Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10175 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

genon έγραψε: kk

Χαιρετώ το φόρουμ.Εχοντας διαβάσει τις περισσότερες σελίδες από τη ενότητα, και χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία από φόρουμ, βλέπω ότι σχεδόν ολοι μας έχουμε προβλήματα ειτε από μαστόρους ειτε από κατασκευαστές, θα ήθελα και εγώ να θέσω τον προβληματισμό μου.Φέτος το καλοκαίρι, εγκατέστησα και όχι μετα από πολύ, (κακως) ψάξιμο εστία της Bef home φυσικής ροης και τσέχικης κατασκευής.Να μην τα πολυλογώ, χαλαρά ψοφήσαμε από το κρύο.Η θεμοκρασία στο σαλόνι μου 60τμ, στην καλύτερη τον περιπτώσεων δεν ξεπέρασε τους 19C,στα δε δωμάτια να μην μιλήσω.Η κατανάλωση στα ξύλα, από 10 Οκτώμβρη που ξεκίνησα μέχρι τέλη Ιανουαρίου ήταν στους 11,5τονους.




Καλα ειναι δυνατον ρε φιλε με επωνυμο τζακι και 11,5 τονους ξυλα να πιανεις 19 βαθμους στο σαλονι;
Εμενα οι γνωσεις μου στα τζακια εμπλουτιστηκαν τους 3 με 4 τελευταιους μηνες λογω της δικης μου αλλαγης.Εχω πειστει 100% οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των τζακαδων δεν ξερουν πως να συνδεσουν μια διαφορετικη κατασκευη απο αυτην που εβαζαν τοσα χρονια. Ενα απλο τζακι δηλαδη με πορτα η χωρις και τροφοδοσια αερα για την καυση...τζακι για κερια που λεει και ο erimitis...ε οχι ρε παιδια ενα καλο ενεργειακο τζακι μπορει να γινει και αεροθερμο και κυρια πηγη θερμανσης με καποιους οχι ιδιαιτερους αυτοματισμους.
Εγω εχω παθει πλακα στο σπιτι μου με την αποδοση θερμανσης που μπορει να εχουν 4 ξυλα στα τουλαχιστον 70 μετρα...ανεβαζω απο 21,5 σε 24 με 25 σε δυο ωρες το πολυ, στην συνεχεια συντηρηση ενα με δυο ξυλα καθε φορα...μια φορα εκανα το λαθος να το μπουμπουνισω και οχι μονο επιασα 27 βαθμους... αλλα ο θερμοστατης του τζακιου εκτιναχτηκε στο 120 και τρομαξα να τον κατεβασω παρα το ανοιγμα της πορτας.
Εβαλα θερμομετρα στα υπνοδωματια και διαπιστωσα οτι πιανω τους 21 βαθμους παροτι ειναι εντελως απομακρα απο το τζακι.
Τι να πω οτι κι εγω ημουν ετοιμος να εμπιστευτω τον γνωστο στην θεσσαλονικη επωνυμο τζακα μου; Αυτα που μου προτεινε δεν ειχαν καμια σχεση με αυτα που ηθελα.Ηταν πιο ακριβος με τοποθετηση κλασικου τζακιου για κερια...ουτε πιστοποιησεις ουτε βαθμο αποδοσης τιποτα...ευτυχως εκανα σωστη επιλογη παρα το οτι η κυρια θερμανση μου ειναι λεβητας πελλετ.
Περιττο να πω οτι οσοι ειδαν την αποδοση του τζακιου μου ζητησαν το τηλεφωνο του μαστορα που το περασε.




Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10177 από giol
Απαντήθηκε από giol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

erimitis έγραψε: φιλε Giol
τελικα τι αποφασισες να κανεις εαν επιτρεπεται?


Φίλε erimiti, αποφάσισα να αγοράσω την universaljolly medio c standard απο Γερμανία. Θα μου βγεί 1150 ευρώ στην πόρτα μου. Πριν βρω την προσφορά στο internet ήμουν έτοιμος για invicta vision total 800 (1390 ευρώ στην Γαλλία)αλλά δεν την έβρισκα στο leroy και οι έμποροι μου την δίναν για 1690 ! . Προτίμησα τελικά την jolly γιατί με καλύπτει με την ισχύ της και έχει καλύτερο βεντιλατέρ απο την VT 800. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι μικρότερη στο πλάτος κατά 12 πόντους. Το βάρος είναι 101 kg έναντι 153 αλλά έιναι όλη από ατσάλι (εκτός από την σχάρα που είναι από μαντέμι) ενώ άλλες κασέτες έχουν εσωτερικό από μαντέμι και περιβλημα από άλλο υλικό.
Θα βγάλω και ένα αεραγωγό να στείλω αέρα 15 μέτρα σε 2 υπνοδωμάτια (πιθανόν να χρειαστώ έναν εξαεριστήρα αναρόφησης γιατί το ventilater της jolly είναι 410 κ.μ (αν κάποιος έχει εμπειρία για αυτό να μου το πει γιατί ένας έμπορος μου έλεγε ότι με φυσικό ελκυσμό θα πάει ο αέρας στα υπνοδωμάτια χωρίς βεντιλατέρ) και δεν ξέρω αν φτάνει. Στα υπνοδωμάτια θα βάλω ανοιγόμενες περσίδες με φίλτρα σαν αυτά του aircondition.
Από το υπάρχων τζάκι θα γκρεμίσω την φούσκα για να γίνει δουλειά σωστή αλλά θα κρατήσω τους πλαινούς τοίχους που είναι διπλό τούβλο.
Τώρα περιμένω να μου την στείλει ο Γερμανος και ψάχνω για τζακά με περγαμηνές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10178 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
giol
καλα μου ακουγονται ολα αυτα.Καλο θα ηταν να ποσταρεις και καμια φωτο με την ολοκληρωση των εργασιων γιατι ειναι πολυ ενδιαφεροντα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10179 από giol
Απαντήθηκε από giol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
θα τα φωτογραφίσω όλα. Μόλις τελειώσει θα τα ανεβάσω απλά θα μου πάρει χρόνο να ξεκινήσω τις εργασίες γιατί λόγω εργασίας έχω περιορισμένο χρόνο.( άσε που δεν έχω βρει τζακά).
Αν κανείς που μας διαβάζει είναι τζακάς και ενδιαφέρεται για τη δουλειά να επικοινωνήσει μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10180 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Asteri kai Erimiti
Σας ευχαριστώ πραγματικά μου δίνετε κουράγιο. Αύριο κιόλας θα του τηλεφωνήσω και αν δεν συμμορφωθεί θα επακολουθήσουν. Θα βάλω και τη σύζυγο να του μιλήσει διαφορετικά. Δικηγόρος είναι.
Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι αυτό 1600 € πεταμένα.
Να στε καλά όλοι σας. :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10181 από Asterix
Απαντήθηκε από Asterix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
giol
αν θες μας λες και το site που βρηκες την προσφορα
ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.476 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ