Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17207 από Βιομαζιστής
Απαντήθηκε από Βιομαζιστής στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Στελιος1 έγραψε: Και επειδη παραπανω διαβασα ανοησιες και κοτσανες θα τονισω οτι δεν ειναι ολοι οι μαστοροι αμορφωτοι κυριοι προχειροι που λετε αυτα! Και οτι ενας μαστορας η εργατης ενιοτε μπορει να ειναι και σοφος απεναντι σε εναν γιατρο νουμερο που σπουδασε και πηρε ενα πτυχιο γιατι τον υποχρεωσε το κοινωνικο κατεστημενο του κ οχι η ψυχη του η ιδια..


Κύριε τζακά - επιστήμονα, καλά θα κάνεις να διαβάζεις καλύτερα τι γράφουμε γιατί μάλλον εσύ γράφεις ανοησίες. Που γράψαμε ότι όλοι οι μαστόροι είναι αμόρφωτοι αγαπητέ;

Βιομαζιστής έγραψε: Εγώ δεν εξετάζω από που έρχεται. Ας έρχεται από το φεγγάρι. Εγώ εξετάζω πως σε μια χρεοκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη 500€ το μήνα και αν, είναι τουλάχιστον παραλογισμός να θεωρείται από κάποιους 200€ μεροκάματο καλά για έναν αγράμματο τις περισσότερες φορές τεχνίτη που δεν βάζει τίποτα άλλο (εννοώ μεγάλα κεφάλαια) εκτός από τις κάποιες γνώσεις που αποκτούνται σχετικά πανεύκολα σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. (όπως πχ του γιατρού ή του καθηγητή)


Η συντριπτική πλειοψηφία των μαστόρων είναι αυτό που έγραψα και όχι αυτό που έγραψες εσύ. Και αυτοί που δεν ανήκουν στην πλειοψηφία, προφανώς δεν κατάφεραν να βρουν κάτι πάνω στο αντικείμενο τους και κατέληξαν εκεί που κατέληξαν λόγω βιοπορισμού και καλά έκαναν οι άνθρωποι.
Και εγώ ξέρω άνθρωπο με πτυχίο που λόγω ότι δεν έβρισκε δουλειά, έγινε τελικώς ψήστης σε σουβλατζίδικο. Τι θα γίνει τώρα όμως; Θα βαφτίσουμε όλους τους σουβλατζήδες πτυχιούχους; Αν έχεις κάτι να δώσεις στο φόρουμ δωσ' το και άσε τις αμπελοφιλοσοφίες.
Μήπως τελικά εσύ έχεις την μύγα και μυγιάζεσαι;

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by Βιομαζιστής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17208 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

valsam έγραψε: Μηπως θα ηταν πιο ευκολη η τοποθετηση μιας κασετας στο τζακι μου αντι την λυση της selenic?
Αν κοψω με τροχο την μαρμαροποδια επανω 10-15 ποντους για να γινει το υψος της εστιας απο 51 που ειναι τωρα σταυς 65-70 ποντους(ουτος η αλλος και την selenic να βαλω δεν θα χρειαστει να την κοψω?)(οπως δειχνω με την διεκεκομενη γραμη στην φωτο)και ανοιξω και 2 τρυπες στην καμιναδα απο τουβλο(παλι δειχνω πως περιπου στην φωτο)και μετα να ντυσω την υπαρχον καμιναδα με γυψοσανιδα δηλ. περιμετρικα γυρω απ'υην τουβλινη καμιναδα για να μην φαινονται οι παροχες που τραβηξα.
Η εστω να σπασω καμια 20-30 ποντους την καμιναδα χαμηλα κριβος πανω απο το μαρμαρινο πρεβαζι για να μπορεσει να περαστει η κασετα πιο ευκολα(παλι το δειχνω στην φωτο με διεκεκομενη γραμη στο περιπου).
Επισης για να μπει κασετα ειναι απαραιτητο να βγουν τα μαντεμια,δηλ. δεν γινετε να κατσει η κασετα πανω στα μαντεμια?


Αν διαβάσεις την διαδικασία τοποθέτησης του δικού μου τζακιού, είναι ακριβώς η ίδια με αυτό που θες να κάνεις. Στην αρχή είπα να βάλω κασέτα για να γλυτώσω το άνοιγμα από πάνω, αλλά τελικά δεν γινόταν διαφορετικά, γιατί η παλιά εστία είχε βίδες από πάνω και έπρεπε να ανοίξω την γυψοσανίδα. Με αυτήν την προοπτική, προτίμησα να βάλω το foyer, ως αποδοτικότερο και οικονομνικότερο.

Το πάνω κούτελο της κατασκευής σου, θα το κόψεις 2-3 πόντους παραπάνω από το ύψος της νέας εστίας. Όχι στα 65-70 εκατοστά (που είναι το ύψος μαζί με την σκεπή του foyer), αλλά στα 56-57. Αν βάλεις foyer θα μπει ξαπλωμένο για να περάσει η σκεπή του μέσα και μετά το σηκώνεις όρθιο λίγο-λίγο, αν μπει κασέτα, απλά την σέρνεις μέσα.

Δεδομένου ότι έχεις τούβλινη φούσκα, αυτό σημαίνει ότι θα έχεις λίγο χώρο ως θερμοθάλαμο του foyer, τον οποίο συν τοις άλλοις θα πρέπει να ντύσεις με πετροβάμβακα. Αν ήταν να το κάνεις έτσι, πρέπει πρώτα να τον καθαρίσεις πολύ καλά και μετά να τον ασβεστώσεις και βάψεις ώστε να μην έχεις σκόνη και αιθάλη να παρασύρεται από τον θερμό αέρα προς το δωμάτιο. Αν το βλέπεις δύσκολο, καλύτερα να πας σε κασέτα, η οποία δεν θα έχει αέρα να κυκλοφορεί μέσα στην φούσκα και να κινδυνεύει να βρωμίσει. Εναλλάκτης για να στείλεις αέρα στα δωμάτια μπαίνει και στα δύο είδη εστίας. Μερικά γκρεμίσματα στην τούβλινη φούσκα δεν θα τα γλυτώσεις έτσι κι αλλιώς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17214 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Στελιο μακαρι φιλε να ειναι οπως τα λες και να εισαι σιγουρος οτι εμεις θα ειμαστε η διαφημιση σου καθως το εχουμε ολοι αναγκη ειδικα τωρα να δωσουμε δουλεια σε ελληνες και οχι σε καθε μπεν τεν που ηρθε να κανει αρπαχτη
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by erimitis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17218 από βασιλιης
Απαντήθηκε από βασιλιης στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γεια κι απο μενα.φιλε erimiti ακομα δεν εχεις τελιωσει με το τζακι σου?
Αυτος ο ΜΠΕΝ που λετε εκτος οτι επερνε πολλα λεφτα εκανε καλη δουλιεια τουλαχιστων?
Λετε οτι τα επερνε μαυρα.του ζιτησατε αποδειξη κι δεν σας εκοψε?Η βολεβε ολους να μην κοψει?Ερωτηση κανω.
Οσο για τον κ.στελιο.πολυ φορτωμενο τον ε βλεπω.διαβαζα πολλα απο αυτα που λεει σε αλο φορουμ.
Πολλα ηταν αυτα που δεν μου αρεσαν.
1.οταν καπιος λεει την γνωμη του δεν χριαζετε να λες.οτι λεει ανοισιες,κοτσανες η μαλακιες.
2.υποβαθμιζης πολυ τους μαστορους κι τους κατασκευαστες.θες ολα τα τζακια της αγορας να δουλεβουν με τον τροπο που δουλευει το τζακι σου.
3.Λες οτι δεν βαζεις μονωση στα τζακια σου .καλη επιτυχια.
4.Ειδα κι καποιες επενδυσεις.απο εξω μου αρεσαν. απο μεσα δεν ξερω τι γινετε.

Βοηθαμε οσο μπορουμε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17221 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
O καθένας φιλε μου εχει τον χαρακτηρα του και κρινετε ακριβως οπως λες απο τα λεγομενα και τις πραξεις του!

Το νομισμα βεβαιως εχει και άλλη οψη και δεν βλεπω να λες για το ποσο κοσμο βοηθησε ο κ. Στελιος, χωρις κανενα αμεσο συμφερον και ποσες λυσεις εδωσε σε προβληματα.

Οσο για τον Μπεν, δεν εχω ιδια αποψη γιατι δεν τον γνωριζω, αλλα τα οσα ακουω εδω μεσα ειναι καθρεφτης ακριβως της κοινωνιας και οικονομιας που δημιουργησαμε. Μετα μην απορουμε για το αν τα φαγαμε μαζι ή οχι?

1. Οταν η γνωμη καποιου κρυβει οικονομικο συμφερον ή και δολο, ναι τοτε μπορεις να πεις και να ξεφυγεις απο την χαλαρη συζητηση.
2. Μαλλον δεν εχεις εικονα της Ελληνικης πραγματικοτητας και των Ελληνων κατασκευαστων!
Η πραγματικοτητα ειναι οτι ξαφνικα βαπτιστηκαν τζακια ως ''ενεργειακα'' απο πολλους, ασχετως αν καινε 10 κιλα την ωρα ξυλο και το αν δεν βγαζουν την ζεστη που θα επρεπε. Τι να κανουμε, ειναι γεγονος!

Υποψιν και αν ανατρεξεις στο αλλο φορουμ που λες θα δεις οτι ειχαμε σκοτωθει παλιοτερα με τον Στελιο. Οφειλω ομως να πω οτι οι γνωσεις του και η ορεξη του να βοηθαει ξεπερνουν και σε κανουν να ξεχνας την οποια αποτομη απαντηση του...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #17222 από βασιλιης
Απαντήθηκε από βασιλιης στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλα τα λες.αλλα πιο χαλαρα.δεν μπορεις να λες βιτσιοζο καπιον που θελει το τζακι του να το δουλευει οπως θελει.πολυ φορτομενη ατμοσφερα διμουργειτε χωρις λογο.
στο κατω κατω της γραφης ο καθενας μας κανει της επιλογες του οπως αυτος θελει.για τα παντα

Βοηθαμε οσο μπορουμε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.556 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ