Πόσο χρεώνει ενας υδραυλικός για την εγκατάσταση;

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19017 από aithio
Μάστορα μην τρελαίνεσαι... Εχεις να ακούσεις τέτοια....
Είναι γνώριμο χαρακτηριστικό του λαού μας και κατάλοιπα από την τουρκοκρατία ο διχασμός.
Τον valsam, διαβάζοντας τον, άλλοτε συμφωνώ άλλοτε διαφωνώ μαζί του.
Που συμφωνώ....
Έχουν δίκαιο όσοι φωνάζουν για τις υψηλές απαιτήσεις μεγάλης μερίδας του τεχνικού κόσμου όταν η ζήτηση ήταν μεγάλη.... Όλοι γνωρίζουμε ότι οι νόμοι τις ελεύθερης αγοράς προσφοράς και ζήτησης σε ένα κράτος που δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και κανένας κανόνας που να εφαρμόζεται οδηγάει στην κερδοσκοπία.
Οι φίλοι της ελεύθερης οικονομίας λένε ότι τελικά αυτά κάπου ισορροπούν.
Εγώ πιστεύω ότι πολλές φορές ισορροπούν άδικα....
Είναι καθαρά πολιτικό-ιδεολογικό το θέμα

Τώρα με την κρίση τα πράγματα ήρθαν τούμπα...
Πρόσεχε...Μειώθηκε η ζήτηση και αυξήθηκε η προσφορά.
Αυτό σημαίνει αυτόματα αυτή την φορά το θύμα θα είναι ο τεχνίτης.
Και οι μεν και οι δεν πάντα θα βρίσκουν επιχειρήματα ανάλογα με το συμφέροντα τους αγνοώντας την ρεαλιστική πραγματικότητα που βιώνει ο άλλος.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει παντού...
Πόσοι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα είχαν προς εκμετάλλευση κάποτε ενοικίαζαν ακίνητα σε εξωφρενικές τιμές σήμερα μιξοκλαίγονται που δεν μπορούν να τα νοικιάσουν....
Αυτός δεν είναι ο όρος που χρησιμοποιούν όσοι νοικιάζουν ακίνητα;
Εκμετάλλευση....
Ας αναρωτηθεί ο καθένας τι σημαίνει ο όρος και ας ψάξει να βρει το δίκαιο βαθιά μέσα του.
Το ίδιο συμβαίνει επιδειχτικά και με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θερινών διακοπών...

Θεωρώ όμως άστοχα πολλά επιχειρήματα του valsam που μειώνουν τον τεχνικό κόσμο και είμαι σίγουρος πως αν άνηκε στον χώρο μας είτε αυτός είτε κάποιο άλλο μέλος στην οικογένειας του θα τα έβλεπε αλλιώς.
Για παράδειγμα, ότι κάποιο ψυχτικό, ο οποίος ο άνθρωπος τραβάει ζόρι από την κύρια δουλειά του, βγήκε στην πιάτσα για να δουλέψει μαύρα στερώντας την κύρια δουλειά του επαγγελματία, εξευτελίζοντας τις τιμές και αυτό το θεωρείτε κατόρθωμα προφανώς γιατί συμφέρει ορισμένους... Εεε δεν είναι και επιχείρημα.
Επίσης valsam το ότι συντηρείς τον καυστήρα μόνος σου αλλάζοντας ένα μπέκ και καθαρίζοντας τον λέβητα δεν λέει τίποτα. Και θεωρώ ότι τεχνικό φόρουμ δεν πρέπει να δίνει τέτοια γραμμή.
Εκτός αν έχεις αναλυτή καυσαερίων και γνωρίζεις το διοξείδιο τα μονοξείδια την θερμοκρασία καυσαερίων και τον βαθμό απόδοσής...
Θα μου πεις έχουν οι μαστόροι αναλυτή καυσαερίων... Εδώ θα έχεις δίκαιο...Πολλοί δεν έχουν άσχετα αν είναι υποχρεωτικό από τον νόμο να δίνουν φύλο ελέγχου.
Αλλά αφού εσένα σε ενδιαφέρει η καύση και να μην πετάς τα λεφτά σου στην ατμόσφαιρα οφειλής να βρεις αυτόν τον ένα μάστορα που έχει αναλυτή καυσαερίων και γνωρίζει να σου ρυθμίσει τον καυστήρα σωστά και να τον πληρώσεις.
Αλλιώς κάνε ταρζανιές μόνο σου και μετά καμάρωνε.
Λες επίσης ότι όσοι μαστόροι ζητάνε πολλά λεφτά (που κρίνεις εσύ ότι είναι πολλά)δεν θα χτυπάει το τηλέφωνο τους...
Αμ δεν είναι έτσι....
Ο καλός ο μάστορας μία θα κάτσει δύο θα κάτσει αλλά όχι για πολύ...
Να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθούν άνθρωποι που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του καλού μάστορα και θα είναι διατεθειμένοι να τον πληρώσουν και όχι να τον σκίσουν στα παζάρια.
Πλέον αλλάξαν οι εποχές....
Ιδίως στον χώρο μας τα πράγματα γίνετε πιο ειδικευμένα....
Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς οι μαστόροι, κόντρα στην εποχή, είναι να βελτιωνόμαστε τεχνικά να εξειδικευόμαστε να παρακολουθούμε την τεχνολογία και να βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι.

Πέρα από όλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ατόπημα από τον διαχειριστή του φόρουμ να επιτρέπει θέμα που θίγει μόνο τα οικονομικά του κλάδου των θερμουδραυλικών και να μπορεί ο καθένας να γράφει τα απωθημένα του ενώ αυτός μένει στο απυρόβλητο όπως και το θεωρώ προσβλητικό απέναντι στα τεχνικά μέλλοι του φόρουμ αυτό που γίνετε που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονόπλευρο κουτσομπολιό που εμένα με απωθεί και με αποτρέπει στο να συμμετέχω.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by aithio.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": akis kyriakidis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19032 από jnet

aithio έγραψε: Πέρα από όλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ατόπημα από τον διαχειριστή του φόρουμ να επιτρέπει θέμα που θίγει μόνο τα οικονομικά του κλάδου των θερμουδραυλικών και να μπορεί ο καθένας να γράφει τα απωθημένα του ενώ αυτός μένει στο απυρόβλητο όπως και το θεωρώ προσβλητικό απέναντι στα τεχνικά μέλη του φόρουμ αυτό που γίνετε που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονόπλευρο κουτσομπολιό που εμένα με απωθεί και με αποτρέπει στο να συμμετέχω.


Ο Σκοπός του Forum είναι να μπορούν οι καταναλωτές να βρίσκουν φτηνές υπηρεσίες.
Το αν θεωρείς ότι θίγονται τα οικονομικά του κλάδου σας από το forum είναι άποψη σου και καλά κάνεις και την έχεις.

Το ατόπημα αν θέλεις μου το εξηγείς λίγο πιο καλά να το καταλάβω. Εαν θέλεις ανοιξε ενα θέμα για υπηρεσίες στην πληροφορική που "με θίγει" θα δεις οτι δεν θα εχω κανενα πρόβλημα. Ισως γιατί εκεί είναι ηδη τσαμπα :)


Παρεπιτόντως μια και το θυμήθηκα οταν εχτισα το σπίτι μου (το 2002) οι 4-5 πρώτες προσφρορες που είχα από υδραυλικους ήταν μεταξυ 16000-12000€. Τελικά το σπίτι μου στοίχισε 3000€+ΦΠΑ για υπηρεσίες και υλικά.
Μάλλον μερικοί το είχαν δει γιατροί.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19058 από valsam
Μιας και αναφερεσε σε'μενα φιλε aithio και στο οτι αυτο που κανω ειναι ένα μονόπλευρο κουτσομπολιό ,φιλε δεν ειναι καθολου μονοπλευρο,εγω λεω οτι η μεγαλυτερη μεριδα των επαγγελματιων του κλαδου σου ζητουν ακομη και σημερα εξωφρενικα ποσσα για μεροκαματο και σεις οπως ο φιλος μαστορας με επιχειρηματα προσπαθει να δικαιολογισει την αμοιβη,που το μονοπλευρο της υποθεσης?
Για τον ψυκτικο που αναφερω και που λες οτι βγήκε στην πιάτσα για να δουλέψει μαύρα στερώντας την κύρια δουλειά του επαγγελματία,ενα εχω να σε ρωτησω,το κατηγορεις γιατι πιστευεις οτι κλεβει το κρατος απο φορους ενω ο επαγγελματιας ψυκτικος τα δηλωνει?

Αν κατηγορεις τον ψυκτικο γιαυτο τοτε το ιδιο θα ισχυει και για τους υδραυλικους που κανουν το ιδιο σωστα?

Γιατι για τις τεχνικες τους γνωσεις μιας και και οι δυο ο επαγγελματιας, ο ιδιοτης και ο εργαζομενος(δικος μου) σε ιδιοτικη εταιρια την ιδια σχολη εβγαλαν αρα δεν τιθετε θεμα!

Για το 2010 οι υδραυλικοι επαγγελματιες δηλωσαν 10.474 ευρώ εισοδημα (κατω απο το αφορολογητο),δηλ. 870 ευρω τον μηνα,για το 2011 μιας και δεν εχουν βγει ακομη τα στοιχεια υπολογιζετε πολυ κατω απο τα 10,000,αυτοι οι επαγγελματιες του κατω απο το αφορολογητο τι δηλ. περισσοτερο προσφεραν στο κρατος απο τον "τα παιρνω μαυρα" ψυκτικο-υδραυλικο?
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19072 από mastoras
Στον βωμό της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης του ιντερνετ, όλοι και όλα θίγονται. :)

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί "ατόπημα" ένα θέμα που έχει να κάνει με ιδιώτες που ο καθένας αναφέρει την προσωπική του εμπειρία, και αναζητά μια λύση στα όποια προβλήματα τον απασχολεί.

Εξ άλλου σε αυτό οφείλετε και η μεγάλη επιτυχία, και τεράστια επισκεψιμότητα που έχει το energ.gr

Σε όλες τις περιπτώσεις σωστών η λάθος συζητήσεων, υπάρχει και ο αντίλογος. Για αυτό συμμετέχουμε και εμείς οι μαστόροι [στο εν λόγω θέμα] παρεμβαίνοντας όταν και όποτε χρειαστεί βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους.

Με τον καιρό, θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις, που θα έχουν να κάνουν με θιγμένους επαγγελματίες-εμπόρους, που θα διαβάζουν πράγματα αντίθετα στα συμφέροντα τους.

Τι να πούνε οι τζακάδες που διαβάζουν για την "τάδε" ενεργειακή κασέτα ότι είναι η καλύτερη της αγοράς. Πόσο θίγονται οι έμποροι κινέζικης πελλετόσομπας της Θεσσαλονίκης όταν έχει περάσει το μήνυμα ότι το κέντρο της πελλετόσμπας είναι ο Βόλος.
Στο πελλετ..........ο φίλος μας τραβάει τα μαλλιά του με αυτά που γράφονται για το Ελληνικό εργοστάσιο.....και πάει λέγοντας !!!

Φραγμός, και φίμωση και της ελεύθερης έκφρασης δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση.
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19073 από akis kyriakidis
Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης ο μηχανολόγος είναι αυτός που επιβλέπει την τοποθέτηση ή την αλλαγή καύσης μιας συσκευής .

Ο αδειούχος υδραυλικός θα αναλάβει την υδραυλική σύνδεση και μόνο του λεβητοστασίου .

Ο εξειδικευμένος μηχανολόγος ή ο αντίστοιχος αδειούχος τεχνίτης υγρών , αερίων ή στερεών καυσίμων θα είναι ο υπεύθυνος της έναυσης και της ορθής ρύθμισης της συσκευής .

Υποχρεούται μάλιστα βάση νόμου να μετρήσει τις εκπομπές ρύπων , τα μονοξείδια καθώς και τον βαθμό απόδοσης της συσκευής και να ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ το φύλλο ελέγχου της συσκευής .

Μ'αυτόν το τρόπο η πολιτεία προστατεύει τον καταναλωτή και ο καταναλωτής νοιώθει και ασφαλής και σίγουρος για την ορθότητα της επιλογής του .

Δόξα το θεό και στην Ελλάδα μας δίνεται αυτή η ασφαλής δυνατότητα .

Πόσο κοστολογεί ο καθένας μας την προσωπική του ασφάλεια καθώς και της οικογένειας του είναι πραγματικά δικό του θέμα και είναι προσωπική του επιλογή η απόφαση που θα πάρει .

Αν νοιώθεις ασφαλής με τον Μπένυ , τον Λουί ντε Φινές και τον κάθε μαθητευόμενο μάγο που θα βάλεις στο σπίτι σου για να αλλάξει το λέβητα σου , είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα .Εσύ αναλαμβάνεις την ευθύνη των αποφάσεων αλλά και των πράξεων σου .Το πιο επικίνδυνο είναι να κάνεις τον ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ και να πάρεις κι’άλλους στο λαιμό σου .

Τοποθετούνται λέβητες ξύλου χωρίς κανόνες και διατάξεις ασφαλείας , συσκευές για ανοικτά κυκλώματα κουμπώνουν σε κλειστά , συσκευές χωρίς CE ή με υποτυπώδη ΕΝ προτείνονται και τοποθετούνται από ανθρώπους που δεν έχουν την ανάλογη επαγγελματική κατάρτιση , πείρα αλλά και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την επίσημη πολιτεία .

Πέρυσι το χειμώνα , επίσημα , ένα λεβητοστάσιο στο Ωραιόκαστρο Θες/νίκης , ένα στην Αλεξανδρούπολη και πόσα άλλα που επιμελώς αποκρύφτηκαν από αστοχίες ‘ειδικών΄ άρπαξαν φωτιά και έχουν πάρει τη δικαστική οδό .

Πριν 3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη σε ένα ξενοδοχείο χάθηκαν δύο νέοι άνθρωποι από τις αναθυμιάσεις και τις διαρροές μιας καμινάδας.

Όταν γίνει το κακό τότε η επίσημη πολιτεία θυμάται τους αρμόδιους φορείς , τότε αρχίζουν να εφαρμόζονται οι νόμοι , τότε πέφτουν κεφάλια .

Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα και όχι τόσο απλά όσο νομίζετε ορισμένοι για να «παίζουμε» με θέματα ασφάλειας και με λεπτομέρειες που ούτε καν περνάνε από το νού σας .

Η καύση του ξύλου είναι πολύ «πονηρή» για αυτούς που γνωρίζουν τα πράγματα καλά .

Είναι επικίνδυνο να απαξιώνουμε τους αδειούχους θερμουδραυλικούς , μηχανολόγους και τεχνίτες υγρών , αερίων και στερεών καυσίμων ακόμη και με το πρόσχημα της λογικής ή μη αμοιβής τους .Σε ελεύθερη αγορά ζούμε και υπάρχει ο αέναος κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης . Η ασφάλεια όμως που σου παρέχουν δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν και με τίποτα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου .

Φίλτατε διαχειριστή jnet :
a) Είναι πολύ σοβαρό να λες ότι ο σκοπός του Forum είναι να βρίσκουν οι καταναλωτές φθηνές Υπηρεσίες ενώ το πρώτο σας μέλημα θα έπρεπε να είναι Ασφαλείς και Υπεύθυνες υπηρεσίες κατά την ταπεινή μου άποψη .
b) Εκθέτεις ανεπανόρθωτα και δημόσια τον υδραυλικό ο οποίος σου έκανε όλες τις υδραυλικές εργασίες της οικίας σου απέναντι στους συναδέλφους του και τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ στον οποίο ανήκει , αφού χάρη στην ΥΠΟΓΡΑΦΗ του έκανες εφικτή την παροχή των υδρομέτρων στην οικία σου .

Με Εκτίμηση

Θεόδωρος Ι.Κυριακίδης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.promitheas.org.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #19075 από aithio
Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι οικονομικές σου απολαβές από την πληροφορική φίλε jnet.
Είναι αστείο να μου λες σε ένα φόρουμ που ασχολείται με ενεργειακά θέματα, καυστήρες, λέβητες, ηλιακά, αντλίες θερμότητας, να ανοίξω θέμα για τις απολαβές των ανθρώπων της πληροφορικής.
Δεν θα εφτιαχνα ποτέ ένα φόρουμ σχετικά με την πληροφορική όπου επαγγελματίες άνθρωποι γνώστες του αντικειμένου κατέθεταν καθημερινά την εμπειρία τους την γνώση τους με σκοπό της διάδοσης τους και κάποια στιγμή να τους πέταγα θέμα για τις απολαβές τους όπου κάθε πικραμένος μπορεί να βγάλει χολή για τον κλάδο, έχει δεν έχει δίκαιο.
Για μένα αυτό είναι το ατόπημα και σε καλώ να το σκεφτείς.
Εγω απο σένα περιμένω να εκμεταλλευτής τον φόρουμ προς την διάδοση της γνώσης που συσχετίζεται με ενεργειακά θέματα και βιοκαύσιμα.
Αυτό είναι το σπουδαίο που έχεις εδώ πέρα και σε αυτό να επικεντρωθείς....
Να προσπαθήσεις να βάλεις στο παιχνίδι μηχανολόγους, κατασκευαστές, έμπειρους τεχνίτες όπου η συσσώρευση και η διασταύρωση της γνώσης θα απογειώσει το φόρουμ και όχι να ασχολείστε σε καφενειακό επίπεδο με πόσα βγάζει ο υδραυλικός ο τζακάς ή ο καυστηρατζής.
Αν τελος πάντων επιμένεις να έχει και αυτή την μορφή το φόρουμ με γειά σου και χαρά σου.

Vaslam ....
Σε ρώτησε εσένα κανείς φίλε πόσα βγάζεις τι δηλώνεις και τι περιουσία έχεις;
Εσυ με ποιο δικαίωμα θέλεις να απολογηθούμε εμείς σε σένα;
Δεν κατάλαβα ποιος είσαι εσύ;
Αμα θέλεις εσύ να παίρνεις λέβητες από την Βουλγαρία να σου φτιάχνουν τις εγκαταστάσεις στην ξεφτίλα να καθαρίζεις τον λέβητα σου μόνος σου γούστο σου και καπέλο σου αλλά μην είσαι ο κριτής τον πάντων.
Και εγώ πιστεύω ότι εσύ είσαι τσαμπατζής.
Σου αρέσει αυτό;

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.264 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ