Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3926 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Όσο το έδωσα ξερή μπριγκέτα (γιατί αυτήν που πήρα υγράθηκε από το περιβάλλον, δεν ήταν και πολύ καλά συμπιεσμένη), την έκαιγε καλά, με γερή φλόγα, αλλά σκορπούσε εύκολα και γέμιζε την εστία. Δεν μου πολυάρεσε. Ίσως με άλλη μάρκα να κάψει καλύτερα. Προτιμώ τα στεγνά ξύλα, αυτά καίνε εξαιρετικά, καλύτερα και από την μπριγκέτα, με φλόγα μέχρι το ταβάνι, να γεμίζουν όλη την εστία (ακόμα και αν έχεις μέσα 1-2 κούτσουρα). Όπως είπα και πιό πάνω, θα κάνω την άνοιξη ηλιακό ξηραντήρα, οπότε δεν ξαναπαίρνω μπριγκέτες ούτε για προσάναμα.

www.builditsolar.com/Projects/WoodDrying/wood_kiln.htm


αυτα εχουν και ανεμιστηρα μεσα? τι ποσοτητα πιστευεις οτι θα μπορεις να ξερανεις? και για ποσο χρονικο διαστημα θα κρατας τα ξυλα? Μας δινεις ιδεες τωρα :) :)

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3927 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Στην ζέστη του καλοκαιριού της Ελλάδας, δεν νομίζω να χρειάζεται ανεμιστήρα. Θα βράζουν τα ξύλα και η υγρασία θα φεύγει από γρίλιες ψηλά. Μέγεθος όσο χωράει εκεί που θα τον βάλω, στην πίσω αυλή. Θα είναι ταυτόχρονα και η αποθήκη. Σκέφτομαι να κάνω ένα σπιτάκι από διάφανο πολυκαρβονικό, με γρίλιες κάτω για αέρα και πάνω για να φεύγει η υγρασία. Από μπροστά μουσαμάς διαφανής, για να τον ανοίγω και να παίρνω ξύλα τον χειμώνα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3928 από str1979
Απαντήθηκε από str1979 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

valsam έγραψε: Ποια η γνωμη σας παιδια για αυτο εδω το τζακι www.prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=82
Το βρηκα με 2 τζαμια γωνιακο 750 ευρω απο Βουλγαρια(πανω απο τα διπλασια λεφτα εδω!)και λογο οτι λεφτα δεν υπηρχαν και δυσκολα θα υπαρξουν κοιταω εαν με 1200-1300 ευρω μπορεσω και κανω κατι να ζεσταθουμε,δηλ. 750 το τζακι και με αλλα 500-600 ευρω τα υπολοιπα κυκλοφορητες θερμοστατες σωληνες κ.τ.λ !
Φετος δεν εκανα τιποτα εχω μεζονετα 170-180τ.μ και μεχρι στιγμης εχω καψει 800 λιτρα πετρελαιο και 3 τονους ξυλα σε τζακι μαντεμι ανοιχτου τυπου και ζεστη δεν εχω(18-19 βαθμους),τι πελλετ κοιταξα τι αεροθερμα τζακια τι λεβητες πυρολησης και κατω απο 3-4 χιλιαρικα τιποτα δεν βγαινει για να ζεστανω τοσο μεγαλο σπιτι!
Η τελευταια μου σκεψη ηταν να ξοδεψω κατι παραπανω και να βαλω μαζι με τον αδελφο μου που μενει ακριβος διπλα(κολλητα)εναν atmos 50kw πυρολησης που απο τσεχια θα μας εβγαινε 2200 με τα μεταφορικα και με τα περαστικα και τα ladomat και ολα τα αλλα υπολογιζα(χωρις δοχειο αδρανειας λογο χρηματων) να μας βγει 3500-4000 (μηπως δεν τα υπολογιζω σωστα και θελει παραπανω?)που θα τα μοιραζομασταν αλλα μετα την χθεσινη επισκεψη σε σπιτι φιλου χθες που εβαλε εναν λεβητα viessman vitoligno 100s 40KW σε σπιτι 300 μετρων απογοητευτικα,μπορει να εχει ζεστη αλλα του στιχοισε το συστημα 7000 ευρω και κουβαλαει 150 κιλα ξυλα την ημερα δηλ. το γεμιζει 3 φορες την ημερα και καθε φορα μετα κανει μπανιο γιατι με το που ανοιγει την πορτα βρωμοκοπαει ο τοπος,ο φιλος με πετρελαιο εκαιγε περιπου 30 λιτρα την ημερα και τωρα με τα 150 κιλα ξυλου (που να βρει στεγνα τετιοα εποχη)εχει αναλογια 1 προς 5 δηλ. σε πετρελαιο ηθελε 30Χ0,93= 28 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και με τα ξυλα θελει τωρα 150Χ135(o τονος)=20 ευρω και μου λεει φιλε αν το ηξερα οτι για 8 ευρω την ημερα θα ετρωγα τετοιο λουκι δεν θα το εκανα με τιποτα,πολυ χαμαλικη και αποσβεση σε 6 χρονια εαν συνεχισει ετσι!
Γιαυτο τωρα σκεφτομαι σοβαρα τον prity !


τα συγκεκριμενα τζακια τα φερνει ενα μαγαζι εδω στα Γιαννιτσα και ειναι οικονομικος.
αν θες πεσ μου να σου δοσω το τηλεφωνο του να κανεις μια ερωτησει ισως και σε συμφερει να το παρεις απο εδω

Invicta Compact 700

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3929 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Αν έδινες 750€ για ένα δίφατσο αερόθερμο ενεργειακό σαν και μένα και έκαιγες 3 τόνους ξύλο μέχρι τώρα, θα είχες 24-25 βαθμούς μέσα και δεν θα έκαιγες σχεδόν καθόλου πετρέλαιο. Διάβασε το τόπικ από την αρχή.

Ρε Asteri το εχω διαβασει το τοπικ απ'την αρχη και απ'οτι καταλαβα το διφατσο πλεον κανει κοντα στο χιλιαρικο + τα περαστικα θα μου βγει κοντα στα 1200-1300 το καταλαβα αυτο οπως καταλαβα οτι εχεις ζεστη ,εγω ρωταω μηπως ειναι προτιμοτερο και σωστοτερο με αυτα τα λεφτα (αν ειναι τοσα τα λεφτα γιαυτο ρωταω μηπως δεν τα υπολογιζω σωστα!)να βαλω τον prity που και αυτος εχει 70% αποδοση αλλα επειδι ειναι νερου θα εχω παντου π.χ 24 βαθμους και οχι οπως εχεις εσυ στον μεσαιο οροφο 24 και πανω 19-20 και γιατι κακα τα ψεματα αλλο η αεροθερμη θερμανση και αλλο της ακτινοβολιας που βγαζουν τα σωματα.
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3930 από str1979
Απαντήθηκε από str1979 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Δεν έχει ασανσέρ? Σκάλες? Και εγώ στον 1ο το πηγαίνω το καρότσι, το παίρνω στα χέρια στις σκάλες, γυμναστική.



Η στάχτη πάει όλη στον κήπο, πρώτης τάξης λίπασμα. Γκαζόν, παρτέρια, δέντρα, γλάστρες, στον κομποστοποιητή, στον γείτονα, στο διπλανό χωράφι, παντού. Αν δεν έχεις χώρο, πάρε ένα μεταλλικό κάδο στο μπαλκόνι, από τους παλιούς.


Με σκάλες είμαι οπότε ετοιμάζομαι κ εγω να κάνω μπράτσα

Θα παω αυριο απο ΙΚΕΑ να παρω ενα μεγαλο μεταλλικό καδο για την σταχτη και αν βρω ηλεκτρική σκούπα για το μάζεμα (ζεστης σταχτης) απο ΛΕΡΟΥ

Invicta Compact 700
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by str1979.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3933 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Στην ζέστη του καλοκαιριού της Ελλάδας, δεν νομίζω να χρειάζεται ανεμιστήρα. Θα βράζουν τα ξύλα και η υγρασία θα φεύγει από γρίλιες ψηλά. Μέγεθος όσο χωράει εκεί που θα τον βάλω, στην πίσω αυλή. Θα είναι ταυτόχρονα και η αποθήκη. Σκέφτομαι να κάνω ένα σπιτάκι από διάφανο πολυκαρβονικό, με γρίλιες κάτω για αέρα και πάνω για να φεύγει η υγρασία. Από μπροστά μουσαμάς διαφανής, για να τον ανοίγω και να παίρνω ξύλα τον χειμώνα.


δες και αυτο www.grit.com/red-pine-mountain/solar-wood-drying-kiln.aspx

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.639 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ