Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #51606 από dimlyk
ολα τα μοντελα αποτυχημενα ειναι
και στην γερμανια η κινηση των τραινων γινεται απο ιδιωτες και καθε τοσο τρακαρουν
και στην αμερικη η ηλεκτρικη ενεργεια εχει παραχωρηθει και ολοκληρες πολειες εχουν μεινει για μερες χωρις ρευμα
η χρυση τομη πρεπει να βρεθει παντου αλλα χωρις τα golden boys

αν κι ολα αυτα ειναι λογια για να περναει η ωρα την στιγμη που τιποτα δεν ελεγχουμε


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #51654 από KERBEROS

giogud έγραψε:

KERBEROS έγραψε:
Συμφωνώ με τα παραπάνω απόλυτα.
Τα ίδια λέμε.
Γι' αυτό και η πραγματική λύση θα είναι η ανάπτυξη της παραγωγής κι όχι απλά το ξεπούλημα οτιδήποτε δημοσίου, για να τα αρπάξουν πάλι κάποιοι με μίζες. Αυτοί που διέλυσαν το δημόσιο, αυτοί είναι και οι πιο φανατικοί πολέμιοί του. Τυχαίο; Δε νομίζω.
Περί διαφθοράς και γραφειοκρατίας είμαι χίλιες φορές μαζί σου.
Απλά, αν εξαιτίας αυτών κάποιος λέει ότι όλα πρέπει να πουληθούν, είναι σα να λέει κάποιος αντίστοιχα να κλείσουμε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, επειδή οι περισσότερες φοροδιαφεύγουν.
Μας έχουν πείσει εδώ και σαράντα χρόνια ότι φταίνε για όλα τα προβλήματα λανθασμένες αιτίες...


Δυστυχώς ή ευτυχώς, από το δημόσιο πρέπει να φύγουν πάρα πολλοί. Μεγάλη μερίδα του απλά παρασιτεί.
Πολλές του δραστηριότητες επίσης πρέπει να περάσει σε ιδιώτες και εκεί απλά θα εργάζονται αυτοί που αξίζουν...


Για τον αριθμό των υπαλλήλων είναι μεγάλη κουβέντα!
Με το ξεπούλημα διαφωνώ, προτιμώ αναδιοργάνωση και υγιείς θεσμούς. Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά...
Στον ιδιωτικό τομέα τώρα δεν εργάζονται πάντα αυτοί που αξίζουν, ούτε και πλουτίζουν πάντα αυτοί που αξίζουν. Δεν είναι ο παράδεισος και το δημόσιο η κόλαση. Ούτε φταίει μόνο το δημόσιο για το ότι και ο ιδιωτικός τομέας δε λειτουργεί σωστά. Είναι καλό άλλοθι το δημόσιο για όλα τα λαμόγια του ιδιωτικού τομέα, που είναι πολλά και το ξέρεις.
Ξαναλέω, πρόβλημα νοοτροπίας έχουμε και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Έχω ζήσει πολλά χρόνια και τους δύο τομείς, αυτό το συμπέρασμα έβγαλα.

ΥΓ: Ας μιλήσω, λοιπόν, για τον τομέα μου. Άκου κάτι βασικό, για να μη ζείτε με μύθους. Αυτή τη στιγμή ένας εκπαιδευτικός, για να μπει στο δημόσιο αξιολογείται με πολύ δύσκολες εξετάσεις και θα αξιολογηθεί σε λίγο και ως εργαζόμενος. Στα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων προσλαμβάνεται μέσω γνωστού -κάτι που συμβαίνει γενικά στον ιδιωτικό τομέα-. Ο νεοέλληνας πληρώνει λεφτά σε σχολεία με μη αξιολογημένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βέβαια μπορεί να είναι ικανότατοι, αλλά μπορεί και να μην είναι.Αυτό εννοώ αλλαγή νοοτροπίας!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #51718 από giogud

KERBEROS έγραψε:
ΥΓ: Ας μιλήσω, λοιπόν, για τον τομέα μου. Άκου κάτι βασικό, για να μη ζείτε με μύθους. Αυτή τη στιγμή ένας εκπαιδευτικός, για να μπει στο δημόσιο αξιολογείται με πολύ δύσκολες εξετάσεις και θα αξιολογηθεί σε λίγο και ως εργαζόμενος. Στα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων προσλαμβάνεται μέσω γνωστού -κάτι που συμβαίνει γενικά στον ιδιωτικό τομέα-. Ο νεοέλληνας πληρώνει λεφτά σε σχολεία με μη αξιολογημένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βέβαια μπορεί να είναι ικανότατοι, αλλά μπορεί και να μην είναι.Αυτό εννοώ αλλαγή νοοτροπίας!


Με ποια κριτήρια θα προσλάβει ο κάθε εργοδότης τον εργαζόμενο που θα πληρώνει, ποσώς με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει όμως αν κάποιος που δεν εργάζεται σωστά και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα σε κάποια δουλειά, να πηγαίνει εκεί που πρέπει. Να ψάξει δηλαδή για μια δουλειά που θα του ταιριάζει.
Επίσης το αν ένας ιδιώτης προσλαμβάνει τους γνωστούς του και όχι τους άξιους πάλι δεν με ενδιαφέρει. Όταν θα υπάρξει υγιείς ανταγωνισμός, οι σωστοί θα επιβιώσουν, οι κακοί όχι και θα έρθουν κάποιοι άλλοι να αναπληρώσουν το κενό-ευκαιρία. Είτε εργαζόμενοι είναι αυτοί, είτε επιχειρήσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #51719 από giogud
ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΆΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ....

Κυρία ...., το ψωμί που έφαγε ο κόσμος το 1981 ήταν δανεικό. Και αυτόν τον λογαριασμό πληρώνουμε τώρα. Τα χρήματα δόθηκαν για υποδομές ώστε να υπάρξει ανάπτυξη (ανάπτυξη που δε θα στηρίζεται στην τεχνητή ζήτηση που προκαλούν τα δανεικά). ΑΝτ' αυτού μοιράστηκαν σε μισθούς, κοινωνικό τουρισμό, δωρεάν μεταφορές κτλ. Αποτέλεσμα: 30 χρόνια μετά ακόμα παραμένουμε η τελευταία χώρα του πολιτισμένου κόσμου που δεν έχει ακόμα δρόμο που να ενώνει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις (Η εθνική οδός ποτέ δεν τελειώνει).
Αν σου κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός απολυμένων στον ιδιωτικό τομέα, σκέψου τι φταίει και δεν έγινε το ίδιο στην Πορτογαλία. Την απάντηση την έδωσε χθες η UBS. Στην Πορτογαλία προχώρησαν έγκαιρα σε μεταρρυθμίσεις του Δημοσίου με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τόσο μεγάλη ύφεση. αν στην Ελλάδα είχαν προχωρήσει στοιχειωδώς οι μεταρρυθμίσεις και αν είχαν απολυθεί μερικές μόνο χιλιάδες στο Δημόσιο, θα είχαν γλυτώσει εκατομμύρια απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα. Για κάθε έναν που δεν απολύεται από το Δημόσιο, απολύονται 3 από τον Ιδιωτικό. Οι πόροι που απαιτούνται για να συντηρηθεί η ατελέσφορη γραφειοκρατία του Δημοσίου αφαιρούνται από τον Ιδιωτικό τομέα. Για να πληρωθούν υπέρογκοι μισθοί ανίκανων , δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα τεθούν έκτακτες εισφορές, φόροι, περαιώσεις κτλ, συρρικνώνοντας κάθε παραγωγική ικμάδα μιας επιχείρησης, η οποία θα κλείσει απολύοντας επιπλέον κόσμο. Αποτέλεσμα είναι το κράτος να χάσει φορολογικά έσοδα από την εταιρεία, φορολογία εισοδήματος από τους πρώην εργαζόμενους, και να πρέπει να καταβάλλει και επιδόματα ανεργίας. Προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργείται, αντί να περιορίσει τις δαπάνες του, αυξάνει περισσότερο τους φόρους, οδηγώντας ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις σε κλείσιμο, και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Πολύ περισσότερο σήμερα που το κράτος έχει επιβάλλει στάση πληρωμών σε κάθε οφειλή του προς ιδιώτες προκειμένου, να πληρώνει μισθούς, λες και οι ιδιώτες είναι παιδιά άλλου Θεού, και δεν έχουν παιδιά να θρέψουν!
Ναι λοιπόν για τον εργαζόμενο που απολύεται στον ιδιωτικό τομέα, φταίει όντως ο κηπουρός στο Δημόσιο.
Επίσης όσο δε γίνεται φιλικότερη η χώρα προς το επιχειρείν τόσο δε θα διορθώνονται οι συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα. Η ύφεση έχει σαν ευθύ αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των μισθών στην πραγματική οικονομία (δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα, διότι ο δημόσιος τομέας δεν είναι πραγματική οικονομία αλλά παράλληλο σύμπαν).
ΤΟ ΥΨΟς ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎ ΜΙΣΘΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ. Είναι σε απόλυτη εξάρτηση με τη δυναμική μιας οικονομίας. Όσο δεν περιορίζονται οι δαπάνες του δημοσίου (με τη δαπάνη μισθοδοσίας συμπεριλαμβανομένης), ώστε να εξοικονομηθούν πόροι που θα κατευθυνθούν μέσω της ελάττωσης των φόρων στην πραγματική οικονομία, τόσο θα συρρικνώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Η δε έξοδος από το ευρώ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΜΆΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!!!. Οι πραγματικοί μισθοί, ακόμα και με δραχμή, θα συνεχίζουν να μειώνονται μέσω της της υποτίμησης του νομίσματος. Θυμίζω ότι το 1977 ένα δολάριο αντιστοιχούσε σε 30 δραχμές, για να φτάσει το 2000 να αντιστοιχεί σε 300 δραχμές!!! Πόσο λοιπόν αυξήθηκε πραγματικά η αγοραστική σου δύναμη μεταξύ 1977 - 2000;


................................................................................

Τώρα όσον αφορά την φοροδιαφυγή και εισφοροδαιφυγή , δε χρειάζεται να πω πολλά. Σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, όπου το κράτος σε θεωρεί εκ προϊμίου κλέφτη και σου επιβάλλει περαιώσεις, το ένστικτο επιβίωσης καθενός οδηγεί νομοτελειακά στην φοροδιαφυγή. Απόδειξη , οι χιλιάδες επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε μέρα. Δεν τη συμμερίζομαι τη φοροδιαφυγή, αλλά δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί ποτέ αν πρώτα το κράτος δεν αντιμετωπίσει με σεβασμό κάθε Έλληνα, αντί να θεωρεί τους Ελεύθερους Επαγγελματίες εξαρχής κλέφτες ή παιδιά ενός κατώτερου Θεού, και δεν σταματήσει τις περαιώσεις, τέλη αλληλεγγύης και ό,τι άλλο σκεφτούν τα σατανικά μυαλά τους.
Όσο για την εισφοροδιαφυγή τι να πούμε όταν έχουμε από τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές στον κόσμο;
Και κλείνω με μια αναφορά στον εξαναγκασμό των επαγγελματιών σε υποχρεωτική ασφάλιση ( στο ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ), και στην υποχρεωτική τους εγγραφή - συνδρομή σε επιμελητήρια- επιστημονικούς συλλόγους. Πώς είναι δυνατό ένας επαγγελματίας σήμερα που μετά βίας βγάζει ένα χιλιάρικο το μήνα (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, όπως και άλλοι που δεν βγάζουν ούτε αυτά αλλά μπαίνουν μέσα), να πληρώνει 950 € το μήνα ΤΕΒΕ;; Στη Γερμανία σε βεβαιώ δεν υπάρχει καμία υποχρέωση στους επαγγελματίες να ασφαλιστούν στο "ΤΕΒΕ". Το κράτος δεν ασχολείται μαζί σου αρκεί να πληρώνεις τους φόρους σου. Με την υποχρεωτική υπαγωγή σε ένα σωρό επιπλέον επιβαρύνσεις πόσοι είναι αυτοί που θα επιβιώσουν;
Και τέλος ναι, υπάρχουν επιχειρηματίες λαμόγια , τους οποίους όμως προσέλκυσε και εξέθρεψε το Ελληνικό κράτος με την πολιτική των επιδοτήσεων. (Αφού πρώτα φρόντισε να διώξει κάθε υγιή επιχείρηση). Ανάπτυξη δεν γίνεται με διαταγές ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.! Έτσι προσελκύεις τους απατεώνες. Ανάπτυξη γίνεται μόνο όταν προωθείς ένα γενικευμένο προς όλους φιλικό περιβάλλον προς το επιχειρείν, με σταθερό και ήπιο φορολογικό σύστημα, χωρίς γραφειοκρατία και με σεβασμό στα λεφτά και το ρίσκο καθενός που θέλει να επενδύσει, ακόμα κι να πρόκειται για περίπτερο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #51865 από stergiosbik
!

Oικονομολογος δεν ειμαι αλλα νομιζω οτι πολυ ευστοχα το video θετει τα πραγματα στη σωστη τους βαση.
Πολυ ενδιαφερον.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #52886 από stergiosbik
«Ανοίγει η όρεξη» των Γερμανών για τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας




Στη αποτίμηση των αποθεμάτων σε υδρογονάνθρακες που ενδέχεται να ελέγχει η Ελλάδα και με την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές, προχώρησε η Deutsche Bank.

Τη σχετική έκθεση υπογράφει ο Mark Wall υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας στα γραφεία του Λονδίνου και δημοσιεύθηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Η γερμανική τράπεζα επισημαίνει πως τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013. Εάν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες γεωλογικές εκτιμήσεις, μελέτες και αναγωγές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, τότε η αξία των φυσικών αποθεμάτων, προσεγγίζει πράγματι τα 430 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δις ευρώ, μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δις ευρώ που αντιστοιχεί στο 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ελλάδας. Παράλληλα, εξετάζει τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δις ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για ελληνικό δημόσιο.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020. Και αυτό διότι όπως επισημαίνει ο συγγραφέας της έκθεσης, συνήθως χρειάζονται 8 με 10 έτη για να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος.

Η Deutsche Bank, χωρίς να υιοθετεί την ακρίβεια των υπαρχουσών εκτιμήσεων για τα κοιτάσματα έως ότου όπως αναφέρει, ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών, προχωρά εν τούτοις στην αποτίμηση της σημασίας τους σε σχέση με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και την διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα εκτιμά πως για την ώρα δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι βελτιώνεται, αλλά αυτό αλλάζει σαφέστατα από την ώρα που τα κοιτάσματα θα αποδειχθούν και ακόμα περισσότερο από την χρονική στιγμή που θα μπουν στην παραγωγή οπότε και θα κάνουν πολύ πιο διαχειρίσιμα τα δανειακά βάρη.

Για το πολιτικό κλίμα και τις επιπτώσεις που θα έχει η ανάδειξη της Ελλάδας στην 15η μεγαλύτερη κάτοχο κοιτασμάτων φυσικού αέριου στον κόσμο - εάν οι παραπάνω εκτιμήσεις προσεγγίσουν την πραγματικότητα – η έκθεση αναφέρει πως μπορεί να ενθαρρύνει φυγόκεντρες από την ευρωπαϊκή προοπτική προσεγγίσεις (όπως για παράδειγμα: «go it alone strategies»).

Η Deutsche Βank προχωρά όμως ακόμη παρακάτω και αντλώντας πρακτικές από παραδείγματα στην ιστορία της διεθνούς οικονομίας, υπαινίσσεται ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η δέσμευση ενός ποσοστού των όποιων μελλοντικών εσόδων από τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σε ένα ειδικό εθνικό ταμείο.

Το ταμείο αυτό θα μπορούσε να παρακρατεί ένα ποσοστό της τάξης του 30% των δημοσίων εσόδων από το αέριο για να διαχειρίζεται και να εξισορροπεί βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις στις τιμές και να επενδύει σε δραστηριότητες εκτός του ενεργειακού τομέα που να ενισχύουν την οικονομία μακροπρόθεσμα.

www.zougla.gr/money/article/anigi-i-orek...kitasmata-tis-eladas

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.320 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ