Εναλλάκτης υπεραπόδοσης by Στελιος1

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128681 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Kratki Zuzia 19kW υδραυλικό by Nikkal
Στηθηκε η εστια και τοποθετηθηκαν οι αυλοι, χωνονται μεσα στον κωνο και βγαινουν με 2 εξαγωγες δεξια και αριστερα. Επανω τους υπαρχει ενας μικρος ανακλαστηρας και το σχημα τους και η διαδρομη τους ειναι τετοια ουτως ωστε να πιανουν ολη τ φλογα.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128683 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Kratki Zuzia 19kW υδραυλικό by Nikkal
Καλημέρα Στέλιο, τι να άλλο να πω.. μερακλίδικη δουλειά. 1, 2 ερωτήσεις:

Το κουτί με τα μοτέρ το έχεις χωνέψει σε εξωτερικό τοίχο (όπως κοιτάμε τις φωτό, δεξιός τοίχος), με τα μοτέρ από την έξω πλευρά για να είναι επισκέψιμο σωστά? Ωραία πατέντα αυτή.

Η είσοδος του αέρα των μοτέρ γίνεται από μέσα από το σπίτι, από τον αντικριστό (αριστερό τοίχο) μέσω του μεγάλου σπιράλ, Φ200 είναι? Το ένα μικιό σπιράλ στέλνει στα τούμπο του τζακιού, το άλλο θα στέλνει στον εναλλάκτη της καμινάδας?

Ποιές είναι οι ηχοπαγίδες στις εξόδους των μοτέρ? Αν είναι κατευθείαν στη μπούκα εξόδου του μοτέρ, εγώ δεν μπορώ να βάλω κάτι τέτοιο γιατί το δικό μου μοτέρ είναι πάνω στην εστία.

Αυτό που έκανες με την εισαγωγή αέρα (ορθογωνική περσίδα, μετά ο αέρας από το διάδρομο, και αναρρόφηση από την απέναντι πλευρά με το Φ200, κόβει το θόρυβο αρκετά? Θα μπορούσε να το κάνει κανείς και στην έξοδο? Εκεί δηλαδή που φυσάει το μοτέρ? Το μήκος του διαδρόμου είναι κρίσιμο? Πρέπει να είναι μεγάλο?

Στέλιο, που είναι το σημείο που ανορροφούν τα μοτέρ? Από το μικρό κενό μεταξύ του καβουκιού τους και της πλαϊνής γαλβανιζέ λαμαρίνας του κουτιού? Μέσα στο "διάδρομο" εισαγωγής αέρα στη μέσα πλευρά των μαρμάρων φαίνεται κάτι σα πλέγμα..... κουνελόσυρμα... τι είναι και το σκοπό έχει?
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128689 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Kratki Zuzia 19kW υδραυλικό by Nikkal
Το κουτι σφραγιζει απ εξω, το ενα μοτερ ειναι αναποδα για να βρεθουν και οι 2 κινητηρες τους προς το κεντρο οπου ειναι η αναρροφηση, ετσι και δροσιζονται σωστα και μειωθηκε ο συνολικος ογκος (60 εκ επι 20 καθαρος χωρος θα χρειαζοταν αλλιως ενω τωρα το κουτι ειναι 20χ44). Η αναρροφηση ειναι 18 εκ στρογγυλη, κατω απο την εστια ειναι η ηχοπαγιδα της και ρουφαει αριστερααναμεσα στα καθετα μαρμαρα, απο επανω σφραγισε αυτο το τουνελ με τον γρανιτη, ειναι ενα κλειστο δηλαδη κυκλωμα. Ακριβως αυτο που λες.. εισερχεται απο την ορθογωνια περσιδα περνα μεσα απο τα ορθια μαρμαρα και μπαινει στην αναρροφηση αφου εχει κανει αυτην τ διαδρομη. Δεξια αριστερα ειναι πετροβαμβακας μεγαλης πυκνοτητας κομενος 1 εκ παχος, απο καλυμμενος με 2-3 σειρες σιτα να μην μαδαει και απο πανω συρμα για συγκρατηση. Τελικα με αυτην την εισαγωγη η μεγαλη ηχοπαγιδα εισροης δεν χρειαζοταν καθολου.
Κατι τετοιο πρεπει να φτιαξεις στην εισαγωγη σου σκαβοντας τον τοιχο, με λαμαρινα η και γυψοσανιδα μια κατασκευη χωνευτη πακτωμενη μεσα στ τοιχο να μην φαινεται τιποτα. Θα ησυχασεις μια και καλη απ την αναρροφηση, δεν θα ακουγεται. Σημασια εχει αυτη η ''καθετη'' ως προς τον αγωγο διαδρομη του αερα να εχει ισο εως και διπλασιο μηκος απο την διαμετρο του αγωγου σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129735 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Kratki Zuzia 19kW υδραυλικό by Nikkal
Αν και συχνα αφηνω πραγματα μισα γιατι στο μεταξυ με ''τραβανε'' αλλα, θα το ολοκληρωσω αυτο. Εστω και σιγα σιγα. Το τζακι τελειωσε φυσικα, θα δειξω κ αλλες φωτο και βιντεο αλλα επισημανα 2 πραγματα 1. Φαινομενικα ισως ασχετο αλλα επαθα πλακα με το τι θα πει μονωση! Το ανναψαμε να καει να ξεμυρισει, ενα μισαωρο ειναι αρκετο και οριστικο γ αυτην τ δουλεια, εμ ελα που δεν μυριζε! Ωσπου καποια στιγμη διαπιστωνω οτι ολος ο <καπνος να το πω> ειναι τερμα στην αλλη ακρη του σπιτιου στην κουζινα, αυτο το πραγμα δεν το εχω ξαναδει. Δηλαδη, ο θερμος αερας ταξιδεψε στο ταβανι (με το ξεκινημα του ανναματος τ τζακιου) στην αλλη ακρη! Δεν κρυωνε αρκετα ωστε να βαρυνει και να γινει αντιληπτη η μυρωδια και μαζευτηκε εκει στην αλλη ακρη. Συνεφο εκει, ανοιξαμε 2 κουφωματα κ εξαφανιστηκε..
Κριση εχουμε! Ανεργια εχουμε! Γιατι δεν φτηναινουν ρε παιδια τα κωλοφελιζολ και οι μονωσεις να φτιαξουμε ολοι? Γιατι στο εξ οικονομω ειναι τοσο δυσκολα τα <φιλτρα> για τον πολυ κοσμο? Για να ρθουν οι Γερμανοι να μας τα φτιαξουν αυτοι οπως ηδη σχεδον καταφερανε στα φωτοβολταικα? ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ δικο μου ειναι θα του γ.μ..ω το κερατο!
2. ζητημα που με καιει, το ντεσιμπελομετρο διαβαζει εξ ισου καλα τ χαμηλες συχνοτητες με τις μεσαιες? (μεσαιες πχ εννοω την ομιλια). Μαζευτηκαν ολοι εκει στο ανναμα, ηπιαμε ουζα κτλ και δεν μπορουσα να μετρησω, μετρησα τελικα καποπια στιγμη οταν εφυγαν 54 και το εχω σε βιντεο. Οταν μιλαγανε οι αλλοι εδειχνε γυρω στο 70, ειναι νορμαλ οι ενδειξεις αυτες??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129737 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Kratki Zuzia 19kW υδραυλικό by Nikkal
Περσι ειπα εδω μεσα.. Μπηκα για να πω οτι ξερω αλλα και για να μαθω και κατι τις! Οσοι το εκλαβατε ειρωνικα αυτο (καλα να παθετε) σας λεω οτι, ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ! Κατι φαινομενικα ασημαντο για πολλους για καποιον ισως αυτο να ειναι το σημαντικοτερο απ ολα..
Αλλη μια ερωτηση, αν ανεβασω βιντεο στο γιου τιουμπ μετα μπορω να το αποσυρω?
Σ αυτο το τζακι εστιαζω στον θορυβο, η αποτομη στροφη της εισαγωγης με την μονωση εκανε σοβαρη δουλεια, η μεγαλη ηχοπαγιδα της αναρροφησης ειναι σχεδον αχρηστη, ισως δεν χρειαζοταν καν αυτη.
Στην εισαγωγη αερα οι ηχοπαγιδες ειναι στην αρχη, αν φτιαχτουν με κεραμοβαμβακα και μπουν ακριβως πριν την εξοδο? Αν οπως ρωτησε ο Φουστικακης δεν μπουν καθολου ηχοπαγιδες και μπουν αναλλογα ορθογωνια τερματικα στις τελικες εξοδους?
Παντως το σφραγισμα συρομενης προς επανω πορτας ειναι παιχνιδι και το εχω σε βιντεο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129740 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Kratki Zuzia 19kW υδραυλικό by Nikkal

Στελιος1 έγραψε: Αλλη μια ερωτηση, αν ανεβασω βιντεο στο γιου τιουμπ μετα μπορω να το αποσυρω?


Φυσικά κάπου δηλώνεις Δημόσιο, Μη Καταχωρισμένο, Ιδιωτικό και μπορείς να τα αλλάξεις όποτε θελήσεις.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.465 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ