Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3822 από Nasikas
Απαντήθηκε από Nasikas στο θέμα Απ: Καθαρισμός Πίσσας
Για την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση, νομίζω ότι προς το παρόν και με κατάλληλες συσκευές, δεν είναι άσχημα. Το είχα γραψει και παλιότερα με πίνακα σε άλλο φόρουμ.
Όμως έχουμε ακόμα φτηνό ρεύμα στην Ελλάδα. Ας περιμένουμε.....

Για την σωστή μόνωση δεν χρειάζεται κουβέντα. Είναι αυτονόητο. Σε σχετική ημερίδα είχα μείνει άφωνος με όσα είδα για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3826 από Dr.Raven
Απαντήθηκε από Dr.Raven στο θέμα Απ: Καθαρισμός Πίσσας

Το μέγεθος του σπιτιού, λίγο έχει να κάνει με την κατανάλωση. Όλα παίζονται στην μόνωση. Έχω 200τμ και έκαιγα 2 τόνους πετρέλαιο (φέτος 6-7 τόνους ξύλο) και φίλος με 140τμ έκαψε 4 τόνους πετρέλαιο. Αν κάνανε όλοι μονώσεις τύπου Φιλανδίας όταν χτίζανε, θα έφτανε και ο ήλιος και το ηλεκτρικό και εδώ.

Αστερη "αστερι", εγω σε κατανοω απολυτα ως τεχνικος αν και μη θερμουδραυλικος. Το ειπα και σε αλλο Θεμα, οτι πανω απ' ολα ειμεθα "μηχανικοι" (εγω ηλεκτρολογος - ηλεκτρονικος) και διαθετουμε τη βασικη καταρτιση περι καυσης υδρογονανθρακων, ατμοσφαιρικης πιεσης κλπ, ενω γνωριζουμε βασικες αρχες φυσικης και εστω λιγα μαθηματικα. Οταν θελουμε να εμβαθυνουμε σε ενα θεμα, απλα ανατρεχουμε στο διαδικτυο, η πληροφορια ειναι ΑΦΘΟΝΗ! Ζητω συγνωμη που βγηκα εκτος θεματος, θελω απλα να τονισω οτι INTERNET δεν ειναι μονο το facebook το tweeter κλπ "μεσα κοινωνικης δικτυωσης - εκμαυλισμου" :(
Ειναι τα φορουμ σαν και τουτο δω, η wikipedia κλπ που παρεχουν τεραστια διευκολυνση σε οποιον ενδιαφερεται ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ!
Θελω λοιπον να παραθεσω στην πολυ σωστη τοποθετηση σου, οτι καποιες φορες λογω κακου σχεδιασμου απο "μπουφο" αρχιτεκτονα ενος σπιτιου (φαντασου σπιτι ψηλο με υπερωο, οπως στις εκκλησιες) η κυκλοφορια του θερμου αερα απο κατω προς τα πανω και "τουμπαλιν" (οχι Ταλιμπαν) ειναι πολυ δυσχερης. Παγιδευεται! Αυτο αντιμετωπιζουμε στο σπιτι της αδερφης μου. Τεχνικος - με παρασημα - ενεργειακων τζακιων ηρθε ανετος και με αερα για να προτεινει λυση, και εφυγε με κατεβασμενα αυτια οταν ειδε διαμορφωση χωρου! Απλα ψελισε: "Δεν μπορω να εγγυηθω τα 2.500 Ευρω που θα μου πληρωσεις οτι θα σε σωσουν".
Αυτα εννοω οταν μιλαω για τον εφε του Ελληναρα. Τι να το κανεις σπιτι 220 τ.μ. με 3 υπνοδωματια, 3 τουαλετες και το υπολοιπο σαλοτραπεζαρια μονοκοματη. Ποσω δε μαλλον, οταν κατοικειται απο μολις 2 ατομα - πλεον - και 2 γατες! Δεν θυμαμαι απ'εξω τα κυβικα μετρα (αυτα υπολογισα οταν εβγαλα θερμικες απωλειες, οχι τα τετραγωνικα). Αυτο που θυμαμαι σιγουρα, ειναι οτι στις θερμικες απωλειες προσθετουμε παντα προσαυξηση (20%???) λογω δυσχερους κυκλοφοριας αερα μεσα απο τα σωματα, π.χ. οταν μπροστα απο το σωμα βαλουμε ενα καναπε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3875 από kostas1
dr Raven.Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε στους Ελληνάρες που έκαναν (220 τμ) σπίτι γιατί για να το έκαναν κάποιο λόγο θα είχαν (δεξιωσεις -εφέ-διάφοροι λόγοι)Τώρα για το θέμα του τι θα κάψει ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα (αν θα είναι θερμαστής -χαμάλης) και επιτέλους ίσως θα έπρεπε να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση σαν λαός και αποδεδειγμένα η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι η πλέον απαγορευμένη και πέρα από αυτό η ΔΕΗ μας επιβραβευει σαν καλούς πελατες με συνεχείς αυξήσεις (+12.0%) στο οικιακό τιμολόγιο από 1/1/2012 και έχουμε μέλλον σε αυτό.Το μέλλον στην θέρμανση σε όλον τον κόσμο γυρίζει πολλές δεκαετίες πισω αν το θέλουμε η όχι.Όσο για το πετρελαιο η το αέριο που αναφέρεις σαν συμφέρουσα προσφορά νομίζω ότι δεν ισχύει γιατί ότι έχει να κάνει με μονοπώλιο και καρτέλ στην Ελλάδα όλοι μας έχουμε πικρή εμπειρία. Όλα αυτά δεν είναι επίθεση προς εσένα αλλά μια παρέμβαση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3896 από Dr.Raven

kostas1 έγραψε: dr Raven.Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε στους Ελληνάρες που έκαναν (220 τμ) σπίτι γιατί για να το έκαναν κάποιο λόγο θα είχαν (δεξιωσεις -εφέ-διάφοροι λόγοι)Τώρα για το θέμα του τι θα κάψει ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα (αν θα είναι θερμαστής -χαμάλης) και επιτέλους ίσως θα έπρεπε να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση σαν λαός και αποδεδειγμένα η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι η πλέον απαγορευμένη και πέρα από αυτό η ΔΕΗ μας επιβραβευει σαν καλούς πελατες με συνεχείς αυξήσεις (+12.0%) στο οικιακό τιμολόγιο από 1/1/2012 και έχουμε μέλλον σε αυτό.Το μέλλον στην θέρμανση σε όλον τον κόσμο γυρίζει πολλές δεκαετίες πισω αν το θέλουμε η όχι.Όσο για το πετρελαιο η το αέριο που αναφέρεις σαν συμφέρουσα προσφορά νομίζω ότι δεν ισχύει γιατί ότι έχει να κάνει με μονοπώλιο και καρτέλ στην Ελλάδα όλοι μας έχουμε πικρή εμπειρία. Όλα αυτά δεν είναι επίθεση προς εσένα αλλά μια παρέμβαση.

Χμμμ... Βλεπω οτι εισαι σχεδον καθετα αντιθετος με τις αποψεις μου. Κανενα προβλημα Κωστας, δημοκρατια εχουμε αλλωστε. Αν και εκει που λες οτι "δεν ειναι σωστο να αναφερομαστε στους Ελληναρες που εκαναν 220 τ.μ. σπιτι για δεξιωσεις - εφε" και οτι "δικο του προβλημα αν θα γινει θερμαστης - χαμαλης", βλεπω μεγαλη αντιφαση: Αν εχεις περισσευμα αρκετα λεφτα για να ξοδευεις σε δεξιωσεις, παρτυ κλπ, πρεπει να εισαι μαζοχιστης για να τσιγκουνευεσαι 1,5 χιλιαρικο παραπανω εξοδα το χρονο για θερμανση με πετρελαιο! :)
Οσο για οικολογικη συνειδηση, οσον αφορα τη θερμανση του σπιτιου μας ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, θα αποκτησουμε οταν μας περισσευουν χρηματα ξανα. Μεχρι τοτε, θα ειναι ειδος πολυτελειας. Εξαλλου, το 70% της παγκοσμιας μολυνσης της ατμοσφαιρας προερχεται απο Κινα, ΗΠΑ, Ινδια κλπ. Χωρες που δεν σεβονται το πρωτοκολο του Κυοτο. Τι ρυπανση να προκαλεσει και η ψωροκωσταινα? :silly: Με 10 - 15 τσιμινιερες που απομεινανε και απο αυτες οι 10 της ΔΕΗ? Εγω νομιζω οτι πρεπει να ξεκινησουμε απο πιο απλα πραγματα, οπως: να μην πεταμε σκουπιδια και μπαζα οπου βρουμε, να προστατευουμε τις ακτες μας, να μη καταστρεφουμε τα δαση μας για να τα κανουμε οικοπεδα κλπ, να μην αφηνουμε το σκυλο μας να τριγυρνα αδεσποτος και να "τα κανει" στο δρομο, να μαζεψουμε και να φροντισουμε τα αδεσποτα σκυλια και γατια, να σεβονται οι οδηγοι τους ποδηλατες (εγω δεν εχω αυτοκινητο εδω και 7 χρονια, μονο ενα ποδηλατο) και αλλα πολλα. Αυτα τουλαχιστον ειναι και ευκολα, ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΑ. Οσο για την ηλεκτρικη ενεργεια, ειπα ηδη τις αποψεις μου και καταθεσα και νουμερα προς τεκμηριωση. Δεν χρειαζεται να επεκταθω παραπερα, απλα θα σου θεσω το εξης ερωτημα: Εαν το Ιραν - οπως μεταδιδεται αυτο το καιρο - ελθει σε αντιπαραθεση με τις ΗΠΑ και κλεισει τα στενα του Ορμουζ οπως απειλει, τοτε παυει αυτοματως και το πετρελαιο με πιστωση στην Ελλαδα. Μεγαλο χαος προβλεπεται, καυσιμα με δελτιο, ουρες στα βενζινζδικα, παρατημενα αυτοκινητα κλπ. Ποιος δεν επηρεαζεται απο μια τετοια κριση στην Ελλαδα? Μα φυσικα μονο τα θερμοηλεκτρικα εργοστασια παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας. Ειπαμε, λιγνιτη εχει η Ελλαδα ΔΙΚΟ ΤΗΣ να καψει για 100 χρονια. Αν προσθεσουμε και τα υδροηλεκτρικα και τα φωτοβολταικα και τα αιολικα, το μονο που δεν θα λειψει ποτε στην Ελλαδα ειναι το ηλεκτρικο ρευμα. Αδιαφορα με το τροπο παραγωγης του. Αυτο λεω. Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, στο Lycksele στη Βορεια Σουηδια, θερμαινονται με ρευμα παραγομενο απο θερμοηλεκτρικο σταθμο που καιει τα μπαζα απο τις βιομηχανιες ξυλου (η ΙΚΕΑ, αυτη η πολυεθνικη που παραγει budget-επιπλα που πουλιουνται σε σουπερ μαρκετς, εχει το μεγαλυτερο εργοστασιο της εκει). Προσεξε ομως τη διαφορα μεταξυ Σουηδου και Ελληνα: Ο Σουηδος μαζευει ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ και διανμει την ενεργεια που παραγεται υπο μορφη ηλεκτρισμου, ενω ο Ελληνας μαζευει τα μπαζα, παρασκευαζει πελλετ και μπριγκετες, και τα πουλα σε καθε ενα καταναλωτη ξεχωριστα για να τα καψει μονος του. Δηλαδη η διαφορα βρισκεται στη συλλογικοτητα της χρησης της βιομαζας. Σαφως στον Σουηδο καταναλωτη ερχεται φθηνοτερα το τελικο προιον, το ηλεκτρικο ρευμα δηλαδη. Ο Ελληνας πρεπει να πληρωσει για λεβητες, καμιναδες, δοχεια αδρανειας κλπ ωστε να καψει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗ ΒΙΟΜΑΖΑ. Και να πληρωνει 230 Ευρω το τονο, συν τη ταλαιπωρια. Δεν ξερω αν με αντιλαμβανεσαι, αλλα θελω να πω οτι μονο η συλλογικη εκμεταλευση των βιο-καυσιμων μπορει να ειναι οικονομικα ωφελιμη για ολους.
Εν κατακλειδι, δεν ειμαι κολημενος στο ρυπογονο λιγνιτη. ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Αυτη και μονο αυτη ειναι το μελλον. Με οποιδηποτε τροπο και αν παραγεται.
Edit: Ξεχασα να απαντησω στο τελευταιο σκελος του ποστ σου. Αναφερομαι σε πετρελαιο και φυσικο αεριο, μονο σαν πηγες θερμανσης που υποστηριζουν τις αντιστοιχες ηλεκτρικες οπως τα κλιματιστικα inverter η οι αντλιες θερμοτητας. Εδω μιλαω με ντοκουμεντα 7ετους παρατηρησης: Τα 2/3 της θερμικης ενεργειας που χρειαζομαι για να ζεσταθει το σπιτι μου προερχεται απο τα κλιματιστικα (αρα ηλεκτρικη) και μολις το 1/3 απο το λεβητα πετρελαιου. Σχεση καταναλωσης δηλαδη: 67% ηλεκτρικο ρευμα προς 33% πετρελαιο (η φυσικο αεριο στο μελλον).
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3897 από pantelis1973

Dr.Raven έγραψε:

kostas1 έγραψε: dr Raven.Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε στους Ελληνάρες που έκαναν (220 τμ) σπίτι γιατί για να το έκαναν κάποιο λόγο θα είχαν (δεξιωσεις -εφέ-διάφοροι λόγοι)Τώρα για το θέμα του τι θα κάψει ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα (αν θα είναι θερμαστής -χαμάλης) και επιτέλους ίσως θα έπρεπε να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση σαν λαός και αποδεδειγμένα η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι η πλέον απαγορευμένη και πέρα από αυτό η ΔΕΗ μας επιβραβευει σαν καλούς πελατες με συνεχείς αυξήσεις (+12.0%) στο οικιακό τιμολόγιο από 1/1/2012 και έχουμε μέλλον σε αυτό.Το μέλλον στην θέρμανση σε όλον τον κόσμο γυρίζει πολλές δεκαετίες πισω αν το θέλουμε η όχι.Όσο για το πετρελαιο η το αέριο που αναφέρεις σαν συμφέρουσα προσφορά νομίζω ότι δεν ισχύει γιατί ότι έχει να κάνει με μονοπώλιο και καρτέλ στην Ελλάδα όλοι μας έχουμε πικρή εμπειρία. Όλα αυτά δεν είναι επίθεση προς εσένα αλλά μια παρέμβαση.

Χμμμ... Βλεπω οτι εισαι σχεδον καθετα αντιθετος με τις αποψεις μου. Κανενα προβλημα Κωστας, δημοκρατια εχουμε αλλωστε. Αν και εκει που λες οτι "δεν ειναι σωστο να αναφερομαστε στους Ελληναρες που εκαναν 220 τ.μ. σπιτι για δεξιωσεις - εφε" και οτι "δικο του προβλημα αν θα γινει θερμαστης - χαμαλης", βλεπω μεγαλη αντιφαση: Αν εχεις περισσευμα αρκετα λεφτα για να ξοδευεις σε δεξιωσεις, παρτυ κλπ, πρεπει να εισαι μαζοχιστης για να τσιγκουνευεσαι 1,5 χιλιαρικο παραπανω εξοδα το χρονο για θερμανση με πετρελαιο! :)
Οσο για οικολογικη συνειδηση, οσον αφορα τη θερμανση του σπιτιου μας ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, θα αποκτησουμε οταν μας περισσευουν χρηματα ξανα. Μεχρι τοτε, θα ειναι ειδος πολυτελειας. Εξαλλου, το 70% της παγκοσμιας μολυνσης της ατμοσφαιρας προερχεται απο Κινα, ΗΠΑ, Ινδια κλπ. Χωρες που δεν σεβονται το πρωτοκολο του Κυοτο. Τι ρυπανση να προκαλεσει και η ψωροκωσταινα? :silly: Με 10 - 15 τσιμινιερες που απομεινανε και απο αυτες οι 10 της ΔΕΗ? Εγω νομιζω οτι πρεπει να ξεκινησουμε απο πιο απλα πραγματα, οπως: να μην πεταμε σκουπιδια και μπαζα οπου βρουμε, να προστατευουμε τις ακτες μας, να μη καταστρεφουμε τα δαση μας για να τα κανουμε οικοπεδα κλπ, να μην αφηνουμε το σκυλο μας να τριγυρνα αδεσποτος και να "τα κανει" στο δρομο, να μαζεψουμε και να φροντισουμε τα αδεσποτα σκυλια και γατια, να σεβονται οι οδηγοι τους ποδηλατες (εγω δεν εχω αυτοκινητο εδω και 7 χρονια, μονο ενα ποδηλατο) και αλλα πολλα. Αυτα τουλαχιστον ειναι και ευκολα, ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΑ. Οσο για την ηλεκτρικη ενεργεια, ειπα ηδη τις αποψεις μου και καταθεσα και νουμερα προς τεκμηριωση. Δεν χρειαζεται να επεκταθω παραπερα, απλα θα σου θεσω το εξης ερωτημα: Εαν το Ιραν - οπως μεταδιδεται αυτο το καιρο - ελθει σε αντιπαραθεση με τις ΗΠΑ και κλεισει τα στενα του Ορμουζ οπως απειλει, τοτε παυει αυτοματως και το πετρελαιο με πιστωση στην Ελλαδα. Μεγαλο χαος προβλεπεται, καυσιμα με δελτιο, ουρες στα βενζινζδικα, παρατημενα αυτοκινητα κλπ. Ποιος δεν επηρεαζεται απο μια τετοια κριση στην Ελλαδα? Μα φυσικα μονο τα θερμοηλεκτρικα εργοστασια παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας. Ειπαμε, λιγνιτη εχει η Ελλαδα ΔΙΚΟ ΤΗΣ να καψει για 100 χρονια. Αν προσθεσουμε και τα υδροηλεκτρικα και τα φωτοβολταικα και τα αιολικα, το μονο που δεν θα λειψει ποτε στην Ελλαδα ειναι το ηλεκτρικο ρευμα. Αδιαφορα με το τροπο παραγωγης του. Αυτο λεω. Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, στο Lycksele στη Βορεια Σουηδια, θερμαινονται με ρευμα παραγομενο απο θερμοηλεκτρικο σταθμο που καιει τα μπαζα απο τις βιομηχανιες ξυλου (η ΙΚΕΑ, αυτη η πολυεθνικη που παραγει budget-επιπλα που πουλιουνται σε σουπερ μαρκετς, εχει το μεγαλυτερο εργοστασιο της εκει). Προσεξε ομως τη διαφορα μεταξυ Σουηδου και Ελληνα: Ο Σουηδος μαζευει ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ και διανμει την ενεργεια που παραγεται υπο μορφη ηλεκτρισμου, ενω ο Ελληνας μαζευει τα μπαζα, παρασκευαζει πελλετ και μπριγκετες, και τα πουλα σε καθε ενα καταναλωτη ξεχωριστα για να τα καψει μονος του. Δηλαδη η διαφορα βρισκεται στη συλλογικοτητα της χρησης της βιομαζας. Σαφως στον Σουηδο καταναλωτη ερχεται φθηνοτερα το τελικο προιον, το ηλεκτρικο ρευμα δηλαδη. Ο Ελληνας πρεπει να πληρωσει για λεβητες, καμιναδες, δοχεια αδρανειας κλπ ωστε να καψει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗ ΒΙΟΜΑΖΑ. Και να πληρωνει 230 Ευρω το τονο, συν τη ταλαιπωρια. Δεν ξερω αν με αντιλαμβανεσαι, αλλα θελω να πω οτι μονο η συλλογικη εκμεταλευση των βιο-καυσιμων μπορει να ειναι οικονομικα ωφελιμη για ολους.
Εν κατακλειδι, δεν ειμαι κολημενος στο ρυπογονο λιγνιτη. ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Αυτη και μονο αυτη ειναι το μελλον. Με οποιδηποτε τροπο και αν παραγεται.


Dr Raven,
μου δινεις την ευκαιρια μιας και εισαι κολημενος στην ηλεκτρικη ενεργεια, να σε ρωτησω κατι εαν γνωριζεις. Ειμαι κατοχος ενος Φ/β παρκου 20kw,και εχει καρφωθει στο μυαλο μου εδω και πολυ καιρο μια αυτονομη φ/μοναδα για την εξυπηρετηση των αναγκων του σπιτιου. Ειναι εφικτο για λειτουργια ολο τον χρονο?Εαν ναι το κοστος θα αξιζει την απεξαρτηση απο την Δεη?
Εαν ειμαι εκτος θεματος ας μεταφερθει σε ενα νεο τοπικ

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3898 από Nasikas
Στις Βόρειες χώρες έχουν δημιουργήσει δεκάδες σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο βιομάζα και αφού γυρίσει στον στρόβιλο, ο ατμός οδηγείται σε τηλεθερμανση κατοικιών.
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ μάζας που εμείς καίμε στους αγρούς ή πετάμε σε χωματερές.
Ούτε τα κλαδέματα της μίας τριανταφυλλιάς απο την αυλή δεν πετανε οι άνθρωποι. Τα πηγαίνουν σε κάδο βιομάζας.

Σχετικά με τον λιγνίτη όμως,τι να πω;.... θα ήθελες εσύ εργοστάσιο δίπλα απο το σπίτι σου;
Δυστυχώς έχουμε και εδώ το δόγμα.....not in my neighborhood....


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ