- Δημοσιεύσεις: 355
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 119
Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση. Προσοχή!!! το τηλεφωνο δεν δίνεται για τηλεφωνικές κλήσεις παρά μόνο για μηνύματα στο viber.
Επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα
- jps
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
Η ύπαρξη πληθώρας εταιριών παραγωγής ηλιακών θερμοσιφώνων στον ελληνικό χώρο,αφού είναι μια από τις λίγες βιομηχανίες στις οποίες η Ελλάδα είναι καταξιωμένη διεθνώς με πολλές εξαγωγές κάθε χρόνο,με οδήγησε στο να ψάξω ποιά από τα ηλιακά αυτά συστήματα είναι πιστοποιημένα ως προς την ενεργειακή τους απόδοση ετησίως και έτσι ανακάλυψα το φορέα πιστοποίησης Solar Keymark.
Εκεί υπήρχαν όλες οι αξιόπιστες εταιρίες,με τις αντίστοιχες μετρήσεις για την απόδοση του κάθε συστήματος.
Αφού λοιπόν κατέβασα όλα τα αποτελέσματα από την ιστοσελίδα της Solar Keymark,έκανα τη σύγκριση μεταξύ όλων των συστημάτων,όλων των εταιριών και στη συνέχεια μια έρευνα αγοράς για το πόσο κοστίζουν τα πιο αποδοτικά συστήματα.Κατέληξα λοιπόν σε δύο ηλιακούς θερμοσίφωνες με κριτήριο τη σχέση ποιότητας/τιμής.Στο Nobel 160 λίτρων inox του Ξυλινάκη με 3 τ.μ. συλλέκτη,που είχε τις καλύτερες ίσως αποδόσεις σύμφωνα με το Solar Keymark και σε ένα τελείως διαφορετικό ηλιακό,τον A.S.T. Compact 150 inox,που και αυτός παρουσίαζε πολύ καλές αποδόσεις.
Γνωρίζει κάποιος υδραυλικός ή έχει κάποιος χρήστης εγκαταστήσει κάποιον από τους δύο,για να μου αναφέρει εντυπώσεις;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Sp4wN
-
- Αποσυνδεμένος
- Δέν ελπίζω τίποτε.Δέ φοβάμαι τίποτε.Είμαι άφραγκος
- Δημοσιεύσεις: 1884
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 323
Ξέρει κανείς να μου πεί ποιές οι διαφορές με τους συλλέκτες τιτανίου στην πράξη και πόση είναι η πραγματική εξοικονόμηση που έχουμε ?
Επίσης θα ήθελα κάποιος να μου πεί τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα και στη συντήρησή του !!
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- jps
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Δημοσιεύσεις: 355
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 119
Αυτά βέβαια στην ελληνική αγορά μένουν μόνο στη θεωρία,καθώς η πλειοψηφία των ηλιακών με σωλήνες κενού που πουλιούνται εδώ,είναι κινέζικης παραγωγής και πολύ χαμηλής ποιότητας και απόδοσης σε προσιτή τιμή.Οι κινέζοι όμως βγάζουν και αποδοτικούς ηλιακούς με σωλήνες κενού,αλλά είναι πανάκριβοι και δεν εισάγονται στη χώρα μας και για αυτό το λόγο απευθύνονται σε αγορές της δυτικής βόρειας ευρώπης,με χαμηλές θερμοκρασίες και διαφορετικό γεωγραφικό πλάτος.
Όλα αυτά φαίνονται πολύ εύκολα αν συγκρίνεις τους πιστοποιημένους θερμοσίφωνες κενού και επιλεκτικούς που πωλούνται στην Ελλάδα,όσον αφορά την απόδοση τους,από τους πίνακες μετρήσεων της πιστοποίησης Solar Keymark.
Το συμπέρασμα είναι ότι για τον ελληνικό χώρο,υπερτερούν οι ελληνικοί ποιοτικοί ηλιακοί με επιλεκτικούς συλλέκτες που είναι πιστοποιημένοι όσον αφορά την απόδοση τους.
Η βιομηχανία ηλιακών θερμοσιφώνων είναι μία από τις λίγες βιομηχανίες για τις οποίες μπορούμε να είμαστε περήφανοι ως έλληνες,γιατί έχουμε την τεχνογνωσία για να παράγουμε και να εξάγουμε σε ολόκληρο τον κόσμο πολύ ποιοτικά προϊόντα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Sp4wN
-
- Αποσυνδεμένος
- Δέν ελπίζω τίποτε.Δέ φοβάμαι τίποτε.Είμαι άφραγκος
- Δημοσιεύσεις: 1884
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 323
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- γιαννης-δραμα
-
- Αποσυνδεμένος
- Συντονιστής
-
- Δημοσιεύσεις: 1292
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 200
Ravelli Holly C 12kw
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&limitstart=0#111108
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- jps
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Δημοσιεύσεις: 355
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 119
Sp4wN έγραψε: Θεωρητικά Γιάννη μιλώντας άν ήθελα να πάρω καλής ποιότητας ηλιακό θερμοσίφωνα με σωλήνες κενού που θα έπρεπε να κοιτάξω για να βρώ τη διαφορά στις ποιότητες ? Γιατί ομολογώ το ότι υπάρχουν διαφορές και μάλιστα πιστοποιήσεις δεν το είχα υπ όψιν .
Νίκο οι διαφορές είναι τεράστιες και για αυτό χρειάζεται ψάξιμο.Δεν είναι όλοι οι ηλιακοί το ίδιο και φυσικά δεν αποδίδουν και το ίδιο.
Υπάρχουν επώνυμοι πιστοποιημένοι ηλιακοί κενού στην ελληνική αγορά,όπως Calpak,Sunimex και άλλοι,αλλά για τα γεωγραφικά πλάτη και τις θερμοκρασίες της Ελλάδας,μπορείς να βρεις επιλεκτικούς με μεγαλύτερη απόδοση και πολύ λιγότερα χρήματα.
Λίγα λόγια για την πιστοποίηση Solar Keymark:
www.cys.org.cy/applications/assets/212%28Solar%20Keymark%29.pdf
Ειδικότερες πληροφορίες:
www.estif.org/solarkeymarknew/
Λίστα με τους πιστοποιημένους συλλέκτες,όπου μπορείς να βρεις τους ελληνικούς και όποιους άλλους θέλεις,επιλέγοντας τη χώρα:
solarkey.dk/solarkeymarkdata/qCollectorC...rtificatesTable.aspx
Λίστα με τους πιστοποιημένους θερμοσίφωνες:
solarkey.dk/solarkeymarkdata/qSystemCert...rtificatesTable.aspx
Στις παραπάνω λίστες,αν μπεις στο Data sheet link του πιστοποιημένου μοντέλου που σε ενδιαφέρει,θα δεις την αποδοτικότητα του στα διάφορα γεωγραφικά πλάτη της Ευρώπης,σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.