Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση.
Πρόβλημα με λέβητα πέλλετ
- ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
- Αποσυνδεμένος
- ΚΩΣΤΑΣ TECHNICAL ELECTRONICS & PELLET
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
- Αποσυνδεμένος
- ΚΩΣΤΑΣ TECHNICAL ELECTRONICS & PELLET
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 82
georgemp2 έγραψε: Έχω το εξής πρόβλημα και αν γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει. Αυτές τις μέρες επειδή δεν καίει ο καυστήρας για θέρμανση αλλά για ζεστό νερό.Όταν φτάσει την θερμοκρασία για το μποιλερ σταματάει, μέχρι να ξαναπέσει η θερμοκρασία και να ανάψει. Επειδή ακόμα δεν έχουν πιάσει τα κρύα αυτό αργεί να γίνει με συνέπεια ο λέβητας ουσιαστικά να μην λειτουργεί για μεγάλο διάστημα και το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πώς από την εστία καύσης περνάει στο σιλό, με αποτέλεσμα να βγάζει καπνό να υγροποιείται και να μου χαλάει το pellet (το φουσκώνει). Εκτός από αυτό το πρόβλημα είναι πως μέσα στον κοχλία κολλάει και μου ρίχνει την ασφάλεια του κοχλία για να μην τον κάψει επειδή ζορίζεται. έχεις κανείς καμία ιδέα πως θα σταματάει η φωτιά μέσα στην εστία και δεν θα περνάει στο σιλό; ευχαριστώ.
Ολοι οι λέβητες τύπου volkano (τροφοδοσία από κάτω μέσα στην εστία) όπως ο primus mavil πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τουλάχιστον μία φορά την ώρα να ταιζει για λίγο ο κοχλίας και να δουλευει και λίγο ο φυσητήρας έτσι ώστε να μην κατεβαίνει η καυση μέσα στον κοχλία. Οι χρόνοι είναι ανάλογοι του μηχανήματος αλλά και του καυσίμου. Θα πρέπει,κατά την αναμονή, να μην κατεβαίνει η θράκα στον κοχλία αλλά ουτέ να κάνει βουναλάκι από το συχνό ταίσμα.
Εγώ που έχω Thermostahl Bioplex με ΔΙΠΛΟ κοχλία οτάν καίω μόνο πέλλετ ταίζω λίγο κάθε 15 λεπτά, μόνο πυρηνόξυλο κάθε μιά ώρα και μίγμα πέλλετ πυρημόξυλο κάθε μισή ώρα.
Ειδικά οι λέβητες μονού κοχλία πρέπει να καίνε ΜΟΝΟ πυρηνόξυλο γιατι με το πέλλετ (επειδή το υλικό έχει κενά και κρατάει αέρα) ἐχεις το κίνδυνο φωτίας στο σιλό !!!! Θέλει μεγάλη προσοχη στην αναμονή για την καύση πέλλετ.
Φαινεται οτι έχεις ρυθμίσει ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ την αναμονή γιαυτο και σου γυρίζει καπνό στο σιλό και σου βρέχει το πέλλετ και σου καει τον κοχλία, είσαι τυχερός που δεν γυρίζει φωτία στο σιλό να σου κάψει το σπίτι
Στους primus πρέπει να βάλεις και σιλικόνη εκεί που ενώνει ο σωλήνας του κοχλία εσωτερικά στην εστία δες στο θέμα για τους primus και θα δεις αναλυτικές οδηγίες
- georgemp2
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0