Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6609 από marsdiv
Απαντήθηκε από marsdiv στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
αα ξεχασα πανω που εγραψα να ρωτησω αν κανενας εχει βαλει αεροθερμο καμιναδα και ειναι ευχαριστημενος γιατι το ειδα και αυτο σαν λυση σε αυτα που ρωτησα στο πιο πανω topic μου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6611 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Tον παίρνω τηλέφωνο και δεν μπορώ να τον βρω. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο μήπως έγινε και εκεί λάθος. Όταν μπήκε η κασέτα μέσα στο παλιό τζάκι το πάτωμα της έκλεισε την τρύπα που προϋπήρχε στο πάτωμα από πυρότουβλο που επικοινωνούσε με μια άλλη τρύπα που ήταν στον τοίχο στην πλάτη του τζακιού και τραβούσε αέρα από έξω (εκτός σπιτιού). Μήπως πρέπει να γίνει κάποια τροποποίηση και εδώ; Π.χ. να γίνουν τρύπες στο πάτωμα της κασέτας κάτω από τον σταχτοσυλλέκτη ώστε να μπορεί να παίρνει αέρα από έξω; Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάτι τέτοιο απλά έχω τρομάξει από την όλη ιστορία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6612 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

marsdiv έγραψε: καλημερα στην παρεα απο ενα νεο μελος. ειμαι ο αρης απο φλωρινα και θα ηθελα να σας ρωτησω κατι και οποιος ξερει να μου απαντησω..μετα τον φετινο χειμωνα που περναμε εδω πανω αρχισα να ψαχνω να κανω κατι με το τζακι μου που εχω για καλυτερη θερμανση. εχω ενα ενεργειακο τζακι αλλα δεν εχει βεντιλατερ. η περσιδα που εχει πανω βγαζει λιγο ζεστο αερα απο φυσικη ροη οπως μου παν οταν το εβαλα πριν 5 χρονια. τωρα ψαχνω αν μπορω να τοποθετησω βεντιλατερ μιας και το τζακι καει απο τον οκτωβρη ασταματητα για να κερδισω οτι μπορω στις δυσκολες περιοδους που εχουμε. ξερει κανενας να μου πει αν γινεται να το κανω αυτο? να επερνα δηλαδη ενα σετ που βρισκω στο ιντερνετ ΣΕΤ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΡΟΟΣΤΑΤΗΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ και να τοποθετουν . να βγαλω δηλαδη την γυψοσανιδα και να γινει η δουλεια?
κατι τετοιο δηλαδη...ευχαριστω εκ προτερων οποιον ασχοληθει και μου δωσει καμια ιδεα.



το τζακι μου ειναι αυτο εδω στην φωτο...κριμα ειναι να καιει συνεχεια και να μην εχω αερα να ζεστανω ολο τον ζωρο του σαλονιου χωλ κουζινας ενιαιου που εχω.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ



Δεν σου φταίει η έλλειψη του βεντιλατέρ που δεν έχεις ζέστη στο σαλόνι σου. Για να βγάλει ζέστη η περσίδα, πρέπει να παράγει ζέστη το τζάκι. Η φυσική ροή παράγει υψηλή θερμοκρασία αέρα με χαμηλή ταχύτητα. Σαν ενέργεια που αποδίδει στον χώρο, είναι ίδια με αυτήν που δίνει και το βεντιλατεράτο τζάκι, το οποίο δίνει μεγαλύτερη ροή, αλλά μικρότερης θερμοκρασίας. Μέτρα την θερμοκρασία του αέρα στην περσίδα και αν είναι 60-80 βαθμούς, δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα με το βεντιλατέρ, θα φυσάει παραπάνω, αλλά η θερμοκρασία θα είναι 40-50 βαθμών. Αν βγάζει 100+, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Το τζάκι ελληνικό υποθέτω?

Πιθανότατα είσαι στην κατηγορία Ερημίτη, έχεις ελληνική μαϊμού που έχει 30-40% απόδοση. Δεν το πειράζεις, απλά το πετάς. Με μιά απλή ενεργειακή εστία αξίας 500€, θα καις ένα κούτσουρο σαν αυτό το δεξιά της φωτογραφίας σου και θα έχεις αέρα 130-140 βαθμών στην περσίδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6613 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

ΜΙΛΤΟΣ έγραψε: ΣΕ ΧΤΙΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΖΑΚΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΣΣΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΩΣΩ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ; Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΤΖΑΚΙ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΕΝΑΙ 91cm ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ 57 cm ΥΨΟΣ


Όχι, δεν θέλει μόνωση η πέτρινη φούσκα. Θέλει όμως σύνδεση με ανοξείδωτη καμινάδα που θα μπει (αν δεν υπάρχει ήδη) μέσα από την χτιστή. Η κασέτα θα φυσάει ζεστό αέρα από την γρίλια της, πράμα που μπορεί να είναι εκνευριστικό αν υπάρχουν θέσεις κοντά στο τζάκι, μπορεί αυτός που κάθεται εκεί να τρώει καυτό αέρα στο πρόσωπο. Με μίνιμουμ παρέμβαση, μπορείς να ανοίξεις δύο περσίδες στα τούβλα και να οδηγήσεις αέρα από τις πάνω εξόδους της κασέτας μέσω αεραγωγών, ώστε να σπάσει η κάτω ροή.

Κασέτες φτηνές και αποδοτικές είναι οι Nordica, Edilkamin, Invicta. Ψάξε να βρεις ποιά σου ταιριάζει, ανάλογα με την δύναμη/απόδοση που ζητάς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6615 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Tον παίρνω τηλέφωνο και δεν μπορώ να τον βρω. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο μήπως έγινε και εκεί λάθος. Όταν μπήκε η κασέτα μέσα στο παλιό τζάκι το πάτωμα της έκλεισε την τρύπα που προϋπήρχε στο πάτωμα από πυρότουβλο που επικοινωνούσε με μια άλλη τρύπα που ήταν στον τοίχο στην πλάτη του τζακιού και τραβούσε αέρα από έξω (εκτός σπιτιού). Μήπως πρέπει να γίνει κάποια τροποποίηση και εδώ; Π.χ. να γίνουν τρύπες στο πάτωμα της κασέτας κάτω από τον σταχτοσυλλέκτη ώστε να μπορεί να παίρνει αέρα από έξω; Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάτι τέτοιο απλά έχω τρομάξει από την όλη ιστορία.[/quote]

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #6616 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

kwnmix έγραψε: Tον παίρνω τηλέφωνο και δεν μπορώ να τον βρω. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο μήπως έγινε και εκεί λάθος. Όταν μπήκε η κασέτα μέσα στο παλιό τζάκι το πάτωμα της έκλεισε την τρύπα που προϋπήρχε στο πάτωμα από πυρότουβλο που επικοινωνούσε με μια άλλη τρύπα που ήταν στον τοίχο στην πλάτη του τζακιού και τραβούσε αέρα από έξω (εκτός σπιτιού). Μήπως πρέπει να γίνει κάποια τροποποίηση και εδώ; Π.χ. να γίνουν τρύπες στο πάτωμα της κασέτας κάτω από τον σταχτοσυλλέκτη ώστε να μπορεί να παίρνει αέρα από έξω; Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάτι τέτοιο απλά έχω τρομάξει από την όλη ιστορία.




Η πλάκα Ν είναι αξεσουάρ για να συνδέσεις εξωτερική παροχή αέρα. Αφού δεν την έβαλες εξ'αρχής, μάλλον δεν μπαίνει τώρα χωρίς σημαντική παρέμβαση (μάλλον θα θέλει να σηκωθεί το τζάκι κάνα πόντο), ρώτα το σαΐνι. Τώρα λογικά τραβάς αέρα δωματίου μέσα από το συρταράκι. Θα μπορούσες να δώσεις μισό πόντο σήκωμα όλη την εστία, ώστε να δώσεις δίοδο του αέρα κάτω από την εστία, να περνάει προς το συρταράκι. Αν κάνεις τρύπα κάτω από την εστία, έχω την εντύπωση ότι θα χάσεις την δυνατότητα ρύθμισης του αέρα, θα περνάει όσο θέλει και θα έχεις ανεξέλεγκτη καύση. Η πλάκα N του σχεδίου, λογικά θα έχει και κάποιο ρυθμιστικό για αυτήν την δουλειά, για να μπαίνει αέρας με ρύθμιση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.465 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ