Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #27061 από stergiosbik
«Βουτιά» για τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης

Μείωση άνω του 50% στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου σε επίπεδα κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο, αναμένουν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου των εταιρειών επεσήμαναν ακόμη, σε ενημερωτική εκδήλωση, ότι οι καταναλωτές πληρώνουν κατά μέσο όρο «καπέλο» 12 λεπτά ανά λίτρο στη βενζίνη εξαιτίας των «πειραγμένων» αντλιών που παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι οδηγοί, καθώς το 30% του όγκου των καυσίμων που διακινείται στην αγορά διοχετεύεται από τέτοιες αντλίες.

Σε ό,τι αφορά στους όγκους κατανάλωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) Γ. Ψυχογιός και ο αντιπρόεδρος Γ. Αληγιζάκης ανέφεραν ότι η πτώση σωρευτικά από το 2009 υπερβαίνει το 30%, ενώ το τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 φθάνει το 15%. Ήδη έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν πάνω από 2.000 πρατήρια καυσίμων. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να οδηγήσει σε νέα μείωση του όγκου πωλήσεων. καθώς πολλοί καταναλωτές εγκαταλείπουν τις κεντρικές θερμάνσεις και στρέφονται σε άλλες πηγές θέρμανσης. Οι εταιρείες εμπορίας τάχθηκαν υπέρ της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, προκειμένου να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο που κυμαίνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου, μεταξύ 250 και 400 εκατ. ευρώ ετησίως στο πετρέλαιο κίνησης και 50 - 100 εκατ. στις βενζίνες.

Πρόσθετη επιβάρυνση προκύπτει από τις «πειραγμένες» αντλίες που χρεώνουν τους καταναλωτές για 3,5 - 7 % επιπλέον ποσότητα από αυτήν που παραδίδεται πραγματικά. Λύση στο πρόβλημα των ελλειμματικών παραδόσεων αλλά σε μεγάλο βαθμό και του λαθρεμπορίου θα δώσει η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων, με την οποία συμφωνούν όλοι οι φορείς του κλάδου. Οι εταιρείες ζητούν επίσης να εκδοθούν οι (συνολικά 7) υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα ενεργοποιηθεί ο νόμος για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου που ψηφίστηκε πέρυσι και αφορούν -μεταξύ άλλων- στην εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα, ιχνηθέτηση των καυσίμων με ραδιοϊσότοπα ή μοριακής τεχνολογίας ιχνηθέτες, κ.ά.. Ο ΣΕΕΠΕ τάσσεται επίσης υπέρ των προτάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών, ανεξάρτητο φορέα τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας, διαφάνεια στην τιμολόγηση των διυλιστηρίων και τιμωρία των εναρμονισμένων πρακτικών.

Τέλος, για τις τιμές, ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ότι, για να μειωθούν, θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι, καθώς τα περιθώρια κέρδους εταιρειών και πρατηριούχων ακόμη κι αν μηδενισθούν, ο καταναλωτής δεν θα κερδίσει πάνω από 8 λεπτά ανά λίτρο.


www.zougla.gr/money/article/voutia-gia-t...-petreleou-8ermansis

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #27519 από KERBEROS
Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...9w4CqsFTXHu-BDGfVYDw

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #27522 από KERBEROS
Το πετρέλαιο «βάζει φωτιά» στις πολυκατοικίες


Τα κοινόχρηστα, σημείο τριβής για τους ενοίκους


Όλο και περισσότεροι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα έξοδα των κοινοχρήστων, με αποτέλεσμα, σε πολλές πολυκατοικίες, να τίθεται θέμα διακοπής της κεντρικής θέρμανσης.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην ΠΟΜΙΔΑ, η οποία προειδοποιεί για «εκρηκτικό μείγμα, με οδυνηρές συνέπειες για μεγάλες ομάδες του πληθυσμού».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, «η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στις πολυκατοικίες όταν υπάρχει κεντρική θέρμανση δεν θα σταματήσει με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, αλλά θα προκύψει από την αδυναμία των διαχειριστών να συγκεντρώσουν προκαταβολικά το ποσό της αξίας του πετρελαίου».

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί μονομερώς (ή δεν μπορεί) να πληρώνει το μέρος των κοινοχρήστων που αφορά την θέρμανση; «Ουδείς μπορεί μονομερώς να αποκοπεί από την κεντρική θέρμανση. Η μη πληρωμή εκ μέρους του της αναλογίας του, αναγκάζει όλους τους υπόλοιπους να χρηματοδοτούν τη συνέχιση λειτουργίας του κτιρίου. Αυτό για λίγο μόνον διάστημα είναι εφικτό, αν αυτοί που δεν πληρώνουν είναι πολλοί, τότε η διακοπή θα είναι άμεση», αναφέρει ο κ.Παραδιάς.

«Σε περίπτωση μη πληρωμής των κοινοχρήστων από ενοικιαστή, ο κάθε διαχειριστής οφείλει να ειδοποιεί πάραυτα τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για το θέμα αυτό, γιατί οι οφειλές αυτές αυτόν θα βαρύνουν τελικά».

Απαντώντας σε ερώτημα εάν υπάρχουν αυξανόμενα παράπονα από ενοικιαστές προς ιδιοκτήτες για υπέρμετρη αύξηση κοινοχρήστων ο κ. Παραδιάς αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «το θέμα του ύψους των κοινοχρήστων δεν είναι θέμα διαφοράς ιδιοκτητών-ενοικιαστών. Κάθε διαχειριστής, ή και ιδιοκτήτης, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τις κοινόχρηστες κτιριακές δαπάνες, ώστε να μην αποτελούν κίνητρο να αδειάζουν τα κτίρια. Δεν υπάρχει συνεπώς θέμα υπέρμετρης αύξησης κοινοχρήστων, αλλά θέμα άρνησης ή αδυναμίας πληρωμής τους, παρά τις προσπάθειες των διαχειριστών να τα κρατήσουν όσο χαμηλά γίνεται»

Στο ερώτημα ειδικά για το εάν ενοικιαστές αλλά και εκμισθωτές γραφείων του κέντρου παραπονιούνται, μεταξύ άλλων, για υψηλούς μισθούς και επιδόματα θυρωρών ο κ. Παραδιάς αναφέρει: «Η ερήμωση του κέντρου της Αθήνας έχει συντελέσει στο να ξενοικιάζονται συνεχώς τα γραφεία του κέντρου. Έτσι οι ιδιοκτήτες των άδειων γραφείων αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τους μισθούς, επιδόματα κλπ. των θυρωρών τους, οι οποίοι αμείβονται με ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας, πάνω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, που θα λήξει στο τέλος του 2012. Οι συνεχώς αυξανόμενοι ιδιοκτήτες των γραφείων αυτών που είναι μέλη μας, μας ζητούν με τον πλέον έντονο τρόπο να μην παραταθεί η ισχύς της συλλογικής αυτής σύμβασης μετά τη λήξη της, γιατί δεν αντέχουν να πληρώνουν πλέον τις προσαυξήσεις και τα επιδόματα αυτά, αλλά μόνον όσα προβλέπονται από την σήμερα γενική ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην γίνουν απολύσεις».


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...TFCDhw1U6v0YEJOV0eYg

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #27529 από KERBEROS
ΣΔΟΕ: Φορολογικών παραβάσεων... συνέχεια σε βενζίνη και καυσόξυλα


Σε τρεις περιπτώσεις φορτηγά μετέφεραν από τη Βουλγαρία μέσω Ελλάδας προς άλλες χώρες της ΕΕ εμπορεύματα μεγάλης αξίας χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι δύο από αυτούς καταδικάστηκαν σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και τα κατασχεθέντα δημεύθηκαν.

Διαπιστώθηκε επίσης λαθραία εισαγωγή ειδών κηπευτικής από τη Βουλγαρία. Στην περίπτωση αυτήν κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα και το φορτηγό. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Έγιναν ακόμη συλλήψεις για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Βεβαιώθηκαν επίσης:

* Τρείς περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης αλκοολούχων ποτών. Στις δύο εξ' αυτών καταβλήθηκε το πολλαπλό ειδικό τέλος και παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα. Στον τρίτο παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και παρακώλυση ελέγχου του ΣΔΟΕ.

* Δύο περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης ειδών ένδυσης, μέρος των οποίων ήταν προϊόντα απομίμησης. Δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο, προκειμένου να καταβληθεί το πολλαπλό τέλος.

* Τρείς περιπτώσεις λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων)

* Πέντε περιπτώσεις φορτηγών με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ.

Τέλος, 12 λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 193 περιπτώσεις.

Πηγή: news247

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...I2LJsSiAaFcfKWsvnmog

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #27535 από KERBEROS
Πρεμιέρα με οικονομικές λύσεις θέρμανσης για τα «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3


Με καινοτόμες και συμφέρουσες προτάσεις για ένα ζεστό χειμώνα κάνουν πρεμιέρα τα «Αληθινά Σενάρια» στην πρώτη εκπομπή της νέας τηλεοπτικής περιόδου, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, στις 23:00.

Με την τιμή του πετρελαίου να έχει φτάσει στα ύψη και αδιαμφισβήτητη την οικονομική δυσπραγία, το ζήτημα της θέρμανσης κυριολεκτικά «καίει» φέτος τους Έλληνες, οι οποίοι αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις για να ζεσταθούν. Η εκπομπή, με ένα εκτεταμένο αφιέρωμα σε δύο μέρη, προτείνει εναλλακτικούς και οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης, παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες το κόστος, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους.

Ένας από αυτούς είναι η παραδοσιακή χρήση του ξύλου, που επιστρέφει δυναμικά. Καθώς το πετρέλαιο θεωρείται πλέον ασύμφορο, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων στα καυσόξυλα σε σημείο να γίνονται εισαγωγές από τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Ξυλόσομπες, λέβητες ξύλου, ενεργειακά τζάκια και πατέντες που μεγιστοποιούν την απόδοση ενός κλασσικού τζακιού, είναι μόνο μερικές από τις λύσεις που μπορεί να δώσει η καύση των ξύλων.

Με δεδομένο το χαμηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, πολλοί προσανατολίζονται, επίσης, σε ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν οικονομία έως και 70% σε σχέση με τους παραδοσιακούς καυστήρες πετρελαίου. Ιδιαιτέρως δημοφιλή σε χώρες του εξωτερικού είναι τα λεγόμενα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης που υπόσχονται χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, εύκολη τοποθέτηση και αισθητική που υπερτερεί. Μία ελληνική αποκλειστικότητα στην υπέρυθρη θέρμανση είναι, επίσης, τα θερμαντικά σώματα μαρμάρου, ενώ πολλοί επιλέγουν και τους θερμοπομπούς που έχουν χαμηλό κόστος αγοράς, άμεση απόδοση και γρήγορη εγκατάσταση.

Οι αντλίες θερμότητας και οι λέβητες ιόντων είναι άλλες δύο εναλλακτικές λύσεις που προτιμούνται τα τελευταία χρόνια. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, το μέλλον της θέρμανσης τοποθετείται στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, άποψη που υπερασπίζονται ένθερμα όσοι έχουν μια πιο οικολογική αντίληψη του ενεργειακού προβλήματος που ήδη αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Η καύση της βιομάζας, του λεγόμενου πέλετ, η χρήση ηλιακών συλλεκτών, αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω μιας αποτελεσματικότερης μόνωσης των κτιρίων, είναι επιλογές που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.


www.thermansipress.gr/thermansi/%cf%80%c...d%cf%81%ce%bc%ce%b1/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #27539 από stergiosbik

KERBEROS έγραψε: Πρεμιέρα με οικονομικές λύσεις θέρμανσης για τα «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3


Με καινοτόμες και συμφέρουσες προτάσεις για ένα ζεστό χειμώνα κάνουν πρεμιέρα τα «Αληθινά Σενάρια» στην πρώτη εκπομπή της νέας τηλεοπτικής περιόδου, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, στις 23:00.

Με την τιμή του πετρελαίου να έχει φτάσει στα ύψη και αδιαμφισβήτητη την οικονομική δυσπραγία, το ζήτημα της θέρμανσης κυριολεκτικά «καίει» φέτος τους Έλληνες, οι οποίοι αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις για να ζεσταθούν. Η εκπομπή, με ένα εκτεταμένο αφιέρωμα σε δύο μέρη, προτείνει εναλλακτικούς και οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης, παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες το κόστος, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους.

Ένας από αυτούς είναι η παραδοσιακή χρήση του ξύλου, που επιστρέφει δυναμικά. Καθώς το πετρέλαιο θεωρείται πλέον ασύμφορο, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων στα καυσόξυλα σε σημείο να γίνονται εισαγωγές από τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Ξυλόσομπες, λέβητες ξύλου, ενεργειακά τζάκια και πατέντες που μεγιστοποιούν την απόδοση ενός κλασσικού τζακιού, είναι μόνο μερικές από τις λύσεις που μπορεί να δώσει η καύση των ξύλων.

Με δεδομένο το χαμηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, πολλοί προσανατολίζονται, επίσης, σε ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν οικονομία έως και 70% σε σχέση με τους παραδοσιακούς καυστήρες πετρελαίου. Ιδιαιτέρως δημοφιλή σε χώρες του εξωτερικού είναι τα λεγόμενα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης που υπόσχονται χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, εύκολη τοποθέτηση και αισθητική που υπερτερεί. Μία ελληνική αποκλειστικότητα στην υπέρυθρη θέρμανση είναι, επίσης, τα θερμαντικά σώματα μαρμάρου, ενώ πολλοί επιλέγουν και τους θερμοπομπούς που έχουν χαμηλό κόστος αγοράς, άμεση απόδοση και γρήγορη εγκατάσταση.

Οι αντλίες θερμότητας και οι λέβητες ιόντων είναι άλλες δύο εναλλακτικές λύσεις που προτιμούνται τα τελευταία χρόνια. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, το μέλλον της θέρμανσης τοποθετείται στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, άποψη που υπερασπίζονται ένθερμα όσοι έχουν μια πιο οικολογική αντίληψη του ενεργειακού προβλήματος που ήδη αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Η καύση της βιομάζας, του λεγόμενου πέλετ, η χρήση ηλιακών συλλεκτών, αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω μιας αποτελεσματικότερης μόνωσης των κτιρίων, είναι επιλογές που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.


www.thermansipress.gr/thermansi/%cf%80%c...d%cf%81%ce%bc%ce%b1/


Θα εχει κ τον Νασικα.Μην το χασετε! ;)
Κωστα ησουν περιποιημενος?
Ξυρισμενος,κουρεμενος,μπανιαρισμενος κτλ?
Μη μας κανεις ρεζιλι εμας τους οπαδους της οικολογικης θερμανσης!!! :P :P :P

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.138 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ