Σύγκριση φίλτρων νερού για σόμπες pellet

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65581 από stelios
εγω εκανα αυτο το τελικο στο φιλτρο!
αν και δεν το περιμενα εκανε μεγαλη δουλεια με το θεμα υγρασιας στο ταβανι.
της πρωτες μερες που το δουλευα με το καπελο του φιλτρου ή χωρις καπελο το ταβανι εσταζε κυριολεκτηκα.
τωρα ειναι απλα υγρασια πολυ λιγη φυσικα.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65710 από ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ48

love.bacardi έγραψε: εμενα που το γεμησα το πρωι δεν βγαζει ατμο ακομα. ατμο βγαζει οταν ζεσταθει το νερο αρκετα μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας.

............................................................................

Αν προσεξες ή κοιταξε το και πες μας σε ποσες ωρες λειτουργιας ζεσταινεται το νερο και αρχιζει να ατμιζει.Εσεις εκει εχετε και κρυο έξω ,πως ζεσταινεται τοσο γρηγορα το νερό?.Παιρνει και αρκετη ποσοτητα νερου για να φτασει σε σημειο να ζεσταθει καλα θελει πιστευω με κρυο εξω 2-3 ωρες και αν.Ίσως να μην ειναι αυτη η αιτια -κοιταξε το και πες μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65727 από ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ48

love.bacardi έγραψε: www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...=195&Itemid=53#65156

φιλε ηπειρώτη δες λιγο αυτο σε παρακαλώ

.......................................................................................

Για τη σομπα του φιλου σου την Pus/
1.Για να μπεις στο τεχνικο μενου ο κωδικος ειναι ΑΟ.Επισης για να σου εμφανιστει το τεχνικο μενου πατας ταυτοχρονα τα 2 + +.
2.Απο τη λιγη πειρα που εχουμε οι φετινοι κατοχοι σομπας πελλετ και με οσα λες ειναι φανερο οτι οι αιτιες για την κακη λειτουργια σε ενα απο τα καλυτερα μηχανηματα της αγορας οπως ειναι η σομπα του φιλου σου ειναι :
α)το πελλετ που καιει .Να δοκιμασει αφου εχει προβλημα, το καλυτερο αυστριακο που υπαρχει ωστε να αποκλεισει το πελλετ ως αιτια/
Β)Οι κακες ρυθμισεις που εγιναν απο τον τεχνικο .Να απαιτησει απο τον τεχνικο να τη ρυθμισει ξανα και ξανα μεχρι να δουλευει σωστα αλλιως ναρθει να την παρει πισω.Απειλες υπαρχουν ποσο μαλλον αν εχεις και δικιο.
γ)να μην σκαλιζει τις ρυθμισεις που εχει τη δυνατοτητα.Η σομπα πελλετ δεν ειναι για πολλα σκαλισματα στο μενου κυριως απο ολους οσους δεν ειναι εμπειροι.Και το κυριοτερο δεν ειναι ολες ιδιες οι ρυθμισεις σε ολες τις μαρκες.
δ)Δεν ευθυνεται η καπνοδοχος για την κακη λειτουργια που περιγραφεις.Η δικια μου λειτουργει αψογα με κακιστη καπνοδοχο γιατι μενω σε πολη και δεν ηθελα να φαινεται η σωληνα σε προσοψη νεας πολυκατοικιας. Ξεκινα με σωληνα ινοχ που βγαινει απευθειας εξω στο μπαλκονι στα 48 εκ.υψος πισω απο τη σομπα και μπαινει σε αυτοσχεδιο φιλτρο νερου και τα καυσαερια μετα το φιλτρο φευγουν πανω στο ιδιο υψος χωρις τιποτε αλλο.Εχω βεβαια ups για ελκυσμο σε διακοπη ρευματος.ΔΕν εχω καθολου καταλοιπα στο μπαλκονι μονο ασπρο καπνο γαι 1-2 λεπτα και μετα τιποτεΚανενα μαυρισμα σε τοιχο η υγρασια.Ρυθμιστηκε για αυτη την καπνοδοχο σε αυτο το μηκος και υψος και για ρουμανο αυστριακο πελλετ/Ξεχασα να πω πως αρχικα την καπνοδοχο την εβαλα κανονικα στα 2μ υψος αλλα το μπαλκονι αλλαξε χρωμα σε 15 μερες και αφου το επλυνα την κατεβασα χαμηλα παρα τις αντιρησεις του τεχνικου.Τον επεισα και εγινε νεα τελεια ρυθμιση.
Να μην απογοητευεται ο φιλος.Η σομπα ειναι καταπληκτικη και οικονομικη.
Περιμενω νεα και αν θελεις κατι αλλο για αυτο το θεμα γραψε στο μαιλ μου που ειναι στο προφιλ μου.
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ48. Αιτία: δεν ολοκληρωθηκε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #65995 από kosi
πες μασ κατι η ακομα καλυτερα δειξε καμια φωτο απο το αφτοσκεδιασμενο σου φίλτρο και πως δουλεύει???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66182 από ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ48

kosi έγραψε: πες μασ κατι η ακομα καλυτερα δειξε καμια φωτο απο το αφτοσκεδιασμενο σου φίλτρο και πως δουλεύει???

...................................................................................................
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
Το αυτοσχεδιο φιλτρο δεν ειναι κατι πρωτοτυπο δικο μου ειναι μια ιδεα απο το φορουμ που την εξελιξα.Ενα μεγαλο δοχειο-τενεκες φετας (βαμμενο μπεζ στο χρωμα του τοιχου) τοποθετηθηκε ακριβως μετα το ταφ σε υψος 48εκ οπως βγαινει το ινοχ πισω απο τη σομπα στο μπαλκονι.Το ταφ τοποθετηθηκε για εκτονωση τυχον υγρασιας.Ταφ και σωληνες ειναι μονωμενοι .Ο τενεκες κοπηκε σε διατομη 8εκ στους 10 ποντους απο την κορυφη και μπηκε μεσα η σωλην καυσαεριων..Πιο πριν στον τενεκε μπηκε χαμηλα τελειως μια βρυση για να αδειαζει η βρωμια οταν λερωθει πολυ το νερο..5 ποντους κατω απο το υψος της σωληνας καυσαεριων εγινε στον τενεκε μια τρυπα για υπερχείλιση νερου οταν συμπληρωνω νερο.Τα καυσαερια χτυπουν στο δοχειο και πεφτουν στο νερο που εχει μεσα και αρκετη ποσοτητα απορρυπαντικου για να αφριζει και να κοβει η βρωμια.Ο καπνος φευγει απο το πανω μερος-τρυπα του τενεκε.Στο μπαλκονι δεν εχω καπνες καθολου και δεν εχει μαυρισει τιποτε......Στην αρχη που ειχα την καπνοδοχο ψηλα στα 2μ,το ταβανι καιτο μπαλκονι εγιναν μαυρα.Το μοναδικο μου προβλημα ειναι ο καπνος εκκινησης 1-2 λεπτα ασπρος που δεν κοβεται ουτε με τεχνητη εναυση με οινοπνευμα απλως περιοριζεται χρονικα.Καιω πιστοποιημενο πελλετ.
Ψαχνομουν και ψαχνομαι για φιλτρο μοσχαλη ή κατι αλλο αλλα απογοητευτηκα απο την ατμοποιηση που λενε οι χρηστες.Εγώ θελω με το φιλτρο να σταματησω τον καπνο εναυσης για να μη δινω στοχο σε καποιο κακο γειτονα που ισως ενοχληθει,αλλα να μη δινω περισσοτερο στοχο με την ατμοποιηση.Ας ελπισουμε μεσα απο το φορουμ να βρουμε λυση για το καλο φιλτρο που θα μας απαλλαξει απο τα μικροπροβληματα του πελλετ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #66207 από theoilia

love.bacardi έγραψε: εμενα που το γεμησα το πρωι δεν βγαζει ατμο ακομα. ατμο βγαζει οταν ζεσταθει το νερο αρκετα μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας.


Να ευχηθώ και από εδώ καλή χρονιά . Ε τότε στο δικό μου κάτι δεν έκανα καλά, αρχίζει και αχνίζει μέσα σε κάνα μισάωρο . Χαμήλωσα και την στάθμη του νερού και νομίζω πως υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Αλλά ρε παιδιά τι ψάχνουμε;Πριν 2 λεπτά καθόμουν δίπλα στο φίλτρο και τα χνώτα μου ήταν πιο ευδιάκριτα από το οτιδήποτε βγάζει το φίλτρο. Πάντως το κακό το έχουν κάνει τα media αυτές τις μέρες,οι γείτονες αρχίζουν και κοιτούν καχύποπτα την σομπουλα μου.Και η πλάκα είναι πως στην οικοδομή, αλλά και στην γειτονιά, κάποιοι που έχουν τζάκια δεν έχουν καθαρίσει ποτέ την καμινάδα τους και καίνε και χλωρά ξύλα... Αλλά μόλις μυρίσει κάτι εμένα κοιτάνε

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ