Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88217 από dimlyk
και δεν μου λες στελιο...η διαφορα τζακιου σομπας ποια ειναι ?

και το καλοκαιρι τον φρεσκο αερα παλι με αντιαστασεις θα τον ζεσταινει ?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88682 από Vasoula
Αυτο ακριβως μου ειπε κι ο φιλος μηχανολογος οσος αερας βγαινει τοσος θα μπαινει (εφοσον υπαρχουν οι αντιστοιχες εισοδοι/τρυπες αλλιως απλα δεν θα βγαινει οσο ζηταμε) και οτι τα κυβικα που σας ειπα επαρκουν κατα 99% ενω η θερμανση με υπερκαλυπτει δεδομενου οτι το κλιματιστικο ειναι 60αρι κι εχει και αντιστασεις για προθερμανση αερα σε συνθηκες πολυ χαμηλων θερμοκρασιων πχ -5.

Αλλα παλι εφοσον υπαρξει αναγκη φουλαρουμε το κλιματιστικο και βαζει 1000 κυβικα φρεσκου αερα μεσα απο μονο του ζεστα και δεν υπαρχει θεμα πραγμα που θα χρειαστει πιστευω σπανια, μακαρι να εχει τοση δουλεια που να ειναι συνεχεια γεματο το καφε και βαζω VAM εγω την επομενη μερα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88993 από Στελιος1

dimlyk έγραψε: και δεν μου λες στελιο...η διαφορα τζακιου σομπας ποια ειναι ?

και το καλοκαιρι τον φρεσκο αερα παλι με αντιαστασεις θα τον ζεσταινει ?



Δεν καταλαβαινω τον υπαινιγμο (σχεδον ειρωνεια) σου, ουτε τον λογο που το κανεις αυτο. Σε σοβαρες εγκαταστασεις κλιματισμου ο αερας αναπληρωσης εισερχεται με θερμοκρασια ιδια με τ χωρου και ενας τροπος ειναι με αντιστασεις στ περσιδες εισροης.
Τα ειπατε ολα, τα σχεδιασατε σχεδον σαν αριστοι ''μηχανολογοι'' με τηλεδιασκεψη. Μια αλλη αποψη εθεσα σε πειραζει αυτο εσενα?
Ενας φαυλος κυκλος ειναι ολο αυτο που συζητατε, ζεσταινετε αερα τον ανακατευετε απο τ πατωμα ως το ταβανι και μετα επειδη σταδιακα επιβαρυνεται ιδιαιτερα (λογω του ολου τροπου θερμανσης-εξαερισμου) τον πετατε εξω και τον αναπληρωνετε με φρεσκο, τον οποιο ομως αναγκαστικα τον θερμαινετε.. Επιμενω οτι, με κλασικα σωματα ακομη και πετρελαιο να καιει ο καυστηρας η θερμανση θα ειναι πιο οικονομικη. Διοτι θα χρειαζεται να αναπληρωνεται πολυ λιγοτερος αερας στο μαγαζι. Βασουλα εχεις δικιο, μακαρι να πας καλα και ολα αυτα περι οικονομιας εξοδων κτλ να φανταζουν αυριο αστειο χαζο σεναριο. Με το καλο και καλες δουλειες!
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Στελιος1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89011 από dimlyk
αν καταλαβες οτι το σχολιο μου ηταν ειρωνικο λυπαμαι ...
μια ερωτηση σου εκανα για να σου δωσω να καταλαβεις οτι η λυση σου με τις; περσιδες κλπ ...ηταν τουλαχιστον μιση λυση .
αλλωστε αν δεν το προσεξες ολη η κουβεντα ηταν πανω στην λυση που ηδη ειχε προτεινει η κυρια
και επεμενε :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90215 από Vasoula
Χαλαρωστε συμφορουμιτες, εγω χαιρομαι για την πληθωρα αποψεων και συμβουλων δεν υπαρχει λογος διαφωνιας, αλλωστε "οπου υπαρχει αντιθεση υπαρχει αληθεια"!

Στο δια ταυτα κλεισαμε ενα Carrier καναλατο 60.000BTU με 3300m3/ωρα παροχη και ενα box 2000m3/ωρα (φυγοκεντρικος ανεμιστηρας) το οποιο θα δουλευει με καναλι στο κεντρο και ψηλα ενω το καναλατο θα στελνει με πολυ κοντο καναλι στο χωρο 3 μετρα πιο χαμηλα ζεστο αερα και πισω απο το τζακι θα γινει μεγαλη τρυπα ιδιου μεγεθους με το σωληνα του εξαερισμου απ'οπου θα μπαινει εξωτερικος αερας αυτοματα οταν δουλευει το box και θα βγαινει ψηλα στις περσιδες εκτονωσης του τζακιου σχετικα κρυος (αλλα θα συναντα αμεσως απο κατω το ζεστο ρευμα αερα του ενεργειακου τζακιου και θα ερχεται σε φυσιολογικη θερμοκρασια).

Θα δειξει ποσο καλα θα δουλευει στην πραξη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #90501 από Gdevil
Σόρρυ Vasoula αλλα πρέπει να το σχολιάσω αυτό το κείμενο.

Στελιος1 έγραψε: Ο ζεστος αερας παει ψηλα και μαζι του αν ειναι σχετικα ηρεμη η ατμοσφαιρα στ χωρο πανε μαζι του οι καπνοι και οι μυρωδιες..
Σωστά
Εδω μιλαμε για τζακια σωστα?
Οχι μόνο, υπάρχουν θέματα για τα πάντα. Και στο παρών νήμα συζητούνται πάρα πολλά

Λεμε οτι ενα ανοιχτο τζακι μονο θερμανση δεν προσφερει σωστα?
Σωστά
Ε αμα πετας 1000 κυβικα επι 10λεπτο (που ανετα μπορει να γινει τεταρτο με κανεναν απαιτητικο πελατη) δεν βγαζεις το τζακι εκτος μαχης?
Αν είναι δυνατό το τζάκι, αν είναι ενεργειακό τότε όχι δεν βγαίνει εκτός. Αν όμως είναι ανοιχτό έχει ήδη βγεί εκτός από μόνο του και χωρίς να πετάς 1000 κυβικά. Τα 1000 κυβικά με ανοιχτό τζάκι είναι έξτρα απώλειες ενέργειας
Βασουλα και το κοστος χρησης αυτης τ εγκαταστασης ειναι μεγαλο (απλα δεν θα το καταλαβεις μη εχοντας τροπο αμεσης συγκρισης με ετσι.. η.. αλλιωτικα)
Το αλλιώτικα είναι το ανοιχτό τζάκι? Κάτι άλλο?
αλλα και καθαρη ατμοσφαιρα δεν θα εχεις (παλι δεν θα το καταλαβεις το.. καθαροτερη ατμοσφαιρα.. μη εχοντας τροπο αμεσης συγκρισης με κατι πιο σωστο).
Αντε να δούμε πως γίνεται η ατμοσφαιρα λοιπόν πιο καθαρή από το να τραβάς από το ταβάνι που έγραψες και μόνος σου ότι εκεί μαζεύονται οι καπνοί και οι μυρωδιές.
Αλλά πιο είναι το πιο σωστό δε το είπες ακόμα

Αν σ ενδιαφερει η σωστη ατμοσφαιρα και η ανεση στ χωρο κ οχι το καθημερινο κοστος πρεπει να βαλεις θυριδες εισαγωγης φρεσκου αερα αναπληρωσης με αντιστασεις.
Μάλιστα. Ο πιο σωστός τρόπος και για θέρμανση και για καθαρή ατμόσφαιρα δεν είναι απλώς να υπάρχουν θυρίδες εισαγωγής αλλά να είναι με αντιστάσεις. όχι με κλιματιστικό που έχει cop πάνω από το 1.
Μμμμμ μάλιστα
όσο για το καλοκαίρι?
Πάλι με τις αντιστάσεις να κάνει ψύξη?

Κανενας δεν θα καταλαβαινει ετσι αν λειτουργει ο εξαερισμος.
Οι αντιστάσεις δε θα κάνουν θόρυβο, ορθά, αλλά και πάλι ένα τζάκι θόρυβο δεν κάνει και ζέστη βγάζει. Ο εξαερισμός που θα είναι στην οροφή και θα βγάζει τον αέρα θα κάνει θόρυβο. Το τι σχέση έχει αυτό με τις αντιστάσεις δεν το κατάλαβα. Το εξηγάς αν θέλεις?
Αν παλι σ ενδιαφερει κυριως η οικονομια βαλε μια σομπα μες τ μεση.
Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε λοιπόν. Η σόμπα, η ενεργειακή βέβαια ή η ενεργειακή εστία κάνει οικονομία σε σχέση με τις αντιστάσεις.
Παντως το εχουμε παρακανει με τα μηχανηματα, στ 80% των περιπτωσεων τζαμπα τα λεφτα, αρκει να γυριζουν αυτα να αλλαζουν τσεπες κ ολα μια χαρα..
Σε ποιά μηχανήματα αναφέρεσαι? Μήπως εννοείς να μη μπει εξαερισμός αλλά ανοιχτή εστία για να τραβάει αυτή έξω τον αέρα και αντιστάσεις για να δίδουν θερμότητα?
Αυτή είναι η φτηνή, καλή και σωστή πρόταση?



Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.129 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ