Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4479 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

pantelis1973 έγραψε:

Asteris έγραψε:

pantelis1973 έγραψε:

Asteris έγραψε:

physio έγραψε:

Asteris έγραψε: Θα τραβήξεις αεραγωγούς από τις πάνω εξόδους. Απλά μην περιμένεις τρελή ροή, τα ανεμιστηράκια του είναι μικρά για τέτοιες δουλειές.


asteris σε ευχαριστω αλλα θα ηθελα να μου πεις αν μπορω να βαλω ενα μοτερ ωστε να τραβαει και να πηγαινει ο αερα παραπερα


Αν βάλεις τέτοιο μοτέρ να τραβάει αέρα και να τον στέλνει σε άλλο δωμάτιο, πιθανότατα θα σταματήσει να βγάζει από τις γρίλιες και την άλλη έξοδο, θα κλέβει όλο τον αέρα. Αν θες να βάλεις έξτρα αεραγωγό, δες την λύση με εναλλάκτη θερμότητας που έχω προτείνει σε προηγούμενο post. Έτσι θα εκμεταλευτείς την θερμότητα της καμινάδας που τώρα πάει χαμένος.


Aστερη μου δινεις την ευκαιρια τωρα να σε ρωτησω κατι που ηθελα απο καιρο..
Αν στην κασετα την invicta την 18αρα τραβηξω τους αγωγους εναν μακρια(8μ) το αλλο στα 4μ,να υποθεσω οτι με το μοτερ της κασετας θα κανω μια τρυπα στο νερο..οποτε παω στην λυση της καμιναδας αεροθερμο? ή μπορει να παιξει και κατι αλλο με το μοτερ? η συνεχεια της ερωτησης μετα την απαντηση :) :)


Ο αέρας θα προτιμάει την πιό εύκολη δίοδο. Μπορεί να βγαίνει όλη από την μπροστινή γρίλια και να πηγαίνει ελάχιστος στους αεραγωγούς, αν μιλάμε για τόσα μέτρα. Θα πηγαίνει όπου υπάρχει λιγότερη πίεση. Καλύτερα να αφήσεις τους αεραγωγούς της κασέτας να δίνουν μέσω των μαμά ανεμιστήρων στις περσίδες του τζακιού και να βάλεις εξτρά τον εναλλάκτη με ένα μοτέρ 350 κμ/ώρα να στέλνει στα δωμάτια. Εμένα αυτός ο εναλλάκτης δίνει 85 βαθμούς άερα με αρκετά μεγάλη ροή. Και εκμεταλεύται θερμότητα που σε μιά κασέτα θα πήγαινε χαμένη στην καμινάδα.


ωραια τωρα παμε στη αλλη επιλογη,η 18αρα απο μονη της ειναι μεγαλη και πιστευω οτι τον ενιαιο χωρο των 70μ2 θα τον υπερζεστανει. δεν θα ζεστανει και ενα δωματιο 12μ2 ακριβως διπλα στου 21-22c?
Και ετσι χρησιμοποιω μονο των 1 αγωγο για να στειλω στα 4μ(στον πανω οροφο)που ειναι γραφειο-κρεβατοκαμαρα-χωρις το αεροθεμο.



Υποθέτω ότι αν έχεις καλές μονώσεις,οι μονωσεις ειναι καλες,με διπλο τουβλο και φελιζολ,αλλα επειδη ειναι το δωματιο του παιδιου και ο τοιχος ειναι βορεινος θα τον κανω μια θεροπροσοψη το διπλανό δωμάτιο θα έχει ότι θερμοκρασία θα έχει και το ΣΚ (υπολόγιζε πάνω από 24...) και το πάνω πάτωμα θα φτάνει 20-21 μετά από 4-5 ώρες λειτουργίας. δεν με ενοχλει η ωρα-κρεβατοκαμαρα ειναι.. Εμπειρία που έχω από το δικό μου 14άρι σε 60+60τμ. Αν στείλεις και αεραγωγό, τότε θα φτάνει και πιό γρήγορα. Να βάλεις και γρίλια που θα κλείνει, ώστε να την κλείνεις για τον ύπνο, δεν θες πάνω από 21 σε κρεββατοκάμαρα, είναι ανθυγιεινό.το κακο ειναι οτι ο μικρος ειναι μαλωμενος με το παπλωμα και την κουβερτα και κοιμαται συνεχως ξεσκεπαστος-η μυτη τρεχει συνεχως.. :)


Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by pantelis1973.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4480 από vaxevana
Απαντήθηκε από vaxevana στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: ...
Μέσα στην εστία έχεις τόσο υποπίεση, που δεν πρόκειται να βγει κάπνα από το τζάμι, μόνο ρουφάει από κει. Μιά φορά μόνο κατάφερε και κάπνισε, αλλά ήταν μόλις το είχα ανάψει και στα 5 λεπτά έβαλε η γυναίκα τον απορροφητήρα στο full. Κλείσαμε τον απορροφητήρα, αφήσαμε το τζάκι να πυρώσει για άλλα 20 λεπτά και μετά που τον ξανανάψαμε δεν έβγαζε τίποτα.
...


Μία λύση που δίνω σε αντίστοιχο πρόβλημα είναι όταν ανοίγω απορροφητήρα, ανοίγω ελάχιστα κάποιο παραθυρο στην κουζίνα, έτσι ρουφάει αέρα από εκεί και όχι από το τζάκι, ιδίως αν θέλω να ανοίξω την πόρτα του τζακιού για να βάλω ξύλα...
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by vaxevana.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4481 από pmet
Απαντήθηκε από pmet στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

pmet έγραψε: Και μια τελευταια απορια .... να το αφησουμε να δουλεψει και λιγο το τζακι χωρις αλλες μετατροπες :P

Λογο του οτι υπαρχει μικρο παιδι στο σπιτι , οποτε η ποιοτητα του αερα ειναι σημαντικο να ειναι αριστη .Πως μπορει να διαπιστωθει αυτο σε εναν χωρο που λειτουργει τζακι ? Εκτος απο το οτι μπορει να μυριζει .

Επισης στους αεραγωγους μπορει να μπει καποιο φιλτρο , που να αντεχει βεβαια στις θερμοκρασιες του αερα που βγαινει απο τους αεραγωγους . Και αν ειναι και χυμα ...δηλαδη οχι καποιο fixed ωστε να το αλλαζεις ποιο οικονομικα και συχνα . Εχει δοκιμασει κανεις κατι ?

Μακης


Φρόντισε ο αέρας που θα τραβάει το βεντιλατέρ του εναλλάκτη, να τραβάει αέρα από έξω. Θα φέρνει συνεχώς εξωτερικό αέρα μέσα (χάνοντας βέβαια 10-15% απόδοση από το αν έπαιρνε εσωτερικό). Έτσι έχω το δικό μου και το σπίτι έχει απίστευτη φρεσκάδα. Συν το ότι δεν αερίζω ποτέ από παράθυρα (εκτός από 2-3 λεπτά στα υπνοδωμάτια το πρωί), υπολογίζω ότι το βεντιλατέρ φέρνει μέσα 6-7 φορές τον αέρα του σπιτιού καθημερινά.


asteris τον εναλλακτη ειδα σε προηγουμενο μηνυμα σου τον ειχες παρει 400 ευρω μαζι με θερμοστατη , controller ? Φ20 einaι ? Πρεπει να βρω καπου να τον δω απο κοντα , απο θεμα ογκου κτλπ .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4482 από vaxevana
Απαντήθηκε από vaxevana στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

pantelis1973 έγραψε: ... το κακο ειναι οτι ο μικρος ειναι μαλωμενος με το παπλωμα και την κουβερτα και κοιμαται συνεχως ξεσκεπαστος-η μυτη τρεχει συνεχως.. :)


Αυτό το κακό το έχουν και τα δικά μου :lol: ... ο μεγάλος λίγο έστρωσε, αλλά ο μικρός κοιμάται με υπνοσακο και το δωμάτιου του έχει 21+ θερμοκρασία ...
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by vaxevana.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4484 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Μακης[/quote]

Φρόντισε ο αέρας που θα τραβάει το βεντιλατέρ του εναλλάκτη, να τραβάει αέρα από έξω. Θα φέρνει συνεχώς εξωτερικό αέρα μέσα (χάνοντας βέβαια 10-15% απόδοση από το αν έπαιρνε εσωτερικό). Έτσι έχω το δικό μου και το σπίτι έχει απίστευτη φρεσκάδα. Συν το ότι δεν αερίζω ποτέ από παράθυρα (εκτός από 2-3 λεπτά στα υπνοδωμάτια το πρωί), υπολογίζω ότι το βεντιλατέρ φέρνει μέσα 6-7 φορές τον αέρα του σπιτιού καθημερινά.[/quote]

asteris τον εναλλακτη ειδα σε προηγουμενο μηνυμα σου τον ειχες παρει 400 ευρω μαζι με θερμοστατη , controller ? Φ20 einaι ? Πρεπει να βρω καπου να τον δω απο κοντα , καπου μεσα στο ποστ παιζει μια φωτο με εναν εναλλακτη τοποθετημενο αν θυμαμαι καλα..απο θεμα ογκου κτλπ .[/quote]

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4486 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ψάξε πιό πίσω, έχω βάλει φωτογραφία τον εναλλάκτη. Είναι 70cm μήκος (βγαίνει και σε 100cm, αν σου χωράει ακόμα καλύτερα), η διάμετρος των καυσαερίων είναι Φ200 και η συνολική διάμετρος με το χιτώνιο του αέρα είναι περίπου 30-32cm. Οι αεραγωγοί είναι Φ100.

Κόστισε 400€ μαζί με τον Tiemmer FC810 και το βεντιλατέρ σαλιγκάρι των 400κμ/ώρα. Ψάξτε για το πιό ήσυχο βεντιλατέρ που θα βρείτε, ο θόρυβος που κάνει μόνο του στον αέρα, ενισχύεται όταν συνδεθεί σε αεραγωγό, όπως ο ήχος στις καμπίνες των ηχείων. Το δικό μου ακούγεται ενοχλητικό στην σκάλα 5 και πάνω, αλλά ευτυχώς σπάνια χρειάζεται να δουλέψει τόσο δυνατά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.493 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ