Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #29535 από KERBEROS
Διαμαρτυρία για το πετρέλαιο θέρμανσης από τους φορείς της αγοράς καυσίμων


Την αντίθεσή τους στην αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωση οι φορείς της αγοράς καυσίμων και θα προχωρήσουν, όπως ανακοίνωσαν, σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη.

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, οι Ενώσεις Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης ο «Άγ. Χριστόφορος» και τα προεδρεία των ενώσεων βενζινοπωλών Μακεδονίας, ζητώντας να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα και να παταχθεί το λαθρεμπόριο.

Όπως επισημαίνουν, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία, ενώ κάτω από τις συνθήκες κρίσης που εφαρμόζεται θα εντείνει το λαθρεμπόριο και θα μειώσει τα κρατικά έσοδα. «Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε αδυναμία να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άρρωστοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, κινδυνεύουν από το ψύχος» αναφέρουν οι οργανώσεις στην κοινή ανακοίνωση. Υποστηρίζουν ακόμη, ότι με την αύξηση αυτή το λαθρεμπόριο αντί να χτυπηθεί θα οργιάσει.

Ο αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.


Πηγή:www.capital.gr

www.thermansipress.gr/thermansi/%ce%b4%c...c%ce%b1%ce%bd%cf%83/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #29739 από KERBEROS
Υπολογίστε πόσο πετρέλαιο μπορείτε να εξοικονομήσετε αν αλλάξετε κουφώματα


Η Europa ανέπτυξε μια εφαρμογή που υπολογίζει την οικονομική ωφέλεια από την ανανέωση σε πόρτες και παράθυρα, στα πλαίσια μεγάλης καμπάνιας που διενεργεί και μπορεί το κοινό να τη δει στο www.antikatastasikoufomaton.gr.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν πόσα χρήματα έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν απο το πετρέλαιο θέρμανσης, εφόσον αντικαταστήσουν τα παλιά κουφώματα με καινούργια.

Αυτό γίνεται απλά με τον Υπολογιστή Εξοικονόμησης Ενέργειας, μια εφαρμογή, η οποία με βάση μια σειρά παραμέτρους όπως η περιγραφή του κτηρίου, η περιοχή στην οποία βρίσκεται και η παλαιότητά του, υπολογίζει το ποσόν που μπορεί να εξοικονομηθεί σε ένα σπίτι, σε περίπτωση αντικατάστασης των παλιών κουφωμάτων με θερμομονωτικά όπως τα Υβριδικά Συστήματα Europa Hybrid.

Η εξοικονόμηση υπολογίζεται σε οικονομική ωφέλεια που προκύπτει από θέρμανση του χώρου με σύστημα πετρελαίου καθώς και από ψύξη με σύστημα κλιματισμού. O χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί το τελικό αποτέλεσμα της μέτρησης με φίλους του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, google+). Επίσης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει τα στοιχεία επικοινωνίας του ώστε να τον υποστηρίξει εξειδικευμένος κατασκευαστής αλουμινίου.

Η Europa ανέπτυξε μέσω ειδικών συνεργατών αυτή την εφαρμογή, στα πλαίσια μεγάλης καμπάνιας για τα οφέλη από την ανανέωση σε πόρτες και παράθυρα, που μπορείτε να δείτε στο www.antikatastasikoufomaton.gr

Η καμπάνια συνδυάζεται με διαγωνισμό, όπου όσοι συμμετέχουν μπορούν να κερδίσουν δωρεάν αντικατάσταση κουφωμάτων ή μεγάλη έκπτωση σε πόρτες ασφαλείας. Σε μια περίοδο σημαντικής αύξησης του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης και μείωσης των εισοδημάτων, η ανανέωση κουφωμάτων και η αξιοποίηση των επιδοτήσεων του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον», είναι δυνατότητες που μπορούν να δώσουν σημαντικά οφέλη σε πολλά νοικοκυριά.


www.thermansipress.gr/thermansi/%cf%85%c...%cf%84%ce%b5-%ce%bd/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #29810 από KERBEROS
ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ: Η αλήθεια για την τιμή του


Η φημολογία για επικείμενη αύξηση-φωτιά που αφορά στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του υγραερίου κίνησης, δημιούργησε αναστάτωση στην αγορά...
χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα...
Από το ρεπορτάζ του autotriti προκύπτει: καταρχήν ότι δεν υπάρχει, τη δεδομένη στιγμή, καμία ειλημμένη απόφαση και συνεπώς επίσημη ενημέρωση προς όλους τους ενδιαφερόμενους (πρατηριούχους, εγκαταστάτες, κ.ο.κ.) για την φημολογούμενη εκτόξευση, κατά 164%, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του υγραερίου κίνησης. Κατά δεύτερον,ακόμα κι αν υπάρξει ανατίμηση -με τη ρευστότητα που χαρακτηρίζει τη λήψη επιπρόσθετων οικονομικών μέτρων- στο υγραέριο, επιβεβαιώνεται μαθηματικά, ότι σε καμία περίπτωση, το εναλλακτικό καύσιμο LPG, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές την περίοδο της κρίσης, δεν πρόκειται να γίνει ασύμφορο για τον καταναλωτή. Ούτε ως προς το χρονικό ορίζοντα της απόσβεσης, ούτε ως προς τα πλεονεκτήματα της οικονομίας και της αυτονομίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Επικοινωνήσαμε με το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η απάντηση που εισπράξαμε είναι ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση για το θέμα του υγραερίου». Άρα, σχόλιο ουδέν. Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουν λάβει, ούτε γνωστοί εγκαταστάτες του χώρου, αλλά ούτε και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πρατηρίων, με τις οποίες, επίσης, επικοινωνήσαμε.

Με βάση την αγορανομική διάταξη 7/09, το υγραέριο, όπως άλλωστε και όλα τα καύσιμα, φορολογούνται με βάση τον μετρικό τόνο και όχι τα λίτρα (εδώ βρίσκεται η ουσία!). Στην περίπτωση του υγραερίου, του οποίου το ειδικό βάρος είναι 0,56, ο ένας μετρικός τόνος αντιστοιχεί σε περίπου 1.750 λίτρα.

Μέχρι σήμερα ο φόρος ανά μετρικό τόνο υγραερίου είναι 200 ευρώ, πράγμα που σημαίνει σε κάθε λίτρο υγραερίου το ποσό που αναλογεί σε φόρο είναι 0,11ευρώ/λίτρο. Με βάση τις φήμες, ο φόρος ανά μετρικό τόνο υγραερίου θα αυξηθεί κατά 164% και από 200 ευρώ θα αγγίξει τα 330 ευρώ ανά μετρικό τόνο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε λίτρο υγραερίου το αυξημένο ποσό φόρου που τάχα θα αναλογεί είναι 0.18 ευρώ/λιτρο, αντί για 0.11 ευρώ/λίτρο που ισχύει σήμερα. Με άλλα λόγια από τα 0.84 ευρώ, που πωλείται το λίτρο θα φτάσει θεωρητικά στα 0.91 ευρώ/λίτρο.

Επίσημη τοποθέτηση για το θέμα έκανε ο κ. Νίκος Μανώνογλου, της Grupp Manologlou Gas, εταιρείας που δραστηριοποιείται από το 1988, στην υγραεριοκίνηση και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα:

"Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε κάποια δημοσιεύματα των τηλεοράσεων, εφημερίδων και του διαδικτύου τα οποία να προκαλούν ενδεχομένως εσφαλμένες εντυπώσεις όσον αφορά τη διαμόρφωση των νέων τιμών του υγραερίου. Είναι αλήθεια ότι το υγραέριο κίνησης φορολογείται με 200 ευρώ τον τόνο, που ισούται με 1800 λίτρα υγραερίου περίπου. Αυτό πρακτικά σημαίνει 200 ευρώ δια 1800 λίτρα ισούται με 0,1111 φόρου ανά λίτρο. Στα δημοσιεύματα φημολογείται ότι ο φόρος θα φτάσει ενδεχομένως στα 330 ευρώ ανά τόνο, άρα 330 ευρώ δια 1800 λίτρα, ισούται 0,183 λεπτά ανά λίτρο. Αν λοιπόν υπάρξει νέα ανατίμηση στο υγραέριο η διαφορά θα είναι χονδρικά 0,0722 λεπτά ανά λίτρο υγραερίου. Παραδειγματικά ένας καταναλωτής που μέχρι σήμερα έβαζε 50 λίτρα υγραέριο στο αυτοκίνητο του πλήρωνε 50 Χ 0,88 = 44,00 ευρώ, ενώ με τα νέα μέτρα θα πληρώνει 50 Χ 0,95 = 47,50 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά 3,5 ευρώ στην τσέπη του. Όλα αυτά προς αποφυγή παρανοήσεων και για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών".

Η έντονη παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, είναι αλήθεια ότι επικοινωνιακά έχει αναστατώσει το κομμάτι της αυτοκίνησης, που κόντρα στην κρίση, παρουσιάζει θετικούς δείκτες, όπως επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΑΑ). Από τις 4.074 υγραεριοκίνητα ΙΧ του 2010, την επόμενη χρονιά η αγορά κατέγραψε αύξηση 501% με 24.525 αυτοκίνητα!Ακόμα και στο 8μηνο του 2012 τα αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε υγραεριοκίνητα, ανέρχονται σε 27.478, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι 65,2%!


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%20%CF%85...7AesYoIdUBzMWvZE7FXg

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #29811 από KERBEROS
Υγραέριο: Η θέση του σωματείου


Το σωματείο εισαγωγέων και εγκαταστατών συστημάτων αερίων καυσίμων κίνησης προχώρησε στη σύνταξη ενός δελτίου τύπου, με αφορμή τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα για το υγραέριο.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο-απάντηση του σωματείου:

Η φημολογία των τελευταίων ημερών ,περί αύξησης της τιμής του υγραερίου , προκαλεί αναστάτωση στους χιλιάδες καταναλωτές, που χρησιμοποιούν ήδη υγραέριο για την κίνηση των οχημάτων τους.

Η πραγματικότητα όμως απέχει από τη φημολογία. Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν αφ ενός, από τα συναρμόδια υπουργεία, δεν υποστηρίζουν τα όσα ακούστηκαν περί αύξησης της τιμής του υγραερίου και αφ ετέρου η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία «καλύπτει» τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών του υγραερίου κίνησης με τα λοιπά καύσιμα.

Οι Έλληνες καταναλωτές που εμπιστεύτηκαν την υγραεριοκίνηση , έχουν διαπιστώσει τα οφέλη που αυτή προσφέρει, τόσο σε οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Το Σωματείο Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης , πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την προστασία του Έλληνα καταναλωτή.



Πηγή:www.autotriti.gr

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%20%CF%85...lN7CQtfoZSuYQu0ypsjg

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #30229 από KERBEROS
Προσοχή στην επιλογή των πέλετ και της βιομάζας


Για την θερμική ενέργεια που θέλει κάποιος για να ζεστάνει το σπίτι του με πετρέλαιο θα πρέπει να πληρώσει 1400€ τον τόνο. Εάν υποκαταστήσει το πετρέλαιο με βιομάζα μπορεί να πληρώσει από 400 έως 600€. Τι πρέπει, όμως, να προσέχει ο καταναλωτής…


Η βιομάζα είναι καθαρό καύσιμο. Το πετρέλαιο εκτός από το ότι είναι πιο ακριβό μολύνει την ατμόσφαιρα.

Εκείνο, όμως, που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής που προτιμά την βιομάζα είναι η ποιότητα της. Να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η υπουργική απόφαση που επιτρέπει την χρήση της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομάζας (ΕΛΕΒΙΟΜ) για φέτος, έχει θέσει στόχο τον έλεγχο της ποιότητας.

«Εκεί θα εστιάσουμε τη χρονιά αυτή, ώστε η ποιότητα αυτής της βιομάζας που θα χρησιμοποιείται να υπακούει στις ευρωπαϊκές νόρμες οι οποίες είναι και ελληνικές. Δεν θέλουμε να δυσφημιστεί η βιομάζα ότι προκαλεί επιβάρυνση στο περιβάλλον» λέει ο κ. Αντώνης Γερασίμου πρόεδρος της ΕΛΕΒΙΟΜ.

Εάν το καύσιμο που χρησιμοποιείται δεν έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές τότε ακυρώνονται όλα τα πλεονεκτήματα που έχει η βιομάζα.

«Δυστυχώς έχει πέσει στην αντίληψη μας ότι αυτό ήδη γίνεται στην Ελλάδα, δεν είναι ελεγμένες οι ποιότητες. Γι αυτό θα ιδρύσουμε, ως ΕΛΕΒΙΟΜ, έναν οργανισμό ο οποίος θα κάνει ελέγχους και το πιστοποιητικό θα εκδίδεται από το υπουργείο» λέει στο newsit.gr, ο κ. Γερασίμου.

Η βιομάζα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και μπορεί να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας (έως και 75%) αρκεί να ενταχθεί στον εθνικό σχεδασμό και να οργανωθούν τα δίκτυα τροφοδοσία αλλά και να υλοποιηθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις..

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...zvhhaSut5L6O6VIr_HGQ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #30237 από KERBEROS
Μειώστε το κόστος θέρμανσης με έξυπνους μετρητές ενέργειας


Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για όλα τα πορτοφόλια ειδικά εν μέσω κρίσης, της αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και της τιμής του πετρελαίου.

Προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση, μετρητές που προσμετρούν παραμέτρους όπως οι καθημερινές συνήθειες, η μόνωση, η γεωγραφική θέση, το μικροκλίμα της περιοχής, οι καιρικές συνθήκες, οδηγούν σε ένα «συμπέρασμα» για τη βέλτιστη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί. Το κομμάτι αυτό αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η Intelen, εγκαθιστώντας ενεργειακούς μετρητές σε κτίρια. Η start up εταιρεία έχει αποσπάσει σε διάστημα πέντε ετών, εννέα διακρίσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Αντικείμενό της είναι η έρευνα και οι επιχειρηματικές εφαρμογές της Πληροφορικής, του Διαδικτύου και της Αλγοριθμικής στην ενέργεια.

Τη φετινή σχολική χρονιά σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενεργειακών μετρητών σε 40 σχολεία στην Αττική και στην Πάτρα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Πατρών, με στόχο την κατά 10% εξοικονόμηση ενέργειας και συνεπακόλουθη μείωση των πάγιων λειτουργικών εξόδων τους, κυρίως σε ό,τι αφορά ρεύμα και θέρμανση. Το πείραμα έχει ήδη πετύχει σε άλλα είκοσι σχολεία, που προσέγγισαν τον στόχο της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας κατά 10%. Μέσα και από την εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού, σε φιλικότερες προς το περιβάλλον συμπεριφορές, τα σχολεία που πέρυσι έλαβαν μέρος, μείωσαν την κατανάλωση ενέργειας κατά τις πρώτες ώρες των μαθημάτων, όταν οι αίθουσες είναι πιο σκοτεινές και πιο κρύες από ό,τι το μεσημέρι. Αυτό επετεύχθη με προγραμματισμό των δραστηριοτήτων ώστε αυτές να συγκεντρώνονται σε λιγότερους χώρους, άνοιγμα των κουρτινών για περισσότερο ήλιο, κλείσιμο των παραθύρων όταν δούλευε το σύστημα θέρμανσης κ.λπ. Περαιτέρω, αναφέρθηκε μείωση, μεγαλύτερη από 30%, του αποτυπώματος άνθρακα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μέρος της εκπαίδευσης των δασκάλων και των μαθητών γίνεται μέσω παιχνιδιών στα κοινωνικά δίκτυα. Τι πιο ελκυστικό για τα παιδιά που έλκονται σαν μαγνήτης από τα social media, Facebook και Twitter, να συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση μέσα από ειδικά applications.

Σε αυτό το στάδιο, η εγκατάσταση ενεργειακών μετρητών δεν γίνεται σε κατοικίες, αλλά όπως αναφέρθηκε, σε σχολεία, καθώς επίσης σε κτίρια γραφείων, επιχειρήσεις, κ.λπ.

Η αποτελεσματικότητα είναι εμφανής στις μετρήσεις. «Μια πρώτη ανάλυση για πελάτη μας έδειξε εξοικονόμηση ενέργειας μεταξύ 15% και 20%» εξηγεί ο κ. Βασίλης Νικολόπουλος από την Intelen. Πώς επιτεύχθηκε αυτό;

Αλλαγή συμπεριφοράς

«Εκπαιδεύοντας τους εργαζόμενους να αλλάξουν ενεργειακή συμπεριφορά. Για παράδειγμα, προτρέπονται να μην ξεχνούν ή αφήνουν αναμμένους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή τα φώτα, να κάνουν λελογισμένη χρήση του κλιματιστικού, κ.λπ.». Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, μόνο από τη χρήση των υπολογιστών εξοικονομήθηκε ενέργεια 8%, ενώ από τα κλιματιστικά και τον φωτισμό 20%. Σε δύο επιχειρήσεις γρήγορης εστίασης, παρατηρήθηκε εξοικονόμηση επίσης 20%, «που ενδεχομένως φθάσει στο 40% σε δεύτερο στάδιο».

Η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτήν την εποχή, «μετράμε αποδόσεις ενέργειας και σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Μετράμε πόση ενέργεια παράγει κάθε πάνελ, συνυπολογίζουμε παραμέτρους όπως την πρόσπτωση του ήλιου, τον άνεμο, κ.λπ.», συνεχίζει ο κ. Νικολόπουλος. Επιπλέον, γίνεται βελτιστοποίηση της συντήρησης του φωτοβολταϊκού πάρκου, αλλά και σύγκριση της απόδοσης διαφορετικών μονάδων, στην περίπτωση που κάποιος διαχειρίζεται περισσότερα από ένα φωτοβολταϊκά πάρκα.

(της Ιφιγένειας Διαμαντή, Καθημερινή, 6/7/2012)

www.thermansipress.gr/thermansi/%ce%bc%c...5%cf%80%ce%bd%ce%bf/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.161 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ