Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3982 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Οι ίνες του πετροβάμβακα αντέχουν 1000+ κελσίου. Το συγκολητικό υλικό τους, οι ρητίνες, αρχίζουν να εξαχνώνωνται στους 200 βαθμούς. Από όσο διάβασα στις οδηγίες του Fibran που πήρα, λέει ότι η εξάχνωση αυτή δεν εππηρεάζει την δομή και λειτουργία του πετροβάμβακα. Που σημαίνει ότι όταν εξαχνωθεί ότι είναι να εξαχνωθεί, δεν θα έχεις άλλο πρόβλημα. Απλά κάνε το πείραμα να δεις την μυρωδιά και αν είναι πετροβάμβακας, ισχύει ότι και για το μαντέμι, 2-3 φορές γερά και μετά οκ.

Εμένα μιά φορά μύρισε και τελικά ήταν ένα ξύλο που το είχα πολύ κοντά στο τζάμι και το ξέρανε πέραν του δέοντος. Μύρισε μιά γλυκιά μυρωδιά, κάτι ανάμεσα σε καραμέλα και καμμένο πλαστικό. Από τότε τα ξύλα στους 15-20 πόντους από το τζάμι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4052 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Tζακάδες που χαθηκατε? Κανετε καβατζα ξύλα ή τα εχετε μπουμπουνισει στα ξυλα και πιασατε τους καναπεδες? :P :P

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4114 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

valsam έγραψε:

Asteris έγραψε: Αν έδινες 750€ για ένα δίφατσο αερόθερμο ενεργειακό σαν και μένα και έκαιγες 3 τόνους ξύλο μέχρι τώρα, θα είχες 24-25 βαθμούς μέσα και δεν θα έκαιγες σχεδόν καθόλου πετρέλαιο. Διάβασε το τόπικ από την αρχή.

Ρε Asteri το εχω διαβασει το τοπικ απ'την αρχη και απ'οτι καταλαβα το διφατσο πλεον κανει κοντα στο χιλιαρικο + τα περαστικα θα μου βγει κοντα στα 1200-1300 το καταλαβα αυτο οπως καταλαβα οτι εχεις ζεστη ,εγω ρωταω μηπως ειναι προτιμοτερο και σωστοτερο με αυτα τα λεφτα (αν ειναι τοσα τα λεφτα γιαυτο ρωταω μηπως δεν τα υπολογιζω σωστα!)να βαλω τον prity που και αυτος εχει 70% αποδοση αλλα επειδι ειναι νερου θα εχω παντου π.χ 24 βαθμους και οχι οπως εχεις εσυ στον μεσαιο οροφο 24 και πανω 19-20 και γιατι κακα τα ψεματα αλλο η αεροθερμη θερμανση και αλλο της ακτινοβολιας που βγαζουν τα σωματα.


Το δίφατσο έκανε το Μάρτιο 750€, τώρα πιθανόν να κάνει και κάτι λιγότερο. Το Prity δεν είναι 70% με τίποτα, πρέπει να βάζουν λίγο δικά τους νούμερα. Μιά σόμπα τους που έχει φίλος, η οποία έλεγε 84% (η Κ1-L), της δώσαμε 4 κιλά ξύλα και δεν έβγαλε ούτε την μισή ζέστη από ότι βγάζει το τζάκι μου που είναι 74%. Άσε που τα 33kW που δίνουν για το W28, είναι ανέφικτο για τέτοιο μέγεθος εστία (66cm). Αν κάψει 13 κιλά ξύλα σε μιά ώρα αυτό το πράμα (τόσα θέλει για να δώσει 33kW με 70% απόδοση), θα το μαζεύεις με το κουτάλι. Αν πρόσεξες είναι 33kW max. Η ονομαστική-δηλαδή συνεχόμενη, πόση είναι? Και η K1-L του φίλου που σου λέω, δηλώνει 9kW και ζεσταίνει λίγο παραπάνω από ένα μεγάλο δωμάτιο. Για 5άρα την κόβω. Υποπτεύομαι ότι δηλώνουν γενικά max αποδόσεις και όχι τις ονομαστικές συνεχόμενες.

Εν ολίγεις, αν μόνο 1200-1300 αντέχεις να δώσεις, εγώ λέω προσπέρνα. Καλύτερα μιά σίγουρη/οικονομική και χαμηλής κατανάλωσης αερόθερμη κασέτα/εστία (Invicta, Edilkamin, Nordica), παρά ένα προϊόν που πλασάρεται με παραπλανητικές κατά την γνώμη μου προδιαγραφές.

Σημείωση, ότι τώρα τις γιορτές που καίει συνεχόμενα το τζάκι, πάνω έφτασε και 22-23. Η θέρμανση των σωμάτων είναι και αυτή αερόθερμη, όπως του τζακιού. Απλά γίνεται από πολλά σημεία, στα οποία μεταφέρεται εκεί μέσω του νερού. Πιό ομοιόμορφη. Σε αντίθεση με το τζάκι, δεν μπορεί να κατεβάσει υγρασία (πέρυσι είχα 65%, φέτος 45%), που για μένα ήταν μεγάλο συν στην όλη υπόθεση.

Tελικα εχουμε πολυ γελιο εμεις οι Ελληνες σαν λαος η μαλλον για πολλα χαστουκια ειμαστε!
Εστειλα email στην kratki στην Πολωνια για να μου δωσουν τιμη για ενα τζακι που ειχε δει ο αδελφος μου οταν ηταν τα χριστουγενα στην Ουγγαρια και τσουπ με παιρνει τηλ. σημερα ο ελληνας αντιπρωσοπως και ουτε λιγο ουτε πολυ μου δινει τιμη εξωφρενικη σε σχεση με αυτην που πωλειτε εκει www.fuego.pl/2334_KRATKI_AMELIA_24_kW.html τιμη σε μαγαζι στην πολωνια 875.036 EUR και τιμη του ελληναρα 1912 ευρω με το φπα,με λιγα λογια για το amelia 24kw μαζι με τα παρελκωμενα για μια πληρη εγκατασταση και χωρις χαλκους και εργατικα και με εκπτωση παρακαλω κοντα στα 3500 ευρω!!!!!!!!
Αμα βαλω και εργατικα και χαλκους και μαρμαρα γυψοσανιδες κ.τ.λ ουτε με 5000 δεν καθαριζω,ρε δεν παν καλα αυτοι!!!!!!
Βουλγαρο και παλι βουλγαρο φιλε Asteri εδω ο καθε Ελληναρας που εχει παρει αντιπροσωπεια νομιζει οτι επιασε τον παπα απ'τατετοια!
Προς το παρον την πεμπτη παω στο κολληταρι μου να κανω την πατεντα που δουλεουν αβερτα στην Αμερικη και απ'οτι εψαξα στο internet λενε οτι ανεβαζει την αποδοση ενος ανοιχτου τζακιου απο 10-12% στα 30-35%,με 30-50 ευρω μαζι με το βεντιλατερ θα πειραματιστουμε και που ξερεις μπορει και να δουλεψει!

Ο τυπος που μιλαει ειναι ιδιοτης και δεν θελει να πουλησει τιποτα αλλα λεει οτι το συστηματακι βγαζει 60.000 btu την ωρα,βρε και τα μισα να ειναι το σπιτι φουρνος θα ειναι!

Το γελιο ειναι στο επομενο βιντεο που ο τυπος παρουσιαζετε και για εμπνευστη της πατεντας!!!!!!
Αυτο ειναι μια ασχημια και μιση εγω πηρα μετρα ακριβος και θα το κανω με σωληνα τετραγωνης διατομης να ακουμπαει στη πλατη του μαντενιου και οι εξαγωγες να ειναι ακριβος κατω απ'το μαρμαρο επενδυσης και το βεντυλατερ θα ειναι καβαντζομενο στην ακρη του τζακιου και οχι τετοια γκουμουτσα!
385 ΕΥΡΩ?????
Οι σωληνες θα μου στοιχισουν υπολογιζω 20-30 ευρω (ασε που το φιλαρακι δεν προκειτε να μου παρει δραχμη)και για την τροφοδοσια αερα ηδη εφτιαξε ο κουμπαρος ενα κουτι με δυο silent ανεμηστηρακια απο pc και μαλιστα εβαλε και φιλτρο απο αποροφητηρα για να μην τραβαει και σκονη συνολικου κοστους 12 ευρω!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΟ ΓΡΑΝΑΖΙ!
και φυσικα εξαγωγες μεχρι και την κινα!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4137 από jimopoulos
Απαντήθηκε από jimopoulos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
απο τι υλικο θα κατασκευασεις τους σωληνες? περιμενουμε εντυπωσεις και φωτο..

la nordica 600 tondo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4142 από pmet
Απαντήθηκε από pmet στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Λογικά είναι μαντέμι. Θα χρειαστεί 2-3 γερά μπουμπουνίσματα για να φύγει. Ελπίζω να μην μόνωσες την καμινάδα μέσα στην φούσκα, αυτό το κομμάτι το θέλουμε να εκπέμπει θερμότητα προς τον αέρα, όχι να το μονώσουμε και να την χάνουμε...


Να ξαναρωτησω πανω σε αυτο που λες Asteris .Η θερμοτητα που συγκεντρωνεται μεσα στην φουσκα απο την καμιναδα , εκτος απο οτι βγαινει απο την την περσιδα εκτονωσης που συνηθως φτιαχνουμε στο πανω μερος της φουσκας αν "ριχναμε" αερα με καποιο μοτερ απεξω , αυτος δεν θα εβγαινε ζεστος απο την περσιδα ? Αρα θα ειχαμε πολυ καλυτερη ροη ζεστου αερα απο την θερμοτητα της φουσκας .

Μακης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #4148 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

jimopoulos έγραψε: απο τι υλικο θα κατασκευασεις τους σωληνες? περιμενουμε εντυπωσεις και φωτο..

Ο φιλος μου που μιλησα χθες μου ειπε οτι δεν εχει κουρμπαδορο για να το φταχναμε με στρογγυλη σωληνα και οτι θα το κανουμε με ενυσχιμενη τετραγωνη σωληνα,δεν ξερω εαν η τεραγωνη θα επειρεασει τιποτα τον στροβυλισμο του αερα αλλα σε σχεδιο που εκανα βγαινει πιο ομορφη η κατασκευη και εχει και μεγαλυτερη επιφανεια,εαν δουλεψει σχεδιαζω να κανω μετα ενα με θερμοθαλαμο δηλ. ενα κουτι σε σχημα Γ με 5-10 ποντους θαλαμο που θα πιανει ολη την επιφανεια που πιανουν τα μαντεμια του γωνιακου τζακιου μου και στην βαση που καθονται τα ξυλα και απο πανω που φευγει η φλογα θα εχει σωληνες τετραγωνης διατομης!
Κατι σαν αυτο αλλα γωνιακο αλλα και με 4 σωληνες κατω και 4 επανω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.443 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ