Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #53202 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Παντελη να το αεροθερμο.
[img][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/850/img20121205140503.jpg/][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/6804/img20121205140503.jpg[/img][/URL][/img]
Kαι να μια φωτο απο τον Ελληνικης κατασκευης λεβητα των 3 χιλ. λαμαρινας ακομη και στον θαλαμο καυσης που κανει φασον το φιλαρακι μου
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #53260 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

valsam έγραψε: Παντελη αντε γραψε και πες μας και'συ τις πρωτες εντυπωσεις απο θεμα αποδοσης καταναλωσης ωρες ενασχολησης με τον λεβητα κ.τλ.!
Εγω μεχρι τωρα κανω 5 λεπτουδακια το πρωι που ασχολουμε (καθαρισμα, προσαναματα, γεμισμα)και αλλες 2-3 μονολεπτες βολτες μια για να τον αναψω κατα τις 3-4, και για ταισμα μια στις 7-8 και μια τελευταια στις 11!
Το αεροθερμο το εφτιαξα περυσι σε φιλο σιδερα και καπου εχω βαλει και φωτογραφιες εδω στο φορουμ και γραφω αναλυτικα πως το εκανα ποσο κοστισε κ.τ.λ,σαν τροπος λειτουργιας ειναι περιπου σαν ολα τα υπολοιπα που κυκλοφορουν στο εμποριο αλλα απο βαρος και αντοχη καμια σχεση,το δικο μου ειναι απο 4ρη κοιλοδοκο ασηκοτο πραγμα ,το ειχα κανει στα μετρα του τζακιου μου και δεν φαινετε σχεδον τιποτα οταν κοιτας το τζακι(θα βαλω φωτο μετα),οχι σαν τις αηδιες τις ετοιματζιδικες που εξεχουν μοτερ και μπουρια εξω απο το τζακι,κοστος αν θυμαμαι καλα γυρω στο κατοσταρικο ισος και λιγο παραπανω με το βεντιλατερ και με τις βενζινες που ξοδεψα (στην Σινδο ειναι το φιλαρακι και'γω Περαια και χρειαστηκε να παω αλλες 2 φορες για κοψε ραψε),μεσα στο κατοσταρικο βεβαια ειναι και η κρεπαλη που καναμε μετα γιατι δεν ηθελε το φιλαρακι λεφτα και πηγα και πηρα (πηραμε,εγω και ο κουμπαρος γιατι 2 αεροθερμα φτιαξαμε)πανσετες και αφθονη ρετσινα!
Εκανε "φοβερη" δουλεια το αεροθερμο Παντελη, λεω "φοβερη" βεβαια παντα σε σχεση με την απλη μαντεμενια ανοιχτη εστια που εχω,απο εκει που η απλη εστια μου ειχε π.χ 15% αποδοση πιστευω οτι την διπλασιασε τουλαχιστον αλλα καμια σχεση με το burnitaki ,το burnit ειναι εργαλειο φιλε,το αεροθερμο φετος δεν προκειτε να το δουλεψω με τιποτα απλα και μονο γιατι τα τσιγκουνευομαι τα ωραια μου στεγνα ξυλαρακια,με την ιδια ποσοτητα ξυλων που ζεσταινα τον μεσαιο οροφο περυσι(55 τ.μ)με το αεροθερμο στους 20-21 βαθμους με το burnit φετος ζεσταινω 2,5 οροφους (130+τ.μ) στους 23,εσυ θα το δουλευες το αεροθερμο?


Σάμη,θα γραψω σε μερικές ημερες για τις εντυπωσεις μου και την καταναλωση μου,μιας και ακομα ψαχνομαι,μιας και ζεσταινω το σπιτι μου(140μ2) και μερικες ημερες υποβοηθαω και το ισογειο της μανας μου,άλλα 100μ2.
οσο για το αεροθερμο εχω την γυναικα που θελει να το κρατησουμε ετσι,δεν θελει ουτε ενεργειακό ουτε τιποτα. Εγω το ξεκαθαρισα οτι απο την στιγμη που ασχολουμαι με τον λέβητα δεν θα κουβαλαω και τα ξυλα στον πρωτο,και ετσι το τζακι παραμενι σβηστό. Αλλά με ενοχλεί γιατί μου αρεσει να το αναβω,και θελω να κερδισω κατι παραπανω σε θερμοκρασια. Και αφου δεν το αναβουμε αρχίζει να ενοχλεί και την κυρά οποτε ειναι πιο διαλακτική εστω και στο αερόθερμο..Αλλά δεν θέλω να δωσω κανα 300αρι που εχουν αυτά τωρα..

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #53283 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Τελικα τον εκανα παρουσιαση τον λεβητα!
Παντελη αν πιανουν τα χερια σου δηλ. αν ξερεις απο ηλεκτροκοληση ευκολο ειναι να φτιαξεις ενα αεροθερμο και πολυ οικονομικα αλλιος αν εχεις κανα φιλο που αυτουνου πιανουν την κανεις και ετσι την δουλεια,αλλη επιλογη και πιο ευκολη ειναι να παρεις καμια 6 μετρα σωληνα χωρις ραφη MANNESMAN (ειναι λιγο ακριβουτσικη)αλλιος αν ειναι λιγο χοντροτσικη και με ραφη αν ειναι δεν πειραζει εγω εβαλα 4 χιλ. κοιλοδοκο και ουτε πετσικαρισε ουτε τιποτα και να πας σε εναν κουρμπαδορο και να το κουρμπαρεις τον σωληνα σε 4 κοματια π.χ 1,5 μετρα το καθενα σε σχημα C φτιαχνεις και μια βαση με 2 σιδερακια 1-2 ποντους υπερυψομενο παλι ομως θες κοληση γιατι πρεπει να ενωσης αυτους τους 4-5 σωληνες και μεταξυ τους αλλα και με τον συλεκτη που θα φτιαξεις με πιο χοντρο σωληνα η κοιλοδοκο,αφηνεις στην ακρη την μια μερια ανοιχτη για να προσαρμοσεις τον σαλιγκαρο η βεντιλατερ και εισαι ετοιμος!
Εγω δοκιμασα σαλιγκαρο 500 κυβικα περυσι χωρις ροοστατη και μου πηρα τ'αυτια πηγα στην λυση του μεταλικου ανεμιστηρα για σερβερ περιπου σαν αυτα που βαζουν στα pc αλλα τα 190 κυβικα του ειναι τελικα λιγα (15 ευρω),300-350 κυβικα πιτευω ειναι η χρυση τομη σε αποδοση και βαβουρα!
θΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗς ΠΑΡΟΧΗς του αερα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #53286 από XARHS TS
Απαντήθηκε από XARHS TS στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
ο λεβητας πετρελαιου ειναι 60.000,,πολυ μεγαλυτερος απο οτι χρειαζομουν!!!εγω χρειαζομαι περιπου γυρω στις 28.000,,το σπιτι ειναι καινουριο(τριετιας) βεβαια πλακα απο πανω και ανοιχτο το υπογειο.η περιοχη ειναι αμφιλοχια.αν παρω 40αρη θα εχει περισοτερη καυση ξυλου???
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by XARHS TS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #53288 από XARHS TS
Απαντήθηκε από XARHS TS στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

valsam έγραψε:

XARHS TS έγραψε: καλησπερα κ.valsam πια ειναι η αποψη σου για την επιλογη ξυλολεβητα!!!αν μπορεις να με βοηθησεις!!!
BURNIT H STECO?

Φιλε δεν ειμαι κανενας ειδικος στους ξυλολεβητες και τους steco δεν τους ξερω,οπως και'συ ετσι και'γω ξαχνομουν εδω και 2 χρονια στο τι να βαλω ,η αληθεια ειναι οτι και για τον burnit δεν υπηρχαν γνωμες-αποψεις αλλα ψαξε-ψαξε οτι και οσο μπορουσα κατι ψιλα τα μαθαμε,ο burnit κατασκευαστικα και σε τιμη μου φανηκε παρα πολυ καλος σε συγκριση με την σαβουρα που κυκλοφορει οπως επισης μου φανηκε παρα πολυ καλος κατασκευαστικα και σε τιμη σε συγκριση και με τον αφρο που κυκλοφορει ,μεχρι ο φιλος ο σιδερας που αναφερω πιο πανω (εχει μεγαλη εταιρια που φτιαχνει βιομηχανικα κτηρια)φετος εχει παρει φασον κατασκευη ξυλολεβητων που μαλιστα τους πουλαει και μεγαλη ξενη πολυεθνικη αλυσιδα (τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια?)κατασκευαστικα ο Ελληνικος αυτος ο ξυλολεβητας ειναι αστειος σε συγκριση με τον burnit, αν δεν ειχα αγορασει ηδη ξυλολεβητα και ηταν να παρω φετος και αφου μπορω να τον παρω σε τιμη κοστους απο τον κολητο (600 ευρω περιπου,η λιανικη του ειναι παραπλησια του burnit στα 1000+ δηλ.) με αυτα που εχω δει και τα λιγα που εμαθα παλι τον burnit θα προτιμουσα!






απλως επειδη εχεις ασχοληθει και ψαχτει με το θεμα του ξυλολεβητα,,παρα πολυ περισοτερο απο μενα,εγω στην αρχη ειμαι και τα κρυα αρχιζουν,,δεν με παιρνει να το ψαξω και πολυ!!!γι αυτο ηθελα την γνωμη σου,,,κι εγω πιστευω το burnit active 40 θα παρω.......εναφιλαρακι απο ξανθη αυτον μου προτεινει!!!δεν πιστευω να σε ζαλιζω!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #53290 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
κανενα δεν ζαλιζεις χαρη ... αυτος ειναι σκοπος των φορουμ,,,η αλληλοβοηθεια

τα 28000 kw h kcal ? που ανεφερες τα ξερεις απο μελετη?.... και η ταρατσα ειναι αμονωτη ?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.229 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ