Αλλαγή πετρέλαιο σε ΑΘ

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176282 από captainleo
Αλλαγή πετρέλαιο σε ΑΘ δημιουργήθηκε από captainleo
Καλησπέρα
Σκέφτομαι να αποσύρω τον 18χρονο λέβητα πετρελαίου και να εγκαταστήσω στη θέση του ΑΘ μαζί με ηλιακό θερμοσίφωνα και ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις:
1. Κατ' αρχήν να ψάξω για χαμηλής, μέσης ή υψηλής θερμοκρασίας και τι σχέση έχει αυτή η επιλογή με την παραμονή ή όχι της τρίοδης βάνας 2 κυκλωμάτων;
2. Μπορώ να προσθέσω θερμοστάτες; (ίσως Wifi...)
3. Να βάλω μονοφασική, τριφασική ή δεν παίζει ρόλο;
4. Το δοχείο αδράνειας τι ακριβώς προσφέρει; Πότε είναι καλό να έχω;
5. Να προσανατολιστώ σε ΑΘ νερού-αέρα ή νερού-νερού, που διάβασα πως είναι αποδοτικότερες στο πολύ κρύο;
6. Την ισχύ φαντάζομαι θα την αποφασίσει ο μελετητής-εγκαταστάτης, αλλά αν μπορούσατε να με προσανατολίσετε, σε σχέση με ποιές εταιρίες να κοιτάξω, ή ποιες να αποφύγω θα ήμουν ευτυχής, με δεδομένο πως μου αρέσουν τα ηλεκτρονικά μπιχλιμπίδια. (Πχ. να την παρακολουθώ ή να την σταματάω-ξεκινάω, να ρυθμίζω θερμοστάτες από μακρυά κλ.)

* Μένω σε μονοκατοικία 200τμ στην Πολίχνη Θεσ/νίκης 70μ. υψόμετρο περίπου, με εξωτερική θερμοκρασία συνήθως 1-2 β. Κελσίου κάτω σε σχέση με το κέντρο. Χτίστηκε το 2004, έχει μόνωση dow 5εκ. παντού, θερμομονωτικά κουφώματα και μέχρι σήμερα ζεσταίνεται με λέβητα πετρελαίου. Υπάρχει ενδοδαπέδια στα 120τμ και τα υπόλοιπα (είσοδος, μπάνια, υπόγειο, δώμα) έχουν σώματα. Υπάρχει τρίοδη βάνα με το ένα κύκλωμα να στέλνει νερό 35β. Κελσίου για την θέρμανση δαπέδου  και το άλλο 60β. στα σώματα. Με θερμόμετρο επαφής παίρνω ένδειξη στα δάπεδα 25-27β. Κελσίου και διαφορά θερμοκρασίας εισόδου-εξόδου νερού στον λέβητα 2-4β. Υπάρχει και ενεργειακό τζάκι, που ανάβει πολλά Σ/Κ από το απόγευμα ή μερικές μέρες με πολύ κρύο. Τέλος υπάρχει μπόιλερ, πετρελαίου-ρεύματος για ΖΝΧ.
Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί καίω γύρω στα 1200-1300 λίτρα το χρόνο, αν και η μία μεγάλη πλευρά του σπιτιού είναι έκθετη. Βέβαια καθημερινά ανάβουν μόνο οι 2 θερμοστάτες ορόφων στους 21β. των 120τμ κύριων χώρων με την ενδοδαπέδια και τα μπάνια με τις θερμοστατικές κεφαλές. Τα υπόλοιπα σώματα στο υπόγειο (~50τμ) ανάβουν με δικό τους θερμοστάτη σπάνια, αλλά ίσως θέλω να κάνω το υπόγειο αυτόνομο στο μέλλον, οπότε θα χρειαστώ και εκεί καθημερινά θέρμανση.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176283 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Αλλαγή πετρέλαιο σε ΑΘ
Με τετοια καταναλωση δεν βλεπω τον λογο να προβεις σε τετοια κινηση η οποια θα κοστισει αρκετα χρηματα.
Ειναι πολυ αμφιβολο,με τις τιμες του ρευματος που υπαρχουν τωρα,οτι θα δαπανας λιγοτερα χρηματα για θερμανση.
Και αν υποθεσουμε οτι οντως θα καις λιγοτερο,η διαφορα θα ειναι τετοια που η αποσβεση θα τραβηξει τοσο σε μακρος που η επενδυση θα καταστει ασυμφορη.
Ηλιακος φυσικα και να βαλεις.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176284 από captainleo
Απαντήθηκε από captainleo στο θέμα Αλλαγή πετρέλαιο σε ΑΘ
Ναι από μια πρόχειρη ματιά κανένα 7000€ θα κοστίσει περίπου. Βέβαια και το πετρέλαιο είναι στο θεό, ενώ στο ηλεκτρικό ξέχασα να γράψω πως έχω και νυχτερινό. Ξέχασα και κάτι άλλο: μήπως με την ΑΘ εκτός από θέρμανση έχω και δροσισμό το καλοκαίρι, αν και έχω ακούσει πως εμφανίζονται προβλήματα υγρασίας, μούχλας κλπ.
Last edit: 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν by captainleo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176288 από thomas
Απαντήθηκε από thomas στο θέμα Αλλαγή πετρέλαιο σε ΑΘ
Φιλε,αν 200 τμ τα ζεσταίνεις με 1200-1300 την σεζόν και με αυτά που λές, κάτσε όπως εισαι τουλάχιστον με αυτήν την αλλαγή που σκέφτεσαι και με αυτό το κόστος που αναφέρεις ,θες δηλαδή 1500-1800 ευρώ αναλόγως την τιμή του πετρελαίου, με αυτές τις προδιαγραφές που εχει το σπίτι σου,αρκετά καλά κατ εμέ,τώρα ποιο φτηνά ως κόστος εγκατάστασης και ποιο οικονομικά ως καύσιμο θεωρώ θα ήσουν με λέβητα πέλλετ,
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": captainleo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176428 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Αλλαγή πετρέλαιο σε ΑΘ
Για ΑΘ νερού-νερού ή αλλιώς γεωθερμίας χρειάζεσαι μπόλικο έδαφος να σκάψεις να βάλεις τους εναλλάκτες και κάτι τέτοιο μόνο φθηνό δεν είναι. Μίλα με μηχανολόγο να δεις αν αξίζει όλο αυτό που σκέφτεσαι. Απόσβεση να περιμένεις μάλλον σε βάθος δεκαετίας. Από τη μια θα ξενοιάσεις από τον ανεφοδιασμό του πετρελαίου, από την άλλη είναι αρκετούτσικα λεφτά. Το υγραέριο εκεί πόσο έχει; Το έχεις σκεφτεί; Οι λέβητες είναι φθηνοί σχετικά και ένας καινούριος συμπυκνωμάτων θα δουλεύει πολύ καλά με την ενδοδαπέδια που έχεις. Αλλά έχεις κρατήσει και σώματα και δεν ξέρω αν ζεσταίνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες τα συγκεκριμένα. Επίσης, είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούνται και στο φυσικό αέριο και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με μπόλικες ψηφιακές ευκολίες που σου αρέσουν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 10 Μήνες πριν #176518 από captainleo
Απαντήθηκε από captainleo στο θέμα Αλλαγή πετρέλαιο σε ΑΘ
Για υγραέριο όχι δεν έχω ξανακούσει. Υπάρχει δεξαμενή που αναπληρώνεται ή φιάλη που αλλάζει;
Φυσικό αέριο δεν έχουμε στη γειτονιά και απ' ότι φαίνεται ούτε προβλέπεται σύντομα γι αυτό και σκεφτόμουνα την ΑΘ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ