Τι γνωμη σας για τα dovre?

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151458 από Enplwcafe
Απαντήθηκε από Enplwcafe στο θέμα Re:Τι γνωμη σας για τα dovre?
Στο σπιτι στωνετε ειδη εντοδαπεδια.το τζακι δεν θα ειναι η μονη θερμανση.ομως οσω πιο πολυ ζεστενει που εχω τσαπα τα ξιλα τωσο θα πεφτει η εντοδαπεδια για να κανουμε οικονομια.τουλαχιστον ετσι ταζουν τα μαστορια.εντοδαπεδια συνεργασια με την buderous.το τζακι εχει πρωτα ενα μεγαλο χωρο και επειτα απο 4 μετρα με κληση 45 μοιρες ας πουμε ειναι ο διαδρομος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151463 από parth
Απαντήθηκε από parth στο θέμα Re:Τι γνωμη σας για τα dovre?
Αν σε παίρνει οικονομικά δες για τζάκι νερού σε συνδιασμου με δοχειο αδρανείας για να δινει στην ενδοδαπέδια. Η α/θ μπορει να φορτιζει με νυχτερινο το δοχειο για επιπλεον οικονομια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151465 από BIOPEL
Απαντήθηκε από BIOPEL στο θέμα Τι γνωμη σας για τα dovre?
Καλή σας μέρα.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.
Απευθύνομαι στον Εν πλώ μιας και είμαι κάτοχος ενός Dovre 2180 CBGD με βεντιλατέρ, συρόμενη πόρτα, αεροκουρτίνα και δευτερογενή καύση.
Όλο από μαντέμι (κάτω μέρος - πίσω μέρος και πλαινά )
Το χρησιμοποίησα 4 χειμώνες και περιγράφω τις εντυπώσεις μου.
Το επέλεξα ανάμεσα από πολλά Ελληνικά και ξένα για την ποιότητα κατασκευής, την εμφάνιση αλλά και την απόδοση του ( στα χαρτιά αρχικά )
Ήταν τελική επιλογή έναντι ενός Γαλλικού, ονομαστό αλλά δεν θυμάμαι την μάρκα.
Τιμή τότε με τοποθέτηση αρκετά υψηλή σε σχέση με τα αντίστοιχα της αγοράς. Ταλαντευόμουν στο να βάλω ένα Γερμανικό νερού αλλά εκείνο κι αν ξέφευγε στην τιμή, 8.000 ευρώ με τοποθέτηση, υδραυλική σύνδεση και μπάφερ.
Είχα κατά νου και τον λέβητα πέλλετ, αλλά μόλις που ξεκινούσε να περπατάει και οι γνώμες διίσταντο.
Τελικά μπήκε το DOVRE, καμινάδα καινούρια μονωμένη διπλή, αντιανεμικό καπέλο.
Την πρώτη χρονιά επειδή το τοποθέτησα στις 20 Δεκεμβρίου δεν έβρισκα ξερά ξύλα και όσα αγόραζα ήταν μισό νερό μισό ξύλο, δεν καταλάβαινα την απόδοσή του.
Στην μπριγκέτα ήταν κόλαση , ζέστη πολύ, καθαρό τζάμι, όμορφο παίξιμο της φλόγας κλείνοντας τον αέρα.
Από την δεύτερη χρονιά που αγόραζα το καλοκαίρι τα ξύλα δεν είχα το παραμικρό θέμα .
Το τζάκι ζέσταινε ένα ενιαίο χώρο ( καθιστικό-σαλόνι -κουζίνα) περί τα 80 τ.μ και έφτανε η ζέστη σε τουαλέτα και δωμάτιο στον ίδιο όροφο, φυσικά με χαμηλότερη θερμοκρασία κατά 2 βαθμούς.
Το βεντιλατέρ δεν δούλεψε ποτέ, δεν χρειαζόταν διότι δεν έβαλα αεραγωγούς για να στείλω ζέστη σε άλλο όροφο, παρα μόνο 2-3 φορές για να αποβάλει γρήγορα την υψηλή θερμοκρασία που ανέβαζε από το μπούκωμα των ξύλων.
Το θερμόμετρο σε έναν από τους αεραγωγούς που είχα μόνιμα έγραφε από 230 έως 290 βαθμούς και αυτή η θερμοκρασία με φυσικό ελκυσμό διαχέονταν στο χώρο όπου είχα πάντα 23-24-25 βαθμούς.
Για να αποδώσει όμως ήθελε κάθε 4 ώρες γέμισμα με 10 έως 15 κιλά δηλ. για 24ωρη καύση που το ήθελα 60 έως 90 κιλά.
Στην αρχή για να με γλυκάνει ο εισαγωγέας-αντιπρόσωπος-πωλητής για να το πάρω μου έλεγε ότι με 2 κιλά την ώρα θα σκάω.
Αν το μαντέμι δεν το μπουμπουνίσεις δεν υπάρχει περίπτωση να αποδώσει.
Κάθε πρωί άδειασμα στάχτης, καθάρισμα ελαφρώς το τζάμι, ξεσκόνισμα γύρω-γύρω, κουβάλημα ξύλα, γέμισμα, άναμμα και τανάπαλι.
Στον τρίτο χειμώνα ράγισε το μαντέμι της πλάτης, ο ειδικός χα,χα,χα αποφάνθηκε ότι έφταιγα που το γέμιζα πολύ και ανέβαζε θερμοκρασία, και με κάποιο χτύπημα ξύλου κατά το γέμισμα , ράγισε.
Το πλήρωσα κανονικά, όπως κανονικότατα πλήρωσα στον τέταρτο χειμώνα το ράγισμα του μαντεμιού του πάτου.
Πάλι η δικαιολογία υπερβολικού φορτώματος και υπερβολικής θερμοκρασίας.
Η συρόμενη πόρτα άρχισε να ακούγεται και να μη σφραγίζει επαρκώς, ο ειδικός , και πάλι χα,χα,χα ήρθε και μου την χάλασε αντί να την φτιάξει.
Δεν έκλεινε , δεν σφράγιζε και έμπαζε από παντού αέρα. Ήρθε ο άλλος ειδικός, το μικρό αφεντικό, τα μπάλωσε λίγο με αλλαγή κορδονιού, ντεμέκ ρεγουλάρισμα, και γράσο υψηλής θερμοκρασίας.
Καμία σχέση όμως με το αρχικό, το εργοστασιακό.
Η κούραση και η ταλαιπωρία με τα ξύλα συνεχίστηκε και τον επόμενο χειμώνα, ξεκινούσε φυσικά από το καλοκαίρι, ψάξε βρές φτηνά ξύλα ,κουβάλα ,στοίβαξε, μέση κ.λ.π.
Στο τέλος του 4ου χειμώνα και αφού το σπίτι είχε αλλάξει χρώμα από την κάπνα, παρότι δεν φαίνεται, αλλά υπάρχει, μπήκα στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' οίκον, πήρα λέβητα πέλλετ και ασχολούμε με αυτόν , έχω ζέστη σε όλα τα δωμάτια, ΖΝΧ όλη μέρα, στάχτη και σκόνη ναι, αλλά στο υπόγειο και αρκετά λιγότερο χαμαλίκι.
Το τζάκι καθαρίστηκε, βάφτηκε με γκρί σπρέυ υψηλής θερμοκρασίας και είναι οπτικά σαν να το αγόρασα μόλις.
Ωραίο ντεκόρ στο σαλόνι. ( όταν ξεμείνω από πέλλετ -πετρέλαιο-αντλία θερμότητας) θα το ανάψω.
Το ρεζουμέ: καλό το τζάκι όταν το θές για λίγα τετραγωνικά, όχι για κύρια θέρμανση και για την θαλπωρή που προσφέρει το βράδυ με κλειστά φώτα η οπτική της φλόγας.
Προσωπικά με κούρασε, με βρώμισε, μου στοίχισαν οι επισκευές του αλλά με ζέστανε ικανοποιητικότατα. ( μόνο στο χώρο όπου ήταν τοποθετημένο, όχι στον 2ο όροφο )
Όποιος έχει αποθηκευτικό χώρο, προμήθεια φτηνών ξύλων, καλή μέση, διάθεση και χρόνο για φόρτωμα και καθάρισμα, είναι μία πρώτης τάξεως λύση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151517 από gkesi
Απαντήθηκε από gkesi στο θέμα Τι γνωμη σας για τα dovre?
Αγαπητέ BIOPEL ως κάτοχος του συγκεκριμένου τζακιού δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον αντιπρόσωπο ότι τα σπασίματα των μαντεμιών που ανέφερες οφείλονται στις υψηλές θερμοκρασίες που το δούλευες. Είναι σαν να δουλεύουμε το αυτοκίνητό μας συνεχώς στα κόκκινα. Θα έπρεπε να σου πούν ότι το βεντιλατέρ έπρεπε να τίθεται σε λειτουργία απο θερμοκρασία εξαγωγής αέρα στην έξοδο των περσίδων 50 - 60 βαθμούς περίπου και να μήν ΄την "αφήνει" να ανέβει πάνω απο 100 - 120 ώστε ο αέρας που διοχετεύει να απορροφά την θερμότητα του μαντεμιού δηλ. να το ψύχει.
Απορώ πως άντεξες απο την μυρωδιά του "καμένου" αέρα. Αυτός είναι και ένας λόγος που το σπίτι σου άλλαξε χρώμα όπως λες, όχι ότι δε θα είχε καθόλου σκόνη αλλά θα ήταν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": BIOPEL

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151528 από BIOPEL
Απαντήθηκε από BIOPEL στο θέμα Τι γνωμη σας για τα dovre?
gkesi θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι το γέμιζα κάποιες φορές περισσότερο από ότι έπρεπε αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να αποδώσει η εστία χωρίς να είναι επαρκώς γεμάτη . Επαρκώς εννοώ ότι έβαζα κάθετα ως προς το άνοιγμα της πόρτας και ξαπλωτά, 2 σειρές από 5 ξύλα οξιάς μήκους 25 εκατοστών.
Η σύνηθες θερμοκρασία απόδοσης στον αεραγωγό για να υπάρχουν 23-24 και 25 βαθμοί στον χώρο έπρεπε να είναι από 200 έως 280 βαθμοί, χωρίς να μυρίζει ο αέρας.
Με λιγότερους βαθμούς υπήρχε το αίσθημα ψύχους. Εάν είχα όπως λες 100-120 τότε θα ντυνόμασταν με παλτό.
Το σπίτι με συνθετικά κουφώματα και αφρό πολυουρεθάνης στα τούβλα, σχετικά με λίγες απώλειες.
Αυτά λοιπόν για το DOVRE.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 2 Μήνες πριν #151529 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Τι γνωμη σας για τα dovre?
Χωρίς να έχω το συγκεκριμένο τζάκι, πιστεύω ότι είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ.

Ο εγκληματίας που πρέπει να κλείσει το μαγαζί του και να πάει στην ψυρού, είναι αυτός που το πούλησε ΧΩΡΙΣ βεντυλατέρ.

Το τζάκι είναι σχεδιασμένο για να πάρει βεντυλατέρ. Αλλιώς θα έκαναν πιο χοντρά τα μαντέμια του να μην καταλαβαίνουν τίποτα. Αλλά θα σας πω τι πιστεύω συμβαίνει:

Το τζάκι το αγοράζουν 1500 ευρώ, και το πουλάνε 3000. Το μοτέρ το αγοράζουν 200, και το πουλάνε 500, επειδή θέλουν να βγάλουν και από το βεντυλατέρ άλλα 300.

Οπότε, επειδή ξέρουν ότι ο καθένας ζορίζεται, και βάζει το τζάκι από τα τελευταία πράγματα στην οικοδομή, αρχίζουν να τελειώνουν τα χρήματα και κόβει από όπου μπορεί, δέχονται να το πουλήσουν χωρίς βεντυλατέρ. Αφού λοιπόν οι "ειδικοί" λένε ότι δουλεύουν και ως φυσικής ροής (τα λένε και αυτοί που πουλάνε EdilKamin, και Nordica, και Dovre, να μην πω ονόματα γιατί θα φάω μηνύσεις) τα αγοράζουν οι πελάτες χωρίς βεντυλατέρ. Και περιμένουν να ζεσταθούνε... Ε... σιγά μη ζεσταθούν..... και τα τσιτώνουνε μέχρι θανάτου, και μετά ανοίγουν σα παπαρούνες.

Αν είχαν λίγη τσίπα οι έμποροι, θα σου λέγανε: Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά ΔΕΝ στο πουλάω, διότι χωρίς μοτέρ, ΔΕ θα ζεσταθείς. Αν δε θέλεις μοτέρ, πχ γιατί δε γουστάρεις τη φασαρία, βάλε ένα μαντεμένιο που είναι φτιαγμένο για αυτή τη δουλειά, δηλαδή να δουλέψει ως φυσικής ροής. Και τέλος.... αλλά τα λαμόγια θέλουνε να πουλήσουνε τα monoblocco χωρίς μοτέρ. Ε ρε κλωτσιές που θέλουνε....

Και φταίνε οι έμποροι, γιατί ο πελάτης δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα. Προκειμένου να οικονομήσουνε, πουλάνε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Σου λένε πάρε πόρσε, και βάζε της μέσα νερό... θα πηγαίνει τσίτα... Ε ρε ξύλο που θέλουν ορισμένοι....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ