Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #20483 από michalisgr
Απαντήθηκε από michalisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

erimitis έγραψε: michali φτιαξαμε φτιαχνουμε και θα φτιαχνουμε απατεωνες λαμογια και κλεφτες πολιτικους


εμ ειναι κριμα...αυτο σκεφτομαι και στεναχωριεμαι... ακομη και η γιουγκοσλαβια ειχε βγαλει αυτοκινητα..εμεις τι σκατα κανουμε;;; απλα καθομαστε και τρογωμαστε μεταξυ μας... μας κοροιδευει ολος ο κοσμος και εμεις το χαβα μας...!! Επρεπε να φτασουμε στην ολοκληρωτικη καταστροφη για να ξυπνησουμε!!!
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by michalisgr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #20492 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

ELECTRICALCHIEF έγραψε: Μην παρεκτρεπεστε απο το θεμα του παροντος.
Ενεργειακο τζάκι 8-10 kw υπαρχει? Δηλαδη αν δεν θελώ να βαλω μια σομπα καπου, μπορω να βαλω ενα μικρο τζακι που να ειναι αντιστοιχο αποδοσης μιας καλης σομπας και οικονομικο σε καταναλωση? Γιατι σχεδον ολα οσα κοιταω ειναι πανω απο 14 kw που απο τα χαρακτηριστικα αλλα και απο τις αποψεις κατοχων θέλουν ενα σκασμο ξύλα.


Ποιά τζάκια κατόχων θέλουν ένα σκασμό ξύλα, αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένα? Έχεις μάρκες να μας πεις? Το δικό μου τζάκι είναι 14KW, αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να κάψει full. Έχει ζητήσει από 2 έως 3.5 κιλά την ώρα. Όλα τα ενεργειακά με πραγματική απόδοση 70%+, τόσο καίνε, το δικό μου το βάζω σαν προσωπικό παράδειγμα. Δες και την κασέτα Nordica 70 Ventilato, που είναι 9kW και καίει 2.6 κιλά την ώρα. Δεν νομίζω να βρεις πιό αποδοτικές συσκευές ξύλου από αυτά τα τζάκια, μόνο κάτι λέβητες πυρόλυσης πιάνουν παραπάνω απόδοση, αλλά χάνουν γιατί βρίσκονται έξω από το σπίτι και έχουν απώλειες από τις σωληνώσεις.
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #20502 από ELECTRICALCHIEF
Απαντήθηκε από ELECTRICALCHIEF στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
αναφερομαι σε ενεργειακα, ιταλικης προελευσης. Μαρκες δεν συγκρατω αλλα εχω δει σε σπιτια φιλικα και μη. Τεραστιες εστιες και συμφνωα με τα λεγομενα τους αλλα και αυτα που βλεπω βαζουν 2-3 κουτσουρα την ωρα. Καμια σχεση με μια σομπα αναλογης σχετικα αποδοσης, που με 2-3 ξυλα των 30cm λειτουργει μια ωρα πχ. αλωστε αυτο φαινεται και απο το μεγεθοςτης εστιας καθε συσκευης.

la nordica svezia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #20530 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αν ήταν πραγματικό ενεργειακό τζάκι μεγάλης ισχύος, είναι φυσικό να έχει μιά εύλογη εστία, ώστε να χωράει ικανό αριθμό ξύλων, πχ αυτό το τζάκι www.palazzetti.it/en/i_prodotti/prodotti...&code=802511240&l1=2 απαιτεί 5-6 κιλά ξύλα την ώρα για να δώσει τα 16kW που υπόσχεται, άρα μιά εστία χωρητικότητας 10-12 κιλών είναι φυσιολογική.

Αν είδες "βαφτισμένο" ιταλικό ενεργειακό τζάκι (από 2-3 έλληνες κατασκευαστές είχα ακούσει το "είναι αντιγραφή του Palazzetti το τζάκι μου"), αυτά έχουν χώρο για 30 κιλά ξύλο και καταπίνουν το άμπακο για να ζεστάνουν. Αν ξαναπάς στους φίλους, συγκράτησε μάρκες και ρώτα το αυτό, αν είναι όντως ιταλικό, όπως και ρώτα τιμή εστίας. Τα πραγματικά ιταλικά μονομπλόκο κάνουν πάνω από 3-3.5 χιλιάρικα, χώρια διακόσμηση και τοποθέτηση.

Δες όπως σου είπα τις 70άρες κασέτες της Nordica, Edilkamin και Invicta, για αντίστοιχη ισχύ μιας σόμπας 7-8kW, τόσο θα κάψουν και αυτά, 2-3 κιλά ξύλα την ώρα. Δες και τα αντίστοιχα foyer, αν φτιάχνεις τζάκι εξ'αρχής και θες κάτι οικονομικό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #20531 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

Στελιος1 έγραψε: Βασιλη (λοχια) εγω βλεπω ενα σιδερενιο κουτι με τζαμι να εκθειαζεται, τετοια κυκλοφορουν σε παμπολες μαρκες. Ε οταν κολλαει η βελονα σε ενα συγκεκριμενο σας φαινεται λογικο αυτο? Οσοι εχετε παλιο μαντεμενιο τοτε παντε και βαλτε μια καλη πορτα και εχετε τζακι σουπερ! Τι προτρεπετε στ κοσμο να δωσει 600, συν ενα σωρο αλλα μετα σαν οικονομικη λυση? Ενεργειακο χαρακτηριζεται αν εχει καλη καυση ωστε να μην ρυπαινει και οχι απο τ βαθμο αποδοσης! Και ο ορος ενεργειακο ειναι αυθαιρετος. Αν υπηρχε θα ταν Ωμεγα κλασης αυτο που βλεπω. Χρειαστηκε δηλαδη να ερθει τ 2012 και η ανθρωποτητα να ανακαλυψει τ σιδερενιο κουτι με τ πορτα ωστε να παρει 70-80%? Σοβαρευτειτε, δεν υπαρχει κατα μεσο ορο τετοια αποδοση σε κανενα τζακι..
ΥΓ. Ξεκαθαριστε τ τοπιο οπως προτεινα παραπανω, ωστε να μιλαω εκει που σηκωνει, καμια ορεξη δεν εχω να διαφωνω με κανεναν. Η πειτε καθαρα (το παν μερικοι, το εισεπραξα με το που εμφανιστηκα εδω) οτι χαλαω καποια σουπα και να του δινω απο δω.


Αυτό έκανε ο GeoTa, έβαλε πόρτα στο ανοιχτό του τζάκι, γιατί δεν τον ρωτάς αν ζεσταινόταν πρόπερσι? Μετά έβαλε εναλλάκτη, οπότε μπορείς να μάθεις πόσο ζεστάθηκε πέρυσι, ενώ μάντεψε τι κάνει αυτήν την στιγμή. Βάζει Invicta στην θέση του πορτάτου μαντεμένιου παλιού τζακιού. Σε τρεις μήνες θα είναι σε θέση να μας πει ποιά από τις παραπάνω διατάξεις δούλεψε καλύτερα. Όπως τα λες εσύ, το κλειστό περυσινό με τον εναλλάκτη θα είναι το ίδιο με το φετινό Invicta με εναλλάκτη. Εγώ λέω ότι φέτος και περισσότερη ζέστη θα έχει, και τα μισά ξύλα θα κάψει...


Ακριβώς όπως τα λέει ο Αστερης...

Μέχρι πρόπερσι είχα ένα ανοιχτό μαντεμένιο τζάκι το οποίο ζέσταινε σε απόσταση 2 μέτρων (και πολύ βάζω). Πέρσι έβαλα μια πόρτα με πυρίμαχο τζάμι και είδα κάποια διαφορά στην κατανάλωση ξύλων αλλά και λίγο παραπάνω ζέστη από τις περσίδες μου. Τα Χριστούγεννα έβαλα τον εναλλάκτη. Πολύ περισσότερη ζέστη καθώς το τζάκι μου όντας μη ενεργειακό ειχε υψηλές θερμοκρασιες καυσαερίων οπότε ο εναλλάκτης έβγαζε ικανοποιητική θερμοκρασία. Η αλήθεια είναι πως με αυτές τις μετατροπές κουτσά στραβά ζέσταινα ενα χώρο 40-45τμ και σιγα σιγά το υπόλοιπο σπίτι. ΑΛΛΑ όλα αυτα με μια ντουζίνα ξύλα...Τρελλή κατανάλωση...Έφαγα κοντά 11 τονους μεχρι τέλος Μαρτίου, οπότε και μου τελείωσαν.

Έτσι βασιζόμενος στα γραφόμενα των παιδιών εδώ, αλλά έχοντας και καλή πίστη αποφάσισα να αγοράσω το σελένικ. Για ζέστη και οικονομία ξύλου.

Τωρα αν επραξα σωστά, Κυριακή κοντή γιορτη που λενε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #20536 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
geota τελικα φιλε το εβαλες το τζακι μονος?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.587 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ