Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #7806 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Σε Νέα Υψηλά Επίπεδα Brent και WTI

energia.gr


Ξεπέρασε τα $118,50 το βαρέλι η ποικιλία Brent ενδοσυνεδριακά στο ICE του Λονδίνου χθες το απόγευμα ενώ σήμερα το πρωί εκινείτο στην περιοχή των $117,50. Την ίδια ώρα το καλάθι αργού του OPEC έκλεισε στα $116,27.Αργά το βράδυ, η τιμή του Brent των συμβολαίων παράδοσης Μαρτίου ήταν ενισχυμένη κατά 0,69%, στα 118 δολ. το βαρέλι, έχοντας κυμανθεί από 117,28 έως 118,57 δολ. το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του WTI στα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου κατέγραφε άνοδο κατά 1,23%, στα 99,86 δολ. ανά βαρέλι, κυμαινόμενη μεταξύ 98,66 και 100, 03 δολ. ανά βαρέλι. Η εκτίναξη των τιμών του αργού στα νέα αυτά υψηλά επίπεδα, με το Brent να έχει αυξηθεί κατά $6 δολ. μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, είναι ενδεικτική της νευρικότητας που χαρακτηρίζει την διεθνή αγορά πετρελαίου από τις αρχές του χρόνου.

Παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο προβλέπεται να αυξηθεί φέτος με βραδύτερους των αναμενόμενων ρυθμούς, δηλ. πολύ κάτω των 1,0 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις του ΙΕΑ και OPEC, η υψηλή εποχιακή ζήτηση λόγω του σφοδρού ψύχους στο βόρειο ημισφαίριο επηρεάζει ανοδικά τις τιμές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Από την μια πλευρά η κλιμακούμενη πολεμική ένταση στο Κόλπο, ιδίως μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις της Ιρανικής κυβέρνησης περί αντιποίνων, και αφετέρου το δριμύ κύμα κακοκαιρίας επηρεάζουν άμεσα τις αγορές με τους traders να προεξοφλούν ακόμη υψηλότερες τιμές και άρα να τοποθετούνται μαζικά αγοράζοντας συμβόλαια με τις τρέχουσες τιμές.

Εάν δε υπάρξει θετική έκβαση στις τελικές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με την Ελληνική κυβέρνηση και κλειδώσει η συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα, χρηματιστές του Λονδίνου προεξοφλούν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο των τιμών του αργού τόσο στην προθεσμιακή αγορά όσο και σε αυτήν των φυσικών φορτίων.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #7884 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
"Σαρώνει" ηλεκτρισμό - αέριο, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ το νέο μνημόνιο - όλες οι αλλαγές και τα χρονοδιαγράμματα


Σαρωτικές αλλαγές στον τομέα του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ φέρνει το νέο μνημόνιο. Μεταξύ των σημαντικότερων προβλέψεων περιλαμβάνονται νέες περικοπές τις εγγυημένες τιμές των ΑΠΕ, επίσπευση των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων, πωλήσεις λιγνιτικών αλλά και υδροηλεκτρικών μονάδων, με χρονοδιάγρμμα ολοκλήρωσης το Νοέμβριο του 2013.

Αλλαγές περιλαμβάνονται και τα τιμολόγια του ρεύματος, για τα οποία προβλέπεται νέα αύξηση στο δεύτερο τρίμηνο και απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων από τον Ιούνιο του 2013.

ΔΕΗ

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, στο πρώτο τρίμηνο του έτους λαμβάνονται οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη και τα μέτρα ξεκινούν να εφαρμόζονται από το 2 τρίμηνο του 2012, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Νοέμβριο του 2013.

Παράλληλα το νέο μνημόνιο αναφέρει ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ λαμβάνει μέτρα για την πώληση υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας και άλλων παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων σε επενδυτές. Αν και χωριστή διαδικασία με τους λιγνίτες, η πώληση των υδροηλεκτρικών μπορεί να γίνει από κοινού.

Ωστόσο όπως ρητά προβλέπεται στο μνημόνιο: «Η πώληση υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας (α) δεν θα καθυστερήσει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων πέραν του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η σχετική Απόφαση της Επιτροπής και (β) δεν θα εμποδίζει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων άνευ ελάχιστης τιμής».

Για τις νέες θυγατρικές μεταφοράς και διανομής το μνημόνιο προβλέπει αυστηρά χρονοδιαγράμματα

Για τη μεταφορά (ΑΔΜΗΕ): μεταφορά προσωπικού και περιουσιακών στοιχείων μέσα στο Φεβρουάριο
Διανομή (ΔΕΣΔΗΕ) ολοκλήρωση μεταφοράς προσωπικού και περιουσιακών στοιχείων στο πρώτο τρίμηνο του 2012
Πιστοποίηση των δύο εταιρειών από τη ΡΑΕ στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Αντίστοιχα για το φυσικό αέριο και το διαχωρισμό της ΔΕΠΑ το νέο μνημόνιο προβλέπει:

- Διαχωρισμό ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012
- Πιστοποίηση από τη ΡΑΕ στο τρίτο τρίμηνο του 2012


Τιμολόγια

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2ο τρίμηνο του έτους «δείχνει» το νέο μνημόνιο. Ειδικότερα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα ώστε μέχρι τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα αντανακλούν τις τιμές χονδρικής αγοράς.

Από το 2ο τρίμηνο του 2013 η κυβέρνηση καταργεί τα νόμιμα τιμολόγια για όλους, πλην των ευπαθών καταναλωτών, ουσιαστικά ανοίγοντας την αγορά και δίνοντας το πράσινο φως στη ΔΕΗ και στις άλλες εταιρείες να διαμορφώνουν ελεύθερα τις τιμές του ρεύματος.
ΑΠΕ

Στον τομέα των ΑΠΕ, το νέο μνημόνιο προβλέπει κατάρτιση ενός νέου σχεδίου μεταρρύθμισης των προγραμμάτων επιδότησης στις ΑΠΕ, «ώστε να καταστούν πιο συμβατά προς τις εξελίξεις της αγοράς και να μειωθούν οι πιέσεις στα δημόσια οικονομικά».

Μεταξύ άλλων προτείνεται να αλλάξει το σύστημα των εγγυημένων τιμών για την ενέργεια από ΑΠΕ κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται πιθανή υπερβολική αποζημίωση.

Όπως αναφέρεται στο μνημόνιο, το σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει:

«▪ χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και συζητήσεων των αρμόδιων για τη μεταρρύθμιση του υποστηρικτικού προγράμματος
▪ επιλογές μεταρρύθμισης του υποστηρικτικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου εγγυημένης διαφορικής τιμής και προσδιορισμός σε κάθε επιλογή της μεθόδου υπολογισμού των τιμολογίων και του τρόπου αποφυγής πιθανής υπερβολικής αποζημίωσης.
▪ τρέχουσες και αναμενόμενες τάσεις στο κόστος για όλες τις σχετικές τεχνολογίες.
▪ εξέταση της επιλογής αυτόματης μείωσης τιμολογίου.
▪ μέτρα για την ανάπτυξη πηγών αιολικής και ηλιακής ενέργειας. [1ο τρίμηνο 2012]»

Για το πρόγραμμα Ήλιος προβλέπεται να έχει ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία στο 1ο τρίμηνο του 2012 να διευκολυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης το 2ο τρίμηνο και να ξεκινήσει η συνεργασία με άλλες χώρες της ΕΕ.

Λοιπά μέτρα

Το μνημόνιο προβλέπει επίσης αλλαγές στους κανονισμούς λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια, τη διαχείριση της συμφόρησης και την κατανομή δυναμικότητας χωρίς διακρίσεις στα δίκτυα αερίου και ηλεκτρισμού. Επίσης θα πρέπει να θεσπιστεί νέος κώδικας από τη ΡΑΕ για το διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρισμού, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Τέλος η κυβέρνηση δεσμεύεται :

▪ Να δημιουργήσει Υπηρεσία Μίας Στάσης (One-Stop Shop) για την αδειοδότηση και έγκριση των ακόλουθων κατηγοριών έργων υποδομής [4ο τρίμηνο 2012]: εγκαταστάσεις ΥΦΑ, έργα αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρισμού.
▪ Να θεσπίσει κώδικα ΥΦΑ (υγροποιημένου φυσικού αερίου), εγκεκριμένο από τη ΡΑΕ, ο οποίος να διασφαλίζει διαφάνεια και άνευ διακρίσεων πρόσβαση στο σταθμό ΥΦΑ της Ρεβυθούσας και τον αποτελεσματικό καταμερισμό μη χρησιμοποιούμενης δυναμικότητας. [3ο τρίμηνο 2012]


energypress

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8006 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Καθημερινές επιδρομές λαθροϋλοτόμων


Θρόισμα φύλλων, τιτιβίσματα πουλιών, κελάρυσμα νερού και πριόνια. Στους ήχους του δάσους ήρθε φέτος να προστεθεί ένας ακόμα η λαθροϋλοτομία δείχνει να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο σε κάθε γωνιά της χώρας, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού οικονομικής κρίσης και παρατεταμένης κακοκαιρίας. Από τη βόρεια Ελλάδα έως την Πελοπόννησο δεκάδες είναι καθημερινά οι καταγγελίες για «επιδρομές με αλυσοπρίονα», ακόμα και μέσα σε εθνικούς δρυμούς και προστατευόμενες περιοχές.

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Δασών, τον φετινό χειμώνα τα δασαρχεία έχουν υποβάλει περισσότερες από 1.300 μηνύσεις κατά λαθροϋλοτόμων ύστερα από καταγγελίες ή ελέγχους. Στην Αιτωλοακαρνανία η έκταση του φαινομένου ήταν τέτοια που οργανώθηκε σύσκεψη με κρατικούς και τοπικούς φορείς για την αντιμετώπισή του.

Δεν περνά ημέρα που τα δασαρχεία όλης της χώρας να μη δέχονται καταγγελίες από πολίτες, σχετικά με το έργο λαθροϋλοτόμων. Συχνά πεζοπόροι και εργαζόμενοι σε δασαρχεία και φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με ομάδες λαθροϋλοτόμων, που κόβουν ξύλα προκειμένου να τα πουλήσουν στα χωριά. «Πριν από λίγο καιρό, κάναμε πεζοπορία με μια παρέα στη διαδρομή Μηλιές - Ξορύχτι στο Πήλιο. Φθάνοντας στο Ξουρίχτι είδαμε πολλά στρέμματα προσφάτως αποψιλωμένα, υπήρχε ακόμα πριονίδι επάνω στους κομμένους κορμούς», διηγείται ο κ. Αντώνης Μπρούμας, δικηγόρος. «Λίγο αργότερα είδαμε ένα αγροτικό αυτοκίνητο να βγαίνει από έναν δασικό δρόμο, φορτωμένο με κορμούς.

Μιλώντας με φίλους πεζοπόρους από άλλες περιοχές, μαθαίνω ότι η εικόνα αυτή επαναλαμβάνεται σε πολλές περιοχές, στον Πάρνωνα, στον Κιθαιρώνα και αλλού. Μου θυμίζει την ιστορία του Υμηττού, που είχε κάποτε δάσος και αποψιλώθηκε την περίοδο της Κατοχής. Η ζημιά που γίνεται είναι ανησυχητική και από πλευράς διαχείρισης φυσικών πόρων και από πλευράς καταστροφής ενός οικοσυστήματος».

Ανάλογο πρόβλημα εμφανίζεται και σε πολλές προστατευόμενες περιοχές. «Η λαθροϋλοτομία είναι ιδιαίτερα έντονη φέτος, ειδικά στο παραποτάμιο δάσος του Γαλλικού ποταμού», λέει στην Καθημερινή ο κ. Χρήστος Πανταζόπουλος, δασολόγος στον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα. «Συνήθως πρόκειται για κατοίκους από τα γύρω χωριά ή Τσιγγάνους από τη Βουλγαρία.

Η καταστροφή είναι μεγάλη, κόβουν ό,τι βρουν, ακόμα και υγιή πλατάνια 15 μέτρων. Μια ημέρα ένας φύλακας εντόπισε μια ομάδα Τσιγγάνων, πήγε να τους σταματήσει και... του επιτέθηκαν με τα αλυσοπρίονα. Όταν επέστρεψε με την Αστυνομία το κακό είχε γίνει». Όπως επισημαίνει ο κ. Πανταζόπουλος, οι περιπολίες των δασοφυλάκων έχουν περιοριστεί ήδη από το 2008-2009, λόγω έλλειψης πόρων για καύσιμα.

Η πολιτεία έχει εικόνα της κατάστασης. «Όντως υπάρχουν πολλές καταγγελίες, από την Αιτωλοακαρνανία, το Πήλιο, την Πιερία και αλλού. Τα δασαρχεία όλης της χώρας έχουν υποβάλει φέτος περί τις 1.300 μηνύσεις κατά λαθροϋλοτόμων. Εκτιμώ όμως ότι πρόβλημα παρουσιάζεται μεγαλύτερο από ό,τι πραγματικά είναι. Από την πλευρά μας έχουμε κινητοποιηθεί αναζητώντας τρόπους να ενισχύσουμε τη φύλαξη», λέει ο ειδικός γραμματέας Δασών κ. Γιώργος Αμοργιανιώτης.


Newsbeast

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8010 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS

Αλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗ


Γιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)


Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)


Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)


Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)


Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)


Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)


Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)


Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)


Παγωτά:
ΑΓΝΟ


Τσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)


Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)

ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ Ε
Η παρακάτω είναι μια λίστα χρωστικών ουσιών και προσθέτων για τρόφιμα που εκδόθηκε από το νοσοκομειακό κέντρο του Chaumont της Γαλλίας, βασισμένη σε πληροφορίες που δόθηκαν από το ερευνητικό νοσοκομείο του Villajuir, για να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών στα αποτελέ¬σματα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία τροφίμων.

Ε100 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε214 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε322 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε101 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε215 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε325 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε102 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε217 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε326 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε103 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε220 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β 12 Ε327 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε104 ΥΠΟΠΤΟ Ε221 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε330 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Ε105 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε222 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε331 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε110 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε223 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε332 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε111 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε224 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε333 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε120 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε226 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε334 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε121 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε230 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε335 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε122 ΥΠΟΠΤΟ Ε231 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε336 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε123 ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε232 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε337 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε124 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε233 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε338 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε125 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε236 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε339 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε126 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε237 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε340 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε127 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε238 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε341 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε130 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε239 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε400 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε131 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε240 ΥΠΟΠΤΟ Ε401 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε132 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε241 ΥΠΟΠΤΟ Ε402 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε140 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε250 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε403 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε141 ΥΠΟΠΤΟ Ε251 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε404 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε142 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε252 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε406 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε150 ΥΠΟΠΤΟ Ε260 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε407 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε151 ΥΠΟΠΤΟ Ε261 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε408 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε152 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε262 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε410 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε153 ΥΠΟΠΤΟ Ε263 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε411 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε160 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε270 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε413 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε161 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε280 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε414 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε163 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε281 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε420 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε170 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε282 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε421 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε171 ΥΠΟΠΤΟ Ε300 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε422 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε173 ΥΠΟΠΤΟ Ε301 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε450 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε174 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε302 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε461 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε175 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε303 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε462 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε180 ΥΠΟΠΤΟ Ε304 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε463 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε181 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε305 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε465 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε200 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε306 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε466 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε201 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε307 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε471 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε202 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε308 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε472 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε203 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε309 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε473 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε210 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε311 ΕΚΖΕΜΑ Ε474 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε211 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε312 ΕΚΖΕΜΑ Ε475 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε212 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε320 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Ε477 ΥΠΟΠΤΟ
Ε213 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε321 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Ε480 ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 αφορα την ισορροπια του νευρικου συστηματος.
Ε123 - πολυ επικινδυνο απαγορευμενο στις ΗΠΑ και Ρωσία.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ - από το γαλλικό υπουργείο υγείας 1/1/77
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ - ουσία που μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη καρκινωμάτων



GREENPEACE

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιαννης-δραμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8088 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Ενημέρωση για τη Βιομάζα στη Δράμα τη Δευτέρα


Ενημερωτική ημερίδα για την κερδοφόρο καλλιέργεια της αγριαγκινάρας που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, διοργανώνει αυτή τη Δευτέρα (13 Φεβρουαρίου) στη Δράμα, ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γεωπόνος-ειδικός στην καλλιέργεια και τις χρήσεις της αγριαγκινάρας, Κίμων Καράτζος. Για τη «βιομάζα ως μια μορφή ήπιας ενέργειας» θα μιλήσει ο γεωπόνος και πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης, ενώ για «τις τοπικές πρωτοβουλίες αξιοποίησής της» ο γεωπόνος, Θεόδωρος Αμπελίδης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων του πρώην ΚΕΓΕ.



ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8089 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Απ: Επικαιρότητα
Διαφωνία στην Ε.Ε. Σχετικά με το Πόσο Πράσινα Είναι τα Βιοκαύσιμα


Η περιβαλλοντική οργάνωση Friends of the Earth, κάλεσε την Ε.Ε. να εγκαταλείψει τον στόχο για συμμετοχή των βιοκαυσίμων σε ποσοστό 10% ως το 2020, διότι, όπως τονίζει, θα στοιχίσει 126 δισεκατομμύρια ευρώ, δίχως στην πραγματικότητα να ωφελήσει το περιβάλλον.

«Οι πιεσμένοι καταναλωτές πληρώνουν το τίμημα για μια εσφαλμένη πράσινη πολιτική, η οποία δεν αποφέρει περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα», σχολίασαν στην ανακοίνωσή τους.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια στην γενικότερη συζήτηση που έχει ξεσπάσει τελευταία για το αν τα βιοκαύσιμα είναι όντως «πράσινα» ή όχι. Υπό κανονικές συνθήκες, ένα λίτρο βιοκαυσίμου εκπέμπει τους ίδιους ρύπους με το συμβατικό καύσιμο κατά την καύση του, αλλά υποτίθεται ότι κατά την διάρκεια της παραγωγής του εξοικονομεί αντίστοιχη ποσότητα, σε αντίθεση με την συμβατική παραγωγή.

Υπάρχει όμως και μια αρνητική πλευρά, καθώς τα κίνητρα που δίδονται για παραγωγή πρώτων υλών για βιοκαύσιμα ωθούν τους αγρότες διεθνώς στο να χρησιμοποιούν εκτάσεις για αυτόν τον σκοπό, εις βάρος της παραγωγής τροφίμων, αλλά και εις βάρος των δασικών εκτάσεων. Η όλη διαδικασία ονομάζεται «έμμεση χρήση γης» και βρίσκεται στο επίκεντρο της διαφωνίας.

Ανάμεσα στους πολέμιους των βιοκαυσίμων έχει προστεθεί και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η οποία διατηρεί αμφιβολίες για το αν είναι τα βιοκαύσιμα ουδέτερα στο ανθρακικό τους αποτύπωμα.


Energia.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.131 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ