Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8613 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
ΔΕΠΑ: Διασφαλίζει την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο


Τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζει την ομαλή τροφοδοσία των ελληνικών νοικοκυριών και των υπόλοιπων πελατών της με φυσικό αέριο περιγράφει με ανακοίνωσή της η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.

Οι πρόσφατες μειώσεις παραδόσεων φυσικού αερίου οφείλονται κυρίως στην απροσδόκητη μείωση και τελικά διακοπή παραδόσεων αερίου από την Τουρκική Εταιρία Botas η οποία επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας, σημειώνει η ΔΕΠΑ.

Την ίδια στιγμή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Ευρώπη δημιουργήθηκαν προβλήματα εφοδιασμού σε χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην Ελλάδα αυξήθηκε κατακόρυφα η κατανάλωση φυσικού αερίου πραγματοποιώντας καθημερινά ιστορικά μέγιστα ημερήσιας ζήτησης. Σε σχέση με τα περυσινά μέγιστα ημερήσιας κατανάλωσης της τάξεως των 180.000 μεγαβατωρών (Mwh), οι φετινές καταναλώσεις για πολλές μέρες είναι της τάξεως των 230.000 – 250.000 Mwh με συνολική αύξηση 40%.

Από την πρώτη στιγμή και κατ’ επανάληψη η ΔΕΠΑ επικοινώνησε με την Τουρκική Εταιρία Botas, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της πίεσης παράδοσης και της παροχής των συμβατικά προβλεπόμενων ημερήσιων ποσοτήτων φυσικού αερίου καθώς και αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις ενέργειές της.

Η ΔΕΠΑ, προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες της οικιακής, εμπορικής, βιομηχανικής κατανάλωσης καθώς και τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής εξάντλησε κάθε δυνατότητα για την αδιάλειπτη τροφοδοσία του συνόλου των πελατών της.

Αναζήτησε και εξασφάλισε τέσσερα (4) έκτακτα φορτία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) πλέον των δύο (2) ήδη προγραμματισμένων, σε διάστημα ενός μηνός. Ένα έβδομο φορτίο Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) αναμένεται να αφιχθεί (με καθυστέρηση, λόγω καιρικών συνθηκών) στη Ρεβυθούσα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, εν μέσω πανευρωπαϊκής έλλειψης αερίου (αγωγού και ΥΦΑ) εξ αιτίας των εντόνων προβλημάτων τροφοδοσίας στην Ευρώπη.

Ο συνδυασμός όλων των δυσμενών παραγόντων (πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες πανευρωπαϊκά, αστάθεια και διακοπή παραδόσεων, ιστορικά επίπεδα εγχώριας ζήτησης, έλλειψη διαθεσιμότητας φορτίων ΥΦΑ) οδήγησαν στην έκδοση εντολών του Διαχειριστή για περιορισμό της παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο, στις οποίες η ΔΕΠΑ οφείλει να συμμορφώνεται. Αντίστοιχα μέτρα, για την ίδια περίοδο, ελήφθησαν σε χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Κυρίαρχο μέλημα για τη ΔΕΠΑ παραμένει η διαρκής και ομαλή τροφοδοσία όλης της αγοράς φυσικού αερίου κάτι το οποίο επιτυγχάνει διαχρονικά η Επιχείρηση, όπως και στην τρέχουσα περίοδο, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η διασφάλιση της απρόσκοπτης προμήθειας φυσικού αερίου των πελατών της ΔΕΠΑ, πραγματοποιείται μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων που έχει συνάψει η Επιχείρηση με τη Gazprom για ρωσικό αέριο συνολικής ποσότητας 1,6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, με την τουρκική Botas για αζέρικο αέριο συνολικής ποσότητας 750 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως και με της αλγερινή Sonatrach για υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ) συνολικής ποσότητας 850 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.

Το φυσικό αέριο εισάγεται από τη ΔΕΠΑ στην ελληνική αγορά μέσω του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου από τη Βουλγαρία και την Τουρκία και μέσω του τερματικού σταθμού ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα ενώ κατόπιν διοχετεύεται στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, του οποίου διαχειριστής είναι ο ΔΕΣΦΑ.

Με στόχο την ακόμη ισχυρότερη διασφάλιση του εφοδιασμού της χώρας μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και την παροχή φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές, η ΔΕΠΑ δραστηριοποιείται δυναμικά σε μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν και τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.


Capital.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8706 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Φωτοβολταϊκά στις στάσεις του Δήμου Λαγκαδά


Τις παλιές στάσεις αναμονής επιβατών με σύγχρονες στάσεις που φωτίζονται με φωτοβολταϊκά αντικατέστησε ο Δήμος Λαγκαδά.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Λαγκαδά πρωτοπόρος και υπό το πνεύμα εκσυγχρονισμού και νέων δράσεων στο θέμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των Δημοτών και ύστερα από την αντικατάσταση του στόλου των Αστικών λεωφορείων στη γραμμή 83 με νέα λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας, προχωρά και στη σταδιακή αντικατάσταση των στάσεων αναμονής επιβατών.

Οι νέες καλαίσθητες στάσεις εντυπωσιάζουν με το σύγχρονο προφίλ και την μέριμνα του κατασκευαστή για την εναρμόνισή τους με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αφού είναι αυτόφωτες με τη βοήθεια συστήματος φωτοβολταϊκών και συσσωρευτών, ώστε να μένουν φωτισμένες χωρίς την κατανάλωση συμβατικής ενέργειας όλη τη νύχτα».

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, οι νέες στάσεις σταδιακά θα αντικαταστήσουν όλες τις παλιές ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο, σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες.


econews

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8707 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
H Greenpeace καταγγέλλει 4 ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για χρήση μεταλλαγμένων


Τέσσερις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για χρήση μεταλλαγμένων κατονομάζει η ΜΚΟ Greenpeace.

Οι εταιρείες αυτές σύμφωνα με τη Greenpeace αναφέρουν στις συσκευασίες των προϊόντων τους ή στις ιστοσελίδες τους ότι δεν γίνεται χρήση μεταλλαγμένων.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Greenpeace αναφέρονται τα εξής:

“Έρευνα της Greenpeace αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από 4 ελληνικές εταιρίες γαλακτοκομικών. Δείγματα ζωοτροφής των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ βρέθηκαν θετικά στα μεταλλαγμένα όπως έδειξαν οι τυχαίοι, δειγματοληπτικοί έλεγχοι της Greenpeace.

Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και πού καταλήγει.

Γαλακτοβιομηχανία όπου ανήκουν τα δείγματα -Παρουσία μεταλλαγμένων – Ποσοτικός προσδιορισμός
ΔΕΛΤΑ -Θετικό έως 90%
ΟΛΥΜΠΟΣ -Θετικό έως 85%
ΜΕΒΓΑΛ -Θετικό έως 80%
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ -Θετικό έως 45%

Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!

«Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή».

Ζητάμε από όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα. Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή, χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προϊόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν. Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Αναμένεται οι απάντηση των κατονομαζόμενων εταιρειών στις αιτιάσεις της Greenpeace.


econews.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8708 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Οργιάζει η λαθροϋλοτομία


Το Δασαρχείο Θηβών στο πλαίσιο της δασοπροστασίας και όσον αφορά την πάταξη της λαθροϋλοτομίας που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ακόμη και με τις συνεχώς μειωμένες αποδοχές των υπαλλήλων, συγκροτεί περίπολα σε όλη την περιοχή αρμοδιότητάς του και πέραν του ωραρίου λειτουργίας.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν:

α) την 15-02-2012 και περί ώρα 15:30 συνέλαβε δύο άτομα που είχαν προβεί στην παράνομη υλοτομία χλωρών πεύκων από το δάσος «Μοσχοποδίου» περιοχής Νεοχωρακίου Θηβών

β) την 04-01-2012 συνέλαβε στη δασική θέση «Μεγάλο Βουνό» Στεφάνης Δήμου Τανάγρας, δύο άτομα από την περιοχή της Αττικής για παράνομη υλοτομία καμένων πεύκων εντός του αναδασωτέου δάσους Στεφάνης και

γ) την 13-01-2012 συνέλαβε τρία άτομα στη δασική θέση «Βλυζιμά» περιοχής Αγ. Βασιλείου Δήμου Θηβαίων για παράνομη υλοτομία καμένων πεύκων εντός του αναδασωτέου δάσους του Αγ. Βασιλείου.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ό,τι προβλέπεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα ως μέσα μεταφοράς παράνομα υλοτομηθέντων δασικών προϊόντων, οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες των οχημάτων, καθώς και τα μέσα εκτέλεσης των παράνομων υλοτομιών.

Το Δασαρχείο Θηβών, επειδή κατανοεί και τις ανάγκες των πολιτών για εξασφάλιση καυσόξυλων τη δύσκολη αυτή περίοδο, κάνει γνωστό ότι οι κάτοικοι που δικαιούνται συλλογής - κοπής καυσόξυλων, θα πρέπει να συνεργάζονται με την υπηρεσία μας προκειμένου το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται η ελεγχόμενη υλοτομία (από 15 Οκτωβρίου έως 20 Δεκεμβρίου κάθε έτους) να εξασφαλίζουν την απαιτούμενη άδεια καυσόξυλων προς κάλυψη των ατομικών τους αναγκών.


ecofinder.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8709 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Εντυπωσιακή η επισκεψιμότητα στη φετινή ENERGY TECH


Μεγάλη αύξηση της συνολικής επισκεψιμότητας κατά 29%, σε σύγκριση με την περσινή διοργάνωση, καταγράφουν από την πρώτη ημέρα πραγματοποίησης τους οι εκθέσεις INFACOMA και ENERGY TECH, οι οποίες λαμβάνουν χώρα από τις 16-19 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, εντυπωσιακή είναι η διεύρυνση των επισκεπτών στην ENERGY TECH, η οποία ποσοστιαία φτάνει το 63%, ενώ και στην INFACOMA η άνοδος προσεγγίζει το 17%.

Τις «πύλες» των δύο εκθέσεων έχουν περάσει ήδη εμπορικοί επισκέπτες από την Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρο, Δανία, ΠΓΔΜ, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ελβετία.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να κορυφωθεί η προσέλευση στις δύο εκθέσεις, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και για όλες τις νέες τεχνολογίες θέρμανσης-ψύξης, επιδεικνύουν οι απλοί επισκέπτες.

Το 45% των εκθετών στην ENERGY TECH παρουσιάζουν φωτοβολταϊκά συστήματα για οικιακή και επαγγελματική χρήση, ενώ το υπόλοιπο 55% κάθε είδους τεχνολογία θέρμανσης-ψύξης (συστήματα καύσης pellet, τζάκια, σόμπες κα).
Ακόμη υφίστανται εταιρίες με συστήματα θέρμανσης, που κάνουν χρήση βιομάζας, λέβητες ιόντων κτλ, τα οποία ενσωματώνουν καινοτόμες λύσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, σε συνδυασμό με την υψηλότερη δυνατή απόδοση.


energypress

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8710 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Απαντήθηκε από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Νέα επιχειρησιακή σύμβαση στην ΕμπορικήNAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 15:26 ΕκτύπωσηΑποστολήΦυλάξτε τοΜέγεθοςΑκούστε το

Σε κλίμα συναίνεσης υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με μειώσεις αποδοχών, στην Εμπορική Τράπεζα για τα έτη 2012 και 2013. Παράλληλα, η τράπεζα δεσμεύεται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η συμφωνία για τη νέα, διετούς διάρκειας, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτεύχθηκε στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, με την υπεύθυνη στάση όλων των πλευρών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας Alain Strub.

Πρόσθεσε πως μέσα από τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτυγχάνεται ο αναγκαίος εξορθολογισμός του ιδιαίτερα υψηλού μισθολογικού κόστους της Εμπορικής Τράπεζας, επιφέροντας ταυτόχρονα τις χαμηλότερες δυνατές μεταβολές στις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων.

Οι μισθολογικές μεταβολές που επιφέρει η νέα Σύμβαση γίνονται κυρίως μέσω προσαρμογών στο ύψος του επιχειρησιακού επιδόματος καθώς και με άλλες μικρότερης κλίμακας μεταβολές που θα είναι σταδιακές.

Ειδικότερα για το επιχειρησιακό επίδομα, προβλέπει περικοπές κλιμακωτά, χωρίς όμως να θίγονται όσοι λαμβάνουν μικτά κάτω από 1.800 ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη ανανέωση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφεται στον τραπεζικό τομέα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗς BNPARIBA ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ..
Αυτό αξίζει να σημειωθεί, καθώς δείχνει την αντιμετώπιση των λαών της Ευρώπης προς τους Έλληνες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.132 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ