχνογνωσία που έλαβα απο αυτους στα Ελληνικά δεδομένα . Σε ενημερώνω λοιπόν ότι απο το πρώτο τζάκι που τοποθέτησα μέχρι και σήμερα με μόνο ενα κομμάτι πυριτικό δεν έχω απώλειες σε εξωτερικούς τοίχους .Αν μένεις Αθήνα ή κατέβεις κάποια στιγμή να περάσεις σε ενα απο τα καταστήματα μου να δεις live τις "απώλειες" και να σου εξηγήσω πως τις κερδίζουμε .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175238 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Ενεργειακό τζάκι!!
Καλησπέρα και πάλι.
Δεν έχω καμμία αμφιβολία ως προς την τεχννογνωσια σας επί των τζακιών.
Ούτε επίσης για την ειλικρινή διάθεσή σας για βοηθεια προς τα μέλη που έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια εδώ μεσα, χωρίς να ψαχνετε απαραίτητα για πελατεία (όπως κάνουν αλλοι...).
Από την άλλη, η φυσική είναι φυσικη, η μηχανολογια μηχανολογια και πάει λεγοντας.
Όταν ένα υλικό έχει χαμηλοτερο λ παρέχει στο ίδιο παχος περισσοτερη μονωση, άρα λιγότερες απώλειες.
Αυτός ο νόμος δεν αλλάζει με τίποτα..
Από την αλλη. το πυριτικο παρεχει ευκολια στην τοποθετηση, έχει υψηλότερη θερμοκρασια τηξης και δε δημιουργει θερμογεφυρες, όπως τα μεταλλικά στοιχεία στηριξης γυψοσανιδας/μονωσης πετροβάμβακα (στρωτηρες, γωνιόκρανα, κ.λ.π.), που.εγκυμονούν και κινδύνους ρηγματωσεων από συστολοδιαστολές.
Κοστίζει όμως και 3 φορές περισσοτερο, αν θέλει κανεις να επιτύχει τον ίδιο R με αυτόν της κατασκευής με μόνωση από "πετροβάμβακα τζακιών".
Εδώ υπάρχει συνάδελφός σας που τοποθετει πολύ ακριβότερα τζάκια από τα δικα σας και με ιδιαίτερη σε αρχιτεκτονικη κατασκευή στην επενδυση του τζακιου (μιλάμε για κοστη 6, 7, 8 χιλιάδων), που για μονωτικό υλικό μέσα από τη γυψοσανιδα βάζει τη γνωστή μάρκα σανιδάς από βερμικουλίτη, επειδη -λέει- είναι ακαυστο υλικό (υψηλότερη θερμοκρασια τηξης, όπως το πυριτικο).
"Άκαυστο, ναι. Αλλά από μονωση;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ