Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #82978 από Vasoula
Καλη σας μερα!
Η εισοδος φρεσκου αερα του VAM θα συνδεθει με το inverter ωστε κατα βουληση αυτος να ζεσταινεται ακομη περισσοτερο οποτε δεν τιθεται θεμα να κρυωνει ιδιαιτερα ο χωρος απο το VAM.
Ουσιαστικα δεν περιμενω να επηρεαζει αρνητικα τη θερμανση του χωρου οσο η πορτα εισοδου του καφε η οποια το χειμωνα παροτι δεν θα υπαρχει προθαλαμος επειδη το μπαλκονι θα κλειστει με συρομενα τζαμια και θα ειναι ζεστος κι αυτος ο χωρος ελπιζω επισης να μη μου χαλασει την θερμοκρασια περιβαλλοντος ιδιαιτερα.

Οποτε καταληγουμε εκει απο οπου ξεκινησαμε, με δεδομενο οτι δεν προκειται να συνδεθει VAM με τζακι, η εισοδος του κτιριου δεν θα φερνει πολυ ψυχρο αερα, οι θερμοκρασιες σε ακραιες συνθηκες δυσκολα θα πεφτουν κατω απο το 0 (μιλαμε για πολη της Θεσσαλιας που ειναι στον καμπο), το κτιριο εχει πολυ καλο συντελεστη θερμικης αγωγιμοτητας οντας ξυλινο και σχετικα μικρου μεγεθους (250 κυβικα μετρα), τι λυση προτεινετε τωρα λοιπον εχοντας ολα αυτα υπ'οψη και μιλω για συγκεκιμενες προτασεις σε μαρκες και τυπους;
Ξερω ζηταω πολλα, σας ευχαριστω σε καθε περιπτωση!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83014 από dimlyk

Grecu_ έγραψε: Τα συγχρονα hrv μπορουν να ελεγξουν αντιστασεις με προσθετες πλακετες, ειτε για θερμανση μετα την εναλλαγη μεχρι την επιθυμητη θερμοκρασια, ειτε για προθερμανση του νωπου (οι χαρτινοι εναλλακτες εχουν αυτο το θεμα, αλλα οχι σε συνθηκες Ελλαδας). Τα στοιχεια αυτων υπολογιζονται με προγραμματακια, αλλα αυτο πρεπει να το δει ο μηνανολογος σου, οπως λεει ο Αστερης.

Δημητρη, ολα τα μηχανηματα θελουν τακτικη συντηρηση (φιλτρα & στοιχεια). Προσωπικα θεωρω τον νωπο με ανακτηση οτι καλυτερο για χωρους καπνιστων. Οταν ειπες πριν για ανακατεμα αερα, τι εννοουσες?


δεν καταλαβα που αναφερεσαι ...και προφανως δεν εχω αντιρρηση για τον εναλλακτη :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83123 από Gdevil
@Vasoula
Από ότι κατάλαβα εσύ σκέφτεσαι τι να βάλεις ώστε να καλυφθείς από ζέστη. Απλό θεωρητικά ερώτημα.
Το θέμα όμως είναι να σου προτείνουμε κάτι που να σου κάνει και οικονομία και να έχεις την ζέστη που θέλεις. Το ποιά μάρκα είναι το τελευταίο.
Η σωστή εγκατάσταση είναι το παν

Οπότε πάμε καταρχήν στα απλά. Τα kw
για 70 τετραγωνικά το 10 kw είναι καλά. Αλλά για 70 τετραγωνικά σπιτιού.
Στο μαγαζί μπαίνει και η ανακύκλωση του αέρα.
Από αυτήν την αναkύκλωση θα έχεις απώλειες. Πόσες θα είναι? Το ξέρεις? Το έχει υπολογίσει μηχανικός? Εχεις στοιχεία για ποσοστό ανάκτησης από το VAM που θα βάλεις?
Αν ναι τα προσθέτεις.

Παμε στο πιο περίπλοκα. Χωροθέτηση αεραγωγών.
Για την οικονομική λειτουργία είναι πολή σημαντικό αυτό που λέει ο Αστέρης. Το VAM θα τραβάει αέρας 40 βαθμων από το ταβάνι. Αρκεί να γίνει κάποιος αγωγός που να διατρέχει το ταβάνι και να καταλήγει στην είσοδο του VAM. Ετσι δε θα χρειαστεί να ζεσταινεις με ηλεκτρική ενέργεια τον αέρα που θα βάζει το VAM στο χώρο. (πάλι όμως απώλεια θερμική θα έχεις αναλόγως του ποσοστού ανάκτησης του συγκεκριμένου μηχανήματος που θα βάλεις και της έντασης που θα λειτουργεί). Επίσης άλλος λόγος που θα πρέπει να γίνει αεραγωγός στο ταβάνι είναι γιατί εκεί θα βρίσκεται και ο μολυσμένος αέρας.

Πάμε στο πως θα διοχετεύεται η παροχή του VAM στο χώρο.
Δεν θέλεις να δημιουργήσεις ρεύματα αέρα. Αρα δεν θέλεις αυτή η παροχή αέρα να είναι από ένα σημείο. Πρέπει να μοιραστεί στο μαγαζί. Αρα πάλι αεραγωγός. Το που θα είναι αυτός δεν μπορώ να το φανταστώ. Θα είναι και αυτός στο ταβάνι? Ίσως περιμετρικά? Μήπως θα είναι καλύτερα να είναι περιμετρικά στο πάτωμα όπου έχει τοίχο το μαγαζί? ΜΕ κατασκευή απο γυψοσανίδα και γρίλιες που να δίνουν την εντύπωση ότι είναι σοβατεπί?

Και έρχεται και η εστία.
Αφήνω εντελώς την είσοδο στην εστία. Πες ότι θα τραβάει από γρίλιες κάτω από την εστία.
Αντε βάλε τώρα εσύ την έξοδο της αερόθερμη εστίας που φυσάει ζεστό αέρα . Και να μην ενοχλεί τους πελάτες. Δλδ ο αέρας που εξέρχεται να έχει ταχύτητα έως 5 μέτρα ανά sec. Και να καλύπτει όλο το μαγαζί. Προφανώς λοιπόν θέλεις και άλλους αεραγωγούς. Που να καλύπτουν κάποια μέτρα του μαγαζιού και να έχουν αρκετές εξόδους.
Μπορείς να μου πείς θα αφήσω εξόδους πάνω από το τζάκι να φυσάνε. Οκ. Αλλά δίπλα στο τζάκι τα τραπέζια θα σκάνε και κοντά στην πόρτα θα κρυώνουν.

Γιαυτό νομίζω ότι χρειάζεσαι υδραυλικό τζάκι. Θες μικρό κόστος? Βάζεις σώματα. Δεν θέλεις σώματα γιατί φαίνονται άσχημα? Είτε επιδαπέδια είτε όπως σου έγραψα επιτοίχια θέρμανση. Εδώ www.semko.gr/?products_climaboard την ονομάζουν περιμετρική.

ΥΓ η ιδέα του Stavrax για ένωση της εξόδου του VAM με την είσοδο αερόθερμης εστίας εμένα προσωπικά με άρεσε. Γιατί έτσι δεν χρειάζεσαι αεραγωγούς και για την έξοδο του VAM και για την έξοδο από το τζάκι.
Απλά νομίζω πως βεντιλατέρ χρειάζεται Και ένα κουτί με διπλή είσοδο αέρα. ώστε το βεντιλατέρ να έχει συνεχώς ελεύθερη εισαγωγή αέρα και όταν δουλεύει το VAM τότε το βεντιλατέρ να δουλεύει πιο ξεκούραστα καθώς θα έχει βεβιασμένη εισαγωγή αέρα.
Και όσο για την ένστασή σου ότι θα μολύνεται ο αέρας όταν δε δουλεύει το τζάκι νομίζω πως έχεις άδικο. Ο αέρας θα περνάει από τον θερμοθάλαμο του τζακιού. Όχι μέσα από το τζάκι. ΚΑι στην έξοδό του από τον θερμοθάλαμο ούτως ή άλλως θα χρειαστεί φίλτρο. Ασε που στα σπίτια δε βάζουμε φίλτρο. Κανονικά χρειάζεται.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83127 από Grecu_
Τα στοιχεια του εναλλακτη βγαινουν απο προγραμματακι (δες παραπανω το παραδειγμα μου).
Απ´οτι καταλαβα η προσαγωγη του vam θα συνδεθει στην επιστροφη αλλου μηχανηματος (καναλατο?), οποτε το ενα δικτυο αεραγωγων παει.
Το πανω κατω ειναι πολυ σωστο αλλα δυσκολο σαν κατασκευη και κατα πασα πιθανοτητα η στατικη του μηχανηματος δεν φτανει (τυπικα 100-140pa). Οσο για το baseboard, σαν να παραειναι ακριβα και με μικρες ισχεις.
Η σωστη συνδεση των μηχανηματων με το τζακι ειναι λιγο περιπλοκη για να μπορουν να δουλεψουν και αυτονομα.
Το φιλτρο γιατι στην εξοδο του θαλαμου και οχι στην εισοδο?
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Grecu_.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83168 από dimlyk
η κυρια βασουλα θελει μαρκα και τυπο,,,εχει κανεις να προτεινει κατι?

οσο για τα υπολοιπα καλες οι αναλυσεις που κανουμε αλαλ χρειαζεται και λιγο διαστασολογηση ,,πχ ποσα μ3 ειναι το vam ?...2000 μ3 δεν πανε ευκολα οπου ναναι ...κι αυτο το ινβερτερ προσωπικα δεν καταλαβα τιποτα
μονιμα ενωμενο στην εισοδο ,,,,λογικα δεν θα δουλευει μονιμα και το vam θα τραβαει 2000 μ3 μεσα απο το ινβερτερ? ...αρα κι αλλος μικτης ? ...ψιλομπαχαλο χωρις χαρτι και μολυβι


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83175 από Stavrax
Αφού η κα Βάσω κατέληξε ότι δεν θα μπερδέψει τα κυκλώματα, η λύση που καλύπτει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις κατά τη γνώμη μου είναι αυτή , με το κιτ για τον εξωτερικό αέρα. Είναι αρκετά kW αλλά έτσι έχει και τη δυνατότητα να καλύψει τις απώλειες από τη πόρτα που ανοιγοκλείνει.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ