- Ληφθείσες Ευχαριστίες 94
Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση.
Καθαρισμός πίσσας
Castell έγραψε: Βουλγάρες:Η λύση στο ακριβό πέλλετ & πετρέλαιο !!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Asteris
-
- Αποσυνδεμένος
- Invicta Selenic 700 + heat exchanger
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 633
Σαν τον γείτονά μου, πήρε φωτιά η καμινάδα του μετά από 6 τόνους καύση σε ανοιχτό τζάκι και αυτός χάρηκε που γλύτωσε και τον καθαρισμό. Τι να πω, μερικοί άνθρωποι θα ζήσουν 150 χρόνια, δεν στεναχωριούνται για τίποτα...
- mastoras
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 568
Γίνεται έκρηξη κανονική και ο λέβητας η το τζάκι σε σπάνιες μεν περιπτώσεις διαλύεται.
Έχω προσωπική εμπειρία νεαρός κάποτε, από σκάσιμο ανοιχτού μεταλλικού τζακιού σερπατίνας. Ευτυχώς που η φωτιά ήταν χαμηλή.
Έμεινε από νερό το σύστημα, ατμοποίηθηκε ότι νερό απέμεινε μέσα στο καζάνι, και εκτονώθηκε η μεγαλύτερη ενέργεια, στις δύο σκάστρες που ήταν έξω από το σπίτι.
Επειδή όμως δεν προλάβαινε να εκτονωθεί όλη η πίεση, έσκασε το τζάκι. Σκίστηκε η λαμαρίνα σε ένα σημείο......ευτυχώς ΜΟΝΟ !!!!

Αν γίνει το κακό, και αρχίσει ο λέβητας, η το τζάκι, να ξεφυσά και δεν γνωρίζεις πότε ήρθε η ώρα και αν να ανατιναχτεί.......το σίγουρο είναι ότι πρέπει να την κοπανήσει.
Οχι μακρυά βέβαια κάπου εκεί τριγύρω, ώστε μετά το μπαμ.....να πας να σβήσεις την φωτιά. Αν υπάρχει φωτιά, γιατί μετά απο εκρηξη φωτιά δεν νομίζω να υπάρχει.
- Asteris
-
- Αποσυνδεμένος
Μετά παίρνεις κάνα δυό μολώτωφ και πας να ελέγξεις την πυρασφάλεια του σπιτιού του εγκαταστάτη...

- mastoras
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 568

Μα εσύ παζάρευες 'φιλος μου' την τιμή της εγκατάστασης 3 ημέρες μέχρι να συμφωνήσετε.
Οπότε αναμενόμενο είναι να αποκτήσεις στο μποίλερ σου TUBO ύδρευσης άσπρα-μαύρα και όχι θέρμανσης γκρι.
Τέλος πάντων θα ξεφύγουμε...εδώ μιλάμε για την πίσσα.

Υ.Γ Το μποιλερ ήταν πιο ψηλά απο τον λέβητα.
- Asteris
-
- Αποσυνδεμένος
mastoras έγραψε: Γιατί να πας να βάλεις φωτιά το σπίτι του εγκαταστάτη ? Επειδή έσπασε το τουμπόραμα ?
Μα εσύ παζάρευες 'φιλος μου' την τιμή της εγκατάστασης 3 ημέρες μέχρι να συμφωνήσετε.
Οπότε αναμενόμενο είναι να αποκτήσεις στο μποίλερ σου TUBO ύδρευσης άσπρα-μαύρα και όχι θέρμανσης γκρι.
Τέλος πάντων θα ξεφύγουμε...εδώ μιλάμε για την πίσσα.
Υ.Γ Το μποιλερ ήταν πιο ψηλά απο τον λέβητα.
Άμα παζαρέψω την τιμή και ο εγκαταστάτης μου βάλει νεροσωλήνες χωρίς να μου το πει, θα φάει 4 μολώτωφ αντί για 2. Και αφαίρεση αδείας επιτόπου. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητήσει να κάνει τέτοια μαλακία, ακόμα και αν του το ζητούσα ρητά, επαγγελματίας υποτίθεται είναι. Άμα πας πχ σε συνεργείο για σέρβις το αυτοκίνητο και του δώσεις 4 λίτρα ηλιέλαιο να βάλει στο αμάξι, λες ο μηχανικός να τα βάλει? Βάλτα μόνος σου θα σου πει...