Ενεργειακό τζάκι - Πέλλετ - Λέβητας ξύλου?

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131401 από Savvas
Να λοιπόν που ανοίγουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Το ότι εσύ θεωρείς ότι το 1% είνια δική σου εκτίμηση και είνια σεβαστή. Απλά θεωρώ ότι είναι δικαίωμα του χρήστη να εκφράζει ποιες είναι οι οικιακές του συνήθειες και ανάλογα να γίνεται ο σχεδιασμός. Για παράδειγμα αν κάποιος όπως έγραφα νωρίτερα λείπει όλη μέρα απο το σπίτι ή έχει μεγάλες περιόδους απουσίας (για τους δικούς του λογους και τα δύο, δεν το εξετάζουμε. Ας πούμε δουλελυει πολύ και στέλνει τα παιδιά στη γιαγιά ή ότι άλλο...) και γενικά λογική διαλείπουσας λειτουργίας, τότε ότι τρίοδες και να βάλεις πρέπει να φτιάξεις και να διαστασιοιλογήσει ένα σύστημα πιο κοντά στις ανάγκες του γιατί το να φορτίζεις ένα τεράστιο Δ.Α. που θα κρυώσει μόνο του όταν δε θα ζητάς θέρμασνη είναι σπατάλη.
Απλά λέω ότι λες στο μηχανολόγο τις ανάγκες σου και σχεδιάζετε το ΒΕΛΤΙΣΤΟ. Αυτό ψάχνουμε. Πολλές λύσεις θα δουλέψουν ικανοποιητικά, το ιδανικό είναι να βρεις τη χρυσή τομή που ικανοποιεί τις ανάγκες σου και τεχνικοοικονομικά είναι η καλύτερη λύση.

Υπάρχουν λόγοι να μη θες να μπλέκεις τα νερά. π.χ.
Α. βλάβη του ενός απο τα δύο συστήματα. Αν δεν έχουν προβλευθεί τα κατάλληλα by-pass (με διαφύλαξη του δοχείου διαστολής στο κύκλωμα) και να ξέρεις να γυρίσεις τα συστήματα θα μείνεις χωρίς θέρμανση μέχρι να έρθει ο υδραυλικός.
Β. Εχεις δύο πηγές στο σπίτι και η μία είναι μαντεμένιος λέβητας, δεν θέλω να περάσουν κρύα νερά στον καυτό λέβητα με τη λειτουργία της 2ης πηγής και ραγίσει το μαντέμι χωρίς να χρειαστεί ένα τόσο πολύπλοκο σύστημνα με by-pass και τρίοδες άλλες βάνες απομόνωσης για βλάβη και φέξε μου και γλίστρισα.
Γ. Ανεξάρτητα δοχεία διαστολής (ανοιχτό κλειστό κύκλωμα)
Για τα απομονωμένα κυκλώματα υπάρχουν αρκετοί λόγοι λοιπόν.

Άλλα όπως είπαμε όλα γίνονται. Το θέμα είναι τι θέλει να επιτύχει κανείς.

Με εκτίμηση και σε καλό κλίμα.

Υ.Γ. Όσες φορές συνεργαστήκαμε με τους μηχανολόγους και δώσαμε τα δεδομένα και τις απαιτήσεις μας απο το στάδιο των σχεδίων, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Έχουμε πέσει και σε κάτι περιπτώσεις όμως.... Ευτυχώς αυτά τα βλέπουμε απο μακρυά και λυπόμαστε τους ιδιοκτήτες. Η συμβουλή μας πάντα ήταν να πηγαίνετε στον αρμόδιο.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Savvas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131403 από egglezos

SakiSystem έγραψε: Κύριε Σαμαρά όσα έχετε γράψει κατά καιρούς για τα δοχεία αδράνειας, θεωρητικά πράγματι έτσι είναι και αυτό δεν το λέω για να σας επιβραβεύσω, και για να σας προλάβω, σήμερα η πρόσβαση στην γνώση και την πληροφορία είναι πιο εύκολη από τα χρόνια που σπουδάζαμε, έτσι δεν έμεινα μόνο σε αυτά που είπατε εσείς για τα δοχεία αδράνειας για να συμφωνήσω μαζί σας, πρακτικά όμως τείνω να ασπάζομαι περισσότερο τα λεγόμενα του Χρήστου και του Σάββα γιατί πράγματι ένα δοχείο αδράνειας δεν δεσμεύεται αποκλειστικά με το θεώρημα που αναπτύξατε. Αλίμονο αν στο φόρουμ αυτό δεν είχαν δικαίωμα οι μη πτυχιούχοι μηχανικοί χρήστες να αναφέρονται σε τεχνικά ζητήματα. Και αν ένας πελάτης αναζητεί μόνο μέσα από ένα φόρουμ λύση να με συμπαθάτε κάνει τραγικό λάθος αν και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.


κύριε Σάκη, συμφωνώ ότι δεν δεσμεύεται αποκλειστικά με τον τρόπο λειτουργίας που ανέπτυξα. Επαναλαμβάνω όμως ότι επειδή μιλάω καθημερινά με πελάτες, δεν μου έχει ζητήσει ποτέ πελάτης κάτι διαφορετικό στον τρόπο θέρμανσης του: όλοι να ζεσταθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται θέλουν, εκτός από ειδικές περιπτώσεις με πλακοειδή εναλλάκτη εν είδη θερμαντήρα πάνω στο δοχείο, κτλ.

Καταλαβαίνω επίσης, ότι περιπτώσεις που πρώτα ζεσταίνεις δοχείο και μετά εγκατάσταση συνήθως είναι ειδικής απαίτησης από τον πελάτη, όπως π.χ. για ανάμιξη ζεστών νερών σε πισίνα, μεγάλα ΖΝΧ, εξομάλυνση θερμοκρασιών, βιομηχανικές ή εργαστηριακές περιπτώσεις, κτλ Αλλά είπαμε για σπίτια εδώ...

Παρόλα αυτά, θα με ενδιέφερε πραγματικά να μου πείτε ΄τι περιπτώσεις έχετε υπ'όψιν σας.

Τέλος, για το μή πτυχιούχοι μηχανικοί και ποιος έχει δικαίωμα λόγου εδώ, καταλαβαίνετε ότι η απάντηση είναι προφανής. Εξάλλου, ούτε εγώ είμαι πτυχιούχος μηχανικός ή μέλος κανενός ΤΕΕ ή όπως αλλιώς λέγεται. Να σκεφτόμαστε τί γράφουμε ζήτησα, και απλά "ζήτησα"...ούτε θέλω να απαγορέψω να γράφονται πράγματα ούτε φυσικά μπορώ...δεν είναι αυτό σκοπός μου: Απλά, φωνάζω και θα το φωνάζω, όποιος γράφει για τεχνικά θέματα, να σκέφτεται τί γράφει, γιατί αυτός που διαβάζει δεν ξέρει ποιος το έχει γράψει και τί είναι αυτός που το γράφει!!

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131406 από χρηστος8

egglezos έγραψε:
το ίδιο λάθος έκανε και ο Χρήστος στο ποστάρισμα 130665 στην σελίδα 3 και απαντήθηκε ήδη σε αυτό το νήμα. Αν κάνεις σωστά την εγκατάσταση, βάλε και 500,000 λίτρα δοχείο...το σπίτι στον ίδιο χρόνο θα το θερμάνεις.



Χαιρομαι ιδιαιτερα Νικο που το 99% των περιπτωσεων στην Αθηνα ζητανε (και πληρωνουν) πρωτα απευθειας θερμανση σπιτιου και μετα να ζεσταινουν το δοχειο...πραγματικα χαιρομαι γιατι ειναι το σωστο.

Επιδη ομως αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη θα σας πω και τι γινεται στην Θεσσαλονικη που εγω δουλευω.

Αυτο που γινεται ειναι το 70% περιπου να βαζει ξυλολεβητες απλους η πυρολυσης χωρις δοχειο αδρανειας καν...τους απλους τους δουλευουν συνεχομενα με χαμηλες θερμοκρασιες ολη την ημερα...40, 50, 60 βαθμους βαρια βαρια (το ειπε και ο savvas πιο πανω).

Οι αλλοι που ειναι πυρολυσης κανουν συνεχως σουζες (on - off) λειτουργιας μεσω τον θερμοστατων χωρου...απιστευτη greek patend...και βεβαια αναρωτιουνται γιατι δεν δουλευει καλα η γιατι καινε πολλα ξυλα και εχουν πισσα.

Για τους πελλετολεβητες δεν το συζηταμε καν...on -off αυστηρως μεσω θερμοστατων χωρου...αν μιλησεις για stand by λεβητα - καυστηρα ισα που χανεις και την τοποθετηση...ξερουν οι εμποροι ;)

Ξανα στους ξυλολεβητες...απο το υπολοιπο του 70% εχουμε 30%...αφου τρομαξουμε να τον πεισουμε τον πελατη για την χρησιμοτητα του δοχειου τελικα το βαζει.

Εεε το 29% θα βαλει δοχειο και θα το συνδεσει με τον απλο τροπο που ξαναειπα για λογους οικονομιας.

Ο ξυλολεβητας δινει σε δοχειο μονιμα και το σπιτι παιρνει μονιμα απο δοχειο...με τα προβληματα καποιες φορες που εχω ξαναπει...ειναι ομως πιο οικονομικο στην κατασκευη, απο την λυση που επιλεγει το 1%.

Το υπολοιπο 1% βαζει το δοχειο οπως εσεις στην Αθηνα...δεχεται ολα τα αυξημενα κοστη υλικων + εργασιας και τα πληρωνει.

Αυτο το 1% που βαζει τον ξυλολεβητα με αυτο τον τροπο, βρισκεται λογω κοστους υπο σκεψη να βαλει αντλια θερμοτητας παααρα πολλες φορες.

Η ταπεινη μου καθημερινη πραγματικοτητα στην Θεσσαλονικη ειναι αυτη...το λαθος μου ειναι απλα η επιλογη του πελατη...απο θεωρια κι εγω ξερω :P



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131407 από eightball2020
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ειναι το email μου.
Μισο για να καταλάβω,το σωστό είναι να ζεσταίνεται πρώτο το δοχείο αδράνειας και μετά τα σώματα,σωστα?
Αλλα οι περισσότεροι επιλέγουν να ζεστένονται πρώτα τα σώματα και μετά το δοχείο,σωστα?
Πόση ώρα κανει να ζεσταθεί ενα δοχείο 750λίτρων?
Εγώ πχ κάποιες φορές πάω στην μάνα μου και όταν γυρίζω σπίτι ανάβω θέρμανση,μέσα σε μιση ώρα αρχίζει να ζεστένεται το σπίτι,αυτο πχ δεν θέλω να αλλάξει και πολύ,βεβαια υπάρχει και η λύση του ότι πριν φύγω (το πρωι δλδ 8 η ώρα)να ρίξω 5 ξυλα στο λέβητα και να ζεσταθεί το δοχείο αλλα το βραδυ στις 9 που θα γυρίσω θα έχω ζέστη?η έχοντας παράλληλα τον πετρελαίου γυρίζω τις βάνες ζεσταίνω τα σωματα και βάζω ξύλα στον ξυλολέβητα να ζεστάνω τα νερά του δοχείου,(γίνεται?)
Ανέφερα τον atmos και δεν είχα θετικά σχόλια,κάποιος που πήρε αυτον (Λέβητας Pellet/Ξύλου Atmos D 45P), του είπατε θετικά λόγια,γιατι?Επειδη κοστίζει πιο ακριβά,ιδια εταιρία δεν είναι?Πως γίνεται μια εταιρία που βρίσκεται στο χώρο 78 χρόνια να μην είναι καλη και να έχει αναπτύξει 124 τύπους λεβήτων οι λέβητες τους να εξάγονται σε 49 χώρες και σήμερα η παραγωγή τους φτάνει τις 60.000 ανα χρόνο?
Επίσης,λέω να συνδέσω παράλληλα τον λέβητα πετρελαίου αλλα να μην περνάνε τα ίδια νερά,διότι ειναι κατασκευης του 1986 οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται,μάρκας lambormini,32000 θερμίδες και βάζω και φωτο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131408 από SakiSystem
Με την ερώτηση σας τι να σας απαντήσω ;

Παρόλα αυτά, θα με ενδιέφερε πραγματικά να μου πείτε ΄τι περιπτώσεις έχετε υπ'όψιν σας.


Για σπίτια να μιλάμε γιατί δεν έχω καμία σχέση με το επάγγελμά σας, οι περιπτώσεις που εγώ γνωρίζω με δοχείο αδράνειας είναι λίγες μα όλες έχουν πρόβλημα, δύο εξ΄ αυτών παρόμοιες, η πρώτη έγινε με οδηγίες μηχανολόγου και σας παραθέτω τα στοιχεία χονδρικά

Δύο όροφοι από 90 τ.μ
Ισόγειο 70 τ.μ (ιατρείο)
σύνολο 3 διαμερίσματα 250 τ.μ
Εξωτερικοί τοίχοι διπλοί με μόνωση, ταράτσα με μόνωση και σκεπή
4 μπαλκονόπορτες σε κάθε διαμέρισμα διπλά τζάμια.
Εκτεθειμένο περιμητρικά από τρις πλευρές, μόνο η νότια σε άλλη οικοδομή

Η συζήτηση έγινε μπροστά μου με τον μηχανολόγο της εταιρείας του πελλετομηχανήματος(Ευρωπαϊκό).
Ο γιατρός είπε πως από το πρωί χρειάζεται θέρμανση αλλά οι ένοικοι τις πρωινές ώρες κυρίως λείπουν και δεν θα έχουν θέρμανση.
Ο μηχανολόγος αφού είδε τους χώρους & τα σώματα κράτησε σημειώσεις και μας χαιρέτησε, την επομένη έδωσε 40kw και 500 λίτρα αδράνειας.
Όλα πήγαν καλά και σε γενικές γραμμές το σύστημα ανταποκρίνεται καλά όσο έχουμε καλοκαίρι, όταν όμως έχουμε παρατεταμένες περιόδους ψύχους και δεν μιλάω για μείον, το σύστημα βογγαέι, το δοχείο αδράνειας δεν μπορεί να αποροφήσει ομαλά την αυξομείωση του φορτίου και μάλιστα όταν ζητάνε επίμονα-ταυτόχρονα και τα τρία διαμερίσματα η θερμοκρασία νερών πέφτει μέχρι και στους 50 C°.

Κόστος Υλικά + Εργασία 4750€ (2011)

Η δεύτερη περίπτωση είναι παρόμοια με πιο πολλά διαμερίσματα μεγαλύτερο λέβητα και δοχείο αδράνειας, όπου όμως το φαινόμενο είναι πιο συχνό, εκεί την όλη δουλειά την έκανε συνεργαζόμενο συνεργείο του κατασκευαστή του λέβητα.

Κόστος Υλικά + Εργασία 9000€ (2012)

Αυτά Νίκο δεν τα έχω ως πληροφορία που τα διάβασα κάπου, τα είδα με τα μάτια μου, βέβαια δεν είναι ο κανόνας και ούτε επειδή είδα πέντε τέτοιες περιπτώσεις θα είναι όλες έτσι, τι να κάνουμε όμως, στον πραγματικό κόσμο αυτές έτυχε να δω. Δεν χρειάζεται να πούμε τι έκαναν και αν έκαναν λάθος οι παραπάνω τεχνικάριοι, ο πελάτης ντρέπεται να πει πως έδωσε έναν σκασμό λεφτά και όταν κάνει κρύο κρυώνει και ούτε ήξερε πως θα πρέπει να γίνει επιστήμονας για να πει του άλλου επιστήμονα πως να του κάνει την θέρμανση.
Άρα λοιπόν και εσύ καλά τα λες όπως και ο Χρήστος και ο Σάββας τώρα ποιος φταίει να τον βαρέσουμε ;

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": eightball2020

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #131409 από eightball2020
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ειναι το email μου.
Μισο για να καταλάβω,το σωστό είναι να ζεσταίνεται πρώτο το δοχείο αδράνειας και μετά τα σώματα,σωστα?
Αλλα οι περισσότεροι επιλέγουν να ζεστένονται πρώτα τα σώματα και μετά το δοχείο,σωστα?
Πόση ώρα κανει να ζεσταθεί ενα δοχείο 750λίτρων?
Εγώ πχ κάποιες φορές πάω στην μάνα μου και όταν γυρίζω σπίτι ανάβω θέρμανση,μέσα σε μιση ώρα αρχίζει να ζεστένεται το σπίτι,αυτο πχ δεν θέλω να αλλάξει και πολύ,βεβαια υπάρχει και η λύση του ότι πριν φύγω (το πρωι δλδ 8 η ώρα)να ρίξω 5 ξυλα στο λέβητα και να ζεσταθεί το δοχείο αλλα το βραδυ στις 9 που θα γυρίσω θα έχω ζέστη?η έχοντας παράλληλα τον πετρελαίου γυρίζω τις βάνες ζεσταίνω τα σωματα και βάζω ξύλα στον ξυλολέβητα να ζεστάνω τα νερά του δοχείου,(γίνεται?)
Ανέφερα τον atmos και δεν ηταν θετικά τα σχόλια,κάποιος που πήρε αυτον (Λέβητας Pellet/Ξύλου Atmos D 45P), του είπατε θετικά λόγια,γιατι?Επειδη κοστίζει πιο ακριβά,ιδια εταιρία δεν είναι?Πως γίνεται μια εταιρία που βρίσκεται στο χώρο 78 χρόνια να μην είναι καλη και να έχει αναπτύξει 124 τύπους λεβήτων οι λέβητες τους να εξάγονται σε 49 χώρες και σήμερα η παραγωγή τους φτάνει τις 60.000 ανα χρόνο?
Επίσης,λέω να συνδέσω παράλληλα τον λέβητα πετρελαίου αλλα να μην περνάνε τα ίδια νερά,διότι ειναι κατασκευης του 1986 οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται,μάρκας lambormini,32000 θερμίδες και βάζω και φωτο.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ