Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129266 από GGEOR7777
Απαντήθηκε από GGEOR7777 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω απο κοντα.
Αλλα εδω ολα τα παιδια ειμαι σιγουρος οτι θα σε βοηθησουν.
Μην αγχωνεσαι ομως εχεις την επιλογη του ξυλολεβητα οποτε με την υσηχια σου
Αποφασησε βαλτα κατω με καθαρο μυαλο και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις την
Ακρη σου.
Εδω ειμαστε οτι χρειαστεις.
Αλλα να δεις τα foyer πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση για σενα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129303 από eightball2020
Απαντήθηκε από eightball2020 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Υστερα απο σύσκεψη με τη γυναίκα λέμε να παρουμε μια εστία περιπου 1000ευρω και με 1000-1500ευρω εργατικα και υλικα να κανουμε το foyer. Το πρωτο τζάκι που είχα δει εδω στην περιοχη ηταν της nordpeis και ειχα εντυπωσιαστει, δεν θυμαμαι μοντέλο και χρήματα,πολυ καλο ομως.
Το σκεπτικό μας ποιό ειναι, αφου θα υπάρχει και ο λέβητας ξύλου στην ουσία θέλω να ζεστάνω γυρω στα 30-35τμ σαλόνι και 15τμ που ειναι οπως θα δειτε στο σχεδιο η κουζίνα και το σκέφτομαι κ για το παιδικο δωμάτιο στην πλάτη του τζακιόυ,αλλα 8,5τμ.
Θα τις πάω σιγα σιγα τις ερωτοαποριες μου.
Τη γνώμη σας εννοειται.
Να μπω στον κόπο να κάνω τρύπα στο παιδικο πάνω και κατω και να εκμεταλευτω τη φυσικη ροή η θα τα κάνω μπάχαλο? Λέω μπάχαλο γιατι πρέπει να ανοιχτούν σωστά ανοίγματα ετσι ωστε με τα ανοιγματα του σαλονιού να εχουν σύνολο τις διαστασεις που δίνει το πρεσπέκτους,σωστα?(Υπόψην οτι υπάρχει και μια ντουλάπα πίσω απο το τζάκι που με δυσκολεύει ελαφρως)
Και το άλλο είναι,ξέρω ότι ο εναλάκτης θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη κατανομή του ζεστού αέρα, οπότε θα χρειαστεί και θερμοστατης και βεντιλατερ, να μπω στη διαδικασια να το κάνω?

ΥΓ. Είναι κάποιος διατεθειμένος απο Ιωάννινα,Λάρισα η ακόμα και Θεσ/κη να με δεχτεί σπίτι του να μου δείξει απο κοντα 5-6 πραγματα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129310 από ragavelas
Απαντήθηκε από ragavelas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Πιστεύω ότι με αρκετά λιγότερα κάνεις δουλειά. Και καλή δουλειά μάλιστα. Με 600-700 ευρώ παίρνεις εστία. Νομίζω υπάρχει στην ενότητα "παρουσιαστε το τζακι σας" μια παρουσίαση (gia foyer νομιζω) με αναλυτικό κοστολόγιο. Θα την κάνεις μονος σου την εγκατάσταση;

Και μεγαλύτερες τρύπες να ανοίξεις δεν τρέχει τίποτα. Μικρότερες ειναι το θέμα να μην ανοίξεις.
Εφόσον θα ειναι στην πλάτη του τζακιού το παιδικό εννοείται κάνεις τρύπα γα να έχει και εκεί ροή. Αν μπορούσες να κάνεις και μια χαμηλά ούτως ώστε να μην χρειάζεται να εχεις μονιμα την πόρτα ανοιχτή θα ήταν ιδανικά πιστεύω.
Από την συνολική διάσταση που λέει ο κατασκευαστής άσε τα 2/3 στο σαλόνι και το 1/3 στο παιδικό. Αν δεις οτι είναι πολύ και γίνεται φούρνος μίκρυνε του παιδικού (κλέισε τις με γυψοσανίδα ή με περσίδες ρυθμιζόμενες) και άνοιξε μεγαλύτερη στο σαλόνι.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ragavelas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129382 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Η να βαλεις τζακι η ξυλολεβητα, γιατι και τα δυο μαζι ειναι.. κοτσανα. Κοτσανα και χοντρη μαλιστα, διοτι δεν ειναι δυνατον να εχεις επιλογη και να κολλας σε ενα ειδος καυσιμου σημερα. Βαλε τζακι και καλο κλιματιστικο, η ξυλολεβητα και κλιματιστικο. Σημερα ολα ειναι ρευστα και δυσκολα, θεωρω λαθος να κανεις διπλα εξοδα και να εισαι εξαρτημενος απο ενα μοναδικο καυσιμο. Και θερμοπομπο να εχεις και πανελ υπερυθρης και υγραεριου και κεροσαν και χιλια δυο αν μπορεις, αλλα αν κανεις τα πολλαπλα εξοδα για.. πχ ζεστη απο ηλ ρευμα μονο ειναι λαθος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129533 από eightball2020
Απαντήθηκε από eightball2020 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φίλε Στέλιο γιαύτο σκέφτομαι ότι μιάς και θα βάλω το λέβητα ξύλου σίγουρα και θέλω και το τζάκι να το δουλεύω,λέω να το κάνω το τζάκι μόνο με φυσικη ροή και γιαυτο ζητάω τη γνώμη σας.
Βέβαια έχθες πηγα σε έναν φίλο και είδα αυτο: www.thermostahl.gr/product_detail.jsp;js...rdId=ECOBIO&extLang= στις 40.000 θερμιδες 46kw ο οποίος μπορεί να μου πεί γνώμη μόνο για το πυρινόξυλο που το έχει δουλέψει ότι είναι πολύ καλο ο οποίος καίει και ξύλα αλλα δεν έχει απόψη κατανάλωσης,γιατί τον είδα? Γιατι ο λέβητας ξύλου που σκέφτομαι έχει 2500 περασμένος-κομπλε και αυτο 3500 περασμένος κομπλέ.
Όσο για την εγκατάσταση λέω για μόνος με βοήθεια, τα έχω διαβάσει τα πόστ για το foyer απλά ερχόντας σε μία κοντινή επαφη με κάποιον και βλέποντας από κοντα κάποιες λεπτομέρειες θα διευκολυνθώ κατα πολύ μιας και είμαι ανθρωπος του να βλέπω και να φτιάχνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129805 από andrew
Απαντήθηκε από andrew στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Επειδή έχω βάλει στο σπίτι μου ένα 900 piano και ενδεχομένως να έχεις διαβάσει δικό μου post, μπορώ να σου εγγυηθώ για την απόδοσή του. Όμως δεν παύει να είναι μια ακριβή λύση και είναι μια μεγάλη εστία . Άρα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τον όγκο που θα προκύψει ξαφνικά στο σαλόνι σου(ειδικά σε γωνία). Το μοναδικό μειονέκτημα που βρίσκω στο συγκεκριμένο τζάκι είναι το θορυβώδες βιντιλατέρ το οποίο χρειάζεται διπλή μόνωση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ .Ειδικά μετά τη 3η σκάλα (συνολο 5) ακούγεται πάρα πολύ δυσάρεστα. Επίσης να θυμάσαι ότι κάθε μέτρο που μεταφέρεις τον αέρα πέφτει η θερμοκρασία του 10 περίπου βαθμούς
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": eightball2020

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.450 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ