Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87560 από Στελιος1
Εγω νομιζω οτι σε μαγαζι με θαμωνες ειναι λαθος να ανακατευεις τον αερα στ χωρο του. Θα αναγκαζεσαι να τον αναπληρωνεις συνεχως με φρεσκο διοτι τα ρευματα που δημιουργεις θα δημιουργουν μια μεση κατασταση (πραγματικα καθαρος ποτε) και οι καπνοι απο τσιγαρα, οι μυρωδιες απο τ πολυκοσμια κτλ θα ειναι απο το ταβανι ως το πατωμα.. Αναγκαστικα θα αποβαλεις πολαπλασιες ποσοτητες (2 και 3 φορες παραπανω) θερμου αερα για καθαρη ατμοσφαιρα. Καλοριφερ θα εβγαινε πολυ πιο οικονομικο στ τελικη ακομη και με πετρελαιο. Φυσικα και θα ηταν οτι πρεπει μια ξυλοσομπα η πελετ υδραυλικη η τζακι τετοιο.
Με αεροθερμανση σε μαγαζια νομιζουν οτι κερδιζουν, ειναι τραγικο λαθος απο αποψη οικονομιας αλλα και απο θεμα ευχαριστης υγιεινης ατμοσφαιρας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87589 από Gdevil

Grecu_ έγραψε:

Gdevil έγραψε: για κάθε ώρα που 1000 κυβικά (δεν υπολογίζω 2000) θα βγαίνουν (από το ταβάνι) με θερμοκρασία 45 βαθμών και θα μπαίνει κρύος αέρα πχ 5 βαθμών χρειάζονται 13 kwh


Πως εφτασες καλε στα 13 κιλα? θελεις να ανεβασεις τον νωπο στους 40 βαθμους?

Εχμ.. ισως και λαθασμένα.. εγώ σκέφτηκα ότι τόση θερμική ενέργεια φεύγει από τον χώρο όταν φεύγει αέρας 45 βαθμών και μπαίνει 5..


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87591 από Gdevil

dimlyk έγραψε: ...
στην περιπτωση ομως ατομων σ ενα χωρο υπαρχει κι ενα ποσο λανθανουσας θερμοτητας το οποιο δεν ειναι καθολου αμελητεο .
...

Σωστόοος... :)


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88051 από Vasoula
Καταρχας το τζακι αποδιδει αρκετα οπως μου ειπαν (17Kw) για να ζεστανει το χωρο ακομη κι αν δουλευει ο εξαερισμος στα περιπου 1000m3/ωρα 2-3 φορες/ωρα απο 5-10 λεπτα την καθεμια, περισσοτερο δεν χρειαζεται καθως η οροφη ειναι επισης ξυλινη και διαπνεουσα που σημαινει ενα μερος καπνας αλλα και ζεστης ισως διαφευγει απο κει.
Επισης το τζακι αν δουλευει στο φουλ θα βαζει 400 μ3/ωρα φρεσκο αερα το μεγαλυτερο μερος του οποιου θα πηγαινει στο χωρο και οχι στην καυση αρα αυτο θα αναπληρωνει μερος της ζεστης και θα φερνει φρεσκο ζεστο αερα!

Με δεδομενο αυτο και πως το καναλατο κλιματιστικο που θα δουλευει παντα οταν λειτουργει ο εξαερισμος ειναι 60.000Btu ανακυκλωνει πανω απο 3500m3/ωρα αερα (η ετσι μου ειπαν τουλαχιστο) και απο τις 4 εισοδους του αερα θα συνδεθει να τραβαει φρεσκο 1 τουλαχιστο απο αυτες (η λυση με νταμπερ αποφευχθηκε λογω πολυπλοκοτητας) σημαινει πως αν δουλευει στο 1/3 του μεγιστου θα ανακυκλωνει 1200m3/ωρα κι αν απο αυτα ειναι το 1/4 φρεσκος θα φερνει αλλα 300m3/ωρα φρεσκο αερα μεσα (η 600m3/ωρα αν συνδεθουν 2 απο τις 4 εισοδους του αλλα δε νομιζω γιατι θα δημιουργει προβλημα και δεν θα αποδιδει ουτε στην ψυξη) η περισσοτερο αναλογα την ταχυτητα που θα το δουλευουμε!

Αρα εχουμε >500 κυβικα φρεσκο ζεστο αερα καθε ωρα και σκεφτομαστε ποσος θα φευγει οταν μπαινει ο εξαερισμος ο οποιος προσανατολιζομαστε να ειναι με μοτερ περιπου 1500m3/ωρα γιατι απλα δεν θα χρειαστει περισσοτερο οπως καταληγουμε.
Δε νομιζω να χρειαζεται να φευγουν πανω απο 1000 κυβικα αρεα απο το χωρο καθε ωρα για να παραμενει καθαρος δεδομενου οτι ειναι ενεργειακο κτιριο με οροφη ξυλινη/ασφαλτοκεραμιδου και καθαρο χωρο πελατων περιπου 55 τετραγωνικα τα αλλα ειναι κουζινα τουαλετες!

Καλοι μου μηχανικοι και συμφορουμιτες για πειτε μου σας παρακαλω οι υπολογισμοι που κανω βασει οσων μου ειπε ο φιλος μηχανολογος ειναι σωστοι, εκεινος μου το προτεινε να ξεκινησουμε ετσι κι αν χρειαστει να δουλευω πιο δυνατα το κλιματιστικο μαζι με τον εξαερισμο γιατι δεν θα εχω προβλημα με τοσο δυνατο κλιματισμο που μπορει να φερνει στο μεγιστο του >1200 κυβικα φρεσκου αερα, τι λετε λοιπον;
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Vasoula.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88055 από Vasoula
Ξεχασα εδω να γραψω οτι τελικα μαλλον λογω εμφανισης δεν θα μπει αεραγωγος στο χωρο για τον εξαερισμο αλλα θα τραβει απο τη στενη πλευρα απεναντι απο το τζακι αερα μονιμα ενω ο κλιματισμος θα στελνει μεσω καναλιου με 4 στομια χαμηλοτερα στο χωρο αερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88065 από dimlyk
μαλλον το μονο σιγουρο ειναι οτι με τοσο μεγαλο κλιματιστικο δεν θα εχεις προβλημα

οι υπολογισμοι με τους αερηδες δεν ειναι τοσο απλοι ουτε τοσο σωστοι
απο την στιγμη ομως που θα δουλευουν ολα χειροκινητα θα τα δεις στην πραξη .
ως προς τα μεγεθη των μηχανηματων νομιζω αρκουν ....
την κουζινα ομως και τις τουαλετες μην τις ξεχωριζετε τοσο ειδικα αν ψηνεις και κανα σουβλακι :)
τα στομια του κλιματισμου φροντισε να εχουν περσιδες ρυθμιζομενες (με νταμπερ δηλ) ....μη σε τρομαζει αυτο...μια φορα θα χρειαστουν ρυθμιση και προσοχη λιγο στην διαστασολογηση του και του καναλιου να μην "σφυριζουν"

δεν ξερω αν καταφεραμε να σε μπερδεψουμε εμεις η μπερδευτικες μονη σου αλλα
τα 17 kw του τζακιου καλυτερα να τα ξεχασεις μια μκαι δεν ειναι και οτι καλυτερο να δουλευει συνεχως τσιτωμενο κι επισης τα 400 μ3 του τζακιου η οσα ειναι θα πηγαινουν ολα στον χωρο για την καυση θα παιρνει αλλα .
ομως αυτα δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια (οχι οτι ειναι εντελως αχρηστα) αλλα στην πραξη θα ειναι παντα διαφορετικα
μια λεπτομερεια αν δεν ειναι ηδη τελειωμενη ... φροντισε η πορτα σου εφ ποσον εχει καποιο μηχανισμο επαναφορας να ειναι αρκετα "σκληρος" ωστε να μην ανοιγει σε περιπτωση υπερπιεσης
επισης καλο θα ηταν ο εξαεριστηαρς σου να ειναι ρυθμιζομενος με 2-3 ταχυτητες ωστε να δουλευει συνεχως
και να μην δημιουργει ξαφνικες υποπιεσεεις στον χωρο ....
μια και δεν ειναι υποχρεωτικο να δουλευει το τζακι η το κλιματιστικο παραλληλα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ