Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129132 από eightball2020
Απαντήθηκε από eightball2020 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Με λένε Σπύρο αν και έχω ξανασυστηθει πολυ πιο παλια,είμαι απο Άρτα(χωριο δίπλα σε ποτάμι με υψηλη υγρασια αλλα κρυο νορμαλ).Υπάρχον τζακι θα το δειτε στο σχέδιο,με πυρότουβλο,ανοιχτου τύπου,το σπίτι έχει κέλυφος,θερμοδιακοπτομενα αλουμινια,σκεπη με κεραμυδι και 3 ποντους φελιζολ,το σπιτι είναι μονοκατοικία υπερυψωμένη με υπόγειο 1 μ. το οποίο δεν χρησιποποιείτε,απλά στο σημείο του τζακιού υπάρχει τρύπα όπου με χερούλι εσωτερικο του σαλονιού το τραβάμε και πεφτει η στάχτη στο υπόγειο.
Μετά από πολύ διάβασμα και λύνοντας πολλές απορίες μου εδώ μέσα είπα να ξαναγράψω,ειμαι παρατηρητης εδω και 1,5 χρόνο. Το λοιπόν είναι οτι ήρθε νέο μελος στην οικογένεια (2 μηνων αγοράκι) και κάπως πρέπει να του παρέχω ζέστη. Φέτος έβαλα μία φορα πετρέλαιο και κακώς έβαλα και πλέον λόγω ανεργίας έχουμε κλειστει σε ένα δωμάτιο εγω η γυναίκα και το μωρο και ζεσταινόμαστε με ένα θερμοπομπο. Ήταν να κάνουμε γάμο αλλά ακυρώθηκε λόγω του μικρού και μιάς εγχείρησης που πρέπει να κάνει τα χρήματα που θα μας δίνανε οι γονείς θα πάνε για την εγχείρηση και για θέρμανση.
Επειδή εχω διαβάσει πολλά εδώ μέσα και σαφώς το θέμα χρημάτων είναι ενα πρόβλημα για πολλούς,εμένα με απασχολεί αλλο θέμα το θέμα υγείας του μικρού.
Πολλές οι σκεψεις μου αλλα θα πω 2-3 και στην πορεία θα ειποθούν και άλλες.
Σκέψη πρώτη είναι να τοποθετηθει λέβητας ξύλου αξίας 2.500ευρω κομπλέ, επίσης να τοποθετηθεί ενεργειακό τζάκι το οποίο επειδή υπάρχει μωρο δεν ήθελα να βάλω πετροβάμβακα και κεραμοβαμβακα γενικα (τύπου foyer δλδ) διότι φοβάμαι στό χρόνο τι θα γίνει και επείδη εχω ένα θέμα αναπνευστικου δεν θέλω να έχει και ο μικρός, ο Asteris κάπου είχε πεί οτι αν είχε τα χρήματα και τη διάθεση θα έβαζε μονομπλοκ,αν έχω καταλάβει καλά το μονομπλοκ είναι αύτο το οποίο έχει δικό του θερμοθάλαμο και το μόνο που κανεις ειναι η επένδυση με γυψοσανίδα(σωστα?),βάζει και το μοτέρ και στλνεις και αέρα μακρυά,ναι μεν ακριβα και βγάζουν τσάμπα χρήμα οι εταιρίες αλλα κοιτάζω το κομμάτι υγείας μπέμπη,στα Ιωάννινα που είχα πάει παλια δύο μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, η μία πρέπει να ήταν laudel(δεν θυμάμαι μοντέλο) όπου ήταν αναμμενο σε ένα χωρο περίπου 45τμ εννιαίο με 3 ξύλα μέσα και εντυπωσιακή φλογα με δύο αεραγωγους απλή γυψοσανίδα πυράντοχη και τπτ αλλο(ουτε πετροβάμβακα ουτε τπτ)και είχα σκάσει, και το άλλο ήταν ενα μονομπλοκ της nordica το 900piano το οποίο το παλικάρι το είχε ως κύρια θέρμανση στο σπίτι του 130τμ με αεραγωγους και μοτερ.
Εγω επείδη είμαι μπερδεμένος στο τι να βάλω έχω σαν σταθερό το κομμάτι του ξυλολέβητα και επειδη το τζάκι θέλω να το γκρεμίσω τελειως έλεγα να βάλω ένα μονομπλοκ( το nordica 600piano) οποίο σε όχι μεγάλα κρύα αν είναι δυνατον να ζεστενει ότι μπορεί. Πίσω απο το τζάκι είναι το παιδικο δωμάτιο οπως θα δείτε στο απλο σχεδιάκι. Συνολικο budjet γύρω στα 6000-6500.
Σαν σκέψη δλδ,στα κρύα να ανάβω ξυλολέβητα και τζάκι για την τρέλα μου και σε νορμάλ κρυο να την βγάζω καθαρή μόνο με το τζάκι μίας και θα ζεσταίνει και το δωμάτιο του μικρού μέ έναν αεραγωγό στην πλάτη του τζακιού.

Υ.Γ. Είμαι διατεθείμενος να επισκεφθω όποιον έχει την καλη διάθεση να μου δείξει και απο κοντα δικές του προτάσεις και να γευτώ τη ζέστη του και να πεισθω για κάτι πιό απλό. Θα ήθελα να δώ απο κοντά το σπίτι του Αστέρη αλλα βλέπω απουσιάζει καιρό,καλά να είναι ο άνθρωπος.
Ευχαριστω εκ των προτέρων.
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by eightball2020.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129133 από eightball2020
Απαντήθηκε από eightball2020 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129134 από eightball2020
Απαντήθηκε από eightball2020 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Τα λέμε αύριο γιατι είμαι νέος μπαμπας και 2 μερες τωρα όλο διαβάζω εδω στο forum και η γυναίκα φωνάζει,και φοβάμαι την παντόφλα. :blush: :blush:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129137 από GGEOR7777
Απαντήθηκε από GGEOR7777 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπερα κ απο μενα,
καταρχην να σου ζησει ο διαδοχος να ναι καλα
και τυχερος στην ζωη του.
Κατα δευτερον αφου εχεις σκοπο να βαλεις ξυλολεβητα
τοτε κατα την γνωμη μου στη θεση του παλιου σου τζακιου
να βαλεις foyer.
Οι λογοι που το δικαιολογω ειναι:
1.Δεν εισαι εξαρτημενος απο ρευμα
2.Υπαρχουν πλεον υλικα που δεν υπαρχει κυνδινος να παθει
κατι η οικογενεια σου π.χ izol.
3.O θερμοθαλαμος ειναι αναγκαιος και σε foyer και σε μονομπλοκο
κατα την γνωμη μου για να εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης το τζακι που θα βαλεις.
4.Το μονο που χρειαζετε για να δουλεψει η φυσικη ροη ειναι σωστα ανοιγματα πανω και κατω απο το τζακι,
ενω το μονομπλοκο χρειαζετε να κανεις σπασιματα μεσα στο σπιτι και να στειλεις αεραγωγους εκει που θες.
Εγω ειμαι κατοχος μονομπλοκο αλλα το εχω για κεντρικη θερμανση σε ολο το σπιτι και δοξα το θεο με εχει βγαλει ασπροπροσωπο ως τωρα.
Με την μονωση που εχεις στο σπιτι και ενα τζακι εως 10kw θα σε υπερκαλυψει...
Παιζουν τεραστια σημασια τα kw της εστιας για το χωρο που θες να ζεστανεις..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129142 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καταρχήν, να σου ζήσει ο μικρός.
Άσε το τζάκι όπως είναι, μη το πειράζεις καθόλου απλά μη το ανάβεις. Βάλε το ξυλολέβητα που έτσι και αλλιώς το έχεις αποφασίσει και έχεις χώρο να το κάνεις και θα έχεις ομοιόμορφη ζέστη και θα καις σχεδόν τα ίδια ξύλα με ένα ενεργειακό τζάκι (σε κάποιες περιπτώσεις και λιγότερα). Όταν ο μικρός μεγαλώσει λίγο και βελτιωθούν και τα οικονομικά σου (και βάλεις και της κυράς στεφάνι για να μη σε φάει η γκρίνια) με το καλό, βλέπεις τι θα κάνεις και τι υλικά θα υπάρχουν και τι εστίες (συνεχώς αλλάζουν και βελτιώνονται).

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129143 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αφού θα βάλεις ξυλολέβητα, τότε το μονομπλοκο είναι πλεονασμός.
Το φογιερ με καλής ποιότητας μονωτικό είναι μια καλή και οικονομική λύση.
Για να μην ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην έξοδο, μπορείς να μεγαλώσεις τις διαστάσεις των διατομών εισόδου/εξόδου και την απόσταση μονωτικού-εστίας. Έτσι θα έχεις περισσότερα κυβικά με χαμηλότερη θερμοκρασία και καλύτερη ποιότητα αέρα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.519 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ