Τζάκι δεν αποδίδει

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175688 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Τζάκι δεν αποδίδει
Κατ' αρχήν για σχέδιο εγκατάστασης πρέπει να απευθυνθείτε στο μηχανολογο που έκανε τη μελέτη απωλειών θερμότητας και τη διαστασιολογηση των σωμάτων.
Αν δεν μπορεί ο ιδιος, απευθυνθείτε σε άλλον που θα έρθει να κάνει αυτοψία (τηλε-μελέτη δε γινεται).
Ο Θερμοθάλαμος που έχετε φτιάξει δεν έχει προφανή λάθη στην κατασκευή του, απλά δεν ενδείκνυται για υδραυλικά τζάκια (όπως είπαμε, ο στόχος σε μια εγκατάσταση θέρμανσης όπου το τζάκι είναι ο λέβητάς της είναι να φεύγει προς το δίκτυο διανομής και τα σώματα όσο το δυνατόν περισσοτερη από την παραγόμενη θερμική ισχύ.
Ο Θερμοθάλαμος "κλέβει" από αυτη την ισχύ (διαβάστε την ανάλυσή μου σε προηγούμενο post).
Επαναλαμβάνω πως κατά τη γνώμη μου χρειάζεστε 3 ξεχωριστό κυκλώματα με τα αντίστοιχα εξαρτήματα για το καθένα από αυτά.
Αυτό όμως είναι κάτι που θα το τεκμηριώσει ο μηχανολόγος στον οποίο θα αναθεσετε τη μελετη και επίβλεψη της εγκατάστασης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175692 από Harrus
Απαντήθηκε από Harrus στο θέμα Τζάκι δεν αποδίδει
Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
το σχέδιο που θα ήθελα να δω είναι ένα σχέδιο με βάση όλα οσα λέτε να εφαρμοστούν ..ένα γενικό σχέδιο και όχι αποκλειστικά για μένα...με τα τρία κυκλώματα και τον εναλλάκτη θερμότητας. 
διότι ψάχνω πληροφορίες για τον πλακοειδη εναλλάκτη θερμότητας και η χρήση του είναι για τα νερά χρήσης...
Επίσης ο θερμοθαλαμος...σωστά λέτε να πάει στα σώματα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενέργεια...αυτή τη στιγμή ο θερμοθαλαμος διοχετεύει 7 kw  από την περσίδα .βεβαια θα πετύχω καλύτερα αποτελέσματα αν μονωθει αλλά όσο περισσότερο πετροβάμβακα βάζω δεν θα είναι ανθυγιεινό?..διότι κάποια ποσότητα θα βγει από την περσίδα 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175696 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Τζάκι δεν αποδίδει
την απαντηση την εδωσες μονος σου κι εχει πιθανοτατα να κανει με την μονωση .... 
ο μηχανικος μπορει να υπολογισε θερμιδες στα σωματα αλλα δεν νομιζω νζ υπολογισε θερμιδες τζακιου .... γενικα οι λεβητες υπολογιζονται για πετρελαιο ... αν μιλαμε για ξυλοκασιμα η ισχυς πρεπει να αυξανεται η αντιστοιχα ο χρονος λειτουργιας ...οπως και η διαστασολογηση σωματων γινεται για νερο 90 βαθμων στουσ 60 πεφτει κατα πολυ ...σ αυτη την περιπτωση αυξανουμε τα σωματα 
εναλακτης αν δεν υπαρχει και αλλη πηγη θρμανσης δεν χρειαζεται .... χρειαζεται ομως μια τριοδος ωστε να μην αφηνει να κρυωνουν τα νερα του λεβητα .... προσ το παρον αν εχεις σωματα στον χωρο της εστιας κλειστα και γενικα προσπαθησε με τις βανες δοκιμαζοντας να πετυχεις σταθερη θερμοκρασια σ ολο το σπιτι .... το αποτελεσμα δεν θ αλλαξει ...θα αλλαξει ομως η αισθηση θερμοτητας μια και θα μειωθουν τα ρευματα μεσα στο σπιτι .... επισης με σχετικα μικρο κοστος αν εχεις προσβασιμη ταρατσα στρωσε μονωτικο παπλωμα ...
 


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175700 από Harrus
Απαντήθηκε από Harrus στο θέμα Τζάκι δεν αποδίδει
Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις συμβουλές.
για να τα συνοψίσουμε ως προς το τι πρέπει να κάνω:
Α)Αύξηση πίεσης δοχείου διαστολής στο 1.5
Β) εγκατάσταση εναλλάκτη θερμότητας και τριοδη Βάνα
Γ) μονωτικό πάπλωμα στη ταράτσαΔ) μόνωση του τζακιού για να πηγαίνει περισσότερο ενέργεια στα σώματα.

Στο σαλόνι έχω τρία σώματα και έχω ανοικτό το ένα σώμα. Επίσης η σκεπή έχει μόνωση οπότε στην ουσία με το μονωτικό πάπλωμα θα ακυρώσω αυτή τη μόνωση και θα αποκτήσω μια επιπλέον αλλά τα κυβικά του χώρου θα μειωθούν πολύ και η ζέστη θα μείνει μέσα σπίτι και όχι στη σκεπή. Αυτό το μονωτικό πάπλωμα έχετε κάποια πρόταση? Με πολυεστέρα διάβασα που έχει καλή απόδοση... Είναι καλύτερο από το dow? 
Επίσης να ρωτήσω κάτι γενικό: κατά την γνώμη σας ένα τζάκι για να ζεστάνει ένα χώρο πόση ώρα θέλει? Αναλογικά με ένα λέβητα πετρελαίου? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175706 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Τζάκι δεν αποδίδει
εγω ειποα οτι εναλακτης δεν χρειαζεται αυξημενες απωλειες εχει ...ουτε αυξηση της πιεσης στο δοχειο ....αν δεν υπαρχουν αλλα προβληματα 
ουτε τζακι μονωνεις γιατι μπορει να γινει επικινδυνο ... 
το πολυεστερικο παπλωμα ειναι μια καλη λυση η πιο ακριβη μαλλον ....αν δεν εχει θεμα με ποντικια και σκετο φελιζολ κανει .... αν θες να χρησιμοποιεις τον χωρο dow για αντοχη 
δωσε βαση ομως σ αυτο που εγραψα για οσο το δυνατον εξισοροπηση των θερμοκρασιων στον χωρο ....μονο οταν το δοκιμασεις εστω και με μια σομπα για λιγο θα καταλαβεις τι ενοοω 
το προβλημα δεν θα στο λυσει τιποτα απ αυτα  αν και ευελπιστω η μονωση να το μετριασει.... 
μην μπαιχεις σε τζαμπα εξοδα ... οταν μια εστια δεν επαρκει ...απλα δεν επαρκει ... 
μια καλη λυση ειναι η χρηση δευτερου θερμαντικου κατα προτιμηση κλιματιστικο στο πιο ψυχρο η απομακρυσμενο δωματιο 


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #175711 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Καλημέρα . Διαβάζω το πόστ τόσες μέρες αλλά δεν έχω βρει χρόνο να σας γράψω .
1) Τ ο τζάκι δεν είναι καθαρά υδραυλικό .Τα υδραυλικά τζάκια έχουν μανδύα νερού πίσω δεξια αριστερά και πάνω .Εσένα έχει μόνο πάνω . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το τζάκι σου να δουλεύει κατά 65% σαν αερόθερμο και 35% σαν νερού .
Άρα έχεις ενα τζάκι που θεωρητικά πρέπει να έχεις ανοικτά μόνο το 35% των σωμάτων .
2) Το τζάκι έχει τοποθετηθεί λάθος . Επειδή όπως είπαμε το τζάκι σου είναι πρώτα αέρος και μετά νερού πρέπει να φτιαχτεί με προδιαγραφές αερόθερμου . Δηλαδή σωστός θερμοθάλαμος και περσίδα κάτω περσίδα πάνω . Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η κάτω περσίδα να ρουφάει πάντα τον κρύο αέρα που υπάρχει ακόμα και στις απομακρυσμένες κρεβατοκάμαρες.
3) Όταν λες ότι μετά από 8 ώρες λειτουργίας δεν μπορείς να ανεβάσεις θερμοκρασίες ούτε στο σαλόνι και με το ζόρι φτάνεις τους 18 αυτό σημαίνει ότι το σπίτι σου έχει αρκετές απώλειες .
4) Ένα τζάκι καλοριφέρ μπορεί να φτάσει 80 και 85 βαθμούς στο νερό . Αυτό δεν το θέλουμε για αρκετούς λόγους αλλά δεν είναι για ανάλυση αυτή τη στιγμή .Εάν με κλειστό κλαπέτο καμινάδας δουλεύει στους 58 βαθμούς είναι μια χαρά . Γιατί είναι μια χαρά ? Ο λέβητας πετρελαίου δουλεύει στους 90 βαθμούς συνήθως . Ανάβει με το θερμοστάτη 15-30 λεπτά και σβήνει περίπου άλλο τόσο ανάλογα τις απώλειες . Το τζάκι νερού δέν έχει αυτή την δυνατότητα αντίθετα δουλεύει συνεχόμενα . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε ενα σπίτι με "νορμάλ" απώλειες να το κάνει να δουλεύει ιδανικότερα και απο το λέβητα με τα ίδια σώματα .
5) Το να βάλεις πλακοειδή πέρα των 600€ που θα πληρώσεις δε θα σου προσφέρει τίποτα σε αυτό το τζάκι .Όπως και το να αλλάξεις την πίεση .
Λύσεις :
1) Φτιάξε κάτω περσίδα και σωστό θερμοθάλαμο και εφόσον θέλεις λίγο καλύτερα αποτελέσματα άλλαξε την εσωτερική καμινάδα με χάλυβα και εναλλάκτη καμινάδας .
2) Εφόσον έχεις πάρει απόφαση ότι η κύρια πηγή θερμότητας θα είναι το τζάκι . Βγάλε τα μεγάλα σώματα του σαλονιού και βάλε τα στις κρεβατοκάμαρες .
3 )Μην αφήσεις κανένα σώμα ανοικτό σε σαλόνι και όπου φτάσει η θέρμανση απο τη αερόθερμη λειτουργία του τζακιού σου .
Αυτή την στιγμή έτσι όπως είναι φτιαγμένο το τζάκι σου χάνεις πάνω από 15% απο την απόδοση του . Αν κάνεις όσα σου είπα θα δεις μεγάλες διαφορές στην θέρμανση και στην κατανάλωση .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.096 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ