Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87214 από dimlyk

theoilia έγραψε: 'Ενα επίκαιρο άρθρο του Γιώργου Αυγερόπουλου για το λατομείο χρυσού στην Χαλκιδική.


δυστυχως η ιστορια ειναι πολυ παλιοτερη απο τα μνημονια ...και επισης δυστυχως υποκρυπτει πολυ περισσοτερα ...και επισης δυστυχως αποσιωπαται εντελως απο τα ΜΜΕ και παει λέγοντας


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87257 από KERBEROS
Επένδυση 17,5 εκατ. ευρώ για μoνάδα Βιομάζας στη Ζαγορά


Στην εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας με καύσιμη ύλη τη βιομάζα προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ και με τη λειτουργία της μονάδας θα δημιουργηθούν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έντονο και σε πρώτη φάση η Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζει την πρόταση ως «ενδιαφέρουσα, που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης. Το κόστος της επένδυσης θα καλυφτεί κατά 50% από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), με το υπόλοιπο μισό να εξασφαλίζεται από δανεισμό.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου με την υλοποίηση της επένδυσης είναι η εξασφάλιση εσόδων με την παραγωγική διαδικασία. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, πρόκειται για την εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, με καύσιμη ύλη τη βιομάζα.

Βάσει του πλάνου, η βιομάζα θα συγκεντρώνεται από τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς και από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και θα αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από τα υπολείμματα των αγροτικών και υλοτομικών εργασιών.
■Για τη λειτουργία της μονάδας απαιτούνται σε ετήσια βάση 13.000 τόνοι βιομάζας και 50 αντίστοιχοι σε ημερήσια βάση.
■Πρέπει να σημειωθεί ότι η μονάδα θα λειτουργεί σε όλο το 24ωρο και θα κατασκευαστεί με προστιθέμενη αξία από την Ελλάδα στο ποσοστό της τάξης του 70% και κατά 30% με εισαγόμενη τεχνολογία.



Παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας

Η μονάδα θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για άμεση διάθεση στη ΔΕΗ, καθώς και αντίστοιχη θερμική για τα θερμοκήπια της ευρύτερης περιοχής, με δυνατότητες τηλεθέρμανσης για κατοικίες και επιχειρήσεις, καθώς και για αποξηραντήρια φρούτων.

Η βιομάζα ως καύσιμη ύλη θα εξασφαλίζεται, όπως προαναφέρθηκε, από τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και από τους υλοτόμους και θα αγοράζεται από τη μονάδα στην τιμή των 50 ευρώ τον τόνο.

Από τη σε 24ωρη βάση λειτουργία της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας με καύσιμη ύλη τη βιομάζα θα προκύψουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας και σε πρώτη φάση όπως εκτιμάται θα απασχοληθούν οκτώ άτομα, με προοπτική αύξησης των θέσεων απασχόλησης.



Επένδυση 17,5 εκατ. ευρώ

Όπως γίνεται γνωστό σχετικά, το συνολικό κόστος της πράσινης επένδυσης ανέρχεται στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ. Το κόστος κατασκευής της μονάδας ανέρχεται στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο συνυπολογίζονται και επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για τη διάθεση της θερμικής ενέργειας σε θερμοκήπια που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, σε συνολική έκταση 100 στρεμμάτων, με προοπτική κάλυψης και περισσότερων εκτάσεων, αν χρειαστεί.

Η κατασκευαστική εταιρεία θα αναλάβει την ανέγερση της μονάδας και την εκμετάλλευσή της η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ήδη έντονο.

Στο μεταξύ, η επένδυση μπορεί να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, με το 50% του κόστους να καλύπτεται από το πρόγραμμα και το υπόλοιπο μισό με δανεισμό.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί από πλευράς Δήμου και εταιρείας το σημείο, στο οποίο θα κατασκευαστεί η μονάδα. Προϋπόθεση είναι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει σε σημείο που απέχει 500 τουλάχιστον μέτρα από κατοικημένη περιοχή.

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%B2%CE...QUcU2j0FKFaM7e4L7raQ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87259 από KERBEROS
Η Greenpeace ζητά επενδύσεις για ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων



"Εσύ κρυώνεις σπίτι σου; Αν και το δικό σου σπίτι μπάζει από παντού, ζήτα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να επανεκκινήσει την οικονομία επενδύοντας στα σπίτια μας".

Αυτό αναφέρει η Greenpeace, σε νέα πρωτοβουλία της, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τη νέα της δράση για την άμεση καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και την οικονομική ανάπτυξη, ζητώντας ταυτόχρονα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να επενδύσει σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

Και όλα αυτά την ώρα που 6 στους 10 πολίτες υποφέρουν από το κρύο ενώ η τιμή του πετρελαίου και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ολοένα αυξάνονται.

Ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, όπως αναφέρει, είναι η πιο αποδοτική, φιλική στο περιβάλλον και κοινωνικά δίκαιη επένδυση. Η πραγματική λύση για να μην ξανακρυώσουμε ποτέ! Μπορεί να εξοικονομήσει από τις ενεργειακές δαπάνες νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων 9 δις ευρώ ως το 2020, να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 650.000 τόνους ετησίως και να δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας σε όλο το εύρος του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και την εγχώρια πράσινη βιομηχανία.

"Δεν θα βρισκόμασταν σήμερα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αν δεν ήταν επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε σήμερα κιόλας στην εξοικονόμηση ενέργειας", ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. "Όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο περισσότερο χάνουμε ευκαιρίες να καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία, αλλά και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας."

Αν θέλετε να στείλετε email στον Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας του να επανεκκινήσει την οικονομία επενδύοντας στα σπίτια μας, πατήστε εδώ.

www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=7595

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88156 από KERBEROS
Δωρεάν σεμινάριο "Αποτελεσματικοί Τρόποι Θέρμανσης"


O Τομέας Ενέργειας και η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο με θέμα "Αποτελεσματικοί Τρόποι Θέρμανσης" την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00-21.00, στο Lecture Hall του Mediterranean College.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Θερμικές Μηχανές, Θερμικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, Διεσπαρμένη παραγωγή - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συμπαραγωγή, Ενεργειακή οικονομία, Περιβαλλοντική τεχνολογία και εκτίμηση επιπτώσεων, Οικονομικά Ενεργειακών αγορών, Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, Χρήσεις και εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία, Διαχείριση ενέργειας και διοίκηση έργων .

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι:

- Δρ. Μαρκάτος, πρώην Πρύτανης Ε.Μ.Π.
- Δρ. Ζέρβας, Γενικός Διευθυντής Cenergy
- κα Μισοκεφάλου, Επικεφαλής της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College

Πληροφορίες - Συμμετοχές: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, 210 8899600, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=7624

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88157 από KERBEROS
Το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Βιοκαυσίμων στην Αθήνα


Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει ο κλάδος των βιοκαυσίμων στην οικονομία και το περιβάλλον της χώρας και της περιοχής της Ευρώπης γενικότερα, ο Σ.ΒΙ.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδας) διοοργανώνει υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ το 1ο του Ετήσιο Συνέδριο του την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

Ο Σ.ΒΙ.Β.Ε. φιλοδοξεί το Συνέδριο να αποτελέσει το κομβικό σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων όλων των εμπλεκόμενων εταίρων -θεσμικών, οικονομικών, παραγωγικών, τεχνολογικών και κοινωνικών και θα διοργανώνεται από το σύνδεσμο σε ετήσια βάση.

Στόχος του ΣΒΙΒΕ Conferences είναι η ολιστική προσέγγιση του κλάδου των βιοκαυσίμων, η ενδελεχής εξέταση των ιδιαιτεροτήτων του κλάδου καθώς και η ανασκόπηση και η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων του κλάδου στην Ελλάδα και διεθνώς και η ανάλυση των τάσεων και των προοπτικών, η ανταλλαγή απόψεων και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Τίτλος του φετινού Συνεδρίου του Σ.ΒΙ.Β.Ε. είναι: "Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020" και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και τοποθετήσεις από διακεκριμένους ο΅ιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολιτικές τοποθετήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (panel discussions) μεταξύ των παραγόντων της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.sbibe.gr ή καλέστε στο 210 32.43.385

www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=7628

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88158 από KERBEROS
Η αγριαγκινάρα μπορεί να διασφαλίσει την παραγωγή pellets



Μια καλλιέργεια η οποία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της διασφάλισης της πρώτης ύλης στην ραγδαία εξελισσόμενη βιομηχανική παραγωγή Pellets αποτελεί η αγριαγκινάρα.

Σύμφωνα με το Δρ.Κίμωνα Καράτζου, αγροενεργειακού συμβούλου επενδύσεων, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ,με τις έντονα αρνητικές από άποψη οικονομικού και κατ`επέκταση επενδυτικού περιβάλλοντος συνθήκες, η Ελληνική επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε σοβαρό προβληματισμό,αν όχι σε αδράνεια.

Οι λύσεις : μετανάστευση; η αλλαγή προσανατολισμού στον ίδιο οικονομικό χώρο;

Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) και ιδιαίτερα στην παραγωγή ενέργειας από βιομάζα,(Pellets), έρχονται να υποστηρίξουν αναπάντεχα την δεύτερη επιλογή, και αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, και ιδού η μικρή ανάλυση για αυτή την αισιοδοξία:

Για να ξεκινήσει μια επιχειρηματική διερεύνηση για επενδύσεις πρέπει πρωτίστως και όχι μόνο, να καλύπτονται οι εξής προϋποθέσεις:

1)Μια κατά το δυνατόν σίγουρη αγορά,
2)Μια πελατεία με πρόθεση να αγοράσει το προς παραγωγή προϊόν,
3)Διασφαλισμένη πρώτη ύλη για μια δεκαετία,
4)Ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής.

- Α)Για την πρώτη προϋπόθεση ,η περυσινή απόφαση του Οκτωβρίου του αρμόδιου Υπουργείου με την οποία επιτρέπεται η καύση Pellets και άλλων προϊόντων βιομάζας στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ,σε συνδυασμό με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ,δημιούργησε μια ζήτηση σε Pellets της τάξεως των τριών εκατομμυρίων τόνων ,ασύλληπτο νούμερο για την παραγωγική δυνατότητα ακόμα του χώρου των Βαλκανίων ,αν όχι της Ευρώπης .
Η σταθερότητα αυτής της αγοράς πρέπει να ερευνηθεί κάτω από κάποιες παραμέτρους όπως οι εποχικές και σταθεροποιημένες ποιοτικές προτιμήσεις των καταναλωτών του νέου προϊόντος,Pellet, στην εξέλιξη της ζήτησης ,αλλά αυτό είναι σημείο που θα το αναλύσουν και απαντήσουν οι ειδικοί σύμβουλοι ,όταν τους ζητηθεί.

Β) -Η ζήτηση των μικροσυμπυκνωμάτων (Pellets) ξηρής βιομάζας θεωρείται περισσότερο από σίγουρη και εξασφαλισμένη για τους πιο κάτω λόγους:

α) Στην αγορά καυσίμου για την θέρμανση το πετρέλαιο ,όπως προαναφέρθηκε, έχει ανέβει σε αβάσταχτες για τα νοικοκυριά τιμές και αυτό έχει δημιουργήσει ασφυκτική ζήτηση σε καυστήρες Pellets και σε προϊόν καύσης (Pellet) δεδομένου ότι η θερμογόνος δύναμη 2 κιλών Pellet ισοδυναμεί με αυτή του ενός λίτρου πετρελαίου και ενώ με τις τρέχουσες τιμές τα 2 κιλά Pellet κοστίζουν 0.50 λεπτά ,το ένα λίτρο πετρελαίου κοστίζει 1,4 λεπτά ,σχεδόν τριπλάσια τιμή.

β)Πέρα από αυτή την πελατεία ,που προαναφέρθηκε ,υπάρχει και μια τεράστια ζήτηση πλέον από τον βιομηχανικό τομέα και θερμοκήπια,όπου το χαμηλό κόστος του pellet σε συνδυασμό με τον φόρο διοξειδίου του άνθρακος του πετρελαίου και ορυκτών καυσίμων , που θα επιβαρύνονται έχει εκτινάξει την ζήτηση σε υψηλότατα σημεία .Σε παγκόσμιο επίπεδο η ζήτηση σε βιομάζα καύσης , προβλέπεται να αυξηθεί τον επόμενο χρόνο κατά15% ποσό που φαντάζει αδύνατο να καλυφθεί από την τρέχουσα προσφορά.

Γ) Για την τρίτη προϋπόθεση ,που αποτελεί και την σοβαρότερη και πιο κρίσιμη παράμετρο για την λήψη μιάς επενδυτικής απόφασης, ήτοι την εξασφάλισης της πρώτης ύλης σε σταθερές η τουλάχιστον προβλέψιμες τιμές σε μακροχρόνια βάση ,η πρόσφατη οδυνηρή εμπειρία ,η οποία απέβη και μοιραία για κάποιους ντόπιους επενδυτές, απέδειξε ότι οι γνωστές πηγές όπως υπολείμματα επεξεργασίας ξύλου ,πριστηρίων ,ελαιοπυρήνα ,κλαδεμάτων κ.λ.π. δεν είναι καθόλου προβλέψιμα ,σε μεσοπρόθεσμη βάση και απρόβλεπτη η πορεία της τιμής τους ,στο εγκύς μέλλον ,δεδομένου ότι η προμήθεια αυτής της πρώτης ύλης ,ως ογκώδους προϊόντος,έχει χωροταξικούς περιορισμούς και τεράστιο κόστος μεταφοράς .

Σε αυτό το σημείο υπάρχει , ευτυχώς για τη χώρα μας μια δοκιμασμένη πρόταση ,την οποία διερευνήσαμε και πειραματικά ,αλλά και σε προβιομηχανική βάση ,τα τελευταία 13 χρόνια, όπου απομονώσαμε ,μελετήσαμε και καλλιεργήσαμε σε έκταση 1000στρ. την καλλιέργεια ειδικών ποικιλιών αγριαγκινάρας η οποία μας παράγει από έναν έως και δυόμιση τόνους ξηρής βιομάζας με υψηλή θερμογόνο δύναμη(14-18GJ/tn) ήτοι ~30GJ καθαρή ενέργεια ανά στρέμμα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πηγής πρώτης ύλης είναι ότι :
1)Είναι σταθερά προσδιορισμένη χωροταξικά .Όπου την σπείρουμε.
2) Έχει μικρό κόστος παραγωγής .Μόνο 55€/στρ.(Χωρίς το ενοίκιο γης)
3)Είναι πολυετής .Σπέρνεται μια φορά και συγκομίζουμε την προαναφερθείσα ΞΕΡΗ ΒΙΟΜΑΖΑ για 7-15 χρόνια!

Δ .Στην τέταρτη προϋπόθεση ,και ιδιαίτερα από άποψη κόστους πρώτης ύλης που είναι και το πιο σημαντικό ,έχουμε να προσθέσουμε ο`τι από την πολυετή και συνεχιζόμενη έρευνα που κάνουμε ,η βιομάζα αγριαγκινάρας είναι η πιο προτεινόμενη για τους πιο κάτω λόγους:
1)Έχει κόστος ανά GJ στην είσοδο της μονάδας επεξεργασίας ~ 1,5€ ,αν παραχθεί από τον ίδιο τον μεταποιητή ,η ~2.2€ αν το αγοράσει από συμβεβλημένο με πολυετή σύμβαση αγρότη.
2)Συγκομίζεται στην επιθυμητή υγρασία και δεν χρειάζεται ξηραντήριο με το υψηλό κόστος απόκτησης αλλά και λειτουργίας.
3)Σύμφωνα με δικές μας επιβεβαιωμένες πρακτικές μπορεί να συγκομισθεί με συνηθισμένα και υφιστάμενα μηχανήματα ,μεγάλα η μικρά, σε μορφή chips ,οπότε ένας σφυρόμυλος μπορεί να ετοιμάσει με πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας το προϊόν για την πρέσα πελλετοποίησης.
Τέλος από αναλύσεις που κάναμε επανηλλειμένα σε πελλετς αγριαγκινάρας προσδιορίσθηκε η θερμογόνος δύναμή τους κατά μέσο όρο στις 4600Kcal/Kg. και η στάχτη εφόσον η συγκομιδή έγινε με εναέρια μεταφορά ,χωρίς βιομάζα να ακουμπήσει το χώμα,4-8%. Σε συγκομιδή δε με κοπή συλλογή από το έδαφος με περιστρεφόμενο συλλέκτη και μπάλες ,λόγω του ότι πήρε και έδαφος και σκόνη, το ποσοστό κυμάνθηκε από 9 -14%.
Με τα πιο πάνω δεδομένα διαφαίνεται ότι, με σοβαρές και μελετημένες προσεγγίσεις και έξω από τα τρέχοντα, οι ελπιδοφόρες και ασφαλούς απόδοσης επενδύσεις ,υπάρχουν για να στηρίξουν την προοπτική ανάπτυξης και πραγματικού εκσυγχρονισμού της Ελληνικής επιχειρηματικότητας ,με την πιο πάνω πρόταση ,για μικρούς έως και μεγάλους επενδυτές.



www.google.com/url?sa=X&q=http://www.agr...zivWlZveGjyCa6dIInnA

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.160 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ