Συζήτηση για πώληση καυσόξυλων κατ' όγκον

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105043 από valsam
Βρε δεν ειπα οτι εχασαν ηδη 20-30% απο τον ογκο του τα ξυλα μου,έχασαν λιγο-ελαχιστο αυτο μπορει να οφειλετε ειτε γιατι εκατσαν η μπορει και να πετσικαρισαν οι παλετες,γι'αυτο ρωταω τι σημαινουν τα m3 στον πιο πανω πινακα, δηλ. αυτο το λιγο μην μας γινει στο τελος απωλεια ογκου 20-30-40%,εγω ετσι το καταλαβαινα διαβαζοντας τον πινακα και μιας και δεν ειχα ξαναγορασει ξυλα σε παλετα λεω ωραια και ετσι παλι (με το κυβικο δηλ.)μας τον πιασανε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105050 από Savvas
Η δεύτερη στήλη (m3) είναι το βάρος ενός κυβικού μέτρου στρογγυλής ξυλείας, ενώ η τρίτη στήλη είναι το βάρος ενός χωρικού κυβικού μέτρου (κομμένα σε 33cm, σκισμένα και στοιβαγμένα)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105053 από DOOM_NX
Δεν έχει ξεκάθαρες μονάδες μέτρησης ο πίνακας, οπότε λογικό είναι να μπερδεύεσαι.

Με τη σειρά λοιπόν.
Στην πρώτη στήλη έχουμε το ποσοστό υγρασίας.
Στη δεύτερη στήλη έχουμε την πυκνότητα ενός κυβικού στρογγυλής ξυλείας (κορμοί δέντρων).
Στην τρίτη στήλη έχουμε την πυκνότητα ενός κυβικού στοιβαγμένων ξύλων (σαν αυτά που αγοράζουμε για το τζάκι).
Στην τέταρτη στήλη έχουμε την πυκνότητα ενός κυβικού χύμα θρυμματισμένων ξύλων (wood chips).
Ομοίως και για τα υπόλοιπα είδη δέντρων.

Η μονάδα μέτρησης για όλα τα νούμερα πλην της πρώτης στήλης είναι kg/m3. Όλα αναφέρονται σε πυκνότητα. Καμία στήλη δεν αναφέρεται σε όγκο. Ο όγκος είναι δεδομένος (1 m3 για κάθε στήλη).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105058 από valsam
Συμφωνα λοιπον με του πινακες και ολα τα υπολοιπα αγορασα λεμε οξυα μουσκεμα με το κυβικο και οταν αυτη η οξυα μετα απο 2 θα εχει κατω απο 10% υγρασια (ταμαμ για καψιμο δηλ.)θα εχει και 15-17,3% λιγοτερο ογκο(από το 23% και κάτω χάνεται το δεσμευμένο (ή κορεσμένο) που οδηγεί σε συρρίκνωση και στην περιπτωση της οξυας αυτη η συρικνωη ειναι στο 17,3%)αρα αυτο το 17,3% το υπολογιζουμε στο τελικο κοστος των ξυλων που αγορασαμε!
Δηλ. αγοραζω 1 κυβικο βρεγμενο ξυλο με 55 ευρω που στην πραγματικοτητα ειναι 0,827 κυβικα γαμ@του ξυλου αρα το γαμ@το κυβικο μου κοτιζει +21% δηλ.+11 λεπτα το κυβικο δηλ. 66 λεπτα το κυβικο το ξυλο με κατω απο 10% υγρασια!
Και αν ειναι ετσι τοτε χρειαζομαι 2,3 κυβικα για να μου βγει ενας τονος ξερο ξυλο(κατω απο 10% υγρασια,2,3 επι 66 ευρω=151,8 ευρω ο τονος δηλ.,και ξαναλεω αγοραζοντα λοιπον εναν τονο μουσκεμα ξυλα με 40% υγρασια τα 100 ευρω μετα απο 2 χρονια που θα εχουν χασει 30% υγρασια θα εχω δηλ. 700 κιλα ξερα ξυλα θα πρεπει λοιπον να εχω αγορασει 1,42 τονους δηλ. να εχω δωσει 142 ευρω για να εχω σε 2 χρονια 1 τονο ξερα ξυλα με 10% υγρασσια,αν τα υπολογισμοι μου ειναι σωστοι τοτε καρασυμφερει η αγορα ακομη και μουσκεμα ξυλων σημερα με 100 ευρω τον τονο ακομη και σε σχεση με τα 55 ευρω το στιβαχτο κυβικο που αγορασα εγω(πιστευω πολυ καλη τιμη!)με την προυποθεση φυσικα να μην εχει πεσει κλεψιμο στο ζυγη!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105062 από Savvas
Εξακουλουθείς να επιμένεις στο ίδιο λάθος. Ας κάνουμε κάποιες διορθώσεις

1. Η ξυλεία που στεγνώνει μόνη της δεν μπορεί να πάει μόνη της στο 10% υγρασία χωρίς ξηραντήριο. Να υπολογίζεις ότι η υγρασία που έχουν τα ξύλα σε χειμερινή περίοδο μετά απο 2 χρόνια ξήρανσης παραμένει μεταξύ 16-20%

2. Η αλλαγή στις ογκομετρικές διαστάσεις του ξύλου, δεν είναι και τόσο εύκολα εμφανής. Άμα μιλάμε για τεχνική, πριστή ξυλεία ναι τότε έχει νόημα. Στα καυσόξυλα όμως δεν είναι δυνατό να τη λαμβάνεις υπόψη.
Η συρρίκνωση συμβαίνει και δημιουργεί κενά και μέσα στο αρχικό σχήμα του ξύλου (τα σκισίματα που βλέπεις στα ξερά ξύλα) που όμως δεν μεταβάλουν σημαντικά τον τελικό όγκο του. Οι τελικές του διαστάσεις παραμένουν περίπου ίδιες, απλά έχει πλέον κενά μέσα στην πρώην συμπαγή μάζα του. (ναι αλλά αυτά έχουν ήδη ληφθή υπόψη)
Αυτό το 13% που διάβασες σε προηγούμενο post αφορά πλήρη ξήρανση σε ξηραντήριο ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ τεμαχίου ξύλου.
3. ΔΕΝ μιλάμε για ένα κυβικό μέτρο συμπαγούς ξυλείας, αλλά για χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού ξύλου όπου ο όγκος των κενών (όσο σφιχτά και να τα στοιβάξεις) είναι ήδη πολύ μεγάλος (περίπου 35% του συνολικού όγκου), αν εκεί προσθέσεις την οποιαδήποτε μεταβολή όγκου του τεμαχίου (που είναι έτσι και αλλιώς μικρή ως προς τις εξωτερικές διαστάσεις) και γίνει η αντιστάθμηση με τα υπάρχοντα κενά η διαφορά είναι αμελητέα και μη παρατηρίσιμη.

Αυτό μας έλλειπε τώρα να βλέπουμε τις παλέτες να χάνουν το 10% του όγκου τους. Ούτε για αστείο δε συμβαίνει αυτό.
Οι υπολογισμοί που έχεις κάνεις βάση των συλλογισμών σου είναι εντελώς λάθος, τα κυβικό που αγοράζεις παραμένει κυβικό. Ο τόνος όχι.
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Savvas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105065 από DOOM_NX
Μπράβο, ρε Σάββα... Μάλλον εγώ δεν γίνομαι κατανοητός! :dry:
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ