K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92802 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Για τον εξωτερικό αέρα του βιντιλατέρ αυτή τη φορά δεν του ανέφερα τίποτα του μάστορα. Την προηγούμενη φορά που ήρθε το είχα όπως εσύ και μου είπε τα ίδια πράγματα. Όμως φίλοι από το φόρουμ με διαβεβαίωσαν πως κλείνοντας τον εξωτερικό αέρα το μοτέρ δεν καίγεται καθώς κάνει μόνο ανακύκλωση εσωτερικού αέρα. Φέρνοντας μέσα εξωτερικό αέρα το πιέζεις γιατί φουσκώνεις το σπίτι. Το θεώρησα απολύτως λογικό, το δοκίμασα και μου άρεσε καλύτερα η λειτουργία του έτσι και ιδίως όταν είναι σβηστό το τζάκι, πλέον δεν μπάζει κρύο.
Διαφορά δεν βλέπω ούτε εγώ. Πριν με την ιδιοκατασκευή μου έβλεπα, άνοιγα τον αέρα και πύρωναν τα κάρβουνα. Σίγουρα πολύς αέρας έρχεται από τις πίσω τρύπες. Εγώ άφησα μόνο 5 και πάλι έβλεπα από το παιχνίδισμα της φλόγας ότι έμπαζε τρελά.
Για το κουβαδάκι το είδα σε τζάκι ενός φίλου. Στο δικό του το κουβαδάκι δεν είχε πατούρα για να πατάει στο μαντέμι. Το κουβαδάκι του πατάει στον κάτω πάτο, αφήνοντας περιμετρικά κενό κάποιων εκατοστών. Έτσι θα καταλάβουμε αν οι τρύπες στο τασάκι είναι λίγες.
Η στάχτη και μένα ήταν λευκή. Τελικά έκαψες τα ξύλα με σχάρα ή χωρίς?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92808 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα K-EVO Starfire 120
οταν λες σχαρα εννοεις αυτη του τζακιου η την αλλη που εβαζα ορθια τα ξυλα?απλα εβαλα ορθια τα ξυλα...
οταν πηρα τηλ. την εταιρια πριν απο ενα χρονο στα πολλα κρυα μου ειπαν κλεισε την εξωτερικη τρυπα αλλα οχι εντελως ασε μια πολυ μικρη τρυπουλα...
μηπως πρεπει να κλεισουμε τρυπες απ το κουβαδακι γιατι ερχεται πολυ αερας και τα καιει γρηγορα?
καψτο και σημερα να μαζευτει σταχτη και πες μου το απογευμα αν εχει διαφορα
εντωμεταξυ πηρα και μια πολυ ωραια περσιδα για την εξωτερικη τρυπα καυσης η οποια εχει σητα και ειναι συρταροτη ετσι ωστε να την ανοιγεις οσο θελεις...μολις την βαλω θα δοκιμασω και με ποιο μικρη τρυπα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92823 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Αυτή που βάζεις τα ξύλα εννοούσα. Σου έλεγαν την τρύπα που παίρνει αέρα το βιντιλατέρ να κλείσεις, αυτό που κάναμε δηλαδή.
Έχω την αίσθηση πως ο αέρας με κλειστές τις τρύπες δευτερογενούς ήταν λίγος παλιότερα.
Ξεκίνησα μόλις δεύτερη δοκιμή. Πρώτα απ'όλα έκλεισα τις τρύπες δευτερογενούς.
Έχω την αίσθηση πως εκεί είναι το πρόβλημα. Ίσως το σκεπτικό μου να αποδειχθεί λάθος, αλλά υποθέσεις κάνουμε. Η καύση τραβάει τον αέρα και αυτό είναι γεγονός. Σκεφτείτε την διαδρομή που κάνει ο αέρας από την είσοδο στον τοίχο του σπιτιού μέχρι την φωτιά και στις δύο περιπτώσεις. Η διαδρομή από την μεριά του δευτερογενούς είναι και πιο σύντομη και ευκολότερη λόγω λιγότερων στροφών. Οπότε είναι λογικό να προτιμάει αυτήν ο αέρας. Γι'αυτό έκλεισα τις τρύπες δευτερογενούς μήπως δω αλλαγή. Επίσης έβγαλα την σχάρα που έβαζα πάνω τα ξύλα για να έρθουν τα ξύλα ακόμη πιο κοντά και να ξέρω πως θα τραβάει από εκεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92825 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα K-EVO Starfire 120
Το πηρα πατριωτικα, θα ξεκινησω απο βδομαδα αλλαγες στο τζακι, μεχρι να το φερω εκει που θελω.

Χτες ειδα βελτιωση βεβαιως, αλλα δεν ειδα να πεφτει η φλογα εκει που θελω οπως προειπα.

Θα αρχισω φτιαχνοντας ενα ταμπερ για τον αερα καυσης και κλεινοντας τρυπες στον δευτερογενη. Θα ακολουθησει κλεισιμο του εξωτερικου αερα του βεντιλατερ και οτι αλλο προκυψει.

Τι λετε? Να ξεκινησω με τα παραπανω?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92828 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Θοδωρή τώρα που το σκέφτομαι, μήπως δεν πρέπει να κλείνουμε τις τρύπες δευτερογενούς, αλλά την εισαγωγή της εξαρχής. Μήπως δηλαδή η εισαγωγή δευτερογενούς είναι υπερβολικά μεγάλη και πρέπει να την φράξουμε?
Το τάμπερ θα το φτιάξεις μόνος σου, ή θα προσαρμόσεις ένα έτοιμο. Πολύ καλό πάντως είναι της Kratki που το είδα από κοντά
www.kratki.gr/index.php?option=com_virtu...ory_id=55&Itemid=159

Εάν μπει αυτό πρέπει να κλειστούν και πάλι οι τρύπες που ανοίχτηκαν δίπλα στην αεροκουρτίνα.
Μία ακόμη καλύτερη και λίγο πιο extreme μετατροπή είναι η προσθήκη όχι ενός, αλλά δύο τάμπερ, ένα στον πρωτογενή και ένα στον δευτερογενή αέρα καύσης, αφήνοντας το μοχλάκι να ελέγχει μόνο την αεροκουρτίνα.
Μάλλον ζητάω πολλά!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92831 από 1kost1
Απαντήθηκε από 1kost1 στο θέμα K-EVO Starfire 120
Πριν από καιρό που είχα πάρει τηλέφωνο την εταιρία (πριν μαζευτείτε να πάτε εσείς προσωπικά, τότε με την εποχή με τα «λαμακια» που βάζαμε…) δεν θυμάμαι ποιος μου είπε από την εταιρία, και μάλιστα μου το τόνισε ότι δεν πρέπει να περιορίζουμε τον αέρα του εισερχομένου αέρα του βεντιλατερ γιατί υπάρχει κίνδυνος να καεί. Το ίδιο μου το είχε πει και ο τζακάς τότε που μου το έχε βάλει!!!! Θυμάμαι από την αρχή «ψαχνόμουν» και σε κάποια στιγμή για πού είχε έρθει να το δει πως καίει κλπ….μου το είχε πει, ΘΥΜΑΜΑΙ όταν του είπα πως είναι δυνατόν να περιορίσω τον εισερχόμενο αέρα μου είπε «μη το σκαλίζεις» γιατί άμα γίνει ζημιά με δική υπαιτιότητα, δεν θα υπάρχει εγγύηση και έτσι μου έκοψε την φόρα……..
Και το δικό μου που είναι μεταγενέστερο διαπιστώνω καλά ότι έρχεται ΠΟΛΥΣ αέρας…… απλά πριν 2 εβδομάδες έβαλα 2-3 λουρίδες αυτοκόλλητη ταινία από έξω στη περσίδα…..αλλά δεν είδα αποτελέσματα!!!!!! :S
Να αγνοήσω τα λόγια της εταιρίας και να κλείσω την περσίδα μιας και παίρνει άνετα αέρα από την εσωτερική περσίδα που είναι μέσα στο σπίτι μιας και το σπίτι μου δεν σφραγίζει ερμητικά (δεν έχει τα νέα κουφώματα, αλλά τα παλιά) που σαφώς έρχεται αέρας ακόμη και από τον αποροφητήρα από την κουζίνα;;;;;;;;;;;
Ψάχνομαι…….
:angry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.159 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ