Κατασκευή παραδοσιακού ξυλόφουρνου
- stergiosbik
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 3304
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 576
(Στην ουσια ενας φορητος φουρνος ειναι που χρησιμοποιουσαν παλια οι κτηνοτροφοι λογω συχνων μετακινησεων)
Την γαστρα εννοω κ οχι τα υπολοιπα.Μηχανισμοι,μπαρμπεκιου.
Θα φτιαχνεις φαγητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.Οπως εγω οταν παω στο χωριο.
Θα βρεις κ ενα μπακιρενιο ταψι(να ειναι γανωμενο ομως ε; ) κ θα τρως ανωτερα κ απο προεδρος!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOOM_NX
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vazelos
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
- Δημοσιεύσεις: 91
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- jnet
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
stergiosbik έγραψε: Mastora αν μπλεξεις με τον ξυλοφουρνο υπαρχει κ αυτην η λυση.
(Στην ουσια ενας φορητος φουρνος ειναι που χρησιμοποιουσαν παλια οι κτηνοτροφοι λογω συχνων μετακινησεων)
Την γαστρα εννοω κ οχι τα υπολοιπα.Μηχανισμοι,μπαρμπεκιου.
Θα φτιαχνεις φαγητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.Οπως εγω οταν παω στο χωριο.
Θα βρεις κ ενα μπακιρενιο ταψι(να ειναι γανωμενο ομως ε; ) κ θα τρως ανωτερα κ απο προεδρος!
Στεργιο δεν το επιασα. Βάζεις δηλαδη σε ενα γανωμένο ταψί επάνω την θράκα και μετα το οποίο ψησιμο βαζεις απο κάτω από το ταψί την γάστρα και ψηνεις εκεί με την βοηθεια της ζέστης που είναι στην θράκα πανω από το ταψι?
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ragavelas
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
- Δημοσιεύσεις: 182
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 20
Έτσι από κάτω το ταψί ζεσταίνεται με την στάχτη και από πάνω με τη γάστρα. Ο λόγος που η γάστρα είναι σκεπασμένη με στάχτη είναι για να κρατάει τη θερμότητα
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stergiosbik
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 3304
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 576
Μετα θα βαλεις το ταψι.
Το ταψι δεν θ ακουμπαει στα καρβουνα.Θα εχει αερα απο τα καρβουνα(καλα ειναι να κανεις μια κατασκευη απο σιδερο-πυροστια-που θα παταει πανω το ταψι.Τριγωνικη ,τετραγωνη,στρογγυλη αρκει να παταει καλα το ταψι για να μην τουμπαρει)
Απο πανω θα βαλεις την γαστρα κ θα την καλυψεις με καρβουνα.
Μεχρι να παρεις τον αερα θα χρειαστει λιγος χρονος αλλα το φαγητο που θα φτιαχνεις μετα ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Εγγυημενο εδω κ καποιες εκατονταδες χρονια!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.