Re:Re:Re:Θορυβος απο κυκλοφορητή και κατανάλωση

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175495 από Jorge
Με τα δεδομένα που έχω παραθέσει πιο πάνω θεωρείται λογική μια ημερήσια κατανάλωση 50-60 κιλοβατόρες απο την αντλία μόνο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #175975 από Jorge
Σε ενδοδαπέδια με 2 ζώνες είναι λογικό να ζεσταίνεται και το πάτωμα του ισογείου ενώ είναι μόνο σε λειτουργία η ζώνη του ορόφου;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #175992 από dryianni
Αν η αντλία που έχετε έχει τον εργοστασιακό κωδικό RHUE 5(V)HN-HM, τότε σύμφωνα με το δελτίο προϊόντος του κατασκευαστή, η ετήσια κατανάλωση για θέρμανση με ενδοδαπeδια στο θέρμό κλίμα (π.χ. Αθήνα) είναι 5067 kWh.
Αυτά βέβαια σε ιδανικές συνθήκες. Θα προσθέσουμε ένα 10% για θερμοκρασία χώρου 22 βαθμούς (κανείς δε ρυθμίζει στους 20 στην Ελλάδα) κι άλλο ένα 10% για υπολειπόμενη του κανονισμού Ecodesign (ελληνικού ΚΕνΑΚ) μόνωση δικτύου διανομης (όλοι οι Έλληνες υδραυλικοι βάζουν μόνωση είτε εσωτερικων είτε εξωτερικών σωλήνων θέρμανσης στα 9mm, ενώ όλοι οι Έλληνες ψυκτικοϊ βάζουν μόνωση στους ψυκτικους σωλήνες ίση με την ακτίνα της διατομής του σωλήνα), έχουμε πραγματική κατανάλωση μόνο της αντλίας 5067 Χ 1,20 = 6080,4 kWh. Η μέση ημερήσια κατανάλωση που προκυπτει είναι 6080,4/180 ημέρες = 33,78 kWh.Αν σε αυτήν προσθέσουμε και την κατανάλωση ακυκλοφορητή και αυτοματισμών, η συνολικη ημερησια κατανάλωση του συστήματος δεν πρεπει να ξεπερνάει τις 40 kWh.
Άρα, ειτε υπάρχει κάποιο θέμα στον τρόπο χρησης/λειτουργίας είτε οι απώλειες της κατοικιας, ακόμη και στις περιόδους ήπιων θερμοκρασιών, είναι τετοιες που η αντλία δουλεύει συνεχως στο maximum της ισχύος της (το πιο πιθανο, καθώς ακόμη και με τη μόνωση που περιγράφετε πως έχει η κατοικία είναι αδύνατο αυτή να έχει απώλειες μόνο 9 kW, που είναι η ισχύς της συγκεκριμένης αντλίας θερμότητας για λειτουργία ενδοδαπeδιας -35 °C- για το θερμό κλίμα).
Γι αυτό έχουν βγάλει κάλλους τα δάχτυλά μου εδώ μέσα να τα γράφω:
Πρώτα και κύρια πλήρης μελέτη θερμανσης (απώλειες, διαστασιολογηση, σχεδιασμός εγκατάστασης) από μηχανολογο μηχανικο, μετά αγορά εξοπλισμού και τέλος επίβλεψη της τοποθέτησης της εγκατάστασης από το μηχανολογο μηχανικό που την μελέτησε και τη σχεδίασε.
Τα manuals και τα σχέδια των κατασκευασών δεν αποτελούν μελέτη θέρμανσης, πόσο μάλλον εξατομικευμένης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ