Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29682 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Όχι, γιατί δεν ξήλωσα τελικά γυψοσανίδα, την γλύτωσε για την ώρα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nafplio

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29702 από andrew
Απαντήθηκε από andrew στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ο χώρος μου είναι μεγάλος.Έτσι και αλλιώς το υφιστάμενο τζάκι είναι για βγάλσιμο για όλους τους λόγους που προείπα.Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις και στο σωλήνα απαγωγής καυσαερίων και στο μπατζά , σήκωμα κλπ. Ο προβληματισμός μου βρίσκεται στον εξωτερικό αέρα καύσης καθώς το μέρος που θα τοποθετηθεί η νέα εστία δεν έχει πλάτη σε εξωτερικό χώρο. Υπάρχει μια σωλήνα πλαστική 5χ10 κάτω από το πλακάκι και σε απόσταση 2,5μ περίπου που φέρνει εξωτερικό αέρα. Ο Αστέρης μου ανέφερε ότι δεν θα έχω πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι αναφερόταν σε κασσέτες αναβάθμισης. Πολλοί σε αυτό το forum γνωρίζετε περισσότερα από τον οποιοδήποτε τζακά και δεν έχετε πρόθεση να προωθήσετε ένα προϊόν απλά και μόνο γιατί αφήνει μεγαλύτερο κέρδος από ένα άλλο. Ζητώ λοιπόν τα φώτα σας. Πχ είναι κατάλληλη για μένα μια εστία με τάμπερ που αναμιγνύει τον εξωτερικό αέρα με εσωτερικό; ή μια με 10άρα σωλήνα εξ. αέρα σύμφωνα με το manual του κατασκευαστή; Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει και έχει ψάξει το θέμα ας αναφερθεί και σε συγκεκριμένα μοντέλα αερόθερμων εστιών. Έχοντας κατά νου τι ακριβώς ταιριάζει στην περίπτωσή μου θα προχωρήσω σε οικονομική έρευνα.
Όσο για το θέμα με το ΙΚΑ αν είχες κάνει συμφωνία με ιδ.συμφωνητικό να τα πληρώνει ο εργολάβος και δεν τα πλήρωσε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει να τα πληρώσεις εσύ και κατόπιν να στραφείς με αγωγή εναντίον του εργολάβου. Αν δεν έχει πτωχεύσει και δεν είσαι ο... 18ος στη σειρά που περιμένει χρήματα έχεις ελπίδα έστω μετά 4-5 χρόνια. Περισσότερα όμως με το δικηγόρο σου.Εγώ είχα συμφωνητικό να πληρώνω εγώ τα ένσημα στα άτομα που δούλευαν στο δικό μου έργο και μου έδινε ονόματα μαστόρων από άλλες οικοδομές του που είχαν πολλές τριετίες και βγαίναν πιο ακριβά ο τεχνίτης, ο βοηθός κλπ.Γι΄αυτό ευτυχώς "μου είχε κόψει" και το έλυσα εύκολα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29710 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Δεν έχει να κάνει με κασέτα ή foyer, όλα τα ενεργειακά τζάκια καίνε περίπου 5-6 κυβικά αέρα για κάθε κιλό ξύλου. Οπότε θες 20-30 κυβικά αέρα την ώρα, που νομίζω ότι τα φέρνει πολύ εύκολα μέσα η εν λόγω σωλήνα 5χ10. Αυτό που μπορεί να μην καταφέρει (αν το υπόλοιπο σπίτι είναι εξαιρετικά σφραγισμένο), είναι να φέρει αρκετό αέρα όταν ανοίγεις το τζάκι για ανεφοδιασμό. Εκεί θα θέλει να ανοίγεις την πόρτα εξαιρετικά αργά και να είσαι αρκετά γρήγορος στο γέμισμα, γιατί αλλιώς σε 10-15 δευτερόλεπτα θα έχει μπει τόσος κρύος αέρας στην καμινάδα, ώστε να αρχίσει να κρυώνει και να μειώνεται δραστικά ο ελκυσμός και πιθανόν να δεις καπνό να θέλει να γυρίσει προς το δωμάτιο.

Λύνεται όπως είπα αν είσαι γρήγορος, ή ανοίγεις ένα παράθυρο στην ανάκληση για αυτά τα 10-20 δευτερόλεπτά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29748 από AndreasX
Απαντήθηκε από AndreasX στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ, σας ανακάλυψα πριν λίγες ημέρες. Προσπαθώ αυτό τον καιρό να βρω αν συμφέρει η μετατροπή του μαντεμένιου τζακιού μου σε ενεργειακό, ή να πάω κατ'ευθείαν σε λέβητα πέλλετ. Ξέρω ότι πρέπει να ρίξω πολύ διάβασμα στο φόρουμ (ήδη το κάνω) γι'αυτό δεν θα σας ζαλίσω (ακόμα) με πολλές ερωτήσεις. Έχω μία και αφορά την καμινάδα του τζακιού. Σε κάποιο θέμα ο φίλος Asteris γράφει για ένα εναλλάκτη καμινάδας (τον οποίο αν θυμάμαι καλά έχει βάλει και σε δικό του τζάκι) ο οποίος από ότι έλεγε (εκεί) έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Σε άλλο όμως θέμα, απαντώντας σε ερώτηση μέλους του λέει: ακόμα και εναλλάκτη καμινάδας να βάλεις το πολύ να κερδίσεις κανένα κιλοβάτ. Τελικά τι ισχύει; Έχει απόδοση αυτός ο εναλλάκτης ή να μην ασχοληθώ μαζί του; Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29749 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αξιζει μονο και μονο , γιατι θα το κανεις αποσβεση σε ενα χρονο !
Αξιζει γιατι περνεις ακομα 1με 4 KW συμφωνα βεβαια με ποσο δυνατα το καιες !
Οποιος δεν εχει βαλει κακος , αλλα ισως δεν αξιζει να γκρεμισεις το ιδι τζακι για να το βαλεις ! Αμα δεν εχεις , ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ !!! Εχουμε και περισσοτερες ιδεες για το πως μπορεις να τον κανεις ακομα ποιο αποδοτικο , αλλα και μεις τον περασαμε και δεν μπορουμε να κανουμε μετατροπες !
Φανταζομαι απ τις ιδεες που εκλεψα τον τελευταιο καιρο , οτι ενας εναλακτης σαν τον μαυρο ποιο κατω , τυλιγμενος με λαμαρινα και κοφτρα πανω απ τον εναλλακτη θα γινει ακομα ποιο super !

Αν ποιανει το χερι σου , σκεψουτο σοβαρα , αμα δεν ποιανει βαλε σαν τον δικο μας τον ευκολο και εισαι οκ !
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by house.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": AndreasX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29755 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
O εναλλάκτης σου δίνει πίσω λίγη από την χαμένη ενέργεια που φεύγει από την καμινάδα. Δεν είναι για κύρια θέρμανση. Αν πχ το τζάκι μου από τα 10kW, στέλνει στην καμινάδα τα 2.5, ο εναλλάκτης θα μου δώσει πίσω τα 1-1.5. Δεν είναι τίποτα το τρομερό, αλλά είναι ενέργεια από το τίποτα, από το χαμένο, δεν πληρώνεις καύσιμο ή κάτι άλλο για να την ανακτήσεις, οπότε το μόνο που έχεις να αποσβέσεις είναι η αρχική επένδυση, του εναλλάκτη και του μοτέρ/κοντρόλλερ, εκτός αν το βάλεις σκέτο, με φυσική ροή.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": AndreasX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.481 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ