Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #67074 από KERBEROS
Αιθαλομίχλη: μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης προτείνει το Υγείας κίνητρα το ΥΠΕΚΑ – Η σύσκεψη


Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αντικείμενο την ατμοσφαιρική ρύπανση και την αιθαλομίχλη από την καύση βιομάζας στα αστικά κέντρα της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχε εκτός του ΥΠΕΚΑ, το υπουργείο Υγείας δια της υφυπουργού κας Φωτεινής Σκοπούλη η οποία έθεσε θέμα μείωσης της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, ειδικοί επιστήμονες, μετεωρολόγοι και άλλοι φορείς.

Η κα. Σκοπούλη επεσήμανε ότι θα κάνει τα πάντα για να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου καθώς το ζήτημα αφορά τη δημόσια Υγεία γενικότερα. Η υφυπουργός Υγείας όπως η ίδια είχε δηλώσει έκανε εισήγηση στα αρμόδια υπουργεία ώστε να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου και να μην καταφεύγουν στα τζάκια και τις ξυλόσομπες οι Αθηναίοι και δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία.

Από την πλευρά του το ΥΠΕΚΑ έκανε λόγο για κίνητρα ενεργειακής αναβάθμισης μέσω του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” για επιδότηση ενεργειακών τζακιών κλπ, ωστόσο τέτοια μέτρα δεν δίνουν άμεση λύση σε ένα επείγον πρόβλημα με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτίμησαν τα ευρήματα και συζήτησαν πως θα υπάρξει συντονισμός ενεργειών, ενώ έκριναν ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση συναγερμού για τα τζάκια, ωστόσο συμφώνησαν πως πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την σωματιδιακή ατμοσφαιρική ρύπανση της καύσης των ξύλων.

Εντωμεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου 2013 παρατηρήθηκε νέφος αιθαλομίχλης ειδικά στα βόρεια και ανατολικά προάστια όπου καταγράφηκε μεγάλη συγκέντρωση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων.

Το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποίησε για σοβαρές επιπτώσεις που προκαλεί στην υγεία μας η συγκεκριμένη ατμοσφαιρική ρύπανση ενώ παρ αυτά μέτρα δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει στις προειδοποιήσεις του: “Τα τελευταία δύο χρόνια οι επιστήμονες παρατηρούν στα μεγάλα αστικά κέντρα ότι η στροφή στη φθηνότερη θέρμανση με καυσόξυλα που καίγονται στα τζάκια και στις σόμπες προκαλεί σοβαρή αύξηση στις τιμές της αέριας ρύπανσης. Ορισμένοι μιλούν για σοβαρή συμβολή των καύσεων του ξύλου στην επιστροφή «ενός παλιού γνώριμου», του νέφους αιθαλομίχλης, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία του.

Σημειώνεται ότι ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσαν και οι βενζινοπώλες που ζητούν μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

econews

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #67078 από KERBEROS
«Δεν συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερα θορυβώδες από τη χρήση ξύλου αντί για πετρέλαιο για τη θέρμανση», επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Μπεχράκης, πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής σχολή δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ. Είπε ότι τα στοιχεία του Ερευνητικού Κέντρου για την Προαγωγή της Υγείας δείχνουν πως φέτος το Δεκέμβριο οι εισαγωγές στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Σωτηρία για θέματα που σχετίζονται με το σωματίδια στον αέρα είναι μάλλον λιγότερες από πέρυσι την ίδια εποχή.

Ο κ. Μπεχράκης είπε ότι το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την καύση ξύλου είναι επιστημονικά δύσκολο, γιατί δεν υπάρχουν σχετικές έρευνες και κοινωνικά ευαίσθητο καθώς «δεν μπορούμε να μετατρέψουμε σε θύτες ανθρώπους που καινε τζάκι για να ζεσταθούν.»

ΣΚΑΙ

Αυτά για όσους επηρεάζονται πολύ εύκολα από την παραπληροφόρηση...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #67111 από OANNHSEA

«Δεν συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερα θορυβώδες από τη χρήση ξύλου αντί για πετρέλαιο για τη θέρμανση»

Αυτό το έλεγαν και για τους θανάτους από το κάπνισμα και από τους θανάτους από το μόλυβδο της βενζίνης κάποιες εποχές...

Προφανώς λοιπόν το νέφος από τα τζάκια δεν κάνει κακό στον οργανισμό, αλλά το νέφος από τα οχήματα κάνει... Τι μαθαίνω ο άνθρωπος στα γεράματα... :P

Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #67115 από Fokion
Νομιζω αυτα πρεπει ντουμπλαριστουν και στο θεμα για την ρυπανση...

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #67285 από mourgos
Τις τελευταίες δυο μερες βλέπω έντονα τα ΜΜΕ να υποστιριζουν τη χρήση πετρελαίου γιατι και καλα υπάρχει θεμα με την δημόσια υγεία. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα πουθενά στον κόσμο οτι η καύση ξύλου δημιουργεί προβλήματα αναπνευστικά. Όλα αυτά μια μέρα μετα την δημοσίευση των μειωμένων εσόδων απο τους φόρους του πετρελαίου. Και ρωτάω. Θα είχαν οι δημοσιογράφοι τον ίδια καημό αν τα έσοδα απο το πετρέλαιο ήταν τα αναμενόμενα? δεν θα έπρεπε να αναφέρουν όπως συνέχεια κάνουν τι γινεται με τις αλλες χώρες τις Ευρώπης που χρησιμοποιούν ελάχιστα πετρέλαιο για να ζεστάθουν? δεν θα έπρεπε να πουν οτι το αέριο στην Αθήνα ειναι με δωρεάν εγκατασταση και εδώ πληρώνεις προκαταβολή και δεν έχει προβλεφθεί επέκταση του σε αλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας? δεν έπρεπε να πουν οτι το πελλετ ρυπαίνει το λιγότερο και θεωρείται οικολογικό? και τέλος δεν θα έπρεπε απλά να πουν τι ποιότητες ξύλου πρέπει να καίνε τα τζάκια και ποια η σωστή χρηση τους.
Πετρέλαιο? όχι ευχαριστω
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gen

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #67290 από vag1234
Σε λίγο θα μας πείσουν ότι η καύση βιομάζας συντελεί στην αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου..

Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε...

Να δώσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ που και καλά δεν μπορούν να τα απορροφήσουν γιατί δεν γίνονται επενδύσεις..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.141 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ