Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8565 από terisds
Απαντήθηκε από terisds στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι δήλωσαν αδυναμία να πουλήσουν ρεύμα στην Ελλάδα λόγω καιρικών συνθηκών

- Υπολειτουργούν 4 μονάδες παραγωγής ρεύματος - μια της ΔΕΗ και 3 ιδιωτικές

- Απαγορεύονται από σήμερα οι εξαγωγές ρεύματος
σε αυτή την περίπτωση η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε. Την ίδια στιγμή και ενώ το σύστημα παραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα είναι πραγματικά σε οριακό επίπεδο έρχεται (για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα) ένα παράλληλο “χτύπημα”. Ο μετρητής στον αγωγό φυσικού αερίου από Τουρκία ... γράφει μηδέν!

Κανονικά η χώρα μας θα έπρεπε άμεσα να ζητήσει να ενεργοποιηθούν οι σχετικές ρήτρες βάσει της συμφωνίας των δύο χωρών, χρήματα που υποχρεούται να καταβάλει η Τουρκία στην περίπτωση που η κανονική ροή φυσικού αερίου για την οποία έχει δεσμευτεί δεν είναι εφικτή.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι ωστόσο ... πρόλαβαν την Ελλάδα, έσπευσαν να ενημερώσουν, πρώτα μέσω διεθνών ΜΜΕ ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στο δίκτυο με Αζερμπαϊτζαν και Ιραν.

Στην περίπτωση τεχνικού προβλήματος δεν ενεργοποιούνται οι ίδιες ρήτρες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι και η Τουρκία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα λόγω καιρικών συνθηκών και ... προτιμά να ζεστάνει τους δικούς της κατοίκους με το φυσικό αέριο που προορίζεται για Ελλάδα.

Έβγαλε λοιπόν, όπως παλιά στην κρατική τηλεόραση μια κάρτα “μας συγχωρείτε για τη διακοπή” και ... ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Κάπως έτσι τέσσερις μεγάλες μονάδες παραγωγής ρεύματος, μια της ΔΕΗ και τρεις ιδιωτικές ουσιαστικά υπολειτουργούν.

Όλα αυτά την ώρα που η μέση κατανάλωση της Ελλάδας είναι περί τις 230 μεγαβατώρες, σε ύψη ρεκορ λόγω καιρικών συνθηκών.

Κάπως έτσι ήρθε ο “συναγερμός” στην Ελλάδα, η απαγόρευση εξαγωγών ρεύματος, αλλά και ο κίνδυνος, έστω και για μερικό μπλακ άουτ.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν θα λυθεί μόνο με το αέριο που καταφθάνει με πλοίο στο σταθμό της Ρεβυθούσας, οι καιρικές συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες (αν και υπάρχει μια ελπίδα βελτίωσης από βδομάδα) με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλεψη για ανάγκη μεγάλων φορτίων και τις επόμενες ημέρες.

Έτσι αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία πετρελαϊκές μονάδες (αν και δύο χθες εμφάνισαν βλάβη και λίγο έλειψε να “τινάξουν” το σύστημα “στον αέρα”) και πιθανότατα και κάποιες υδροηλεκτρικές εαν όμως οι ταμιευτήρες “πιάσουν” την απαιτούμενη στάθμη.

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!
Στράτος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8566 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Απαντήθηκε από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Εντάξει... ευκαιρία ψάχνουμε... κι από υπερβολή....
Είναι ε΄νας τρομακτικά δύσκολος χειμώνας... με μεγάλη διάρκεια... αφύσικος για Ελλάδα..
ΣΑΦΩΣ και η πολιτεία σώζει τη πατριδα και αφήνει το κόσμο να παλεύει μοναχός... αδιαφορώντας...
Αλλά θ ακούσουμε και τις γνωστές υπερβολές.. πως δεν 'ημασταν προετοιμασμένοι κλπ.
Δε νομίζω πως μπορούμε να μαστε προετοιμασμένοι για πράγματα που σπάνια συμβαίνουν.
Δε μπορούμε να χουμε υποδομές Σουηδίας για το κρύο και το χιόνι... αλλά ταυτόχρονα και Αφρικής για κάποια καλοκαίρια.
Απλά μπορούμε στα ακραία φαινόμενα να δίνουμε παραπάνω προσπάθεια και βέβαια να μην επιτρέπουμε στη πολιτεία να είναι ανύπαρκτη όταν πρέπει να είναι όσο μπορέι δίπλα μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8574 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Aλλαγές σε αγροτικό πετρέλαιο και ΦΠΑ για να κλείσει η «τρύπα»;


Επί τάπητος του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα τεθεί το «πακέτο» των μέτρων που θα καλύψει την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ και το οποίο ενέκριναν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.


Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα.

Η βασική εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτός από τις επιπλέον περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, περιελάμβανε και την επίσπευση μέτρων που επρόκειτο να τεθούν υπό συζήτηση το ερχόμενο καλοκαίρι. Ανάμεσά τους η αναθεώρηση των ειδικών μισθολογίων αλλά και θέματα που καίνε «άμεσα» τους αγρότες όπως οι αλλαγές στο καθεστώς επιστροφής ΦΠΑ καθώς επίσης και η επιβολή ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο..
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν τα συγκεκριμένα μέτρα «πέρασαν» (σ.σ. η βασική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών συνοδευόταν από αρκετές «παραλλαγές»/συνδυασμούς μέτρων) καθώς ακόμα και μέσα στο οικονομικό επιτελείο εκφράστηκαν φόβοι ότι θα προκληθεί μείζον ζήτημα από τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου.
Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα όταν και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Το βασικό σενάριο, πάντως, προβλέπει περικοπή των συντάξεων που θα ξεπερνά ενδεχομένως το 20%, χωρίς να έχει καταστεί σαφές αν θα αφορά και τις συντάξεις κάτω από τα 300 ή τα 200 ευρώ το μήνα ενώ έχει τεθεί και θέμα νέων περικοπών στις επιχορηγήσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Agronews.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8575 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Μετά τα καυσόξυλα, έρχονται οι μπριγκέτες


Η έντονη κακοκαιρία και η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις τελευταίες εβδομάδες την Βόρια Ελλάδα, κυρίως, σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, λόγω της ήδη υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που οδήγησαν πολύ κόσμο στην τοποθέτηση ειδικών καυστήρων ξύλου ή πέλλετ, σομπών κλπ, έχει καταστήσει το καυσόξυλο… δυσεύρετο προϊόν.

Εδώ και ένα μήνα περίπου, η διάθεση των καυσόξυλων άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα, με αποκορύφωμα τις τελευταίες εβδομάδες που έχει εξαφανιστεί εντελώς από όλες τις μάντρες.

Οι λίγοι ξυλέμποροι που κατάφεραν να διαθέσουν μικρές ποσότητες καυσόξυλων, είτε τα εισήγαγαν από γειτονικές χώρες ή άρχισαν να κόβουν τα… παλούκια από ξύλο καστανιάς, που «σκάνε» μεν κατά την καύση, ωστόσο σε λέβητες και σόμπες δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Από την άλλη, δεδομένης της υψηλής υγρασίας που έχουν τα φρεσκοκομμένα καυσόξυλα, ένα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό στερεό καύσιμο, η μπριγκέτα ξύλου (συμπιεσμένο πριονίδι ξύλου, με ελάχιστη υγρασία και υψηλή απόδοση), φαίνεται πως στο υπόλοιπο του χειμώνα θα αποτελέσει την καταλληλότερη επιλογή…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8576 από terisds
Απαντήθηκε από terisds στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Το λαδωμα καλα κρατει,
Σαρώνει η διαφθορά και η δωροδοκία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία αποκαλυπτικά αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, ενώ την τελευταία τριετία τα κρούσματα της χώρας παρουσίασαν εμφανή αύξηση

Πιο αναλυτικά, το 56% των πολιτών διαπιστώνουν επιδείνωση της κατάστασης σε δημόσιες και μη υπηρεσίες μέσα σε τρία χρόνια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. είναι 47%.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την κοινοτική δημοσκόπηση, η διαφθορά στην Ελλάδα συνιστά μεγάλο πρόβλημα για το 98% των πολιτών, όταν στους "27" το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%.

Για τους Έλληνες, τα μεγαλύτερα κρούσματα δωροδοκίας και κατάχρησης εξουσίας για ίδιον όφελος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των πολιτικών σε πανελλαδικό επίπεδο (78%), όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας (φακελάκια - 75%) και των πολιτικών σε τοπικό επίπεδο (68%).

Επίσης, το 73% των πολιτών στην Ελλάδα (29% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι "επηρεάζονται προσωπικά" από τη διαφθορά στην καθημερινότητά τους, ενώ το 15% των συμπολιτών μας αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο τους ζητήθηκε να δώσουν "φακελάκι" (8% στην Ε.Ε.).

Όσον αφορά στους λόγους που οδηγούν στη διαφθορά, το 57% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμησή της, το 43% ότι υπάρχει ανομία, το 40% ότι υπάρχουν "ισχυρές διασυνδέσεις" μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών και το 37% ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Παράλληλα, το 91% των Ελλήνων εκτιμά ότι δεν υπάρχει επαρκής διαφάνεια στον έλεγχο της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (68% στην Ε.Ε.) και το 51% θεωρεί ότι η διαφθορά συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα (51% στην Ε.Ε.).

Read more: www.seleo.gr/index.php?option=com_conten...mid=54#ixzz1mXzOhipO
Seleo.gr News

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!
Στράτος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8578 από terisds
Απαντήθηκε από terisds στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο αναζητά 300 εκατ ευρώ, τα οποία μάλιστα σκοπεύει να κόψει από τις επικουρικές συντάξεις, ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία θα χαριστούν τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χρωστούν σήμερα 230 εκατ. ευρώ.



Τη ρύθμιση την προετοιμάζει με εισήγηση των δύο κομμάτων η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμου, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπ. Εσωτερικών κ. Γιαννίτση. Η σχετική πρόταση αναφέρει: «Για τα ήδη συναφθέντα δάνεια να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Κομμάτων, Υπουργείου Οικονομικών και Τραπεζών που έχουν δανείσει κόμματα. Το 60% των εκάστοτε επιχορηγήσεων θα παρακρατείται και θα καταβάλλεται από το δημόσιο στις τράπεζες μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου». Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι με τις άλλες προτάσεις του υπουργείου η κρατική χρηματοδότηση θα ανέρχεται περίπου σε 40 εκατ. ευρώ.



Και όπως εξηγεί ο κ. Σκυλακάκης αυτό σημαίνει πρακτικά:

Με τα πλέον ευνοϊκά στοιχεία των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα θα λάβουν στις επόμενες εκλογές μεταξύ 40% και 50%. Θα τους αναλογούν δηλαδή 16 με 20 εκ. ευρώ αθροιστικά. Το 60% που προτείνεται ότι θα πηγαίνει στις τράπεζες από το ποσό αυτό αναλογεί σε 10-12 εκατ. ευρώ. Σήμερα τα χρέη των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ. Με 6% επιτόκιο (επιτόκιο όνειρο για τις περισσότερες φερέγγυες και αξιόπιστες ελληνικές εταιρίες και μικρότερο από αυτό που ήδη πληρώνουν τα κόμματα που δεν έχουν αντίστοιχη φερεγγυότητα), οι τόκοι μόνον θα ξεπερνούσαν το έσοδο των τραπεζών από τη ρύθμιση αυτή. Συνεπώς το κεφάλαιο θα έμενε αιωνίως απλήρωτο. Στην πράξη, αν η ρύθμιση αυτή περάσει, τα 230 εκ. θα γίνουν δανεικά και αγύριστα. Ποιος θα τα πληρώσει; Οι Έλληνες φορολογούμενοι με ευρωπαϊκά χρήματα, αφού πάνω από 200 εκ. δάνεια αφορούν την Αγροτική, που είναι μια κρατική τράπεζα την οποία θα κληθούν σύντομα να ανακεφαλαιοποιήσουν οι ευρωπαίοι δανειστές με δάνεια που θα δώσουν στο ελληνικό κράτος, δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο. Επιπροσθέτως θα κληθούν να πληρώσουν και οι όποιοι ιδιώτες μέτοχοι των εμπλεκομένων τραπεζών, των οποίων τα χρήματα επίσης θα υφαρπαγούν με τη ρύθμιση αυτή, κάτι που συνεπάγεται και βαρύτατες νομικές ευθύνες όποιας διοίκησης τράπεζας συμφωνήσει με μια τέτοια ρύθμιση.

Πρόκειται για πρόταση πρωτοφανή, που παραβιάζει κάθε έννοια ισότητας και δημοκρατικής νομιμότητας έναντι των κομμάτων που δεν προσέφυγαν σε δανεισμό. Τα κόμματα που δανείστηκαν –και τα οποία ήδη απολάμβαναν πλουσιοπάροχες με βάση τα ευρωπαϊκά κριτήρια κρατικές επιχορηγήσεις- χρησιμοποίησαν τα επιπλέον 250 εκατ., τα οποία δανείστηκαν με κριτήρια που ήδη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, για να κερδίσουν περισσότερες ψήφους από αυτές των υπολοίπων πολιτικών φορέων.

Τώρα με τις επιπλέον ψήφους που αντιδημοκρατικά απέσπασαν θα ψηφίσουν τα ίδια στη Βουλή για να τους χαριστούν στην ουσία τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά. Πρόκειται για εξοργιστικό σκάνδαλο, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, που εκτός όλων των άλλων θα κληθεί να πληρώσει και τα χρέη των κομμάτων που τον έφεραν εδώ".


Seleo.gr News
Εδω ο κοσμος δεν εχει να φαει,βλεπουμε εικονες του 1940,με συσσυτια,αστεγους,και παιδια νηστικα,και αυτοι ψηφιζουν νομους οπως τους βολευει,αυτους που τους βαλαμε να διαχειτιστουν τις τυχες μας,ενω δεν μπορουν να κανουν κουμαντο στα δικα τους ¨σπιτια¨.Τυφλα να εχει ο Παπαδοπουλος,που ψηφισε νομο για μια νυχτα,να χωρισει και την αλλη τον κατηργησε.Τελικα ,καλα λεει το ρητο ΑΜΟΙΒΕΣΘΕ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ.

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!
Στράτος.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by terisds.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.140 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ