Εναλλάκτης νερού για καμινάδα της kratki

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90175 από Gdevil

tifozi3 έγραψε: www.kratki.gr/index.php?option=com_virtu...ory_id=54&Itemid=159
καλησπερα απλωs το ειδα στο φυλαδιο στην εκθεση γνωριζει κανεναs τιποτα παραπανω η τι χρειαζεται γιαυτο.αν μπορει ο κυριοs ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ να μαs πει κατι παραπανω.δηλαδη εχω ενα τζακι μαντεμενιο με πορτα και με εναλακτη αερα και με ζεστενει ολον τον οροφο 65τμ απλω επειδη το τζακι ειναι στον πανω οροφο λεω μηπωσ μπορω να το συνδεσω με τα καλοριφερ του κατω οροφου ωστε να ζεστενω και τον κατω οροφο αν γινεται παντα.ευχαριστω

Μία περιγραφή του τζακιού σου, πέρα από ότι είναι μαντεμένιο με πόρτα και εναλλάκτη αέρος (προφανώς στην καμινάδα) θα βοηθούσε στην απάντηση του ερωτήματός σου.
πχ
Πόσα kw είναι η εστία σου?
Πως ζεσταίνει τον χώρο πέρα από τις εξόδους του εναλλάκτη που ήδη έχεις? Είναι foyer φυσικής ροής? Είναι με μεταλικό θερμοθάλαμο?
Τι θερμοκρασίες αέρα σου βγάζει από τον εναλλάκτη αέρα και από τις άλλες περσίδες?
Εχει σωστή κατασκευή η φούσκα σου ή ζεσταίνεις τους εξωτερικούς τοίχους και όχι τον χώρο σου?
Πόσα κιλά ξύλα καίει (ελάχιστο - μέγιστο) την ώρα?
Εχεις μετρήσει θερμοκρασίες καυσαερίων στην έξοδο της καμινάδας?
Εχεις μετρήσει θερμοκρασίες καυσαερίων καμιά 30αριά εκατοστά πάνω από την εστία?
Και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς... :)


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90213 από tifozi3
το τζακι ειναι foyer φυσικής ροής η θερμοκρασια απο το αεροθερμο το εχω να βγαζει 75-80 βαθμουσ στην 3 σκαλα το εχω παει και παραπανω αλλα μετα ανοιγουμε παραθυρα τα kw και μετρησεισ απο καυσαερια δεν εχω κανει ουτε τα ποσα κιλα καιω δεν μπορω να σου πω γιατι οταν λειπω η γυναικα το δινει και καταλαβενει.απο θερμοκρασια εχω 26 στο σαλονι και 22 στην κουζινα .απλωσ ελεγα μηπωσ εκανα κατι για τον κατω οροφο να τον ζεστενω και αυτον με αυτο του νερου που ειδα αλλα ασ γινουν τα πειραματα και μετα βλεπουμε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90220 από Stavrax
Αν έχεις τέτοιες θερμοκρασίες, τι θέλεις και πας να το μπλέξεις και με υδραυλικά?

Στείλε απλά τις εξόδους του εναλλάκτη με κάποιο τρόπο στον κάτω όροφο και τελείωσε. Με πολύ λιγότερα έξοδα. Το πολύ πολύ να βάλεις μεγαλύτερο μοτέρ.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90223 από Gdevil
Όσον αφορά τον εναλλάκτη αέρα που ήδη έχεις στην καμινάδα σου.
3η σκάλα από τις πόσες? (10?)
Και το μοτέρ που έχεις βάλει πόσα κυβικά είναι?
Δλδ ναι μεν έχεις ζέστη αλλά πόσα κυβικά? (έστω και περίπου να τα υπολογίσουμε)
Και μήπως μπορείς να πεις ο αέρας της φυσικής ροής πόσο ζεστός είναι? (έστω και σε σχέση με τον αέρα που βγάζει ο εναλλάκτης). Όπως επίσης και τα κυβικά του αέρα που βγάζει η φυσική ροή πόσα είναι (έστω και σε σχέση με τα κυβικά που βγάζει το αερόθερμο)

Θέλω ουσιαστικά να δώ πόση ενέργεια παίρνεις από τον εναλλάκτη και πόσο από την φυσική ροή. Γιαυτό ρωτάω για κυβικά και θερμοκρασίες και των δύο πηγών που έχεις τώρα.

Για να πεις δλδ ότι θα ζεστάνεις τον κάτω όροφο μόνο με εναλλάκτη (είτε αυτόν που έχεις είτε αν τον αλλάξεις με υδραυλικό) θα πρέπει καταρχήν να δείς αν υπάρχει αρκετή ενέργεια στα καυσαέριά σου
Αν η ενέργεια από τον εναλλάκτη είναι αρκετή τότε όπως σου έγραψε ο Stavrax να σου αρκούν οι αγωγοί του εναλλάκτη σου να πάνε στον κάτω όροφο.
Αν είναι αρκετή και θέλεις να δουλεύουν τα καλοριφέρ και να μη κάνεις τρύπα στην πλάκα τότε θα σου κάνει δουλειά και ο υδραυλικός εναλλάκτης (ο οποίος φαίνεται να μπορεί να "τραβήξει" και κάπως παραπάνω ενέργεια από τον εναλλάκτη αέρα που ήδη έχεις)
Αλλά αν δε σου αρκεί η ενέργεια από τα καυσαέρια τότε ίσως να χρειαστείς να μετατρέψεις το foyer σε βεβιασμένης ροής και αναγκαστικά να τρυπήσεις την πλάκα ώστε να μπορέσεις να στείλεις κάτω έναν αγωγό εξόδου από τον θερμοθάλαμο σου που από φυσικής ροής θα τον κάνεις βεβιασμένης.

Επεξεργασία
Πάντως εάν στα καυσαέρια έχεις και μπορείς να πάρεις ενέργεια που θα ζεστάνεις έναν όροφο τότε σαν δεδομένο να έχεις πως υπάρχει κάποιο θέμα ίσως και σοβαρό με την απόδοση της εστίας σου.
Ο όποιος εναλλάκτης μπαίνει στην καμινάδα, κανονικά θα πρέπει να αποδίδει σημαντική ενέργεια στον χώρο μόνο στις καταστάσεις που η φωτιά είναι πολή έντονη μέσα στην εστία.
Δλδ να σου μειώνει τις απώλειες όταν η χρήση της εστίας είναι "εκτός ορίων φυσιολογικής λειτουργίας"
Σε κανονικές συνθήκες ένας εναλλάκτης δεν πρέπει να αποδίδει παρά ελάχιστει ενέργεια στον χώρο. Και πάντως σίγουρα όχι τόση ώστε να ζεστάνει έναν όροφο.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90263 από tifozi3
ευχαριστω για την βοηθεια και τιs συμβουλεs οσο για τον αερα απο την φυσικη ροη μπορω να πω οτι ειναι λιγο πιο ζεστοs οσο για το μοτερ οταν μου ειπαν το τι να βαλουν τουs ειπα ενα μεγαλο για να μην ακουγεται οπωσ ενοs γνωστου μου τωρα το ποσο ειναι θα το δω το καλοκαιρι επειση ειναι κατω απο την εστια.για να παω καναλι κατω δεν το σκεφτομαι επειδη ολη την ημερα απο το πρωι ωs το βραδυ ειμασται επανω και αναβω το καλοριφερ 1 ωρα στο κατω οροφο απο 19 να παει στο 21 για να κοιμιθουμαι.απλωs αυτο που λεω για το νερο ειναι επειδη το ειχα δει στο φυλαδιο και ειπα να ρωτησω να δω το τι ειναι οπωs φετοs δεν ξεραμε τουλαχιστον εγω ουτε τον εναλακτη αεροs ουτε φυσικη ροη ουτε τιποτα σχεδον απλωs ειχαμε ενα τζακι και τωρα μπορω να πω εμαθα κατι οχι πολλα αλλα κατι ειναι και αυτο π.χ σκεφτομαι τωρα να βαλω και κοφτρα στο τζακι μηπωs κερδισω κατι .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140798 από legend7ts

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: το ίδιο εξακολουθώ να πιστεύω και εγώ αλλά μέχρι τώρα ότι λένε ισχύει !!μια δοκιμή θα μας αποδείξει το τι γίνετε .με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω με 3 σώματα


Κύριε Φιλιππακοπουλε μήπως τελικά δοκιμάσατε να δείτε τι απόδοση έχει;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ