Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88066 από Grecu_
Δηλαδής το τζάκι θα δουλεύει αποκλειστικά με νωπό. Αυτό μπορεί να σου στοιχίσει σε απόδοση του τζακιού. Περισσότερα ας πουν όσοι το έχουν δοκιμάσει σε τζάκι πρακτικά.

Eξηντάρι κλιματιστικό με 3500 κυβικά έχω δει πολύ σπάνια. Μπορείς να μου πεις τι μοντέλο είναι?
To 1/4 του νωπού στο κλιματιστικό πως θα το εξασφαλίζεις? (δηλάδη γιατί να μην τραβάει το ίδιο ασχέτως της ταχύτητας του κλιματιστικού ή γιατί να μην τραβάει τυχαία "όσο πάρει"?)
Το κλιματιστικό θα τα φέρει βόλτα με 1200 κυβικά νωπού, προφανώς με την ανάλογη κατανάλωση.

Ενα μικρό θέμα θα το έχεις μέχρι να μάθεις να τα δουλεύεις, καθώς θα χρειαστούν αρκετά καλό συγχρονισμό.

Με αυτό το setup λάβε υπ'όψην οτι το καλοκαίρι ο νωπός θα είναι λιγότερος από τον απορριπτόμενο αέρα, μιας και το τζάκι δεν θα λειτουργεί.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Grecu_.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88116 από Gdevil
1) 17 kwh να τις πάρεις από 400 κυβικά σημαίνει πως ο αέρας θα βγαίνει καυτός. Είτε αυτό είτε δε θα πάρεις 17 kwh και θα φεύγουν στην καμινάδα κάποιες.
Συζήτησέ το λίγο με τον μηχανικό σου. Είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό που σου λέω.
800 κυβικά τουλάχιστον πρέπει να παίρνεις από εστία που σου δίνει 17kwh. Μή πω 1200.

2) Πολύ σωστή η παρατήρηση του dimlyk για το αν ο εξαερισμός πρέπει να λειτουργεί στο φουλ για λίγο κάθε ώρα ή συνεχόμενα με μικρότερη ένταση.

3) Γιατί επιλέγεις ο εξαερισμός να μην είναι από την οροφή? Προσωπικά θα πίστευα ότι καλύτερα θα ήταν ο εξαερισμός να "πετάει" έξω τον "βρώμικο" αέρα που μαζεύεται στο ταβάνι και απέναντι από το τζάκι στην στενή πλευρά που λές να γίνουν οι είσοδοι του κλιματιστικού ώστε να πετυχαίνεις μία ροή θερμού αέρα που να "τραβάει" την ζέστη που θα βγάζει το τζάκι.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88201 από Vasoula
Το κλιματιστικο θα ειναι carrier κι απο τις 4 εισοδους του αερα που εχει η μια θα ειναι συνδεδεμενη σε νωπο αερα, φανταζομαι περισσοτερο απο το 1/4 θα τραβα καθως οι 3 αλλες εισοδοι που θα τραβανε αερα εισοδου απο το χωρο επειδη θα εχουν μακρυ αγωγο θα δυσκολευονται ενω αυτη του νωπου θα ειναι διπλα.

Το τζακι οντως θα τραβαει με το μοτερ του 400 κυβικα νωπο αλλα επισης θα τραβαει και μικρη ποσοτητα απο τον εσωτερικο χωρο για τη θερμανση οχι για καυση, τωρα αν βγαζει περισσοτερα κυβικα δεν ξερω αλλα σιγουρα θα βγαζει αρκετη για τον χωρο ζεστη.

Ο εξαερισμος θα ειναι σχεδον στο πανω σημειο της μιας πλευρας και ο κλιματισμος με αγωγο κατα μηκος της καθετης σε αυτη πλευρα αλλα χαμηλα ωστε να μη φευγει κατυθειαν ψηλα η ζεστη.

ΥΣ: Η βοηθεια σας πολυτιμη ωφειλω να ομολογησω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88207 από Asteris
Το τζάκι και το κλιματιστικό, θα τραβάνε τόσο νωπό αέρα, όσο βγάζει έξω ο εξαερισμός. Τα υπόλοιπα θα τα τραβάνε από το εσωτερικό.

Αν δηλαδή ο εξαερισμός βγάζει έξω 500 κυβικά την ώρα, τόσα θα μπορέσουν να φέρουν μέσα τα θερμαντικά. Δεν μπορούν να φέρουν 1500, επειδή τόσο είναι τα μοτέρ τους. Στην προκειμένη θα φέρουν 500 από έξω και 1000 ανακύκλωση από τον εσωτερικό χώρο. Μείον κάποιες απώλειες από την αντίσταση των αεραγωγών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88208 από dimlyk
σκεψου αυτο που σου ειπα για τον εξαερισμο συν...μια και θα ειναι στην ιδια πλευρα με το κλιματιστικο
τα εξωτερικα στομια τους να εχουν αποσταση τουλαχιστον 2 μετρα ετσι ωστε το κλιματιστικο να μην ξαναβαζει μεσα τον βρωμικο αερα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88214 από Στελιος1
Ο ζεστος αερας παει ψηλα και μαζι του αν ειναι σχετικα ηρεμη η ατμοσφαιρα στ χωρο πανε μαζι του οι καπνοι και οι μυρωδιες.. Εδω μιλαμε για τζακια σωστα? Λεμε οτι ενα ανοιχτο τζακι μονο θερμανση δεν προσφερει σωστα? Ε αμα πετας 1000 κυβικα επι 10λεπτο (που ανετα μπορει να γινει τεταρτο με κανεναν απαιτητικο πελατη) δεν βγαζεις το τζακι εκτος μαχης? Βασουλα και το κοστος χρησης αυτης τ εγκαταστασης ειναι μεγαλο (απλα δεν θα το καταλαβεις μη εχοντας τροπο αμεσης συγκρισης με ετσι.. η.. αλλιωτικα) αλλα και καθαρη ατμοσφαιρα δεν θα εχεις (παλι δεν θα το καταλαβεις το.. καθαροτερη ατμοσφαιρα.. μη εχοντας τροπο αμεσης συγκρισης με κατι πιο σωστο). Αν σ ενδιαφερει η σωστη ατμοσφαιρα και η ανεση στ χωρο κ οχι το καθημερινο κοστος πρεπει να βαλεις θυριδες εισαγωγης φρεσκου αερα αναπληρωσης με αντιστασεις. Κανενας δεν θα καταλαβαινει ετσι αν λειτουργει ο εξαερισμος. Αν παλι σ ενδιαφερει κυριως η οικονομια βαλε μια σομπα μες τ μεση.
Παντως το εχουμε παρακανει με τα μηχανηματα, στ 80% των περιπτωσεων τζαμπα τα λεφτα, αρκει να γυριζουν αυτα να αλλαζουν τσεπες κ ολα μια χαρα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ