Re:Λέβητας pellet thalia 35kw

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173386 από Mix82g
Λέβητας pellet thalia 35kw δημιουργήθηκε από Mix82g
Καλησπέρα στο forum. Πολλές φορές συζητήθηκαν διάφορα θέματα γύρω από τους συγκεκριμένους λέβητες. Διάβασα κάποια πράγματα σε παλιότερα ποστ. Εν τέλη μπορεί κάποιος να με πει πόσα κιλά πέλλετ καταναλώνει με τον συγκεκριμένο λέβητα, αν είναι ευχαριστημένος κτλ? Μένω σε πολύ κρύα περιοχή, τον χειμώνα πιάνουμε και -15 και μπορεί και πιο κάτω, το σπίτι είναι μονωμένο αλλά τα κουφώματα είναι αλουμινιου παλιά σχετικά και από εκεί έχω κάποιες απώλειες.ειναι 110 τετραγωνικά το σπίτι περίπου.  Έχω ξυλόσομπα συνδεδεμένη με καλοριφέρ. Βαρέθηκα όμως να τα ανεβάζω συνέχεια στον δεύτερο όροφο που μένω. Και είπα να αλλάξω σε πέλλετ, αλλά δεν ξέρω αν συμφέρει και πόσα λεφτά θα με βγαίνουν τα πέλλετ. Γι'αυτό ρωτάω ,πόσα κιλά περίπου καταναλώνει ο συγκεκριμένος λέβητας σε καλά κρύα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173387 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Λέβητας pellet thalia 35kw
ΤΕΛΙΚΑ ΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ MYTHERM PELLET???Αν ΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΡΉΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΑ ΦΟΡΤΏΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΏΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΣΦΆΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ !!!!ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΕΛΕΙ 25 ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΘΕΛΩ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ!!!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΏΛΕΙΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΗΠΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΟΝΩΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΑΙΕΙ 1-2--4-5 ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ η ΚΙΛΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!!!!!
Last edit: 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173389 από Mix82g
Απαντήθηκε από Mix82g στο θέμα Λέβητας pellet thalia 35kw
Είμαι Νευροκόπι φίλε
Δεν έχω βάλει . Απλά σκέφτομαι να βάλω. Ξέρω ότι ο κάθε ένας έχει και άλλη θερμοκρασία ρυθμισμένη για το σπίτι του
Δεν περιμένω να πιαστώ από τις απαντήσεις όσων έχουν τον συγκεκριμένο λέβητα. Απλά μια ερώτηση κάνω να δω τι παίζει και αν είναι ευχαριστημενοι από τον συγκεκριμένο λέβητα. Και απλά ρωτάω το τι καίει ο κάθε ένας έτσι για να έχω μια εικόνα . Αν κάποιος μένει σε πολύ κρύα μέρη όπως το Νευροκόπι ας με απαντήσει και ας με πει και για άλλον λέβητα πόσο πέλλετ καιει και αν είναι ευχαριστημένος , δεν είναι ανάγκη μόνο thalia να έχει. Απλά λόγο έλλειψης χώρου βολεύει να βάλω λέβητα που να παιρνει τα πέλλετ μέσα , και όχι να έχει χωνί δίπλα και να είναι γενικά πολύ ογκώδες.για την ακρίβεια μήκος μέχρι 1 μέτρο και βαθος μέχρι 60-70 πόντους. Ύψος δεν έχω θεμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173391 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Λέβητας pellet thalia 35kw
Όλοι οι λέβητες είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τα στοιχεία κατανάλωσης (μεγιστη/ελαχιστη) σύμφωνα με την οδηγία ecodesign.
Το θεμα είναι ότι ενώ στο test report αναφέρεται η θερμογόνος δύναμη του καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε, στο φύλλο ecodesign δεν είναι υποχρεωμένος ο κατασκευαστής να το αναγράψει.
Με άλλα λογια, αν η ετικέτα αναφερει ονομαστική ισχύ, π.χ., 24,9 kW με απόδοση σε αυτή 91%, ένα μέσο pellet (A1, A2), που έχει κατώτερη θερμογόνο δύναμη 4,1 kW/h χρειάζεται 24,9 / (4,1 Χ 0,91) = 6,67 κιλά την ώρα για να πιάσει την ονομαστική ισχύ.
Αυτό που παίζει ρόλο είναι η αντιστάθμιση. Δηλαδή, αν ο λέβητας έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό έλεγχο τροφοδοσίας/καύσης που να συνεργαζεται με θερμοστάτη είτε εσωτερικής είτε εξωτερικής θερμοκρασίας.
Ο θερμοστατης διαβάζει τη θερμοκρασία και ο πίνακας δίνει εντολή σε κοχλία τροφοδοσιας καυσίμου και φυσητηρα καυστήρα, αντίστοιχα, για την αντίστοιχα απαιτουμενη ποσότητα καυσίμου και ρυθμού καύσης της ποσότητας αυτης.
Οι πληροφορίες του κάθε λέβητα σταματούν στην καταναλωση (με δικό τους pellet, του οποίου την κατώτερη θερμογόνο δύναμη δεν αναφέρουν) σε ονομαστική/ελάχιστη ισχύ. Η, αλλιώς, στην ονομαστική/ελάχιστη ισχύ και τις αντίστοιχες αποδόσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173395 από kostas kap
Απαντήθηκε από kostas kap στο θέμα Λέβητας pellet thalia 35kw
Καλησπερα,thalia 35 κw ειχα και τον πουλαο εαν ενδιαφερεσε
Εδω που μενο εγω ειναι ακριβο το πελλετ περιπου 300 ευρω ο τονος και για αυτο τον λογο τον αλλαξα
Του ειχα αλλαξει το τασακη και εκεγα κουκουτση ελιας αλλα αρχιζα και δεν εβρισκα
Καταναλοση σε πελλετ δεν θυμαμε,το σπιτι ειναι 140τμ και το ζεστενε,δεν εχουμε ομως μειον θερμοκρασιες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173396 από Mix82g
Απαντήθηκε από Mix82g στο θέμα Λέβητας pellet thalia 35kw
Ευχαριστώ φίλε. Γι'αυτό θέλω να δω σε δύσκολους χειμώνες αν δούλευε καλά το συγκεκριμένο και πόσο κατανάλωση είχε την ημέρα. Δεν ξέρω από συγκεκριμένους λέβητες, δεν ξέρω αν υπάρχουν λέβητες που να είναι οικονομικοί στο καύσιμο και άλλοι που δεν είναι. Γι'αυτό ρωτάω για να δω αν συμφέρει να πάω σε πέλλετ. Αν κάποιος ξέρει άλλους λέβητες οι οποίοι είναι μεν πιο ακριβοί αλλά πιο οικονομικοί σε καύσιμο ας με πει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ