Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35881 από AngelsGR
Απαντήθηκε από AngelsGR στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλως βρηκα την παρεα με το μπολικο μερακι. Μολις αγορσα και εγω ενα ενεργειακο τζακι και θα ηθελα να μου λυσετε μερικες αποριες.

1) Οι περσιδες απο οπου θα βγαινει ο ζεστος αερας, που ειναι καλυτερα να τοποθετηθουν, στο κατω μερος ή στο πανω μερος απο το τζακι??

2) Η γυψοσανιδα που θα μπει στην προσοψη του τζακιου, θα πρεπει να ειναι και αυτη μονωμενη με πετροβαμβακα?

3) Απο την εξω πλευρα θα βαλλω 2 αεραγωγους οπου ο ενας θα συνδεθει με το βεντιλατερ και ο αλλος θα φερνει αερα κατω απο την εστια. Εχει σημασια σε ποιο υψος θα μπουν αυτοι οι αεραγωγοι απο την εξω πλευρα?? Ποια αποσταση θα πρεπει να εχουν μεταξυ τους??

σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35884 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

erimitis έγραψε: Χτες αναψα το τζακι ετσι να δω τι ψαρια πιανουμε και να χαρουν λιγο οι μικρες μου.
Ωρας αφης 16:00 θερμοκρασια δωματιου 22 βαθμους.Με 6 κουτσουρα αντε να ηταν 10 κιλα εκαιγε μεχρι της 22:30 και θερμοκρασια 25 βαθμους κουζινα και 24 επναω δωματια.Ολε καταφερα να τιθασευσω την φλογα και να παρω μια παρα πολυ καλη αποδοση.
Σουπερ!!!
Το θεμα ειναι οτι εβγαλε μια μυρωδια την οποια ακομα ψαχνω να δω απο τι ειναι.


μπράβο ρε φίλε!!

AngelsGR έγραψε: καλως βρηκα την παρεα με το μπολικο μερακι. Μολις αγορσα και εγω ενα ενεργειακο τζακι και θα ηθελα να μου λυσετε μερικες αποριες.

1) Οι περσιδες απο οπου θα βγαινει ο ζεστος αερας, που ειναι καλυτερα να τοποθετηθουν, στο κατω μερος ή στο πανω μερος απο το τζακι??

2) Η γυψοσανιδα που θα μπει στην προσοψη του τζακιου, θα πρεπει να ειναι και αυτη μονωμενη με πετροβαμβακα?

3) Απο την εξω πλευρα θα βαλλω 2 αεραγωγους οπου ο ενας θα συνδεθει με το βεντιλατερ και ο αλλος θα φερνει αερα κατω απο την εστια. Εχει σημασια σε ποιο υψος θα μπουν αυτοι οι αεραγωγοι απο την εξω πλευρα?? Ποια αποσταση θα πρεπει να εχουν μεταξυ τους??

σας ευχαριστω εκ των προτερων...


Αδερφέ καλώς ηρθες καταρχην. Καλό ειναι να γράψεις τι ενεργειακό πήρες, εννοώ foyer, κασέττα ή μονομπλοκο; Μόνο έτσι θα λάβεις σωστή απάντηση. (όχι ότι ξερω να σου απαντησω σε όλα αλλά πρωτα πρέπει να γραψεις τι τζάκι πηρες)
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by GeoTa.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35929 από dimostg@gmail.com
Απαντήθηκε από dimostg@gmail.com στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Έρχομαι τώρα και στη δική μου περίπτωση, που πιστεύω είναι παρόμοια με πολλών άλλων φίλων του φόρουμ που αποφασίζουν να αντικαταστήσουν το παλιό τζάκι τους με ενεργειακό
Έχω ένα σπίτι 140 τετραγωνικών στην Πεντέλη. Είναι ο επάνω όροφος ενός διώροφου κτίσματος. Από κάτω μένει η αδελφή μου Το σπίτι είναι 25 ετίας αλλά έχει παράθυρα αλουμινίου με διπλά τζάμια τοίχους μονωμένους με υαλοβάμβακα ανάμεσα στα τούβλα και σχετικά καλή μόνωση στην ταράτσα. Το σπίτι είναι πανταχόθεν ελεύθερο και η κουζινοτραπεζαρία είναι βορινή. Ζεσταίνομαι μέχρι σήμερα με θερμοσυσσωρευτές , οι οποίοι με ζεσταίνουν ικανοποιητικά (με έξω -2 έχω 22 βαθμούς) και αρκετά οικονομικά συγκριτικά με τους γείτονες υπολογίζω ότι πέρσι με το βαρύ χειμώνα έδωσα γύρο στα 1300 ευρώ συν κάποια πρόσθετα σε ΦΠΑ, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όταν ο γείτονας δίπλα μου ξόδεψε 4 τόνους πετρέλαιο. Έκαψα και στο ανοιχτό τζάκι μου ένα τόνο ξύλα ανάβοντάς τα απογεύματα και στα μεγάλα κρύα από το μεσημέρι. Επειδή ανάβαμε το τζάκι δεν άναβα τον ένα συσσωρευτή στο σαλόνι και άναβα στο μισό τα δυο άλλα σώματα στο σαλόνι και την κουζίνα. Από φέτος αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να μετατρέψουμε σε ενεργειακό το παλιό τζάκι μας, για να ζεστάνουμε αποκλειστικά μ' αυτό το χώρο του σαλονιού και της κουζινοτραπεζαρίας περίπου 65 τετραγωνικών. Η απόφασή μας έχει να κάνει με τη διασφάλιση της θέρμανσης του σπιτιού ανεξάρτητα από τη ΔΕΗ και την τύχη της μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε και την ενδεχόμενη αδυναμία μας να πληρώσουμε λογαριασμούς και χαράτσια
Η εικόνα που είχαμε από γείτονες που είχαν ενεργειακά τζάκια ήταν αντιφατικές. Η μια γειτόνισσα είχε ένα πολωνέζικο τζάκι με βερμικουλίτη με πολύ μικρή εστία που ήταν δυναμίτης και το έχει 8-9 χρόνια ζεσταίνοντας σαλόνι και κουζίνα, αντίθετα η άλλη είχε ένα γαλλικό τζάκι που σερνότανε και δε ζέσταινε ούτε μπροστά στο μισό μέτρο, αν και ξόδεψε πάνω από δυο χιλιάρικα για να το τοποθετήσει και παρά το γεγονός ότι όπως λέει ο γείτονας το έψαξε πολύ
Ήμουν λοιπόν ιδιαίτερα προβληματισμένος μήπως πέσω στη φόλα τζάκι ή στη φόλα τζακά. Η γυναίκα μου με έφαγε με το βερμικουλίτη που κάνει τη διαφορά πήγαμε δυο φορές σε ένα εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη (η γυναίκα μου είναι από κει) γιατί στα τζάκια του (Regal) χρησιμοποιούσε το μαγικό υλικο.
Ένας τζακάς που φέραμε στο σπίτι δεν ήξερε καν το βερμικουλίτη έφτυσε τα ελληνικά τζάκια και μας πρότεινε το Εκοστάρ. Συγχρόνως μας πρότεινε να πάμε στον Ξανθάκο να δούμε και άλλα τζάκια. Εκεί πήγαμε και πάθαμε κομφούζιο από μοντέλα τιμές αποδόσεις. Στην κυριολεξία είπα: “άστο δεν είναι για μας”.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35932 από dimostg@gmail.com
Απαντήθηκε από dimostg@gmail.com στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Συνεχίζω την περιπέτεια πριν την απόφαση για επιλογή εστίας
Τότε για καλή μου τύχη έπεσα στο energ. gr. Μελέτησα με μανία το φόρουμ και άρχισα να αποκτώ μια πρώτη εικόνα:
Πρώτον ότι υπάρχουν σωστά τζάκια πιστοποιημένα που αποδίδουν εξαιρετικά, αν βέβαια τηρηθούν οι προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αυτά τα τζάκια είναι κυρίως δυτικοευρωπαϊκά αλλά και κάποια ανατολικών χωρών, όπου όμως οι προδιαγραφές είναι πιο ελαστικές. Έτσι ενέταξα σ' αυτά και το τζάκι της γειτόνισσας που είδα και είναι αποδοτικό αν και είναι δεκαετίας και αποδίδει μόνο από τις εξόδους του αέρα του ίδιου του τζακιού.
Δεύτερο ότι οι τζακάδες έχουν περιορισμένη αντίληψη του αντικειμένου τους όσον αφορά τα ενεργειακά τζάκια, ακολουθούν μια πεπατημένη κυρίως εμπειρική, χωρίς κανένα θεωρητικό υπόβαθρο για τη δουλειά τους, που μέχρι σήμερα τους βγαίνει, γιατί οι περισσότεροι βράζουν στο ίδιο καζάνι και οι καταναλωτές είναι ως επί το πλείστον άσχετοι με το θέμα. Παρά την περιορισμένη αντίληψή τους έχουν οι περισσότεροι υπέρμετρες απαιτήσεις Π.χ. Ο πρώτος τζακάς που έφερα αγνοούσε τι είναι το φόγιερ, εν τούτοις έφερε μια προσφορά για τη τη Nordica 80 Crystal που άρεσε αισθητικά στη γυναίκα μου στα 2700 με όλα τα υλικά δικά του, με κατασκευή θερμοθαλάμου και καναλιού αέρα χρεώνοντας την εστία στα 1600 ευρώ. Όταν έψαξα λίγο το θέμα διαπίστωσα ότι εύρισκα την ίδια εστία στο Ίντερνετ 250 ευρώ λιγότερο και βεβαίως του το είπα. Η απάντηση είναι ότι δε θα έχει εγγύηση, αν την πάρω από κει.
Επόμενη κίνηση ήταν να πάρω την εταιρεία της διαδικτυακής πώλησης και να ρωτήσω για την εγγύηση και αν είχε κάποιον δικό της τζακά. Η απάντηση ήταν θετική και για τα δύο. Ήρθε λοιπόν ο δεύτερος τζακάς στο σπίτι. Αυτός ζήτησε 600 ευρώ για να βάλει το τζάκι-κασέτα χωρίς θερμοθάλαμο και κανάλι με προέτρεψε να βάλω ανεμιστήρα για να μεταφέρω θερμότητα στην κουζίνα και όλα τα υλικά δικά μου ή άλλα 600 ευρώ αν αναλάμβανε αυτός. Η παρουσία του (βαρύς και ασήκωτος άνθρωπος των σπηλαίων) φόβισε τόσο πολύ τη γυναίκα μου που θεώρησε ότι ο πρώτος τζακάς ήταν πρόσκοπος μπροστά του, παρά την έπαρση που είχε δείξει κατά την πρώτη του εμφάνιση. Ο δεύτερος τζακάς μας πρότεινε την κασέτα της Salgueda που την είχε στο αυτοκίνητό του εμφανίζοντάς την ως γαλλική, ενώ έγραφε επάνω ισπανικά. Μπερδεύτηκα λοιπόν και μόνο μέσα από το μπλοκ κατάλαβα ότι ήταν θυγατρική της γαλλικής invicta. στην Ισπανία.
Αναζητήθηκε και τρίτος τζακάς. Αυτός ήταν σεμνός, ευγενής φάνηκε περισσότερο επαγγελματίας. Μίλησε για θερμοθάλαμο υποχρεωτικό κανάλι μεταφοράς αεραγωγού για την κουζίνα (είναι στα 2,5 μέτρα από το τζάκι), ενιαία καμινάδα αλλά πρότεινε τη 18 οκτάρα κασέτα της Laudel στα 1700 και συνολική τιμή 2700. Όταν του είπα ότι 18kw είναι πολλά για ένα χώρο 65 τετραγωνικών που ουσιαστικά θέλω να ζεστάνω μου είπε ότι θα πηγαίνει η θερμοκρασία και στο υπόλοιπο σπίτι αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή. Ακόμα μου είπε ότι μπορούσε να απασχοληθεί μαζί μου μετά από ενάμιση μήνα.
Συμπερασματικά όλοι οι τζακάδες ήθελαν να πάρουν τουλάχιστον 1000 ευρώ με τα υλικά συν το κέρδος από την αγορά της κασέτας.
Το δίλημμα ήταν και πάλι μπροστά μας. Αν ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω ποιος θα μου εξασφάλιζε τη σωστή λειτουργία του ενεργειακού τζακιού μου;
Ξαναφώναξα τον πρώτο τζακά. Ήρθε ομολογουμένως δίχως έπαρση, γιατί τον είχα και περίμενε μέχρι να αποφασίσω. Του είπα ότι διαθέτω μέχρι 2000 προκειμένου να μου βάλει μια αξιόπιστη κασέτα και μου πρότεινε σ' αυτή την τιμή την edilkamin Ecostar 13kw με βεντιλατέρ, την οποία είπε ότι τη δουλεύει πολύ και είναι άκρως αποδοτική. Του ζήτησα να με πάει σε ένα σπίτι σε περιοχή ανάλογη με τη δική μου ,ημιορεινή, που να την έχει τοποθετήσει και με έστειλε σε ένα σπίτι στους Θρακομακεδόνες, στους πρόποδες της Πάρνηθας για όσους δεν ξέρουν την Αττική. Πράγματι εκεί σύμφωνα με την εξαιρετική ιδιοκτήτρια το τζάκι λειτουργούσε άψογα για μια τετραετία. Έτσι κάμφθηκαν οι περισσότεροι ενδοιασμοί μας Υπήρχαν και κάποιοι ακόμα. Του είπαμε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών θα είναι διαρκώς παρών και δε θα αναθέσει σε αλλοδαπούς να κάνουν τη δουλειά εν τη απουσία του. Μας είπε ότι έχει τρεις Αλβανούς συνεργείο τους οποίου τους έχει 8 χρόνια και τους έχει εκπαιδεύσει πλήρως. Αυτό μας άγχωσε πάλι αλλά υποσχέθηκε ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο και ότι εγγυάται πλήρως τη δουλειά του. Του απάντησα ότι θα πάρει 1000 ευρώ για την αγορά της εστίας και των υλικών και όταν τελειώσει και δουλέψει το τζάκι θα πάρει μέσω πιστωτικής κάρτας τα υπόλοιπα. Αύριο η συνέχεια για την τοποθέτηση και σχετικές φωτό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35934 από Zedd
Απαντήθηκε από Zedd στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Τότε πρέπει να είναι εντάξει σε ύψος. Πόσο ύψος έχει? Δεν μπορείς να αποφύγεις την γωνία με κάποιο τρόπο, να είναι όλο ευθεία?

Μόνωσε τα ανοίγματα με πετροβάμβακα όπου μπορείς (και πάνω και κάτω), εξακολουθεί να ανεβάζει θερμό αέρα προς τα πάνω και κρυώνει και την καμινάδα.


Πως ακριβώς μπορεί να γίνει το κλείσιμο ψηλά στην καμινάδα? Εχει κανείς καμιά πρόχειρη φωτό για να πάρουμε παράδειγμα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35938 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Dimostag φιλε σας συμφερει τοσο πολυ εκει στην αθηνα το ξυλο σε σχεση με το ρευμα?Απο οτι ειδα οι τιμες του καυσοξυλου στην αθηνα εχουν ξεφυγει.Εμεις εδω σαλονικα οσοι αγορασαμε νωρις μαιο ιουνιο το πηραμε προς 105-110 πραγματικο τόνο.
Αφου ζεσταθηκες περισυ με τους θερμοσυσσωρευτές θα έλεγα πάρε και μια κινεζα σόμπα πελλετ και θα εισαι αρχηγός αδερφέ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.505 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ