Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56646 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
giol εγω εχω το dovre 2180 το οποιο εχει θερμοθαλαμο !(οπως λεει και ο αστερις μονομπλοκ δεν το λες , γιατι χανει απο παντου σχεδον) .
ο κατασκευαστης , λεει για αποστασεις 10 εκατστων απο παντου , αρα εχω κανει και δευτερο θερμοθαλαμο απο πετροβαμβακα-γυψοσανιδα ! Αν και απο κατω λεει εισαγωγη 250 , εξαγωγη λεει 500 !

Το εχω βαλει να ρουφαει με ντιμερ οχι στην τελευταια , αλλα σαυτην 30 ποντους ποιο κατω ! Ζεστη αστα , αφου εκει μεσα , εκτος απ τον εναλακτη , ειναι και ακομα 1 μετρο καμιναδα , και 6 αεραγωγοι , οχι ζεστη , αλλα πέρυσι που δεν ειχα γυψοσανιδες , ειχα 1 βαθμο παραπανω στο τζακι !

Εγω λεω σημερα , να τραβιξω κανενα βιντεο . Θελει κανεις να ακουσει τα μοτερ πως κανουν ???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56693 από MICK
Απαντήθηκε από MICK στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

house έγραψε: ...Εγω λεω σημερα , να τραβιξω κανενα βιντεο . Θελει κανεις να ακουσει τα μοτερ πως κανουν???

;) Περιμένουμε video και θόρυβο από τα μοτέρ

ΜΙΧΑΛΗΣ
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by GT. Αιτία: Επιδιόρθωση παράθεσης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": csa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56770 από Zena
Απαντήθηκε από Zena στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

kostas.b έγραψε:

Zena έγραψε: Συγχαρητήρια και καλές ζέστες!! Τους αεραγωγούς που μπορείς να βγάλεις στο πάνω μέρος της κασέτας τους έβαλες ή το βεντιλατέρ σπρώχνει ζεστό αέρα μόνο μέσω των ενσωματωμένων περιόδων πάνω από το τζαμι; Επίσης όταν δουλεύει το βεντιλατέρ σε τι απόσταση αν κάτσεις απέναντί της δεν σε χτυπά στο πρόσωπο ο ζεστός αέρας; Και τελευταία ερώτηση: οι 120 βαθμοί δεν είναι λίγο επικίνδυνοι αν περάσεις από μπροστά την ώρα που φυσά το βεντιλατέρ;


T' ανεμιστηρακια βγαζουν αερα μονο απο τις περσιδες της κασσετας.Οταν φυσανε δεν μπορεις να κρατησεις το χερι σου στα 10 εκ για πανω απο 5 δευτερολεπτα.Ειναι ομως τοσο μικρη η ροη τους που σε αποσταση μισου μετρου ισα που καταλαβαινεις οτι απο εκει ερχεται αερας.
Η ροη ειναι σαφως μεγαλυτερη απο τις πανω περσιδες του θερμοθαλαμου.

Αυτό σκέφτομαι να κάνω κι εγώ απλά θα κάνω μικρότερο θερμοθάλαμο στα 70 cm από την οροφή του τζακιού και ίσως ανοίξω τα δύο στόμια στο πάνω μέρος της κασέτας και τα αφήσω να φυσάνε μέσα στον θερμοθάλαμο σαν υποβοήθηση της φυσικής ροής. Πώς σου φαίνεται αυτή η ιδέα;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56795 από Zena
Απαντήθηκε από Zena στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

Zena έγραψε:

Asteris έγραψε:

Stavrax έγραψε: @zena
Έτσι είσαι εντάξει?
Σου λύθηκαν τα προβλήματα?


Και by the way στο φόρουμ είχα την εντύπωση ότι βοηθάμε ο ένας τον άλλον για τεχνικά θέματα και όχι για την αισθητική.
Ακόμα πιστεύω ότι οφείλεις μια συγνώμη σε παντελώς άγνωστους που ενώ προσπαθούν με ένα πληκτρολόγιο να σε βοηθήσουν, με τον τρόπο σου τους μειώνεις. :(


Ζήνα, αυτό είναι το καλύτερο σχέδιο που μπορείς να κάνεις, εφόσον δεν σου αρέσουν οι περσίδες. Έξτρα αεραγωγούς μην βγάλεις από την κασέτα, δεν θα τους ανοίξεις καν από πάνω, θα αφήσεις το τζάκι να βγάζει μόνο από μπροστά, από τις ενσωματωμένες γρίλιες. Αν βέβαια έχεις τίποτα θέματα με διακοπές ρεύματος, καλό είναι να ανοίξεις τις πάνω εξόδους, θα μπορείς έτσι να δουλεύεις το τζάκι σου χωρίς φόβο όταν δεν έχει ρεύμα, γιατί οι πάνω έξοδοι βοηθάνε την φυσική ροή εντός της κασέτας. Αν τις ανοίξεις, τράβα και αεραγωγούς μέχρι πάνω, μην τις αφήσεις απλά να εκτονώνονται μέσα στην γυψοσανίδα.

Καλησπέρα ...και σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!δηλαδή μου προτείνεις να μην κάνω τίποτα άλλο πέραν του να τοποθετήσω την κασέτα , να την κλείσω γύρω- γύρω με μαρμαράκι αεροστεγώς (εκτός από το κούτελο πάνω) και να την αφήσω να δουλέψει χωρίς θερμοθάλαμο-αεραγωγούς-εκτονώσεις και άλλα μερεμέτια. Σωστά;; Α) εξωτερικό αέρα να φέρω σε αυτήν την περίπτωση και αν ναι σε ποιο σημείο της εστίας πρέπει να εκβάλλει;(Στα υπόψιν, η εστία θα πατήσει πάνω στην βάση από πυρότουβλο της ήδη υπάρχουσας εστίας) και Β) Τι ποσοστό % αυξάνει η απόδοση της εστίας αν τελικά βγάλω περσίδες κτλ;;; Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και εσένα και όποιον άλλο θελήσει να απαντήσει...


Θερμοθάλαμο με εισαγωγή-εξαγωγή θα κάνεις, θα σου δώσει ένα 5-10%, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, γιατί είναι απολύτως τζάμπα σαν λειτουργία, ενώ σαν κόστος είναι 2 περσίδες με σύνολο ούτε 40-50€. Να μην τραβήξεις έξτρα αεραγωγούς από τις πάνω εξόδους της κασέτας είπα, αυτές βοηθάνε την φυσική ροή της ίδιας της κασέτας, μέσα στον μεταλλικό θερμοθάλαμο. Αν βέβαια έχεις συχνές διακοπές ρεύματος, βάλτες και αυτές, θα επιτρέψουν στην εστία να δουλεύει και χωρίς ρεύμα στα μοτεράκια της.

Εξωτερικό αέρα θα βάλεις οπωσδήποτε, έναν Φ100 μέσα στην φούσκα. Αν βολεύει με ένα σωλήνα από τον τοίχο να ανεβαίνει για 40-50cm προς τα πάνω, ή αν δεν χωράει τον οδηγείς κάτω από την κασέτα.

ΑΣΤΕΡΙΣ θα κάνω εισαγωγές 20χ20 στην ποδιά, 1cm ανύψωση της εστίας, 100φ εξωτερικό αέρα , στο κούτελο θα αφήσω 3-4 cm από το σενάζι και όσον αφορά στο θερμοθάλαμο θα τον κάνω στα 70 cm ύψος, όπως λέει και το manual και θα βάλω 2 περσίδες που επισυναππτω για φυσική ροή(δες το αρχείο) οι οποίες έχουν διάσταση 16χ45cm.Από εκεί και πέρα έχω το εξής δίλημμα: αν δεν ανοίξω τα 2 καπάκια των αεραγωγών στο πάνω μέρος της κασέτας θα δουλέψει καλά με φυσική ροή;;; Ή θα δουλέψει εξίσου καλά αν ανοίξω τελικά τα δύο καπάκια και τα αφήσω απλά να φυσάνε μέσα στον θερμοθάλαμο(άλλωστε στο manual δεν δείχνει πουθενά ότι στην περσίδα των 20χ 80 κουμπώνουμε τους 2 αεραγωγούς, το μόνο που λέει είναι "ανοίξτε τα δύο καπάκια που βρίσκονται στο πάνω μέρος της κασέτας" PLEASE απάντησέ μου γιατί αύριο την τοποθετώ!!!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56846 από pduke
Απαντήθηκε από pduke στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Stavrax έγραψε: Sorry :S για το off topic αλλά νομίζω ότι είναι το τελευταίο post.
@pduke
Με αυτό το σχέδιο πιστεύω ότι θα το καταλάβεις, αν όχι στείλε μου email

Προς mods: αν ενοχλεί το Off topic πείτε μου να ανοίξω ενότητα σας παρακαλώ

Σταύρο αφού σε ευχαριστήσω για χιλιοστή φορά(το προφιτερόλ δεν πέρασε...)-κατάλαβα απόλυτα-
πες μου τι γνώμη έχεις για το παρακάτω?



@Asteris
κάπου έγραφες ότι έχεις το βαντιλατερ συνέχεια στο 1 για να μην ενοχλεί ο θόρυβος. Τι θερμοκρασία εξόδου από τον εναλλάκτη έχεις

επίση, βγήκα έξω και είδα την καμινάδα... ούτε ίχνος καπνού και το τζάκι μεσα είναι τουμπανιασμένο...! τι είναι τούτο πάλι?

ο συλλέκτης στην πλάτη της εστίας τι εξυπηρετεί?

Ναι έβαλα το τζάκι μου στο προφίλ μου και έτσι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω!!
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by pduke.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #56854 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αν το βάλω στο 1, θα πάει 100+. Το δουλεύω στην σκάλα 3-4 και έχω από 70-85 βαθμούς, ανάλογα το πόσα ξύλα έχει μέσα.

Το ενεργειακό τζάκι όταν δουλεύει σωστά, δεν βγάζει εμφανή καπνό.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.542 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ