- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση.
Αέρας στα σώματα
- Diplomatis
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Κατοικώ σε μία μαιζονέτα στην οποία ο λέβητας πετρελαίου δουλεύει με ένα κυκλοφορητή και δύο ηλεκτροβάνες (μία για τον κάτω και μία για τον επάνω όροφο) και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.
Στα δύο από τα πέντε σώματα του επάνω ορόφου εμφανίζεται συνέχεια αέρας κι ενώ τα κάνω εξαέρωση μετά από δύο μέρες πάλι τα ίδια. Όταν όμως δουλεύουν και οι δύο ηλεκτροβάνες ο ενοχλητικός αυτός θόρυβος του αέρα στα σώματα δεν ακούγεται ... και ακούγεται μόνο όταν δουλεύει η ηλεκτροβάνα του πάνω ορόφου.
Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τόσο ενοχλητικό γιατί στον επάνω όροφο σπάνια άνοιγε ο θερμοστάτης, ενώ φέτος που καίω μόνο τζάκι κάτω και επάνω λίγο πετρέλαιο το βράδυ (λόγω μικρών παιδιών) ακούγεται έντονα και μου τη "σπάει".
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και αν μπορώ με κάποιο τρόπο να λύσω το πρόβλημα;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- χρηστος8
- Αποσυνδεμένος
- Θερμοϋδραυλικος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 556
Diplomatis έγραψε: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.
Κατοικώ σε μία μαιζονέτα στην οποία ο λέβητας πετρελαίου δουλεύει με ένα κυκλοφορητή και δύο ηλεκτροβάνες (μία για τον κάτω και μία για τον επάνω όροφο) και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.
Στα δύο από τα πέντε σώματα του επάνω ορόφου εμφανίζεται συνέχεια αέρας κι ενώ τα κάνω εξαέρωση μετά από δύο μέρες πάλι τα ίδια. Όταν όμως δουλεύουν και οι δύο ηλεκτροβάνες ο ενοχλητικός αυτός θόρυβος του αέρα στα σώματα δεν ακούγεται ... και ακούγεται μόνο όταν δουλεύει η ηλεκτροβάνα του πάνω ορόφου.
Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τόσο ενοχλητικό γιατί στον επάνω όροφο σπάνια άνοιγε ο θερμοστάτης, ενώ φέτος που καίω μόνο τζάκι κάτω και επάνω λίγο πετρέλαιο το βράδυ (λόγω μικρών παιδιών) ακούγεται έντονα και μου τη "σπάει".
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και αν μπορώ με κάποιο τρόπο να λύσω το πρόβλημα;
Δημητρη χρονια πολλα κατ αρχην.
Δυο πραγματα φταινε για να εχεις συνεχεια αερα...πληρωτης και δοχειο διαστολης.
Η το δοχειο διαστολης τρυπησε, η εχασε τον αερα του κατ αρχην.
Ο πληρωτης πρεπει να εχει 0,2bar παραπανω πιεση απο αυτην που εχει το δοχειο διαστολης πριν γεμισει με νερα εγκαταστασης.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1476
οποτε σε βολεψει βαλε και κανα αυτοματο εξαεριστικο στα πανω σωματα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
- Diplomatis
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Χρόνια πολλά Χρήστο, "παίζει" δηλαδή να ήταν χαλασμένο το δοχείο διαστολής ή να έχασε τον αέρα του από την αρχή; Μπορεί κάποιος υδραυλικός να το ελέγξει τώρα πιστεύω έτσι;χρηστος8 έγραψε:
Diplomatis έγραψε: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.
Δημητρη χρονια πολλα κατ αρχην.
Δυο πραγματα φταινε για να εχεις συνεχεια αερα...πληρωτης και δοχειο διαστολης.
Η το δοχειο διαστολης τρυπησε, η εχασε τον αερα του κατ αρχην.
Ο πληρωτης πρεπει να εχει 0,2bar παραπανω πιεση απο αυτην που εχει το δοχειο διαστολης πριν γεμισει με νερα εγκαταστασης.
Όταν λες πληρωτής ... τι ακριβώς είναι;
- Diplomatis
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Το σκέφτηκα αυτό, αλλά είπα να δω πρώτα μήπως λύνεται αλλιώς το πρόβλημα.dimlyk έγραψε: θερμοκρασια νερων ?
οποτε σε βολεψει βαλε και κανα αυτοματο εξαεριστικο στα πανω σωματα