Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #8416 από pmet
Απαντήθηκε από pmet στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

giol έγραψε: @pmet αναρωτιέμαι αν μπορείς να καταργήσεις τα δικά του βεντιλατέρ και να βάλεις κάτω από την εστία ένα καλό φυγοκεντρικό μεγαλύτερης ισχύος και λιγότερο θορυβώδες; Τα jolly mec έχουν (από ότι λένε γιατί δεν το έχω δει με τα μάτια μου) βεντιλατέρ 410 κυβικά και αθόρυβο. Θα χρειαστέι να οδηγήσεις τον αέρα στην είσοδο μετά το βεντιλατέρ αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο.


Αυτα που εχει ειναι τα παρακατω .







Στα χαρακτηριστικα τους λενε οτι τραβανε 3-3,4 m3/min το καθενα . Αν αθροισεις και πολλαπλασιασεις , για να βρεις την ωρα δεν εχουν μεγαλη διαφορα με ενα φυγοκεντρικο. Τωρα απο θορυβο το καθενα ειναι 46/50db-Α , αν σκεφτεις οτι ειναι δυο μαζι ....κανουν θορυβο .

Μετρωντας τον χωρο εκει , το μονο που μπορει να αλλαξει ειναι να βρω κατι αλλο σε διαστασεις το πολυ 15χ12 ποντους . δυστυχως ο χωρος εκει ειναι παρα πολυ περιορισμενος . Ψαχνω μηπως βρω κατι , καποια στιγμη
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #8422 από giol
Απαντήθηκε από giol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@pmet Το φυγοκεντρικό αν τοποθετηθεί κάτω από το τζάκι ίσως να ακούγεται λιγότερο λόγω θέσης (τα άλλα είναι φάτσα κάρτα μπροστά σου). Από ότι είδα το δικό σου δουλέυει στις 2600 στροφές με 86 cfm /146 m3/h. Είναι καλή απόδοση για 12αρι και ακόμα και ακριβότερο να πάρεις η διαφορά θα είναι 4-5 db στις ίδιες στροφές. Συνήθως αυτό που κάνει την διαφορά στα αυτιά μας είναι η συχνότητα που παρουσιάζουν τα υψηλότερα επίπεδα θορύβου και ο συντονισμός με το πλαίσιο. Αν διαπιστώσεις ότι οταν πιέζεις το πλαίσιο επί του οποίου είναι στηριγμένο κάνει λιγότερο ενοχλητικό θόρυβο μπορείς να βάλεις πλαστικές πατούρες μεταξύ ανεμιστήρα και λαμαρίνας για να σταματήσεις τον συντονισμό.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by giol.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #8435 από pmet
Απαντήθηκε από pmet στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Δεν υπάρχει ebay APP ID ορισμένο στις ρυθμίσεις του Kunena

giol έγραψε: @pmet Το φυγοκεντρικό αν τοποθετηθεί κάτω από το τζάκι ίσως να ακούγεται λιγότερο λόγω θέσης (τα άλλα είναι φάτσα κάρτα μπροστά σου). Από ότι είδα το δικό σου δουλέυει στις 2600 στροφές με 86 cfm /146 m3/h. Είναι καλή απόδοση για 12αρι και ακόμα και ακριβότερο να πάρεις η διαφορά θα είναι 4-5 db στις ίδιες στροφές. Συνήθως αυτό που κάνει την διαφορά στα αυτιά μας είναι η συχνότητα που παρουσιάζουν τα υψηλότερα επίπεδα θορύβου και ο συντονισμός με το πλαίσιο. Αν διαπιστώσεις ότι οταν πιέζεις το πλαίσιο επί του οποίου είναι στηριγμένο κάνει λιγότερο ενοχλητικό θόρυβο μπορείς να βάλεις πλαστικές πατούρες μεταξύ ανεμιστήρα και λαμαρίνας για να σταματήσεις τον συντονισμό.


Θα το δοκιμασω να δω το θεμα του συντονισμου , μηπως και βελτιωθει λιγο ο θορυβος . Παντως δεν καταλαβαινω γιατι ο κατασκευαστης δεν το εχει σκεφτει το θεμα των βεντιλατερ - θορυβου , να δωσει μια αλλη λυση απο αυτη . Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι στις κασετες ο χωρος ειναι περιορισμενος .

Παντως και κατι τετοιο να εβαζα , αντι για τα fans , δεν θα αλλαζαν πολλα .

Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by pmet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #8439 από giol
Απαντήθηκε από giol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ναι είναι περίεργο αλλά μάλλον δεν υπολογίζουν ότι ο πελάτης θα σκεφτέι να ζητήσει να ακούσει το τζάκι πριν το πάρει! Το πρόβλημα είναι ότι για να είναι ο ανεμιστήρας αθόρυβος πρέπει να δουλεύει σε λίγες στροφές και να είναι καθαρός (οι σκόνες επηρεάζουν τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της πτέρυγας και προκαλούν τυρβώδη ροη = θόρυβος), λίγες στροφες σημαίνει μικρότερη ροή, οπότε για να πετύχεις την ίδια παροχή αέρα με λιγότερο θόρυβο πρέπει να αυξήσεις το μέγεθος. Αν βάζαν ένα μεγάλο ανεμιστήρα κάτω από τον πάτο του τζακιού (20+ πόντους) να γυρνά στις 1200 στροφές και να φέρνει αέρα θα είχε γύρω στα 25 db θόρυβο αλλά θα ήταν δύσκολο να τον καθαρίσεις. Ορισμένοι φυγοκεντρικοί είναι αυτοκαθαριζόμενοι. Το απόλυτο πάντως θα ήταν αυτο www.dyson.com/fans/.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #8444 από pmet
Απαντήθηκε από pmet στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

giol έγραψε: Ναι είναι περίεργο αλλά μάλλον δεν υπολογίζουν ότι ο πελάτης θα σκεφτέι να ζητήσει να ακούσει το τζάκι πριν το πάρει! Το πρόβλημα είναι ότι για να είναι ο ανεμιστήρας αθόρυβος πρέπει να δουλεύει σε λίγες στροφές και να είναι καθαρός (οι σκόνες επηρεάζουν τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της πτέρυγας και προκαλούν τυρβώδη ροη = θόρυβος), λίγες στροφες σημαίνει μικρότερη ροή, οπότε για να πετύχεις την ίδια παροχή αέρα με λιγότερο θόρυβο πρέπει να αυξήσεις το μέγεθος. Αν βάζαν ένα μεγάλο ανεμιστήρα κάτω από τον πάτο του τζακιού (20+ πόντους) να γυρνά στις 1200 στροφές και να φέρνει αέρα θα είχε γύρω στα 25 db θόρυβο αλλά θα ήταν δύσκολο να τον καθαρίσεις. Ορισμένοι φυγοκεντρικοί είναι αυτοκαθαριζόμενοι. Το απόλυτο πάντως θα ήταν αυτο www.dyson.com/fans/.


@giol
Τα fan που χρησιμοποιουν στα pc , οπως πχ αυτο www.frozencpu.com/products/11894/fan-779...435s1104&id=Zs9TW2yG

λογω πτερυγιων εχουν και μεγαλυτερο cfm και λιγοτερα db θορυβο και λιγοτερες στροφες ? Οσο μεγαλυτερο cfm τοσος μεγαλυτερος ογκος αερα υποθετω . Οι λιγοτερες στροφες εχουν μετα να κανουν και ως προς το ποσο μακρια θα μπορει να μεταφερθει ο αερας (βλ αεραγωγους στα δωματια) .

Ασχετα αν ειναι 12Volt η εχουν πλαστικο περιβλημα . Με 2 τετοια πχ δεν θα δουλευε καλυτερα και με λιγοτερο θορυβο ?.Αν υποθεσουμε οτι μπορουν να τοποθετηθουν (κατι εχω υποψιν :dry: ).

Να δω τζακι με dyson τεχνολογια και τι αλλο !!!!
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by pmet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #8446 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

GeoTa έγραψε:

Asteris έγραψε: Όχι εξωτερικό αέρα για φυσική ροή, δεν δουλεύει. Εσωτερικό θέλει, οπότε δες αν μπορείς να κάνεις μιά περσίδα στο κάτω μέρος από το τζάκι...


Καλημέρα. Αναφέρεσαι μόνο για τη συγκεκριμένη εστία ή γενικότερα; Δηλαδή και εγώ που έχω φυσική ροή να μην παίρνω αέρα από έξω αλλά μέσα από το σπίτι μόνο;

Συνημμένο αρχείο:


Uploaded with ImageShack.us

Επίσης χθες πηγα Leroy και είδα την Invicta 6769-00 στα 610€...Το τζάμι στη δικιά σου ειναι ίδιο με το δείγμα που έχουν; Δε μου φάνηκε και πολύ "συμπαγες" ρε συ...Στο λεω εγώ που μέχρι να καταλήξω σε αυτό που έχω, έσπασα αλλα 2 καθώς έπεσαν κουτσουρα επάνω τους.. :blink:


Ο ζεστός αέρας ξεκινάει να ανέβει προς τα πάνω και δημιουργεί ταυτόχρονα υπερπίεση στην πάνω περσίδα και υποπίεση στην κάτω. Έτσι δημιουργείται η ροή του αέρα. Όταν έχεις έξοδο στο εσωτερικό και είσοδο από έξω, δεν δημιουργείται ροή, ο αέρας που βγαίνει από την περσίδα δεν έχει που να πάει, δεν υπάρχει η απαραίτητη υποπίεση στον χώρο, γιατί δεν έχει μετακινηθεί αντίστοιχη ποσότητα αέρα προς τα έξω.

Το τζάμι μου είναι κλασικό 4mm πάχος και έχει φάει κάνα δυό κούτσουρα στο κεφάλι, χωρίς απώλειες για την ώρα. Άν το σπάσω, ίσως να δω για 5mm.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.756 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ