Υπέρυθρα πάνελ

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #43924 από Ximonas
Απαντήθηκε από Ximonas στο θέμα Απ: Υπέρυθρα πάνελ
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :lol:


Θάρσει. Λέγων τ” αληθές ου σφαλεί ποτε

"Σε βάθος χρόνου είναι πολλά τα λεφτά πατριώτη!"
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #43925 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Απ: Υπέρυθρα πάνελ
Φιλε Ximonas σε πολλα απ'αυτα που γραφεις συμφωνω απολυτα μαζι σου,το ρευμα συμφερει υπο ορισμενες συνθηκες ομως,π.χ εγω με τον ξυλολεβητα (που ειναι με διαφορα ο πιο οικονομικος τροπος θερμανσης αλλα εχει ολα τα υπολοιπα γνωστα κακα του,70% αποδοσης ας πουμε οτι ειναι ο λεβητας μου) που το βραδυ μεταξυ 2 και 8 το πρωι(που ειναι και οι πιο κρυες ωρες του 24ωρου) για να παρω 30kw που χρειαζονται(για να τις παρω τις 30kw θα πρεπει να βγω στον ψοφο και να ταισω!) οι τρεις κρεβατοκαμαρες πρεπει να καψω 10 κιλα ξυλα με υγρασια κατω απο 20% δηλ. ξυλα που τα αγορασα με 110 ευρω τον τονο και ειχαν 40% υγρασια και τωρα εχουν 20% αρα μου κοστιζουν τα 10 αυτα κιλα 1,7 ευρω σχεδον ,με τρια ασυμφορα σωματα λαδιου για να παρω αυτες τις 30kw με νυχτερινο ρευμα θα μου βγει 2,4 ευρω (πολυ καλλα ειναι),με πελλετ καλης αποδοσης 4,5kw ανα κιλο και μηχανημα αποσοσης 90% και τιμη 300 ευρω τονο το πελλετ(μην διαμαρτυρεστε πελλετακιδες 330 και 340 ζητανε για πελλετ με αποδοση 4,7kw)αρα χρειαζονται 8 κιλα πελλετ που κοστιζουν 2,4 ευρω δηλ. οσο τα ασυμφορα σωματ λαδιου,με λιγα λογια το 1/3 της ημερας (της 8 ωρες που ισχυει το νυχτερινο)για πιο ξεκουραστα και ισαξια φθηνα με το πελλετ και ελαχιστα πιο ακριβα απο το ξυλο (το χαμαλικι δεν πληρωνετε)συμφερουυν μεχρι και τα ασυμφορα ηλεκτρικα σωματα1
Για τα κλιματιστικα θα συμφωνησω οτι εκει η διαφορα υπερ τους ειναι ακομη μεγαλυτερη με τους υπολοιπους τροπους θερμανσης (ειδικα με το νυχτερινο)αλλα το cop 4 που αναφερεις ειναι υπερ αισιοδοξο και κατω απο ορισμενες θερμοκρασιες,γι'αυτο ας βαλουμε ενα 3αρακι καλυτερα υπολογιζοντας και τις ημερες με θερμοκρασιες κοντα και κατω απο το μηδεν,παλι και με 3 cop τα κλιμα τα σπανε αλλα κακα τα ψεματα αλλη ζεστη τα σωματα αλλη το κλιμα,εβαλαν φετος οι γονεις μου κλιμα και παρολου που το σπιτι εχει 23 βαθμους δεν την ακουνε!
Για τα υπέρυθρα πάνελ δεν ξερω και εχω πολλες αμφιβολιες,αμφιβολιες που πηγαζουν απο το ψαξιμο μου στο ιντερνετ και στο οτι δεν βρισκω καποιον που τα εβαλε να εχει γραψει για πραγματικες καταναλωσεις και εντυπωσεις(χιλιαδες κοματια εχουν πουληθει και ελαχιστα πραγματα στο νετ απο γνωμες) ,μου θυμιζει πολυ την περιπτωση(που ψαχνω και δεν βρισκω γνωμες ενοω και οχι περι τεχνολογιας) οπως με τους περιβοητους λεβητες ιοντων και την τεχνολογια απο τα ρωσικα υποβρυχια που το εψαχνα περισυ παντου για εντυπωσεις αυτων που τα εβαλαν αλλα τιποτα και μετα το καταλαβα οτι ισχυει το στου κρεμασμενου το σπιτι δεν μιλουν για σχοινι!
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by valsam.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Ximonas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #43937 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Απ: Υπέρυθρα πάνελ
μαλλον συνεχιζετε για να γινετε κουβεντα
για τα υπερυθρα υπαρχει ενα και μονο επιχειρημα
ειναι γνωστα εδω και τουλαχιστον 40-50 χρονια και δεν εχουν
περαση πουθενα .... το οτι τα "ανακαλυψαμε" τωρα στην Ελλαδα
απο μονο του τα λεει ολα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #43940 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Απ: Υπέρυθρα πάνελ
Συγκινήθηκα ρε φιλος.Το ρευμα στην ελλαδα θεωρητικα ειναι φθηνο δεν ειπα οτι δεν συμφωνο μαζι σου αλλα εσυ οπως τα παρουσιασες ειναι οτι με τα πανελ λυσαμε το προβλημα μας.
Η δεη αυτο που εχει κανει ειναι να βαλει πλεον κλιμακες χρεωσης οχι κλιμακωτης χρεωσης δηλαδη για παραδειγμα εως 300 κιλοβατωρες α χρεωση 301 κιλοβατωρες α+50 χρεωση ολες ομως.
Οποτε οπως καταλαβαινεις δεν ειναι και ιδιαιτερα οικονομικο.
Δευετρον ανα ειναι να δωσω για ενα 400 πανελ 350-400 ευρω δεν δινω 500 να παρω ενα κλιματιστικο ινβερτερ για να εξασφαλισω και ψυξη και θερμανση.

Οπως βλεπεις φιλε το να επιχειρηματολογήσω ειναι το απλο ειναι και αυτο σαν την κ....πιδα ολη εχουμε απο μια.

Αυτο που εχω να πω στην παρουσα φαση που οπως λεει ο σοφος λαος στο τελος ξυριζουν το γαμπρο την περασμενη χρονια αρκετη συνανθρωποι μας ζεσταθηκαν με το πελλετ και με το ξυλο άκρως οικονομικα οποτε εχουμε απτα στοιχεια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GT

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #43941 από Ximonas
Απαντήθηκε από Ximonas στο θέμα Απ: Υπέρυθρα πάνελ
Από ιατρικής απόψεως υπάρχουν 2 λόγοι που σε κάνουν να κρυώνεις:

1. Το σώμα αρρωσταίνει και γίνεται καλά σε κύκλους. Δηλαδή αδυνατεί σταδιακά το ανοσοποιητικό, κρυώνεις 3 μέρες, και επανέρχεται το σωμα σε αριστη κατάσταση. Από κει και πέρα ξαναρχίζει ο κύκλος της σταδιακής μείωσης του ανοσοποιητικού. Δηλαδή οταν ιδρώνεις και κρυώνεις, οταν βγαίνεις με το μπλουζάκι ενώ έξω έχει μείον και κανεις τον παληκαρά, αυτό σταδιακά χωρίς να το καταλαβαίνεις αδυνατεί τον οργανισμό.

2. Το σώμα κρατάει κρυώματα εάν οι 3 μέρες της γρίπης ή του πυρετού δεν γιατρευτούν σωστά ή ολοκληρωτικά ή το κρύωμα σου αφήσει κάποια κατάλοιπα κρυώματος(αυτό που λέμε το κρύο τρυπά κόκκαλα). Σε αυτή την περίπτωση σε πολύ κρύα μέρη πχ ορεινα με υψόμετρο ή σύνορα κτλ συνιστώ να φτιάξετε μια παραδοσιακή σάουνα και να κάνετε 20-40 λεπτά την μέρα για να σας τραβά ολα τα κρυώματα της ημέρας πχ απο αγροτικές δουλειές ή απο κουβάλημα ξύλων και πέλετ.

Πιστεύω οτι τα υπέρυθρα πάνελ θα σας τραβήξουν το κρύωμα απο το σώμα χωρίς βέβαια να το παρακάνετε. Και αυτό γιατί ζεσταίνει προς το σώμα σας και ειναι μια εναλλακτικη μορφή θερμανσης οπως το καταλαβαίνει το σώμα διαφορετική από την παραδοσιακή σάουνα.

Εάν το σώμα έχει με τα χρόνια τραβήξει κακουχίες και κρύα, οτι θερμανση και να έχετε, πάντα θα κρυώνεται περισσότερο από τους άλλους. Παίζει ρόλο και πόσο λίπος έχει το σώμα για να διατηρείται ζεστό από μονο του και να καίει θερμίδες οταν τρέμετε! Αλλά πολύ λίπος σημαίνει χοληστερινη.

Ολα ειναι δίκοπο μαχαίρι οπως έγινε και το κόστος θέρμανσης σε μια περίοδο κρίσης που λεφτά παραπανήσια δεν υπάρχουν αλλά και ολες οι μορφές θερμανσης θεωρούνται ακριβές από κάθε άποψη!

Παντως, η πρόληψη κρυωμάτων θα σας γλιτώσει από 10-50% στο κόστος οποιασδήποτε θερμανσης!

"Σε βάθος χρόνου είναι πολλά τα λεφτά πατριώτη!"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #43943 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Απ: Υπέρυθρα πάνελ

Ximonas έγραψε: ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Η ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ πχ 5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΠΕΛΕΤ ΤΟΝ ΚΑΥΣΤΗΡΑ Η' ΞΥΛΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΠΧ 3 ΩΡΕΣ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ 3h X 5€ = 15€/ΗΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ!!! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΠΕΛΕΤ ΚΑΙ ΤΖΑΚΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΟΡΙΟ ΣΑΣ.

ΑΡΑ ΠΕΛΕΤ ΚΑΙ ΤΖΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΣΥΜΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ


Ρομαντικος ε??? Αν παρω εναν ταλαίπωρο , σιγα μην του δεινω 5 ευρο την ωρα !
25 ευρο μεροκαματο , να μου βαλει τα ξυλα μεσα στην αποθηκη και αμα θελει ! (που ζεις ρε μεγαλε ???)
Αλλα λεω δεν κόβεις το γυμναστήριο , και το εκοψα και παω 2 φορες την βδομαδα και ξεχαρμανιαζω τα νευρα μου με το τσεκουρι ! Γλυτωνω ηρεμιστικά και καμια μήνυση , γιατι τωρα τελευταια καποιον με ρχεται να τον @@@@@@@@@@

Πέρυσι πλήρωσα για ξυλα 1100 Ευρο , με πολυ κρυο χειμωνα !
Ποια ειναι αυτα τα κληματιστικα που δουλεουν στους 0 ! Γιατι εχω ενα στο μαγαζι , και οταν παει στους 5 με 0 ! Ανα μια ωρα κανει απόψυξη ! Δηλαδη οτι κανει σε μια ωρα για ζεστη , μου το περνει πισω πετοντας αερα κρυο για 5 λεπτα !

Οσο για τα υπέρυθρα , να τα βαλετε παιδια ειναι πολυ καλα , αλλα περαστε καμια βολτα στο εκκαθαριστικο να γελασουμε παρεα ! Και να το φτάσετε το σπιτι , ολο το σπιτι στους 22 βαθμους τουλαχιστον ! Μην κανετε σαν τις γιαγιαδες που καθονται μπροστα απο τις υπερυθρες-αλογονου-κεραμικα
και το σπιτι δεν εχει ουτε 18 βαθμους και η γιαγια να σκαει !!!! Καταλαβαινόμαστε ελπιζω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.127 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ