Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8721 από KERBEROS
ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΕΛΛΕΤ

Το τελευταίο διάστημα και καθώς το κρύο του Φεβρουαρίου γίνεται ολοένα και πιο τσουχτερό, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδιας στην αγορά των πέλλετ. Συγκεκριμένα σε περιοχές της Μακεδονίας η 15κίλη συσκευασία πελλετ έχει φτάσει έως και τα 5 ευρώ ενώ νοτιότερα που δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός απο τις Βαλκανικές χώρες οι τιμές είναι ακόμη πιο υψηλές.
Απαιτείται συγκράτηση τιμών για να μην αποδοκιμάσει ο Έλληνας την λύση που ονομάζεται πέλλετ.
Ήδη πολλοί έμποροι θερμαστρών και καυστήρων πέλλετ αναφέρουν ότι υπήρξαν πολλές ακυρώσεις καθώς έαν η τιμή του πέλλετ προσεγγίση τα 300 ευρώ τον τόνο μειώνεται η ανταγωνιστικότητα του έναντι στο πετρέλαιο σε μικρούς οικιακούς καταναλωτές. Το καλοκαίρι καθώς οι σωστοί πελάτες θα προμηθευτούν την καύσιμη ύλη τους και οι τιμές θα πέσουν, θα ξεχωρίσουν και οι καλοί επαγγελματίες απο κάποιους που είδαν το πέλλετ ως ευκαιρία "αρπαχτής'.


mypellets.gr

Οι πρώτοι που θα πρέπει να αντιδράσουν είναι οι έμποροι θερμαστρών και καυστήρων. Αν μπορούν κάποιοι απ' αυτούς να προμηθεύσουν και καύσιμο σε λογικές τιμές, τότε θα κερδίσουν και οι ίδιοι και οι καταναλωτές.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8808 από KERBEROS
Ούτε σανίδι στην Λαμία-Καταδικασμένοι όσοι δεν έχουν για πετρέλαιο


Ούτε σανίδι δεν υπάρχει στις εταιρίες εμπορίας ξύλων στην Φθιώτιδα εδώ και τρεις εβδομάδες. Οι περισσότερες αποθήκες έχουν βάλει λουκέτο αφού ξύλα για να πουλήσουν δεν υπάρχουν. Η αυξημένη ζήτηση λόγω της οικονομικής κρίσης από την μια και ο κακός καιρός από την άλλη που σταμάτησε την υλοτομία στέγνωσαν την αγορά.

Αγωνιωδώς οι πολίτες ψάχνουν καυσόξυλα για να ζεσταθούν αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που αδυνατούν να πληρώσουν πετρέλαιο αλλά οι επιχειρηματίες δεν είναι σε θέση να απαντήσουν για το πότε θα εφοδιάσουν τις αποθήκες τους.

Η μελέτη υλοτόμησης στην Ελλάδα γίνεται για περίοδο 10 ετών. Την υλοτόμηση αναλαμβάνουν κάθε χρόνο οι δασικοί συνεταιρισμοί και τα ξύλα διατίθενται στην αγορά. Ένα μέρος από αυτά δίνοται σε συνταξιούχους του ΟΓΑ με μικρότερο τίμημα για να καλύψουν τις ατομικές τους ανάγκες.

Όμως η ποσότητα που υλοτομείται κάθε χρόνο είναι η ίδια.Έτσι φέτος που η ζήτηση είναι αυξημένη υπάρχει έλλειψη. Συμπληρωματικά κάθε χρόνο γίνεται και εισαγωγή ξύλων κυρίως από την Βουλγαρία. Ο χιονιάς όμως που έπληξε τα βαλκάνια δεν επέτρεψε τις εισαγωγές από την γειτονική χώρα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών η άυξηση στην τιμή των ξύλων αλλά και η αυξηση της λαθουλοτομίας.

Πρόβλημα υπάρχει και στα κάρβουνα αφού και αυτά από ξύλα γίνονται όχι όμως σε μεγάλο βαθμό.


lamiastar.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8971 από KERBEROS
"Πέταξαν" βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης


Με... σπασμένα τα φρένα συνεχίζεται η κούρσα ανόδου των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης. Κάθε μέρα καταγράφεται και νέο ρεκόρ, ενώ οι καταναλωτές έχουν χάσει τον λογαριασμό σχετικά με τις απώλειες στα εισόδηματά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει... εκτιναχθεί στα 1,73 ευρώ το λίτρο, ενώ το ακριβότερο πρατήριο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη πουλώντας προς 1,958 ευρώ το λίτρο.

Αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή έχει ξεπεράσει το 1 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη τιμή του είναι 1,15 ευρώ. Για τα νοικοκυριά η θέρμανση με πετρέλαιο θεωρείται πια απαγορευτική.

Η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει λόγω του θέματος που έχει ανακύψει με το εμπάργκο στο Ιράν. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, από τις 25 Νοεμβρίου του 2011 μέχρι σήμερα η απλή αμόλυβδη έχει αυξηθεί κατά 9,6 λεπτά το λίτρο. Τότε η μέση τιμή ήταν στα 1,634 ευρώ το λίτρο.

Το κέρδος

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως το μεικτό περιθώριο κέρδους των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και των βενζινοπωλών έχει υποχωρήσει στα 9 από 11 λεπτά που ήταν πριν από περίπου δύο μήνες. Κι αυτό επειδή η κατανάλωση έχει πέσει δραματικά και ιδίως οι πρατηριούχοι δυσκολεύονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές.

Πάντως, οι τιμές των καυσίμων διαμορφώνονται σε αυτά τα επίπεδα, λόγω των υψηλών φόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φόροι αποτελούν περίπου το 60% της τελικής τιμής, κάτι περισσότερο από 36% είναι η τιμή διυλιστηρίου και το μεικτό περιθώριο κέρδους πρατηριούχων εμπόρων είναι περίπου στο 5%.

Οι βενζινοπώλες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Η πτώση της ζήτησης σε συνδυασμό και με την επιβολή εξοντωτικών προστίμων, τα οποία όπως υποστηρίζουν οι ομοσπονδίες τους είναι άδικα, λόγω της μη έγκυρης υποβολής στοιχείων για το πετρέλαιο θέρμανσης στο σύστημα «Ηφαιστος», οδηγούν εκατοντάδες πρατήρια στο λουκέτο.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ-ΕΘΝΟΣ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8973 από KERBEROS
Στροφή στους λέβητες ξύλου


Η οικονομική κρίση και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου στρέφουν τον κόσμο προς την αναζήτηση φθηνότερων τρόπων θέρμανσης, με τους λέβητες ξύλου να κερδίζουν έδαφος


Σημαντική αύξηση παρατηρείται στην πώληση λεβήτων ξύλου και πέλλετ, καθώς ο κόσμος πια στρέφεται προς οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης, λόγω της κρίσης αλλά και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.
«Το κομμάτι της θέρμανσης και κυρίως στον λέβητα κινείται καλά λόγω της αλλαγής στην καύσιμη ύλη. Πιο πολύ ζήτηση έχουν οι λέβητες που καίνε ξύλο και πέλλετ. Πολλοί που καίνε πετρέλαιο προσπαθούν να βρουν, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, διαφορετικές πηγές θέρμανσης, χρησιμοποιώντας διαφορετικό καύσιμο, όπως το πέλλετ και το ξύλο», τονίζει στη Voria.gr ο κ. Γιώργος Μασμανίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Clima Control.
Ιδιαίτερα για τους λέβητες ξύλου είναι χαρακτηριστικό ότι στην Clima Control παρατηρείται μεγάλη αύξηση, δέκα με δεκαπέντε φορές περισσότερη ζήτηση το 2011 σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με τον κ. Μασμανίδη, ο οποίος σημειώνει ότι σημαντική κίνηση για τους λέβητες ξύλου παρουσιάζεται κυρίως στην επαρχία.
«Στην επαρχία ο λέβητας ξύλου συμφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε λέβητα, καθώς είναι ο πιο οικονομικός αφού τα ξύλα είναι περισσότερα και βρίσκονται πιο εύκολα από ότι στην πόλη», προσθέτει.
Ωστόσο, παρά την οικονομική κρίση, η ζήτηση λεβήτων πετρελαίου, αν και παρουσιάζει μία μικρή μείωση το 2011, παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακόμη και αυτό γιατί ο κόσμος προτιμά πια την ατομική θέρμανση, σύμφωνα με τον κ. Μασμανίδη.
«Υπάρχει μία σημαντική κίνηση κυρίως στους μικρής ισχύος λέβητες πετρελαίου. Οι λέβητες πετρελαίου πωλούνται κυρίως στις πόλεις, όπου στις πολυκατοικίες υπάρχει κεντρική θέρμανση και λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν και στρέφονται στην ατομική θέρμανση», εξηγεί ο ίδιος.
Αναφορικά με τους λέβητες πέλλετ, όπως σημειώνει ο κ. Μασμανίδης, είναι κάτι καινούριο και αποτελεί έναν πιο οικονομικό τρόπο θέρμανσης. Οι Έλληνες παραμένουν επιφυλακτικοί και διστακτικοί, αν και παρατηρείται σημαντική αύξηση στη ζήτηση.
«Σιγά σιγά νομίζω ότι ο κόσμος και η αγορά θα στραφεί προς τους λέβητες πέλλετ. Εκεί προσανατολιζόμαστε να οργανωθούμε κι εμείς ακόμη καλύτερα σαν εταιρεία», προσθέτει.


Voria.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9041 από Algor
Γιατι "τρωμε" πολυ καπνο καθημερινα!!!!

Η εισπνοή καπνού σκοτώνει

Ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές, από τις φωτιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και από τις ελεγχόμενες φωτιές σε γεωργικές εκτάσεις προκάλεσε...κατά μέσον όρο το θάνατο 339.000 ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο από το 1997 ως το 2006, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες και είναι η πρώτη που προβαίνει σε έναν υπολογισμό του αριθμού των θανάτων από αυτή την αιτία. Η υποσαχάρεια Αφρική και η νοτιοανατολική Ασία πλήττονται περισσότερο από όλες τις άλλες περιοχές, με κατ' εκτίμηση 157.000 θανάτους -σχεδόν τους μισούς-και 110.000 αντίστοιχα.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Health Perspectives και παρουσιάστηκε στην ετήσια σύνοδο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης στο Βανκούβερ του Καναδά. "Είναι καιρός να ανησυχήσουμε για τις συνέπειες της αποψίλωσης των δασών σε αυτές τις πυρκαγιές, που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία", είπε σε συνέντευξη Τύπου η Φέι Τζόνστον του πανεπιστημίου της Τασμανίας, κυριότερη συντάκτρια της μελέτης.

"Με εξέπληξε το ότι η εκτίμηση είναι τόσο υψηλή, αν σκεφτείτε ότι η έκθεση στον καπνό από πυρκαγιές δεν είναι συχνή για τους περισσότερους ανθρώπους". "Ακόμα και στη νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική, οι φωτιές είναι εποχικό φαινόμενο. Δεν σημειώνονται όλο το χρόνο", είπε η Τζόνστον. "Η έκλυση σωματιδίων από τις φωτιές στη φύση αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα σε ό,τι αφορά την θνησιμότητα παγκοσμίως", τονίζεται στην έρευνα.
ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by yagos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #9071 από KERBEROS
Σπάρτακος εναντίον Greenpeace για τις επιπτώσεις του λιγνίτη


Επίθεση στη Greenpeace για τη θέση που έχει λάβει σχετικά με τη χρήση του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή εξαπέλυσε το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ “Σπάρτακος”.

Ο «Σπάρτακος» κάνει λόγο για αμφιβόλου επιστημονικότητας πορίσματα της ΜΚΟ και για επιχείρηση αποπροσανατολισμού σχετικά με τις επιπτώσεις της λιγνιτοπαραγωγής.

Αναλυτικότερα, ο “Σπάρτακος” αναφέρει τα εξής:

“«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία και οικονομία δοκιμάζονται από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, η Greenpeace αποκαλύπτει ότι η χρήση λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, μόνο για το 2009 προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 συμπολιτών μας και επιβάρυνε την εθνική οικονομία έως και 3,9 δις €, δηλαδή έως και 362 € ανά πολίτη».

Με την καταχώρηση αυτή στην ιστοσελίδα της, η Greenpeace πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε μια ακόμα επίθεση στον λιγνίτη, παρουσιάζοντας μελέτη υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι 7 πληγές της Ελλάδας».

Στολίζοντας το κείμενό της με θανάτους, πληγές, αποκαλύψεις και οικονομικά ποσά, προσπαθεί απεγνωσμένα –και πάλι- να μας πείσει ότι «ο λιγνίτης σκοτώνει».

Απαιτεί μάλιστα από την ελληνική κυβέρνηση ουκ ολίγα, ενώ δεν διστάζει να ¨προειδοποιήσει¨ ότι «επενδύσεις σε νέες και υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες θα εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα μονοπάτι με καταστροφικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εθνική οικονομία, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του αιώνα».

Αλατοπιπερώνοντας το δημοσίευμά της με διάφορα κοινωνικοοικονομικά σχόλια που στοχεύουν στο να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές των αναγνωστών, η οργάνωση (η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν για την επιστημονικότητα των «μελετών» που ανακοινώνει) το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση μέσα από αυθαίρετους συσχετισμούς και αμφίβολα στοιχεία”.


econews.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ