Dovre 2180

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52572 από gkesi
Απαντήθηκε από gkesi στο θέμα Dovre 2180

GGEOR7777 έγραψε:

gkesi έγραψε: Κάτοχος κι εγώ της συγκεκριμένης εστίας να πω πως αρχικά είχα συνδεμένες με σπιράλ τις 4 απο τις 6 επάνω στον θερμοθάλαμο εξαγωγές και με το 800άρι μοτερ της φωτογραφίας μου έδιναν πολύ χαμηλή ένταση αέρα θερμοκρασίας με φουλ μπουμπούνισμα έως 110 - 120 βαθμούς και σε πιο νορμάλ συνθήκες 80-90.
Η επάνω ελεύθερη περσίδα ήταν η μισή απο αυτή της φωτογραφίας με αποτάλεσμα ο αέρας της φυσικής κυκλοφορίας να είναι πολύ καυτός να μυρίζει, και να σου ξηραίνει τον λαιμό. Μεγάλωσα στο διπλάσιο (65χ15) την περσίδα και σε συνδιασμό με τις δύο κάτω που κάνουν φυσική εισαγωγή η εστία "ανέπνευσε" και οι θερμοκρασίες έγιναν πιο μαλακές.
Φέτος αποφάσισα να βοηθήσω κάπως τα άλλα δωμάτια και τοποθέτησα τον αεραγωγό της εικόνας. Το αποτέλεσμα ήταν να μην βγάζει σχεδόν τίποτε ( και με 800άρι μοτέρ). Έκλεισα τις 4 περσίδες της γυψοσανίδας με αλουμινόχαρτο και επιτέλους αισθάνθηκα αέρα στην έξοδο του σπιράλ που παει στο χωλ. Και πάλι όμως η παροχή είναι πολύ μικρότερη της αναμενόμενης και πάλι άρχισα να μυρίζω τον καμένο αέρα μιας και η θερμοκρασία του αέρα του θερμοθαλάμου ανέβηκε αισθητά. Ο λόγος είναι ότι το βεντιλατέρ ΔΕΝ μπορεί να στείλει αέρα μέσα άπο αγωγούς σε μεγάλες αποστάσεις και άρα να δροσίσει την εστία αλλά απλώς αναμοχλεύει τον αέρα μεσα στον θερμοθάλαμο και εξάγει τελικά μόνο μια μικρή ποσότητα. Εξού και οι μεγάλες θερμοκρασίες και η μυρωδιά.
Απευθύνθηκα στο κατάστημα που πήρα το μοτέρ, τους είπα πως έχει η κατάσταση και μου είπαν πως αυτό το μοτέρ και γενικά αυτά που δίνονται για τζάκια δεν είναι σχεδιασμένα για να στέλνουν αέρα σε μεγάλες διαδρομές γιατί δεν μπορούν να νικήσουν τις τριβές του αέρα και την στατική πίεσή του. Συμπέρασμα? μου πρότειναν άλλο μοτέρ ίδιο σε διαστάσεις με περισσότερα watt απο αυτό που έχω (190 απο 75)και με περισσότερες στροφές ( 2250 απο 1300). Μου είπαν ότι είναι 4 φορές πιο ισχυρό και θα μπορώ να το χειριστώ με ροοστάτη το ίδιο σωστά με το προηγούμενο. Είμαι στη φάση της αναμονής για το νέο μοτέρ και επανέρχομαι με εντυπώσεις.


Kαλησπερα και από μένα,

Κάτοχος της ιδιας εστίας με 5 αεραγωγούς συνδεδεμένους πάνω,
Με εγκατάσταση που έκανα μόνος μου,και είμαι υπέρ ευχαριστημένος.
Έχω ανοιξει post με την εγκατάσταση που έκανα,και ίσως σε βοηθησει.
Πιστεύω ότι δεν χρειάζεστε τοσο μεγάλο ventilated για να ζεστάνετε το σπίτι σας
Επίσης από της photo Oαεραγωγος που διωχνετε από την εστία κάνει κατέβασμα και εκεί μπορεί
Να υπαρχει θέμα.
Ερώτηση,η φωτο που έχετε εναι το ventilated;
Και πως πάει η διασύνδεση;
Μου φαίνεται παράξενο με αυτό το τζάκι να μην μπορείτε να
Ζεσταθητε...κατι άλλο παίζετε...


Καλημέρα σε όλους τους φίλους. Επίσημα χειμώνας σήμερα, τέλος τα ψέματα. Αρχίζουν τα τεστ σε πραγματικές συνθήκες.
GGEO7777 δεν νομίζω να ανέφερα πουθενά ότι δεν μπορώ να ζεσταθώ με αυτήν την εστία. Ίσα ίσα που που για πλάκα στο σαλόνι που είναι τοποθετημένη ανεβάζει 26-27ο και στα δωμάτια 20-22. Αυτήν την διαφορά θέλησα να μικρύνω και γι`αυτό προτίμησα να "κόψω" ζέστη απο το σαλόνι και να την δώσω στα δωμάτια με τον αεραγωγό που είδατε. Το μήκος του είναι όλο κι όλο 5,5μ και δεν φανταζόμουν ότι δεν θα τα κατάφερνα με αυτό το μοτέρ. Τώρα να πω ότι την εγκατάσταση την έκανα κι εγώ μόνος εξ`ολοκλήρου και είμαι κατενθουσιασμένος απο την απόδοσή του. Ακόμα και σύστημα ύγρανσης του αέρα έχω κάνει με πατέντα που συμπληρώνεις νερό και εξατμίζεται, όπου και αποδίδεται στον χώρο.
Το μοτέρ το έχω εγκαταστήσει στο μπαλκόνι και όπως φαίνεται η μία απο τις δύο εισόδους του τραβάει απο μέσα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52598 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Dovre 2180
Μαρεσε απολους οτι διαβασα ! Λιγο μπερδεμενος ειμαι ποιος γραφει τι , αλλα θα την βρουμε την ακρη !

Λοιπον , για οποιον θελει να κανει δοκιμή , και ειναι απο λαρισα , να του δώσω ρε παιδια το μοτερ αναροφησης να δει αν του κανει δουλεια !

Χτες λοιπον επιτελους ηρθε ο χοιμωνας ! Ολο το βραδυ λυσομανουσε εξω , 8 μποφορ και βαλε, θερμοκρασια κατω απο 10 , πανω απο 5 ! Εχουμε και λεμε , 23 στο σαλονι , 22,5 στα δωματια ! Απο ξυλα , καψαμε στο 12ωρο ενα κασακι γεματο . NICE

Gkesi εκει με το σπασιμο εχεις θεμα , δεν νομιζω να φταιει το μοτερ , και ουτε να χρειαζεσαι μεγαλητερο ! Καλα αυτο με το μοτερ απεξω πολυ μαρεσε , αλλα πως κλεινεις τον εξωτερικο αερα ??? (ταπονις το μοτερ???)
Τωρα το εχεις μονοκοματο απ την εταιρια ??? τον αερα που στελνεις τον εχεις βαλει να βαραει στην πλατη και προς τα πανω ???? (η΄ το έχωσε στην τρύπα κατω και βαραει μεσα οπως νανε)
Μοτερ αναροφησης για μεσα στο σπιτι δεν στο συνιστώ ,τελικη λυση για σενα !παρα πολλα αρνητικά ! Μπορεις ομως να παρεις ενα μικρο , να χωράει στον σωλήνα φ125 , για να το βαλεις στο τελος , για να βοηθισεις τον αερα !
Οσο αν το εχεις μονοκοματο , το τζακι χανει απο παντου + οτι εχει τρυπες αριστερα δεξια .Προσωπικα τις εκλεισα ! Αλλιως δεν εχω και τοσο πολυ ζεστη μεσα στην γυψοσανιδα ! Ασε που εχω και τον εναλλακτη .

Ανδρουτσος (ειχα ενα καθηγητη τον λεγαν ετσι , ηλεκτρολογος) Εσυ αγορινα , μοτερ αναροφησης , αλλα οχι μεγαλητερο απ το μοτερ του τζακιου , δηλαδη μην παρεις το 600αρι , να παρεις το 400αρι !

GGEOR7777 , για μπουμπουνατο μια φορα παρα πολυ , και εκει που ειναι σε πληρη λειτουργια φουλ φωτια .Κλεισε αποτομα τον αερα 1,2 ! ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΠΟΥΜΜΜΜΜΜΜΜΜ (οχι παντα , αλλα μερικες φορες αμα εχει πολυ καπνο και αναφλεγεται αποτομα )
Ε το τζακι σκοτωνει , κοντεύω να πάθω συγκοπη ωρες ωρες (με το μπουμ κανει εκτονωση ο καπνος γυρω απ την πορτα) παλι καλα που κουμπώνει εντελος , αλλα φοβαμε καμια μερα μην φαω το τζαμι στην μαπα )

Ανδρουτσος , απο που ειπαμε εισαι ??? Το μοτερ αναροφησης εχει 250 ευρο (ειχε πρόπερσι, πλάκωσε κοσμος θα το πηγαν στο θεο φανταζομαι )

Γκεσι αι διξτην μας την πατεντα , τη μας την ειπες , ζηλέψαμε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52601 από androutso
Απαντήθηκε από androutso στο θέμα Dovre 2180
φιλε house ειμαι απο Πατρα. Και εγω σκεφτωμουνα μια αναλογια δηλαδη. Το μοτερ που σπρωχνει να βγαζει 400 κ.μ και το μοτερ που θα τραβαβαει 200 κ.μ. Οστε να μηραζετε ο αερας 200κ.μ σαλωνι και 200 κ.μ δωματια. Την ρηθμηση θα την κανω με 2 ροωστατες και στα 2 μοτερ να δουλευουν στο μισο οστε να μην συκωνουν φασαρια.

Μοτερ αναροφησης για μεσα στο σπιτι δεν στο συνιστώ ,τελικη λυση για σενα !παρα πολλα αρνητικά ! Μπορεις ομως να παρεις ενα μικρο , να χωράει στον σωλήνα φ125 , για να το βαλεις στο τελος , για να βοηθισεις τον αερα !

Γιατη δεν ειναι για μεσα στο σπιτι? Τη κακα εχει?

Το εχω βρει απο Τσεχια 150ευρο + 49ευρο μεταφωρηκα το 400 που βγαζει 125 Φ. Ελλαδα 300ευρο το βρεικα.

ATMOS DC32S
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by androutso.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52615 από Cmos
Απαντήθηκε από Cmos στο θέμα Dovre 2180
Εγώ από την προσωπική μου εμπειρία αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στον ενιαίο χώρο (σαλόνι-κουζίνα περίπου 40τμ)αν και έχω βγάλει 1 αεραγωγό πάνω στο τζάκι δεν τον έχω ανοικτό (έχω βάλει χειροκίνητο κλαπέτο) η ζέστη από την ακτινοβολία και την φυσική ροή (έχουμε φτιάξει θερμοθάλλαμο με πετροβάμβακα) καλύπτει άνετα το σαλόνι ώστε το θερμόμετρο στο πιο μακρινό σημείο από το τζάκι να δείχνει 23+ βαθμούς άνετα (περίπου 12 μέτρα απόσταση. Για τα δωμάτια μέσα βάλαμε ένα 800άρι μοτέρ το οποίο χώρεσε μέσα στο τζάκι και μπορώ να πω ότι όταν δουλεύει στο τέρμα στον πιο μακρινό αεραγωγό (7 μέτρα αφού βγει από το τζάκι) σβήνει αναπτήρα στα 50 εκατοστά. Συνολικά έχω 4 αεραγωγούς. Στο τζάκι (συνέχεια κλειστός), στο παιδικό δωμάτιο (7-7,5 μέτρα), στο γραφείο (6,5 μέτρα) στο υπνοδωμάτιο (2 μέτρα) αυτός δίνει και στο μπάνιο. Τα δωμάτια όταν το μπουμπουνίζω πιάνουν 23-24 βαθμούς. Οπότε απόλυτα ευχαριστημένος και από το τζάκι αλλά και από τον μάστορα που το τοποθέτησε (είναι και μέλος του site).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52631 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Dovre 2180
μπραβο ρε αντρουτσο , καλα εκανες παρτο απο εκει . Δωσε λιγα παραπανω και παρτο με by-pass ! οχι με φιλτρο , αλλα να εχει by-pass !
Ενας λογος που πρεπει να εχει by-pass ειναι για να μην δουλευει ολη την ωρα ! Να δουλευει οποτε θες εσυ ! κανει φασαρια , ειναι τεραστιο , γενικα μεσα στο σπιτι δεν αντεχεται !
ενα αλλο κακο που εχει χωρις το ενφραγμα , ειναι οτι αμα το βαλεις μπρος , παει ολη η ζεστη απ το τζακι και παει στο δωματιο ! Παρα πολυ δυνατο , ακομα και το 400αρι ! κατα τα αλλα εγω εχω ενα χωρις by-pass που για να το δουλεψω , πρεπει να εχω παει weekend με την φαμιλια , και την κυριακη το βραδυ που θα γυρισω και θα βρω το σπιτι στους 16 , να θελει η κυρα να κανει μπανιο τα μωρα στο τεταρτο . Ετσι φουλαρο το τζακι , και στελνω ολη την ζεστη στο μπανιο , να ανεβει στους 25-27 μπορει και 30αντα και στο σαλονι κατω , θα παει 17-18 !

Γενικά ρε παιδια εχει πολυ σχέση τη σπίτι εχεις τελικα ! Αν εχει μια υποτυπώδη μόνωση ...Δεν μιλαμε για σπιτια με τσιμεντόλια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52661 από androutso
Απαντήθηκε από androutso στο θέμα Dovre 2180
εγω το μοτερ θα το βαλω στο υπογειο οποτε θα εχω ληγοτερο βουητο.
Δεν εχω καταλαβει πως θα δουλευει με το by-pass! Εχω καταλαβει οτι αν βαλω μονο το αναρωφησης ειναι λογικο να μου τραβαει ολλο τον αερα και να μην μου δεινει καθολου στο σαλονι. Για αυτο λεω να βαλω και ενα μοτερ κατω απο το τζακι που θα σπρωχνει.
Εσυ το εχει το τζακι σου με φυσηκη ρωη στο σαλονι? Και οταν θελεις ζεστη στα δωματια πατας το κουμπι για το μοτερ?

Δεν το εχει με σκετο by-pass. Το εχει με φιλτρο και by-pass.

ATMOS DC32S
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by androutso.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ