Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #21 από fillmore
Καλημέρα στα παιδιά του φόρουμ και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.
Εδώ και 2 περίπου μήνες άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο και να επισκέπτομαι διάφορες εταιρίες που ασχολούνται με το αντικείμενο για λέβητα πέλλετ-ξύλου. Μένω στην Αξιούπολη του Κιλκις. Οι διάφοροι τοπικοί θερμοϋδραυλικοί που απευθύνθηκα, προς τιμήν τους, μου είπαν πως και αυτοί τώρα ψάχνουν και δεν έχουν ιδέα για το τί είναι καλό και τι όχι ,για ποιο πράγμα να δώσεις λεφτά και τι να προσέξεις και εάν το προϊον που αντιπροσωπεύουν έχει τα οποιαδήποτε πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα.
Η ενημέρωση από ελληνικές σελίδες στο διαδίκτυο περιορισμένες οι τιμές που άκουγα αριστερά και δεξιά απίστευτα υψηλές και το πετρέλαιο στα 0,92 λεπτά!!!!!...... :woohoo: ........!!!!!!!!!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Πρώτα από όλα έθεσα "ταβάνι" στο οικονομικό τομέα. Αυτό ανέρχεται στα 3000,00 ευρώ. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει πληθώρα προϊόντων για κάθε βαλάντιο. Το επόμενο που κατάλαβα πολύ γρήγορα είναι ότι οποιοσδήποτε λέβητας-καυστήρας στερεών καυσίμων για να λειτουργήσει με την ίδια ευκολία ενός πετρελαίου επιβάλετε να έχει πολλούς αυτοματισμούς. π.χ. αυτόματη η έναυση. Ενώ είναι κάτι απλό σε έναν καυστήρα πετρελαίου για έναν με πέλλετ είναι θέμα!!!...Ο υπολογισμός για τα kw ή τις θερμίδες που χρειαζόμαστε θέλει ψάξιμο.κ.τ.λ.

Στην Καρυώτισσα των Γιαννιτσών βρέθηκα για την πρώτη επαφή μου με έναν λέβητα πελλετ Ελληνικής κατασκευής που με προσέλκυσε η τιμή του. Επίσης στον ίδιο χώρο είδα τους Σέρβικους Radigator ή Bauherr που είναι ίδιοι αλλά με άλλο όνομα (δεν κατάλαβα το γιατί μάλλον κατασκευάζονται και σε άλλη χώρα) Με τους ελληνικούς δεν μπόρεσα να "πεισθώ" για την κατασκευή τους ,χωρίς να είμαι ειδικός. Μπορεί να είναι και η καλύτερη πρόταση σε σχέση τιμής απόδοσης. Οι Σέρβικοι μου άρεσαν όμως πολύ. Και από θάμα κατασκευής και από θάμα τιμής. Εκείνο που με ξένιζε ήταν ότι δεν μάζευε την στάχτη σε κάποιο σκαφάκι , το σημείο που γινόταν η καύση έπρεπε να καθαρίζετε με το χέρι και βρίσκονταν στον πάτο του λέβητα, και τέλος η καπνοδόχος έβγαινε σε φ180 και θα έπρεπε να αλλάξω και καμινάδα. Μάζεψα τις πληροφορίες μου ψηλάφισα τα σιδερικά και έφυγα.

Εδώ θα σταματήσω γιατί συχαίνομαι τα μεγάλα ποσταρίσματα και εγώ το παράκανα
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει έχω όμως κάτι υπ'οψη μου. Στα επόμενα ποσταρίσματα θα σας πώ και τα υπόλοιπα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #24 από fillmore
....και συνεχίζω!!!!....
....κάνοντας επισκέψεις σε διάφορες εταιρίες και κάνοντας τηλέφωνα για να μαθαίνω κυρίως τιμές και αφού έβρισκα αποκλίσεις από 500,00ευρώ έως και 1500,00ευρώ (π.χ. ο Radijator tkan 1 από 3600,00ευρώ σε αυτόν στην Καρυώτισσα στο Καλοχώρι σε αποθήκη χοντρικής μου είπαν 5000,00ευρώ :huh: )
Μεγάλη η διαφορά τιμών στα ίδια προϊόντα και στο εξωτερικό. Σε ορισμένα είδη μέχρι και 100% μεγαλύτερη. (π.χ.πατήστε εδώ )
Μια καλή πρόταση είναι και οι σόμπες με πελλετ και μάλιστα αυτές που συνδέονται με τα καλοριφέρ. Αλλά στο σπίτι μου έχω προβλήματα εγκατάστασης μιας τέτοιας λύσης. (π.χ. πατήστε εδώ όχι όμως καί φθηνή λύση γιατί έχουν κάπου 3500,00ευρώ)
Η επόμενη επαφή ήταν με την Κατερήνη. πατήστε εδώ από αρκετό κόσμο είχα ακούσει καλά λόγια. Η αλήθεια είναι πως δεν τον είδα ποτέ από κοντά αλλά η τιμή του από ότι θυμάμαι ξέφευγε. Η τσέπη μου λοιπόν άντεχε κάποια προϊόντα προερχόμενα από το ανατολικό μπλοκ, Πολωνία, Σλοβακία, Σερβία κ.τ.λ.
πατήστε εδώ οι fuzzy logic ήταν το επόμενο βήμα μου. Πολλοί αυτοματισμοί πολλά υποσχόμενοι λέβητες. Στην έκθεση στο Λαγγαδά Θεσ/νίκης που τους είδα όμως ήταν δίπλα δίπλα με έναν DEFRO duo pellet. Η διαφορά ήταν ολοφάνερη στην ποιότητα κατασκευής όπως και της τιμής. πατήστε εδώ
Πολύ καλός καυστήρας θεωρείτε ο pellas επίσης Πολωνικός, που όπως ισχυρίζονται οι αντιπρόσωποι του μπορεί να τοποθετηθεί και σε λέβητα πετρελαίου. Σκέφτηκα να προχωρήσω και σε αυτή την λύση γλυτώνοντας τα λεφτά της εγκατάστασης και του λέβητα. Μου έβαλαν όμως πάγο κάποιοι άνθρωποι που εμπιστεύομαι για κάτι τέτοιες πατέντες. Είναι δύσκολος ο καθαρισμός τους και πάρα πολύ συχνός και η απόδοση μπορεί να φτάσει μέχρι και 40% λιγότερη. Βλέπετε η κατασκευή λέβητα στερεών καυσίμων έχει άλλες αρχές. Κάθετες διαδρομές ή τούμπα για να μήν έχεις επικαθήσεις στάχτης και απώλεια αγωγιμότητας. Επίσης και μεγαλύτερη επαφή του νερού με την θερμότητα της φωτιάς.
Τέλος για αυτό το ποστ υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι καύσεις πέλλετ. Μια βασική είναι με κοχλία κατευθείαν στο σώμα του λέβητα. π.χ.




...άλλη μία είναι καυστήρες πιεστικοί όπως του πετρελαίου π.χ.


...και κάποιοι παράξενοι για τα μάτια μας


η επιλογή για το καλύτερο παραμένει για τον απλό καταναλωτή άγνωστή!!!...
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by fillmore.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #28 από egglezos
[quote="fillmore" post=24. Βλέπετε η κατασκευή λέβητα στερεών καυσίμων έχει άλλες αρχές. Οριζόντιες διαδρομές ή τούμπα για να μήν έχεις επικαθήσεις στάχτης και απώλεια αγωγιμότητας. Επίσης και μεγαλύτερη επαφή του νερού με την θερμότητα της φωτιάς.
[/quote]

Μία διόρθωση αγαπητέ fillmore...κάθετες διαδρομές και όχι οριζόντιες στα στερεά καύσιμα. Όριζόντιες έχουν τα υγρά και τα αέρια.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by egglezos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #29 από fillmore

egglezos έγραψε: [quote="fillmore" post=24. Βλέπετε η κατασκευή λέβητα στερεών καυσίμων έχει άλλες αρχές. Οριζόντιες διαδρομές ή τούμπα για να μήν έχεις επικαθήσεις στάχτης και απώλεια αγωγιμότητας. Επίσης και μεγαλύτερη επαφή του νερού με την θερμότητα της φωτιάς.


Μία διόρθωση αγαπητέ fillmore...κάθετες διαδρομές και όχι οριζόντιες στα στερεά καύσιμα. Όριζόντιες έχουν τα υγρά και τα αέρια.[/quote]

...ευχαριστώ για την διόρθωση !!!... :oops: πάρα πολύ σωστή!!!...ο δαίμων των σκέψεών μου!!!...
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by fillmore.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #30 από egglezos
από τήν άλλη πλευρά, εγώ πιστέυω ότι η επιλογή του λέβητα δεν είναι τόσο δύσκολη, αρκεί να τηρούνται κάποιο κανόνες σωστής καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Επειδή οι χρήστες δεν είναι ειδήμονες στους λέβητες και δεν περιμένει κανείς να είναι, προτείνω τους κάτωθι κανόνες για να βοηθήσουμε την επιλογή του λέβητα:

1) Να ελέγχουμε τον λέβητα που θέλουμε να αγοράσουμε άν ανταποκρίνεται σε αυτά που διαφημίζει ο κατασκευαστής, π.χ. πάχος λαμαρινών (τουλάχιστον 5 χιλιοστά) καθώς επίσης και για τα κάυσιμα που τον προτείνει ο κατασκευαστής...άλλη τροφοδοσία χρειάζεται η πελλέτα, άλλη το πυρηνόξυλο και τα μίγματα του: πελλέτα απόρριψη ή volcano, πυρηνόξυλο και μίγματα μόνο volcano.

2) Να εξετάζουμε τομή λέβητα...μην αγοράζετε λέβητα "γουρούνι στο σακί"...άν δεν σας δείχνει ο πωλητής την τομή του λέβητα, είτε σχηματικά είτε ζωντανά, συνήθως κάτι θέλει να κρύψει...

3) Κάθετες διαδρομές κατά προτίμηση στα στερεά καύσιμα αν θέλουμε μεγάλους χρόνους καθαρισμού χωρίς σημαντική πτώση απόδοσης...διαφορετικά πιο συχνό καθάρισμα. Επίσης, άλλο οι διαδρομές μέσα σε τουμποσωλήνες και άλλο οι κόφτρες...οι κόφτρες δεν είναι διαδρομές, απλά επιβραδυντές.

4) Τεχνική υποστήριξη, επαγγελματισμός, καταρτιση πωλητή και τμήματος τεχνικής υποστήριξης...τι να τον κάνεις τον καλύτερο λέβητα άν δεν ξέρει η εταιρεία που τον πουλάει να τον υποστηρίξει τεχνικά?

5) Εγγύηση λέβητα και ηλεκτρονικών μερών.

6) Αν είναι δυνατόν, η σωστότερη συμβουλή δίνεται από ευχαριστημένους χρήστες του λέβητα αλλά και με επιτόπια επίσκεψη του υποψήφιου πελάτη για την εξακρίβωση της αλήθειας...πολλοί πελάτες δεν γνωρίζουν τι είναι καλύτερο μέχρι να το δούν (και εγώ νομίζω ότι η γυναίκα μου είναι η πιο όμορφη από όλες...δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν :sick: ...)

7) Αν ο λέβητας είναι εισαγόμενος, χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για να βρούμε reviews χρηστών, τεχνικών περιοδικών, κτλ...στο εξωτερικό τέτοια υπάρχουν σε αφθονία. π.χ. το Stiftung Warentest της Γερμανίας, κτλ.

8) Η συμμόρφωση με CE είναι σημαντική όταν είναι αληθινή και όχι "μαιμού"...δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί λέβητες που διαφημίζουν CE χωρίς πραγματικά να έχουν...καλύτερα λέβητα χωρίς CE αλλά που πληροί τα άνωθεν κριτήρια, παρά ψέυτικο...αυτός με το ψέυτικο ψάχνει τερτίπια για να τον πουλήσει ίσως γιατί δεν μπορεί αλλιώς.

9) Τρόπος λειτουργίας του λέβητα, με αντιστάθμιση ή όχι, με διαβαθμισμένη λειτουργία, κτλ...συνήθως, όσο πιο εξελιγμένος είναι ο λέβητας, τόσο λιγότερο κόστος λειτουργίας έχει.

10) Επιθυμητά καύσιμα...άν θέλουμε να καίμε πυρηνόξυλο, δεν αγοράζουμε τον πιο σούπερ λέβητα πελλέτας γιατί απλά δεν θα το κάψει, όσο σούπερ και να είναι. Επίσης, πολλές φορές, ακόμα και η πελλέτα που επιθυμούμε να καίμε καθορίζει την επιλογή του λέβητα...άν η πελλέτα που θέλουμε να καίμε δεν είναι DIN plus, δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε ανεπτυγμένους τεχνολογικά λέβητες γιατί μόνο προβλήματα θα συναντήσουμε. Οσο πιο βρώμικο το κάυσιμο, τόσο πιο απλό λέβητα και το αντίθετο.

11) Στο ξύλο, το #10 είναι πολύ σημαντικό...π.χ. βρεγμένα ξύλα και πυρόλυση δεν πάνε μαζί...ούτε πεύκο

Αν μου διαφέυγει κάτι παρακαλώ διορθώστε με.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": andysurg, gzachar

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #31 από egglezos


Λέβητας πυρηνόξυλου ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΕ Π



Λέβητας Ξύλου ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΕ ΣΤ

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by egglezos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.096 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ